Arsène Wenger weigerde spraakmakende transfer: 'Hij heeft gelijk gekregen'
Donderdag, 19 augustus 2021 om 15:13

Rio Ferdinand heeft zich in 2014 aangeboden bij Arsenal, alvorens hij de overstap maakte naar Queens Park Rangers. Dat heeft de clublegende van Manchester United onthuld in zijn YouTube-serie. Toenmalig manager Arsène Wenger durfde het niet aan en weigerde in zee te gaan met Ferdinand, die daarop zijn carrière besloot af te sluiten bij Queens Park Rangers. "Achteraf heeft hij gelijk gekregen, want mijn prestaties bij QPR waren niet van mijn niveau."

Ferdinand droeg twaalf jaar lang het shirt van United en won met de club uit Manchester onder meer zes keer de Premier League en één keer de Champions League. Ook maakte hij in 2004 met United een einde aan de ongekende reeks van Arsenal van 49 wedstrijden op rij zonder nederlaag. "Het gekste is dat ik erover na heb gedacht om naar Arsenal te gaan", onthulde Ferdinand op zijn YouTube-kanaal. "Aan het einde van mijn carrière, toen ik Man United verliet, zag ik Arsène Wenger lopen in een hotel."

De spijkerharde verdediger bedacht zich niks en stapte op de toenmalig manager af om zichzelf te verkopen. "Ik zei: 'Arsène, luister, ik ga United verlaten en als je wilt ben ik bereid om bij jullie een belangrijke rol in de kleedkamer te vervullen, omdat ik denk dat jullie op dat gebied wat hulp kunnen gebruiken'", gaat Ferdinand verder. "Natuurlijk wil ik spelen, maar ik zou ook komen om de cultuur te bewaken. Hij ging niet op het aanbod in en hij had achteraf gelijk, want mijn prestaties bij Queens Park Rangers waren niet van mijn niveau. Maar in de kleedkamer geloof ik dat ik hem had kunnen helpen, want daar komt een groot deel van de cultuur vandaan."

In de zomer van 2014 besloot Ferdinand na een dienstverband van liefst twaalf jaar bij United het gepromoveerde QPR uit de brand te helpen, waarop hij een paar maanden later, in oktober, te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. Hij kwam slechts twaalf keer in actie in zijn laatste seizoen als profvoetballer en besloot eind mei 2015 een punt achter zijn carrière te zetten. Naast dienstverbanden bij United, QPR, West Ham United, Bournemouth en Leeds United droeg hij tevens 81 keer het shirt van de Engelse nationale ploeg.

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
3
   
17:40
17:40
Prachtig gebaar van spelersgroep Vitesse: 'Op naar de twee miljoen!'
1
   
17:30
17:30
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
2
   
17:15
17:15
Pak 50x je inzet als PSV zondag thuis wint van Sparta Rotterdam!
0
   
16:48
16:48
Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
MrKrillin
 
31
19 augustus 2021 om 15:18
Wel respectvol dat hij en wist dat hij vooral in de kleedkamer nog waarde zou hebben en dat hij toegeeft een blauwtje gelopen heeft. Vroeger als ik blauwtje liep, vertelde ik het aan niemand
 
ArsenalAddict
 
10
19 augustus 2021 om 15:30
Maar ik mag toch hopen dat je 7 jaar na je blauwtje er ook vrede mee hebt.
 
SilverFront
 
1
19 augustus 2021 om 15:30
Vroeger had je waarschijnlijk ook iets minder moeite gehad om te vertellen van een blauwtje, als je 12 jaar lang 1 van Nederlands mooiste vrouwen aan je zijde had gehad :P
 
MrKrillin
 
4
19 augustus 2021 om 15:36
@silverfront "als je 12 jaar lang 1 van Nederlands mooiste vrouwen aan je zijde had gehad " Dan is het juist meer pijnlijker! 12 jaar een vd mooietse vrouwen en dan blauwtje oplopen bij een gemiddelde dame ; Dat doet wat met je zelfvertrouwen, helemaal als je dan slechte relatie hebt met een middelmatige of lelijk eendje (sorry voor de QPR fans) @arsenaladdict Dat dacht ik, blijkbaar nog niet. Maar serieuze vraag, had Ferdinand niet een goede speler geweest zijn? Gewoon voor de rol in de kamer. Denk wel type die speler schopt als die kantjes vanaf loopt.
 
ayCaramba
 
2
19 augustus 2021 om 17:12
Wenger kennende zal hij wel in zijn trots gekrenkt zijn toen Ferdinand zei dat ze wel wat hulp konden gebruiken in de kleedkamer. Het is sindsdien nog dramatischer en zielloos geworden.
 
CocoAfc
 
3
19 augustus 2021 om 15:27
Beetje pretentieus, maar geloof best dat het goed bedoeld was. Zat laatst wel te denken ovet wie nou een echte leider is bij ons, een echte no nonsens leider ala Henderson. Ik kan me alleen Xhaka bedenken, voor de rest zijn het allemaal schooljongens. Geloof best dat er een goede mentaliteit heerst bij jongens als Saka, Pepe, Smith-Rowe en Tierney, maar het zijn allemaal jochies van onder de 25.
 
Jackieboy10
 
11
19 augustus 2021 om 15:38
Xhaka komt daar echt niet bij in de buurt. Qua mentaliteit is het een top gozer, maar het overbrengen is weer een heel ander verhaal. Bovendien is Xhaka juist ook iemand die zelf z'n hoofd verliest in situaties. Dat heeft een goede leider juist niet. Dat is ons hele probleem.. we hebben geen leiders. En dat Xhaka wordt gezien als leider maakt het nog erger. Tierney is dan eerder een leider. In vergelijking, Liverpool heeft met Henderson, Milner, Robertson, Van Dijk, Fabinho en Allisson 6 leidertypes, wij hebben er 0.
 
TILBURG013
 
0
19 augustus 2021 om 16:16
Het enige wat Arsenal heeft is een hele goede groep jonge spelers waar enorm veel potentie inzit. Daar zitten ook spelers bij die over een paar jaar die leidersrol op zich kunnen nemen. Deze groep spelers: Lokonga, Odegaard, Saka, ESR, Tierney, Ramsdale, Gabriel, Martinelli, White, Tavares, Balogun zijn allemaal 24 of jonger en ik zie stuk voor stuk een mooie toekomst weggelegd. Het ziet er nu niet heel positief uit maar ik weet bijna zeker dat we over een paar jaar de vruchten gaan plukken van dit beleid. Met een paar aankopen eromheen en je hebt in potentie gewoon een fantastisch team staan. Overigens ben je wel echt 1 iemand vergeten en dat is Lacazette. In mijn ogen zeker wel een leider en iemand die de jongere spelers op sleeptouw neemt. Dat geven de talenten ook zelf aan namelijk. Partey zou een leidende rol op zich moeten nemen.
 
Gooner4
 
2
19 augustus 2021 om 16:18
Precies. Het mentale stuk bij Arsenal is al jaren ondermaats, maar dan ook echt ondermaats. Geen leiderschap, geen over-mijn-lijk mentaliteit, niks.. Maar goed, is ook niet altijd makkelijk om daar op te scouten natuurlijk.
 
Joga_Bonito10
 
9
19 augustus 2021 om 15:27
Wenger ging altijd natuurlijk liever voor toptalenten van jeugdtoernooien of voornamelijk van Franse komaf. Rio Ferdinand was echt een beest overigens in zijn hoogtijdagen. Vind hem echt één van de beste centrale verdedigers ooit in de Premier League. Werd wel helemaal dolgedraaid door Messi in de CL finales van 2009 en 2011, maar goed welke wereldverdediger niet?
 
GLENNN
 
2
19 augustus 2021 om 17:04
Altijd natuurlijk liever voor toptalenten of van Franse komaf? Dat is zo'n onzin ook. Men doet echt alsof teams van Wenger voor 80% uit Franse spelers bestond, maar dat is lariekoek. Tevens waren veel Fransen ook enorm goed uiteindelijk bij Arsenal. Denk aan Henry, Vieira, Petit, Anelka, Pires, Wiltord, Clichy, Sagna, Nasri, Giroud, Koscielny, Lacazette, Debuchy (alleen het begin) en Gallas. En ja, er zaten ook missers tussen ala Squillaci, Silvestre en dergelijke. Overigens bood Ferdinand zich, volgens het artikel, aan in 2014. Toen had Arsenal echt wel aardig wat ervaren spelers in de gelederen met o.a. Koscielny, Mertesacker, Debuchy, Monreal, Ozil, Arteta, Rosicky, Cazorla, Flamini, Podolski, Giroud en ook Alexis Sanchez. Die spelers waren allemaal rond de 28 jaar of ouder. Velen hadden ook al veel meegemaakt. Dus puur qua ervaring en dergelijke, had Ferdinand er echt niet bij gemoeten hoor.
 
R.madridista
 
0
19 augustus 2021 om 20:08
Ozil was die zomer nog jong. 24 jaar pas
 
GLENNN
 
0
20 augustus 2021 om 08:50
24 jaar, maar wel al bakken aan ervaring bij Duitsland en Real madrid.
 
TILBURG013
 
4
19 augustus 2021 om 15:27
Had deze legend alleen al voor het idee nog best een jaartje of 2 bij Arsenal willen zien. Waren ook de jaren dat Arsenal meerdere keren de FA cup won en nog tweede werd achter Leicester. We hadden genoeg goede spelers maar misten wel wat leiderschap. Al is alleen maar leider zijn zonder sportief bij te kunnen dragen ook makkelijker gezegd dan gedaan ondanks de status van Rio. Voor zijn eigen legacy misschien ook wel beter dat dit nooit is gebeurd..
 
Ronaldogoat7
 
3
19 augustus 2021 om 15:28
het was een gevoelige overstap geweest maar die transfers zijn soms extra mooi door de lading dat het met zich meebrengt. maar Wenger maakte de juiste beslissing waar hij er bij zijn Franse spelers vaker mis dan goed zat ik zou zeggen 1/3. maar Arsenal is geen topclub meer sinds het vertrek van Wenger en Manchester united is nog steeds een topclub, maar heeft sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson geen echte successen meer gehad. het is nu meer de tijd van Liverpool door prima transfers en goed beleid en Chelsea en City door het grote geld. maar United lijkt nu terug te komen aan de top waar het bij Arsenal nog makkelijk 10 jaar kan duren
 
CocoAfc
 
0
19 augustus 2021 om 15:33
Nee joh, ver na ze prime, dus gevoelig totaal niet. Denk dat Reds ons eerder zouden uitlachen.
 
TILBURG013
 
3
19 augustus 2021 om 15:37
Zouden ze nog steeds niet waarderen. Ik had het zelf ook niet leuk gevonden als Henry in z’n nadagen nog voor United zou gaan spelen. Puur en alleen om je legends al in een ander shirt te zien doet pijn.. maar United en Arsenal is gewoon een gezonde rivaliteit en geen haat ofzo..
 
Ronaldogoat7
 
3
19 augustus 2021 om 15:37
maar hij blijft natuurlijk een Reds legende dus dan is het altijd pijnlijk voor hun om hem in een Arsenal shirt te zien. ook al raakt hij geen bal meer of heeft hij het shirt aan op het terras
 
Jackiemilburn
 
1
19 augustus 2021 om 18:07
Ah wel nee joh, sinds, het vertrek van Keane en Viera is de rivaliteit doodgebloed. Althans hij is eenzijdig geworden. Arsenal ziet United nog steeds na Spurs als de grootste rivaal terwijl United hun vizier hebben gericht op Liverpool, City en Leeds.
 
NicoMitea
 
5
19 augustus 2021 om 15:29
Voor de liefhebbers, hij heeft een episode meegedaan met The High Performance Podcast. Daar gaat hij dieper in op zijn einde bij ManU en zijn jaar bij QPR. Ontzettend leuk om het verhaal eens vanuit de hoofdpersoon zelf te horen. En nee, ik heb geen aandelen in deze podcast.
 
Die Knappen
 
2
19 augustus 2021 om 15:35
Eerlijke woorden van Rio Ferdinand, prima reflectie
 
messistgermain
 
0
19 augustus 2021 om 15:38
En dan zie je dat Arsenal daarna vaak spelers kocht uit de top die al af waren.