AS Roma vindt in Londen opvolger voor vertrokken Rick Karsdorp
Woensdag, 21 augustus 2019 om 20:02

Davide Zappacosta maakt de overgang van Chelsea naar AS Roma, zo melden beide clubs woensdagavond. De Italianen huren de rechtsback voor in ieder geval een half jaar van the Blues en hebben na die periode de optie om de leenperiode nog een half jaar te verlengen. Zappacosta laat weten trots te zijn op zijn overgang naar de Italiaanse hoofdstad.

"Ik ben verheugd om naar Roma te gaan, na een overzees experiment dat me heeft verbeterd als speler en als mens", laat Zappacosta weten op de website van Roma. "Voor zo'n geweldige club kunnen spelen is een enorme motivatie en ik kan niet wachten om met mijn nieuwe teamgenoten te gaan trainen."

Ook sportief directeur Gianluca Petrachi van Roma, die eerder met Zappacosta werkte bij Torino, is blij met de huurdeal. "Ik ben blij om Davide opnieuw in mijn team te hebben", zegt het directielid. "Vergeleken met de speler die ik ken van Torino, krijgt Roma nu iemand die als speler en als persoon beter is geworden van een avontuur in een andere competitie. Ik weet zeker dat Davide in de loop van het seizoen een belangrijke bijdrage kan leveren."

Zappacosta werd twee jaar geleden door Chelsea voor 25 miljoen euro overgenomen van Torino en speelde in zijn eerste seizoen nog 22 competitiewedstrijden. Daarna belandde de 27-jarige Italiaan echter op het tweede plan en afgelopen jaar speelde hij maar vier competitieduels. Bij Roma wordt Zappacosta binnengehaald als concurrent voor aanvoerder Alessandro Florenzi en als vervanger van de aan Feyenoord uitgeleende Rick Karsdorp.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
28
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
YoeriCFC
 
4
21 augustus 2019 om 20:09
Zappacosta is een van die spelers die Chelsea gekocht heeft de afgelopen jaren waar we geen ene meter mee opgeschoten zijn. Hij, Drinkwater, Bakayoko, Morata en Giroud zijn schoolvoorbeelden van types spelers die Chelsea nodig had of wilde kopen en waar ze voor de goedkoopste optie zijn gegaan.. Heel erg jammer, want een coach als Conte heeft het bij Chelsea niet gered door onder anderen dit soort rare aankopen.
 
Kolarov
 
3
21 augustus 2019 om 20:15
Toch denk ik dat hij voor Roma een goede speler gaat zijn. Heb hem een aantal keren zien spelen en hij brengt wel echt wat. Maar wat je klopt over die spelers van Chelsea klopt zeker. Van die aankopen waar je vaak bij voorbaat al bij verwacht dat ze het niet halen. Ik heb het transferbeleid van Chelsea sowieso heel vaak niet kunnen begrijpen.
 
Demuggenzifter
 
4
21 augustus 2019 om 20:30
Waar je ziet dat karsdorp momenteel nog moeite heeft om mee te komen in onze eigen eredivisie is zappacosta natuurlijk een verademing. As roma slaat een mooie slag met hem
 
Albert Kingsma
 
2
21 augustus 2019 om 20:37
Denk dat je die twee niet kunt vergelijken. Karsdorp is falikant mislukt in Italie en komt op hangede pootjes terug naar Nederland. Zo iemand moet je eigenlijk ook niet meer in genade aannnemen maar richting de zandbak sturen voor een mooi salaris.
 
JustinNoel
 
8
21 augustus 2019 om 21:28
Wat een onzin. Niet mislukt, maar dikke pech gehad. Hangende pootjes? Nee, hij heeft gekozen voor de club waar hij zich fijn voelt. En de zandbak is hij veels te goed voor. Je hebt duidelijk de ballen verstand van voetbal als je deze onzin durft op te schrijven.
 
maurootje
 
0
21 augustus 2019 om 23:49
Is/was een geweldige speler bij Sassuolo. Goeie Slag Roma! Stukken beter dan karsdorp, dat sowieso
 
azchelsea
 
4
22 augustus 2019 om 01:30
Hij komt van Torino, niet Sassuolo. Denk overigens wel dat hij het goed gaat doen in Italiƫ. Miste wat techniek, balbehandeling en inzicht maar zie hem bij Roma wel slagen. Was ook eigenlijk de stap die hij na Torino had moeten maken qua niveau.