AS Monaco loopt finale mis na spektakelstuk bij rentree Jardim
Dinsdag, 29 januari 2019 om 23:21

Leonardo Jardim heeft zijn rentree als trainer van AS Monaco niet kunnen opluisteren met een zege. Met de Portugees verloren de Monegasken dinsdag na strafschoppen van En Avant de Guingamp, waardoor Guingamp zich mag melden in de finale van de Coupe de la Ligue. In de eindstrijd op 30 maart nemen les Guingampais op het tegen de winnaar van het duel tussen Strasbourg en Girondins Bordeaux. Die wedstrijd wordt woensdagavond afgewerkt.

AS Monaco had zich geen slechtere start kunnen voorstellen in het Stade de la Roudourou, want na veertien minuten kreeg William Vainqueur een rode kaart na een tackle op de enkels van Marcus Thuram. Met tien tegen elf kwam Monaco wel op voorsprong: Rony Lopes wipte de bal omhoog en met een omhaal wist hij doelman Karl-Johan Johnsson te verrassen. Even later knalde Aleksandr Golovin, na een mooie rush en een goede steekpass van Gelson Martins, de 0-2 tegen de touwen. Het was de eerste goal van Golovin in Franse dienst.

In de eerste tien minuten na rust gaf Monaco de voorsprong uit handen, want Alexandre Mendy en Thuram scoorden voor de thuisploeg. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en ook in de verlenging bleven de beide doelen schoon. Guingamp nam de penalty's uiteindelijk beter, want Monaco miste drie keer en Guingamp tweemaal. Namens Monaco faalden Kamil Glik, Benjamin Henrichs en Sofiane Diop.