Arsenal bevestigt komst van 'getalenteerde' Nederlandse coach
Dinsdag, 24 december 2019 om 19:02

Manager Mikel Arteta voegt Albert Stuivenberg toe aan zijn staf bij Arsenal, zo bevestigen The Gunners. De 49-jarige Nederlander is ook werkzaam als assistent van bondscoach Ryan Giggs bij de nationale ploeg van Wales en blijft ook die functie tot na het EK vervullen.

De trainersstaf van Arsenal bestaat naast hoofdcoach Arteta uit de assistenten Stuivenberg, Freddie Ljungberg en Steve Round. "Ik ben blij dat ik deze groep van getalenteerde coaches bij me heb", aldus Arteta. "Ze brengen een goede mix van ervaring en frisse ideëen. Samen met de getalenteerde mensen die de club al heeft zullen zij de sleutel zijn tot nieuw succes."

Meer: Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: ‘Geweldige veldtrainer’

Stuivenberg werkte een jaar in België, waarna hij in maart 2018 als assistent bij de nationale ploeg van Wales aan de slag ging. De formatie van bondscoach Giggs plaatste zich voor het EK en is momenteel al bezig met de voorbereiding op het toernooi, waardoor men het uitermate onwenselijk acht om Stuivenberg op dit moment kwijt te raken. Daarom is besloten dat de Nederlander een dubbelrol gaat vervullen.

Arteta werd afgelopen week bij Arsenal aangesteld als de definitieve opvolger van de ontslagen Unai Emery, nadat Freddie Ljungberg enkele weken als interim-manager had gefungeerd. De Spanjaard is momenteel bezig om zijn staf te formeren. Round, die eerder werkzaam was bij Manchester United en Everton, wordt de derde assistent, terwijl keeperstrainer Iñaki Caña Pavón wordt weggekaapt bij Brentford.

Ook Ljungberg zal een rol in de staf houden en Stuivenberg vormt voor Arteta het laatste puzzelstukje. Hij werkte als jeugdtrainer bij Feyenoord, RWDM en Al-Jazeera en was bondscoach bij Oranje Onder-17 en Jong Oranje, alvorens hij aan de zijde van Louis van Gaal als assistent aan de slag ging bij Manchester United. Na het vertrek van Van Gaal uit Engeland, vertrok Stuivenberg als hoofdtrainer naar KRC Genk.

Meer nieuws
   
22:11
22:11
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
4
   
22:02
22:02
Cristiano Ronaldo beleeft droomavond met perfecte hattrick voor Al-Nassr
2
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
18
   
20:28
20:28
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
51
   
20:25
20:25
Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Zuidenaar
 
1
24 december 2019 om 19:38
Kan toch wel? Want de wedstrijden van het nationale ploeg en de clubteam zijn niet op de zelfde periodes dus kan prima. Misschien zal dit tot een ontwikkeling vormen dat assistenten of zelfs trainers er voor zullen kiezen voor een dubbele rol. Op fifa kan het dus waarom niet in het echt .