Assaidi uit irritaties: 'Hier doe je de toeschouwers geen plezier mee'
Zondag, 24 december 2017 om 17:00

FC Twente besloot de eerste seizoenshelft in de Eredivisie zaterdagavond met een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Excelsior. Beide teams konden het publiek maar mondjesmaat verwennen en Oussama Assaidi weet dat aan de ondergrond in het Van Donge & De Roo Stadion.

De aanvaller van Twente had zich geërgerd aan het kunstgrasveld van Excelsior. "Kunstgras in de Eredivisie moeten ze afschaffen", vertelde hij aan Tubantia. "Als je een dribbel wilt inzetten, blijft de bal constant hangen. Hij rolt niet mee. De bal stuitert ook alle kanten op, waardoor je nooit controle hebt. Op gras is het heel anders voetballen."

"Hier doe je niet alleen de voetballers, maar ook de toeschouwers geen plezier mee", vervolgt Assaidi, die de hand ook in eigen boezem stak na het puntverlies. "Als je kansen wilt creëren, zal je toch af en toe de moeilijke bal willen spelen. Omdat we bang zijn om te verliezen, spelen we teveel op zekerheid."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
mollemarijden
 
21
24 december 2017 om 17:07
Gewoon vanaf volgend seizoen kunstgras verbieden. In NL heb je ideaal weer voor grasvelden, dus is belachelijk dat we hier kunstgras hebben. Hoe groot is het financieel verschil paar ton?
 
-NEC-
 
9
24 december 2017 om 17:14
Je kunt het niet afschaffen zolang het door de Uefa een goedgekeurde ondergrond is. Dus dat kan helemaal niet. Je kan wel met de clubs gaan praten. Het is toch belachelijk dat zo'n schitterend en nostalgisch stadion als het kasteel op kunstgras speelt?! Echt idioot gewoon. Ook clubs als Roda, Heracles, PEC, inmiddels allemaal echte eredivisieclubs. Je neemt jezelf en het voetbal gewoon niet serieus zodra je op kunstgras gaat spelen. Ik vind het echt een schande dat kunstgras.
 
026GAE1902
 
0
24 december 2017 om 20:50
Schande of niet, zolang de financiële verschillen tussen de top en de rest zo groot zijn, zoeken clubs kostenbesparing. Begrijpelijk toch?! Zonder suikeroom Boekhoorn hadden jullie mogelijk ook op kunstgras gespeeld. En de Zwolle en Heracles spelen stabiel eredivisie, onze clubs JL, dus ze hebben groot gelijk. Ik ben overigens ook tegen kunstgras ??
 
mmaaxxiimm
 
0
24 december 2017 om 22:46
Hoe kan je zeggen dat ze groot gelijk hebben als je tegen kunstgras bent? Beetje tegenstrijdig. Ik vind het belachelijk dat deze clubs nog steeds zo'n nep veld hebben liggen. Na zoveel jaar in de eredivisie zou je toch denken dat ze de begroting hebben om een fatsoenlijk veld aan te leggen? En dat hebben ze ook maar ze spenderen het liever aan de selectie. En op dat vlak is er dus sprake oneerlijke concurrentie met vergelijkbare naruurgrasclubs. Een NAC en NEC spenderen jaarlijks 2 ton aan een veld waar iedereen van profiteert terwijl PEC en Heracles daar schijt aan hebben en puur voor eigenbehoud gaan. Een beetje collegiaal zijn naar je medeclubs mag ook wel. Als iedereen gewoon een natuurgras veld heeft profiteert iedereen er evenveel van en wordt niemand benadeeld. Hetzelfde zou overigens ook moeten gelden voor de afmetingen van de velden. Ook dat zou overal hetzelfde moeten zijn.
 
Sirius
 
6
24 december 2017 om 17:46
Tja, het is kostenbesparing voor clubs. Het is natuurlijk lachwekkend, want FC Twente heeft momenteel geen rooie cent en heeft nog steeds een normale goede grasmat. Dan maak je mij niet wijs dat andere clubs het niet kunnen betalen. Het is eerder een kwestie van niet willen en je hebt natuurlijk een voordeel ten opzichte van clubs die daar niet met grote regelmaat op spelen. Verder moet je het als profclub ook niet willen. Je bent zo het lachertje van Europa en dat is nou niet bepaald voordelig. Spelers vertrekken minder snel naar clubs met kunstgras en de kans op blessures door het veld is gewoon wat groter.
 
433Aanvallend
 
4
24 december 2017 om 18:00
Hij heeft compleet gelijk in alles wat hij zegt in de interview
 
Laurens E
 
2
24 december 2017 om 18:01
Knvb moet het gewoon verplichten dat je echt gras moet hebben in de eredivisie of in elk geval een hybrid veld. Promoveerd een club met kunstgras dan moeten ze dit vervangen, vind dat de knvb daar wel een beetje in mee mag betalen. Het is toch om te huilen, met al die kunstvelden.
 
PietFriet01
 
0
24 december 2017 om 18:22
Ik vraag me af waarom er nog geen goed kunstgras voor voetbal is ontwikkeld. Bij hockey is de overstap van gras naar kunstgras in alle opzichten een verademing geweest. Het is overduidelijk dat dit twee verschillende soorten ondergronden zijn maar er moet voor voetbal toch ook iets te verzinnen zijn lijkt me. Wat Assaidi zegt vind ik overigens wel vreemd. Hij zegt : "als je een dribbel wilt inzetten, blijft de bal constant hangen. Hij rolt niet mee. De bal stuitert ook alle kanten op, waardoor je nooit controle hebt. Op gras is het heel anders voetballen.” Dat de bal constant blijft hangen lijkt me sterk tenzij de sprieten veel te lang zijn (ligt niet aan kunstgras maar aan de partij waarvan het is afgenomen). Dat de bal alle kanten op stuitert is het reinste gelul. Op kunstgras is het traject van de stuit beter te voorspellen dan op gewoon gras. Alleen de hele goede velden (meeste in het betaald voetbal mag ik hopen) waar nauwelijks polletjes of gaten in zitten komen op dat gebied in de buurt van kunstgras. Hij geeft aan het einde eigenlijk antwoord op de meeste problemen; hij is niet gewend er op te spelen. Ik heb het idee dat er bij veel mensen toch een angst voor het nieuwe meespeelt.
 
Fctexper
 
2
24 december 2017 om 18:31
@pietfriet01, Heb jij eigenlijk wel eens op kunstgras gespeeld, dat spul is stroef, de bal wil niet glijden, met een chiptrap stuiterd ie onvoorspelbaar, en een bal heeft totaal andere stuiter dan op gewoon gras, en daar komt ook nog eens bij dat ze bij excelsior extreem veel rubber op het veld hebben, en vervolgens om de tegenstander helemaal in het nadeel te zetten sproeien ze het ook niet, en de afmetingen kloppen ook al niet ten op zichtte van normaal, excelsior voetbalt op een veld met de minimale toegestane lengte en breedte.
 
PietFriet01
 
1
24 december 2017 om 18:53
Ik heb zowel op hoog niveau gehockeyd op hockeykunstgras (soort hoog maar dicht tapijt met water) als gevoetbald voor een bierteam bij een club die op kunstgras speelt (langere sprieten met rubber ingestrooid). Ik moet zeggen dat ik liever zou voetballen op het hockeykunstgras dan op het voetbalkunstgras maar dat het voetbalkunstgras nog altijd beter is dan de knollenvelden uit de kelderklasse. Vandaar ook dat ik in mijn originele bericht zei dat een nagenoeg perfect grasveld ook voorspelbare ballen geeft. Het speelt anders dan gras dus ik snap dat spelers niet zin hebben om om de week opnieuw te moeten wennen. De bal stuitert op kunstgras wat hoger maar wel in een rechte lijn. Als er goed gesproeid is vind ik kunstgras niet veel stroever dan gras. Persoonlijk vind ik een goed kunstgras veld niet slechter of beter dan een goed grasveld maar is het wel anders. Ik denk wel dat het mogelijk moet zijn om kunstgras zich meer te laten gedragen als gewoon gras.