'Arsenal verlegt aandacht naar China na mislopen Ivan Perisic'
Woensdag, 30 januari 2019 om 11:29

Arsenal werd de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Ivan Perisic, maar inmiddels lijkt een transfer van de aanvaller van Internazionale niet meer tot de mogelijkheden te behoren. De Londenaren waren volgens de laatste geruchten niet bereid om aan de voorwaarden van i Nerazzurri te voldoen en hebben vervolgens de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

Technisch directeur Piero Ausilio van de Milanezen heeft dinsdagavond op zijn beurt tegenover verslaggevers bevestigd dat de kans klein is dat Perisic deze maand nog gaat vertrekken: "Perisic wil naar het buitenland, maar wij hebben geen passende aanbiedingen ontvangen. Als hij blijft verwacht ik dezelfde professionaliteit als altijd. We willen hem er weer bij hebben en ik denk niet dat dit een probleem moet zijn, ik verwacht niet dat het lang zal duren."

Arsenal moet dus gedwongen verder kijken en heeft volgens Sky Italia zijn oog laten vallen op Yannick Ferreira Carrasco. De Belgisch international staat nu nog onder contract bij het Chinese Dalian Yifang, maar wil graag weer terugkeren naar Europa. The Gunners zouden inmiddels contact hebben opgenomen met zijn management en hun aanbieding kan Carrasco naar verluidt wel bekoren: de aanvaller zou namelijk bereid zijn om genoegen te nemen met een lager salaris om in de Premier League te kunnen spelen.

Of Arsenal Carrasco wil huren of definitief in wil lijven is nog niet helemaal duidelijk. De deal rond Perisic liep stuk omdat Inter zijn aanvaller enkel voor veertig miljoen euro definitief van de hand wilde doen, terwijl de Engelsen wilden huren met een optie tot koop. Carrasco werd in de afgelopen weken overigens ook in verband gebracht met Inter en AC Milan.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
8
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
47
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
RomBomCu
 
11
30 januari 2019 om 11:30
Gelukkig voor de PSV fans onder ons dat perisic niet vertrekt, het leek er toch wel op dat Inter zich dan met flink wat miljoenen in Eindhoven zou melden voor Bergwijn. We hebben hem enorm hard nodig in de titelstrijd.
 
Suli10real
 
25
30 januari 2019 om 11:38
Denk dat psv sowieso een transfer niet zou door laten gaan en daarnaast heeft Bergwijn nadrukkelijk gezegd dat hij tot het einde van het seizoen wil blijven bij psv
 
Buitenspelgoal
 
4
30 januari 2019 om 12:10
Wat Suli zegt, PSV laat Bergwijn echt niet gaan tot de zomer, daarin is de club duidelijk geweest. Ik had mij er geen zorgen over gemaakt.
 
unhip
 
2
30 januari 2019 om 13:30
ach, geld kan altijd net wat méér duidelijkheid scheppen.
 
Gooner4
 
2
30 januari 2019 om 11:31
Geen idee hoe ik deze jongen moet inschatten. Volgens mij kan hij enorm goed zijn, maar is hij erg wisselvallig.
 
ArsenalFanehv
 
13
30 januari 2019 om 11:36
Bij Atletico en Monaco was het een geweldige voetballer. Alleen weg gegaan bij Atletico na onenigheden met Simeone(volgens mij). Ik volg het voetbal in China niet zo dus geen idee hoe hij het daar doet, maar als hij het niveau dat hij bij Atletico had weet te halen is dit zeker een goede aanwinst, op den duur misschien zelfs beter dan Perisic.
 
JairArsenal
 
3
30 januari 2019 om 13:53
Nou... Ik zag laatst een filmpje van Carrasco in China... Het is gewoon sneu. Zwaar onder zijn niveau.
 
Number Fourtee
 
23
30 januari 2019 om 11:37
Wedden dat wij na deze transferperiode uiteindelijk nog steeds met Iwobi en Micki (mits fit) op de flanken spelen. Had al zo`n vermoeden dat Perisic niet meer zou komen omdat ik las dat Inter hem inderdaad alleen wil verkopen. De zaak Carrasco heeft zich daarentegen wel wat verder ontwikkeld omdat er eerst werd gezegd dat Arsenal niet aan zijn eisen kon voldoen, en nu zou hij met minder genoegen nemen. We zullen het allemaal wel zien vandaag of morgen. De enige die tot nu toe lijkt te komen is Suarez.
 
ArsenalAddict
 
0
30 januari 2019 om 13:38
Suarez rendeert vooral op de vleugel/achter de spits, dus dat is al gelul.
 
Number Fourtee
 
4
30 januari 2019 om 14:14
Mesut rendeert het beste als 10 maar daar speelt-ie bijna ook niet meer. Het lijkt mij sterk dat hij voor de flanken gehaald wordt, als aangever achter de spits zie ik hem eerder fungeren inderdaad.
 
ArsenalAddict
 
1
30 januari 2019 om 14:18
Ozil rendeert helemaal nergens in dit team, omdat hij zorgt voor een ernstige disbalans. Emery heeft Suarez onder zijn hoede gehad he, en hem ook op de vleugels gebruikt voornamelijk.
 
Number Fourtee
 
2
30 januari 2019 om 14:41
We zullen zien wat Emery met hem van plan is in dit team. Het zou kunnen dat hij in wedstrijden op de vleugel gaat spelen, maar dan hoop ik nog steeds dat Carrasco wordt gehaald. Een speler als Suarez met een prachtige cross- en steekpass zie ik persoonlijk toch liever op het middenveld.
 
Samcro
 
11
30 januari 2019 om 11:39
Zucht... Mooi staaltje onderhandelen. Oké, jullie willen Perisic niet aan ons verhuren? Dan doen we net alsof we voor Carrasco gaan zodat Perisic nog liever weg wil en dwars gaat liggen.
 
ArsenalAddict
 
6
30 januari 2019 om 13:32
Perisic kan niet nog meer dwarsliggen dan een transferverzoek indienen. Als Inter geen optie tot koop wil opnemen, en alleen aan een verplichte koop wil denken, wat logisch is want hij gaat me 30 jaar en een slechte vorm alleen maar minder waard worden, dan houdt het gewoon op. Die zoeken ook zekerheid, net als Arsenal dat zoekt. Carrasco vertegenwoordigt een grotere waarde en is een veiligere investering. Waarschijnlijk moeten we hem ook verplicht overnemen en de kans bestaat dat hij niet meer het niveau haalt van een paar jaar terug, maar gezien zijn leeftijd en zijn verleden in Europa zal hij daarna altijd een bepaalde som vertegenwoordigen. Als Perisic flopt, raak je die niet meer makkelijk kwijt. Ik ben verder niet zo happig op spelers die naar China zijn gegaan op jonge leeftijd, maar dan heb je een Witsel die tot inkeer is gekomen en ontzettend belangrijk is voor Dortmund. Daarbij heeft Carrasco een bepaald ego wat ook erg goed kan uitpakken, die teert wel op show.
 
cr7_arsenal
 
3
30 januari 2019 om 13:48
Weetje wat ik persoonlijk zo stuitend vind, dat Arsenal een statement naar buiten brengt dat ze i.v.m The FFP alleen spelers kunnen lenen deze transferperiode. Maar als je een speler echt wilt, kan je de club gewoon benaderen met ‘we huren hem voor een half jaar en nemen hem dan in de zomer verplicht over voor een x geldberdrag’ dst is hoe grote clubs handelen als ze de FFP ‘omzeilen’ (Mbappe naar PSG bijv) waarom denkt niemand bij arsenal hier aan.
 
ArsenalAddict
 
1
30 januari 2019 om 14:16
Maar niet als je niet zeker bent van die speler. Echt grote spelers zijn niet beschikbaar, waarom zouden clubs hen verhuren in januari, terwijl deze bruikbaar kunnen zijn gedurende het seizoen. Die verplichte optie wil je alleen zien wanneer je zeker bent, daarom duurde het zo lang met Denis Suarez. Barcelona stemde pas in met een optie wanneer zijn waarde gewaarborgd kon worden met een extra contractjaar. Aangezien er behoorlijk wat spelers weg moeten en er dus geen ruimte is, zit Arsenal niet te wachten op de volgende speler die je niet van de hand kan doen.
 
JuventusPuglia
 
1
30 januari 2019 om 14:25
Hoe kan het eigenlijk dat Arsenal zo met die FFP zit? Arsenal is toch gewoon een gezonde club?
 
ArsenalAddict
 
1
30 januari 2019 om 15:19
Arsenal behoort tot de rijkste clubs, maar door dalende inkomsten en mismanagement onder Wenger/gazidis kan het momenteel niet te gek investeren.
 
Jackieboy10
 
2
30 januari 2019 om 15:55
Mismanagement van het hele bestuur. Niet alleen Wenger/Gazidis. Dat zijn voor bekendste namen, maar de hele bestuurlijke laag was (en is nog steeds) verrot. Dit zal ook niet vanaf de zomer opeens weer beter zijn, want er zitten nog steeds marionetten van Kroenke door de hele club. Ik heb er dus een hard hoofd in dat de stijgende lijn is ingezet ..
 
King_14
 
12
30 januari 2019 om 11:52
Liever ook Carrasco dan Perisic.. laatsgenoemde wordt toch ouder en daar moeten “we” bij Arsenal juist een beetje vanaf.
 
Dante
 
4
30 januari 2019 om 12:53
Is de verdediging niet urgenter momenteel? Vond deze jongen wel goed de paar keer dat ik hem bij Atletico heb zien spelen.
 
cesc4ars
 
7
30 januari 2019 om 13:05
Je weet toch dat de defensie bij Arsenal niemand iets interesseert? Er moeten daar 4 popetjes staan , dan is men tevreden. Wat Carrasco betreft.. een Arsenalspeler pur sang... Bakken met talent, bedenkelijke workethic.
 
Dante
 
2
30 januari 2019 om 13:22
Lol ok nou dat komt goed uit. Dat was afgelopen vrijdag letterlijk het geval. Ja heb ik vaker over hem gehoord. Ik heb hem maar 3 of 4 x zien spelen en toen vloog hij over het veld.
 
ArsenalAddict
 
4
30 januari 2019 om 13:37
Er zijn geen goede verdedigers beschikbaar die clubs uitlenen in januari en daarbij een versterking zijn. Emery wil voorkomen dat er dadelijk een overschot aan matige verdedigers op de loonlijst staan die een versterking in de zomer in de weg zitten.
 
Dante
 
0
30 januari 2019 om 13:55
Ja dat klinkt op zich niet onlogisch. Maar waarom alleen uitlenen? Ze kunnen toch ook iemand kopen?
 
ArsenalAddict
 
2
30 januari 2019 om 14:11
Omdat premier league clubs standaard het salarishuis met slechts 7m pond per jaar mogen laten stijgen en dit alleen uitgebreid kan worden wanneer de inkomsten dusdanig hoog zijn. Arsenal heeft grote contracten gegeven aan Ozil, Mkhi, Laca en Auba, en bivakkeert al twee jaar op rij in de Europa League, waardoor de inkomsten behoorlijk geslonken zijn. Spelers transfervrij laten gaan helpt ook niet mee. In de zomer komen sowieso Adidas (60m pond ipv 30 van Puma) en een nieuwe deal met Emirates (een extra 20m pond) erbij als extra inkomsten, dat gaat voor meer ruimte zorgen. CL gaat echter bepalend zijn.
 
Dante
 
0
30 januari 2019 om 18:41
Ah ok bedankt voor de uitleg. CL zal lastig worden denk ik.
 
Barcca
 
1
30 januari 2019 om 15:17
Wil Arsenal volgend jaar meedoen om de titel of in ieder geval een plaatst bij de top 4 dan zullen ze naar mijn mening in de verdediging moeten investeren. Carrasco zou een prima aankoop kunnen zijn, maar geen speler die Arsenal naar een hoger plan gaat tillen.