'Arsenal en Juventus zijn akkoord over transfer van zestien miljoen'
Maandag, 5 juni 2017 om 13:47

Arsenal en Juventus hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van doelman Wojciech Szczesny naar Turijn. Dat meldt Sky Sports maandagmiddag. De doelman zou voor een bedrag van zestien miljoen euro verkassen naar de Italiaanse kampioen. Bij Juventus ligt een vierjarig contract klaar voor Szczesny.

De Pool kan 3,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen. De afgelopen twee seizoenen liet Szczesny een goede indruk achter bij AS Roma, waar hij op huurbasis speelde. Desondanks was er bij Arsenal geen toekomst voor de 27-jarige sluitpost, waardoor hij vermoedelijk actief blijft in de Serie A. Zijn huidige contract in Londen loopt nog een jaar door.

Szczesny verliet de jeugdopleiding van Legia Warschau in 2006 voor die van Arsenal. In 2009 debuteerde hij in het eerste van the Gunners en sindsdien stond Szczesny 132 keer onder de lat in de Premier League. Bij Juventus gaat hij waarschijnlijk tweede viool spelen achter Gianluigi Buffon, die zijn afscheid al heeft aangekondigd voor na het WK 2018.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
SergioSimbula
 
18
5 juni 2017 om 13:52
Gadverdamme! Vind hem drie keer niets. Niet als keeper en ook niet qua persoonlijkheid. In alles het tegenovergestelde van Gigi. Voor dat bedrag kan ik me niet voorstellen dat hij als tweede keeper wordt gehaald (wel voor komend jaar natuurlijk), maar het zou zó ongelooflijk waardeloos zijn als dit de toekomstige opvolger van de beste keeper aller tijden moet worden!
 
xNickMorello
 
5
5 juni 2017 om 13:59
Juve haalt Meret als opvolger van Buffon hoor...
 
milans
 
6
5 juni 2017 om 14:10
Waarom niet perrin? Ook uitstekende keeper die het al lang heeft bewezen bij genoa. En hoe zit het eigenlijk met Scuffet herinner nog dat er gedacht werd dat het de opvolger werd van buffon maar niks meer van gehoord..
 
xNickMorello
 
4
5 juni 2017 om 14:28
Perin is altijd geblesseerd en Scufffet vind ik niet zo goed als Meret
 
SergioSimbula
 
0
5 juni 2017 om 17:17
Ook gelezen idd. Maar net zo vaak gelezen dat ze het vertrouwen aan hun eigen Audero willen geven. Even goed dus niet iemand die er direct staat (Buffon niveau wordt sowieso onmogelijk maar iig CL waardig). Dus wellicht gaan ze met deze keuze voor de overbruggingsperiode. Eerste jaar wordt hij tweede keeper iig (en hopelijk tweede ook omdat Buffon toch besluit door te gaan), en dan nog een jaar eventueel tot Meret dan wel Audero bv het niveau aan kan.
 
 
2
5 juni 2017 om 13:53
Tja, als dit de vervanger moet zijn voor de grote Buffon dan kan het nog weleens tegenvallen.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Serie A niet volg, maar wat hij bij Arsenal liet zien was zeker niet grandioos en ook vaak in de media voor de verkeerde redenen (Spurs-bashing)
 
Kerba18
 
2
5 juni 2017 om 14:55
Prima keeper bij Roma
 
SpeedyAFC
 
0
5 juni 2017 om 19:55
Buffon kan je niet vervangen, dat mag toch wel duidelijk zijn.dat gaat altijd tegenvallen. Dan moet je gaan vissen in de vijver de Gea, Neuer en Courtois. Maar die keepers zijn niet haalbaar voor Juve. Dus zal je er eentje moeten halen die daar onder zit.
 
BeterDanPele
 
3
5 juni 2017 om 13:55
Met Neto en Buffon heb je toch al genoeg keepers? En Szcesny zal toch niet de vervanger van Buffon worden? Gekke aankoop.
 
juvedeef
 
7
5 juni 2017 om 14:07
Neto gaat vertrekken dus is er een nieuwe 2e doelman nodig
 
Marc Juventus
 
8
5 juni 2017 om 14:24
Maar 4 miljioen euro salaris en 16 miljoen euro transfersom? Het lijkt er dan op dat hij na het komende seizoen de kans krijgt als eerste keeper. Juve zal vast wel een talent als Meret halen en dan gaan kijken wie het beter doet, maar toch.
 
juvedeef
 
2
5 juni 2017 om 14:58
Ja misschien voor 1 seizoen basis. Hoop eigenlijk dat het allemaal niet doorgaat. Dit is geen keeper voor een topclub. Vrij dure 2e keeper voor 1 jaar. En het is ook niet zeker of Buffon echt stopt na het wk. Al ga ik er wel vanuit. Het bestuur heeft een tijd gehad om na te denken wie Buffon moet opvolger. Dan is het wel teleurstellend dat ze bij de Szecsny uitkomen.
 
SpeedyAFC
 
0
5 juni 2017 om 19:56
Een talent is leuk maar voor Juve wel lastig gezien zijn ook CL spelen. Kan me voorstellen dat ze nadat Buffon stopt ook een ervaren keeper willen hebben en dan is een jaartje wennen achter Buffon geen gek idee. Dan kan daarachter het talent rustig gebracht worden.
 
Rochester
 
1
5 juni 2017 om 13:56
Szczesny is een goede keeper, maar vergeleken met Buffon is hij toch echt wel een heel stuk minder. De gedroomde kandidaat van Juventus-fans zal waarschijnlijk Donnarumma zijn als vervanger van Buffon, maar als AC Milan-fan hoop ik echt dat Raiola en Donnarumma alsnog akkoord gaan met het contract dat Milan hun bied, dus jullie hoeven geen poging te wagen, Juventus. Wat denken Juventus-fans voor de rest over de selectie? In mijn ogen is die al vrij sterk en compleet, maar kunnen ze nog wel een extra middenvelder, een soort krachtpatser zoals ze die met Pogba hadden, gebruiken. Of zie ik dat verkeerd?
 
juvedeef
 
1
5 juni 2017 om 14:09
hangt allemaal af of allegri doorgaat volgend seizoen en welke formatie de coach gaat spelen. als het dezelfde formatie is als dit jaar. Zijn er zeker wel aankopen nodig. En moet er sowieso een sterke middenvelder komen. Dat was de zwakste schakel in de finale.
 
JuventusPuglia
 
0
5 juni 2017 om 14:14
Sja vind het zelf een vrij aparte transfer mocht dit gebeuren. Hebben hem totaal niet nodig en hij is ook geen versterking of iets. En als "opvolger" van Buffon hoeven mensen hem natuurlijk niet te zien want dat is die niet.Voor mij part hebben we een sterke selectie natuurlijk maar moet er sowieso een middenvelder bij en een aanvaller want die 2 dingen hebben ons vooral de finale gekost. Een Bakayoko of Tolisso zie ik graag komen, met Khedira ben ik een beetje klaar. En een goede flank speler mag er van mij wel bij komen, En een nieuwe rechts back ook wel
 
real8madrid
 
2
5 juni 2017 om 14:25
Ik denk dat Juve vooral offensief nog wel een toevoeging kan gebruiken. Het middenveld is met Pjanic en Khedira heel sterk vind ik, en Marchisio is gewoon ook een topper. Higuain en Dybala zijn 2 zeer goede spitsen maar op de flanken vind ik het om te huilen. Mandzu vervult zijn rol goed maar is toch geen winger en Cuadrado vind ik al helemaal niets aan. Verder heeft zelfs Alves met momenten op de vleugel gespeeld. Haal Costa of Sanchez zou ik zeggen
 
Bon Jovi
 
1
5 juni 2017 om 14:32
Khedira is geen top. En net als Marchisio raakt hij toch ook op een bepaalde leeftijd.Ze kunnen een nieuwe middenvelder goed gebruiken, hadden ze nu voor Verratti eens 100 mil neergelegd ipv Higuain... maar vooraan moet ee inderdaad ook nog wat bij, Sanchez is perfect. Snap idd niet dat ze Cuadrado definitief hebben gekocht.
 
JuventusPuglia
 
2
5 juni 2017 om 14:52
Hiquain kan ik nog steeds niet begrijpen. Hadden we hem voor 40 oké daar aan toe maar die 90 miljoen? Word er nog steeds misselijk van. Khedira mag van min de deur uit, Zit al het hele seizoen te zeiken op hem. Te traag, K*t bal controle, amper inzicht. Hij stond er alleen in omdat hij verdedigend sterker is dan Marchisio. Maar elke keer als Marchisio speelde met Pjanic zag je heerlijke combinatie en pure controle. Een middenvelder erbij een aanvaller erbij en wss ook een rechtsback.
 
LaPaisa
 
4
5 juni 2017 om 13:56
Dit vind ik wel een hele vreemde aankoop van Juventus. Juventus staat toch wel een beetje bekend die goede zaken doet. Buiten het feit dat het bedrag niet matcht met zijn skills, heeft hij soiesow niet voldoende kwaliteiten voor een club als Juventus en is ook nog eens 27 jaar.
 
bestgoalies01
 
6
5 juni 2017 om 14:03
Had graag cillessen gezien als opvolger van buffon, heel erg jammer dit.
 
PiotrZielinski
 
4
5 juni 2017 om 14:08
Vele hebben Roma dus niet gevolgd, ik trouwens ook niet. Maar de statistieken liegen niet, de meeste clean sheets van de Serie A. Kwa gedrag zit het nu ook beter, geloof ik. Heb namelijk weinig gekke dingen gelezen.
 
juvedeef
 
4
5 juni 2017 om 14:12
Het is ook het enige jaar dat hij constant gepresenteerd heeft. Vind het sowieso geen waardige opvolger van Buffon. Aangezien Buffon waarschijnlijk gaat stoppen na het wk. Zal szchezny (weet nooit hoe je zijn naam schrijft) dus de opvolger worden. En daar is hij denk ik niet geschikt voor.
 
xNickMorello
 
0
5 juni 2017 om 14:30
Meret is de enige opvolger voor Buffon als Donna bij ons blijft
 
juvedeef
 
1
5 juni 2017 om 15:01
Meret is nog veel te jong. En Donna blijft denk ik ook bij Milan. Blijven niet veel Italiaanse keepers over maar er is wel wat beters dan dit.
 
PiotrZielinski
 
0
5 juni 2017 om 16:15
eigenlijk niet zo moeilijk.. onthoud de Zcz. s zcz esny. maarja, ook kwestie van oefenen als hij de keeper van Juve( waarschijnlijk) wordt. Ik heb szczesny ook niet hoog zitten, wel dat hij talent heeft. Vooral met Polen speelt hij altijd geweldig, en dan tegen Duitsland. Voor de rest heeft hij een beetje een stempel gekregen bij Arsenal, waar hij denk ik moeilijk van afkomt. We zullen het zien.
 
juvedeef
 
0
5 juni 2017 om 16:37
Als hij word vastgelegd dan ga ik zijn naam echt wel leren . Maar ik beoordeel hem alleen op zijn tijd bij Roma. Daar heeft hij me toch niet volledig overtuigd. Hoop dat hij me mee gaat vallen. Maar heb gewoon geen vertrouwen in hem.
 
Fred.
 
0
5 juni 2017 om 14:09
Hele rare aankoop als je het mij vraagt. Is helemaal geen bijzondere keeper, vind hem zelfs vrij matig. Betwijfel dat die beter is dan Neto en komt nog niet tot aan de enkels van Buffon.
 
fieb
 
0
5 juni 2017 om 14:14
Jaartje terughalen en laten strijden tegen Cech lijkt me een betere oplossing. Zeker als Ospina wilt vertrekken bij Arsenal.
 
Nerazzurro!
 
3
5 juni 2017 om 14:15
Gezien het relatief hoge jaarsalaris van Szczesny lijkt het me niet ondenkbaar dat Juventus misschien wel een toekomstige eerste keeper in hem ziet. Hij heeft een goed seizoen achter de rug bij Roma en lijkt me niet dat hij naar Juventus wil om daar voor lange tijd tweede viool te spelen. Ze moeten hem wel garanties hebben geboden.
 
denunz
 
3
5 juni 2017 om 14:22
Rustig maar allemaal, Neto wil weg en gaat weg. De Pool komt als vervanger van Neto. Opvolger van Gigi speelt al bij de Primavera. Anders hoop ik dat we een italiaanse keeper halen!
 
Bon Jovi
 
1
5 juni 2017 om 14:29
Veel geld voor een 2e keeper hoor. Voor die positie moet je wel een geschikter profiel kunnen vinden.
 
juvedeef
 
0
5 juni 2017 om 15:03
Hij speelt nu het wk gewoon als eerste keeper hoor. Anders geef je niet zoveel geld uit. En vooral niet zo'n hoog jaarsalaris.
 
Bon Jovi
 
2
5 juni 2017 om 14:26
Super, 16 miljoen voor Szczesny met nog maar 1 jaar contract. Arsenal laat haar spelers altijd veel te goedkoop gaan, iets wat bijvoorbeeld Chelsea een stuk beter doet, maar dit is een goede deal.Nu nog een hoop B materiaal verkopen en dan zit je hopelijk tegen de 100 miljoen transferinkomsten (vooral Engelse spelers moeten wat opleveren) waarmee je flink kunt investeren. En wacht dan niet tot 31 augustus maar informeer direct bij Javi Martinez, Lacazette en Tolisso.
 
real8madrid
 
4
5 juni 2017 om 14:32
Javi Martinez? Dan kan Wenger weer een half seizoen z'n favoriete blessures smoesje gebruiken. Nee maar serieus, zijn daar geruchten over dan? Die heb ik volledig gemist. En zie je hem graag komen dan? Ik zie in Javi niet echt een versterking voor een team bovenin de bpl
 
Bon Jovi
 
2
5 juni 2017 om 14:36
Nee geen geruchten maar Martinez is een wereldspeler die achterin en op het middenveld kan, 2 posities die versterkt moeten worden. Enig nadeel inderdaad die bkessuregevoeligheid en ik weet niet of Bayern hem laat gaan.
 
RomaGrunn
 
2
5 juni 2017 om 14:45
Jammer dat hij niet meer bij Roma terugkomt. Vond het een zeer betrouwbare keeper.
 
juverodafan
 
5
5 juni 2017 om 15:50
Wat is dit voor een aankoop dan, snap ik dus ook helemaal niks van. Hopelijk kan Juventus dan voor de rest wel nog een paar goeie spelers halen. Hoop dat ze due 110 miljoen uit de Cl allemaal gaan uitgeven. Is leuk dat je in de competitie mee komt maar inbed finale viel t tegen. Hoop op Fabinho van Monaco waar ze intresse in hadden, Schick van Sampdoria en dan nog een goeie vleugel aanvaller in plaats van Cuadrado. En als het even kan Conti maar die gelijk verhuren en pas volgend seizoen bij de selectie. Dan hoeven ze volgens seizoen alleen een goeie doelman te halen. Ook al zal het waarschijnlijk deze clown zijn.
 
Arnout108
 
0
5 juni 2017 om 17:25
Kan iemand uitleggen waarom Juventus dit doet? Ik zie hem als een redelijke keeper maar toch zeker geen topper. Dan is 16 miljoen vrij veel geld. Zeker als je met Neto al een prima 2e keeper hebt.
 
Jarno11
 
1
5 juni 2017 om 18:46
Neto gaat zeer waarschijnlijk vertrekken en dan is dit een degelijke aankoop voor bekerwedstrijden en wedstrijden wanneer Buffon gespaard wordt. Juventus is stapje voor stapje aan het bouwen naar wereldtop. Het eerste elftal komt daar redelijk in de buurt, maar de wisselbank is nogal matig vandaar dit soort aankopen. 17 mil kan je duur vinden maar voor een keeper van 27 jaar is het gewoon een koopje. Salaris is wellicht wat hoog maar ook daarmee moet je op een gegeven moment een stap omhoog om kwaliteit op de bank te krijgen. Gewoon zeer betrouwbare keeper (itt Neto die af en toe toch wat foutjes maakte in de wedstrijden die hij speelde) en niet te vergeten gewoon 1ste keeper bij Roma.