AS Monaco wint in groep van PSV; Osimhen tart Leicester City
Donderdag, 16 september 2021 om 22:56

Leicester City en Napoli hebben elkaar donderdagavond in evenwicht gehouden in hun eerste groepswedstrijd in de Europa League. The Foxes leken in een veilige haven te zijn beland met een 2-0 voorsprong, maar door een dubbelslag van Victor Osimhen nam Napoli toch een punt mee. Doordat Legia Warschau tegelijkertijd met 0-1 won van Spartak Moskou, gaat de Poolse club aan de leiding in Groep C. In Groep B, de poule van PSV, won AS Monaco met 1-0 van Sturm Graz. Dat was door het 2-2 gelijkspel tussen PSV en Real Sociedad genoeg om de koppositie over te nemen.

Leicester City - Napoli 2-2
Leicester speelde met vijf nieuwe namen ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Manchester City (0-1 nederlaag) van zaterdag. Jonny Evans, Boubakary Soumaré, Patson Daka, Ayoze Pérez en Kelechi Iheanacho maakten hun entree, wat ten koste ging van Caglar Söyüncü, Jamie Vardy, James Maddison, Youri Tielemans en Marc Albrighton. Napoli voerde vier wijzigingen door na de 2-1 overwinning op Juventus van zaterdag. De geblesseerde Mário Rui werd vervangen door Kévin Malcuit. Verder maakten Amir Rrahmani, Piotr Zielinski en Hirving Lozano hun opwachting in plaats van Kostas Manolas, Matteo Politano en Eljif Elmas.

Een van de nieuwelingen opende binnen tien minuten de score. Harvet Barnes stoomde op aan de linkerflank en verstuurde een afgemeten voorzet aan Pérez, die overtuigend afrondde. Napoli zette in het restant van de eerste helft veel druk en kon zichzelf verwijten dat het niet op gelijke hoogte kwam. Zielinski, Kevin Malcuit, Osimhen en Lozano lieten allemaal goede kansen liggen. Na een uur dacht Daka te scoren met een krachtig, laag schot, maar de videoscheidsrechter merkte op dat hij buitenspel stond na het voorbereidend werk van Tielemans. Enkele minuten later maakte Barnes er alsnog 2-0 van, toen hij zichzelf de ruimte verschafte voor een schot in de rechterhoek. Even daarna bracht Osimhen de spanning terug toen hij de bal knap meenam in het strafschopgebied en die over doelman Kasper Schmeichel wipte. Diezelfde Osimhen completeerde de comeback drie minuten voor tijd met een kopbal: 2-2.

AS Monaco - Sturm Graz 1-0
Monaco moest het stellen zonder de zieke Myron Boadu Wilson Isidor en Kevin Volland vormden de voorste linie. De thuisploeg had in de eerste helft de overhand, maar slaagde er niet in de score te openen. Gelson Martins was tweemaal gevaarlijk en Volland liet een goede kopkans onbenut. Twee minuten voor de pauze liet Monaco zich bijna verrassen in de tegenaanval, toen Ivan Ljubic vanaf circa twintig meter afstand de bovenkant van de lat trof. Halverwege de eerste helft wist Monaco de score alsnog te openen. Krépin Diatta reageerde alert op een voorzet van Aleksandr Golovin en kopte het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
0
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
0
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
5
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Andres13
 
6
16 september 2021 om 23:01
Zoals verwacht pakt Monaco de punten tegen Graz. Voor PSV een must om tegen Graz 6 punten te pakken en tegen Monaco minimaal 4 punten. Anders wordt het denk ik een lastig verhaal om door te komen.
 
Boris19
 
12
16 september 2021 om 23:09
Sowieso 6 tegen Graz, dan word je in ieder geval derde. Ik vind dit echt zo’n poule waarin psv eerste, maar net zo gemakkelijk derde kan worden.
 
barcalover123
 
0
16 september 2021 om 23:17
Hoe sterk is dit Monaco? Iemand die dat weet?
 
Andres13
 
11
16 september 2021 om 23:19
Monaco is een erg onvoorspelbare ploeg. Wisselen hele sterke wedstrijden af tegen zwakke wedstrijden. Is geen peil om te trekken. Denk wel dat Real Sociedad kwalitatief iets beter is.
 
Colombiafoot7
 
2
16 september 2021 om 23:02
Een vraagje wat is er met Boadu gebeurt die zit zelfs helemaal niet meer bij de selectie ?
 
Agglomeratie
 
3
16 september 2021 om 23:09
Is ziek volgens Flashscore. Positief getest wellicht?
 
Soccerfan_1
 
4
17 september 2021 om 06:29
Als je de tekst gewoon eens zou lezen dan had je je antwoord zelf al gevonden??
 
StadioSanPaolo
 
4
16 september 2021 om 23:03
Leicester Napoli was een hele vermakelijke wedstrijd. Beide teams zetten hoog druk en bleven alsnog opbouwen. Hulde naar Brendan Rodgers en Luciano Spalletti. Na de 1-0 van Leicester was Napoli de baas en had het bij rust eigenlijk al 1-3 moeten zijn voor Napoli. In de tweede helft bleef Napoli beter maar Leicester was gewoon dodelijk, knappe goal van Barnes. Ondanks de 2-0 achterstand weten we alsnog met een punt naar huis te gaan door geweldige doelpunten van Osimhen. Vooral bij die 2e goal liet hij Söuncu even zien wie de baas was. Blij met het spel, karakter en de comeback maar toch wel zuur dat we ondanks het goede spel maar 2-2 spelen. Gemengde gevoelens.
 
maurootje
 
2
16 september 2021 om 23:10
Matige Europese speelronde van Italië;Milan&Inter verloren,Lazio verloren; Atalanta en Napoli gelijk; alleen juve en Roma gewonnen alleen Juve deed het tegen een niveautje van niets en Roma deed het in de laagste Europese competitie…
 
StadioSanPaolo
 
5
16 september 2021 om 23:12
Ja dit was een hele matige week voor de Serie A. Dat de 2 clubs uit Milan verliezen is niet eens een schande als je kijkt naar hun tegenstanders, maar Atalanta en Napoli hadden echt moeten winnen. Zonde...
 
035feyenoord
 
0
17 september 2021 om 08:59
Ik vind overigens dat Milan het prima heeft gedaan maar Inter had toch echt wel minstens een gelijk spel moeten halen tegen Madrid. Waren toch wel de bovenliggende partij. Verder Atalanta en Napoli uit tegen lastige tegenstanders gelijk is best prima. Lazio mag zich het hardst schamen van iedereen. Die hebben echt een schandalige pot op de mat gelegd
 
CaptainHendo
 
0
17 september 2021 om 02:57
Oshimen is echt een topspits in wording. Snel,sterk, doelgericht… zijn speelstijl laat me denken aan Haaland, met veel overgave altijd spelen en loopacties blijven maken ook defensief veel arbeid verrichten, echt een gesel voor een verdediging.
 
035feyenoord
 
0
17 september 2021 om 08:56
Napoli heeft zichzelf echt tekort gedaan door hier niet te winnen. Aan de andere kant denk ik dat Leicester uit meteen de moeilijkste wedstrijd van de poule is en dat ze toch top 4 in de Serie A eindigen als prioriteit stellen boven de EL