Assist van Depay en vliegende tackle bij overwinning Olympique Lyon
Vrijdag, 23 november 2018 om 22:58

Olympique Lyon heeft de tweede plaats in de Ligue 1 voorlopig overgenomen van Lille. De club uit Zuid-Frankrijk boekte vrijdag een minimale overwinning op Saint-Étienne (1-0) en Memphis Depay was goed voor een assist. De aanvaller deed precies negentig minuten mee, maar Kenny Tete bleef op de bank zitten.

Olympique Lyon wist in de eerste helft nauwelijks indruk te maken. Het team van Bruno Génésio ondernam slechts twee doelpogingen, het laagste aantal doelpogingen van Lyon in een thuiswedstrijd tegen ASSE in de Ligue 1 sinds die statistieken worden bijgehouden. Depay was nagenoeg onzichtbaar en collega-aanvaller Mousa Dembélé had slechts vijf balcontacten. In de tweede helft kreeg Depay uur een uitstekende kans op de 1-0.

Hij vond op de rand van het strafschopgebied de ruimte voor het schot en zijn inzet werd met de vingertoppen gekeerd door doelman Stéphane Ruffier. Even later, in minuut 62, was het alsnog raak voor Olympique Lyon: Jason Denayer kopte binnen uit een hoekschop van Depay. De 24-jarige international van Oranje is dit seizoen nu bij dertien treffers van les Gones direct betrokken geweest: zes doelpunten en zeven assists.

Depay had bijna nóg een doelpunt voorbereid, ware het niet dat Houssem Aouar uit een vrije trap rakelings naast kopte. Twintig minuten voor tijd moest Lyon opeens met tien man verder: Rafael zette een vliegende tackle in en mocht gaan douchen. Aouar had het duel hierna op slot kunnen gooien, maar mikte na een counter voorlangs. Lyon verdedigde de voorsprong hoe dan ook met succes en boekte de achtste competitiezege van het seizoen.

Meer nieuws
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
0
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
19
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Buitenspelgoal
 
13
23 november 2018 om 23:08
Ik kan het natuurlijk fout hebben, maar heb het gevoel dat Memphis echt weg wil daar. Hij doet zijn ding, maar oogt niet heel gemotiveerd meer. In tegenstelling to vorig seizoen bij Lyon, waar hij vooral in de tweede seizoenshelft echt flink veel werk verzette laat hij dat nu maar mondjesmaat zien. Als hij de kans krijgt laat hij zijn klasse zien, strooit hij met passjes en trapt hij klasse corners en vrije trappen, maar het contrast met zijn spelvreugde bij Oranje en wat ik bij Lyon zie is wel heel groot. Ik denk dat dit zijn laatste seizoen bij Lyon zal zijn en hij daarna uit zal kijken naar een nieuwe uitdaging. Hij is verreweg de beste speler in het team (op Fekir na, als die fit is, maar die is niet aantoonbaar belangrijker) en lijkt wat mij betreft klaar om het weer eens hogerop te gaan proberen.
 
OL1950
 
26
23 november 2018 om 23:21
@buitenspelgoal, Depay is niet de beste bij Lyon en al helemaal niet met afstand. Hij behoort wel tot een van de beste. Fekir is trouwens kwalitatief veel beter dan Depay. Deze wedstrijd ging heeel erg veel fout bij Lyon en dat merkte vooral aan de houding van Depay. Tijdens Duitsland - Nederland merkte je ook dat de houding van Depay niet geheel positief was.
 
Sta plaats
 
51
23 november 2018 om 23:26
Hoe kan je met zulke cijfers niet de beste zijn? Het was echt even stuivertje wisselen met Fekir, maar hij laat zien waarom hij nu de beste van Lyon is.
 
Dejan
 
16
23 november 2018 om 23:32
Wat voor cijfers? Vijf goals en vijf assists in dertien wedstrijden, dat valt anders heel erg mee. Depay is niet de beste speler bij Lyon, jongens als Fekir, Ndombélé, Aouar en Mendy zijn minstens even belangrijk.
 
Sta plaats
 
35
24 november 2018 om 01:14
Sterker nog Depay staat op nummer 4 in aandelen bij treffers, achter Messi, Ronaldo en Neymar. Dus ik word moe van mensen die zo neerbuigemd over hem blijven doen.
 
Johan166
 
5
24 november 2018 om 05:21
5 goals en 5 assist in 13 wedstrijden valt mee Dejan? Dat zijn gewoon hele nette statistieken hoor
 
Dejan
 
21
23 november 2018 om 23:26
Het is wel verbazingwekkend om te zien dat door een handjevol wedstrijden in Oranje mensen echt zijn gaan geloven in de hele mythe rond Memphis. Hij laat niet eens wekelijks zijn klasse zijn bij Lyon, en nu zou meneer al toe zijn aan een stap hogerop? Laat me niet lachen. Bij welke Europese topclub gaan Memphis zich nu in de basis spelen? Lacazette schoot ze er seizoen na seizoen uit alle hoeken in bij Lyon en heeft toch ook moeite in de EPL op dit moment, een competitie waar Memphis zijn vingers al eens aan heeft gebrand. Memphis is een prima kracht voor Lyon en voor Oranje, echt een uitstekende speler, maar we moeten in Nederland eens ophouden om die jongen constant af te schilderen alsof het een wereldtopper is. Misschien is Lyon zijn plafond wel, en daar is niets mis mee.
 
Sta plaats
 
13
23 november 2018 om 23:28
Lacazette heeft op dit momemt een zeer goede reeks neergezet met zowel zn spel als goals. Hij heeft zelfs Auba naar de zijkant verdreven. Ik denk dat Depay zn kans nog wel grijpt als je ziet dat Real al een Diaz haalt.
 
Sta plaats
 
9
23 november 2018 om 23:30
Daarnaast is Oranje, met de selectie van nu, wel 2 stappen hoger als Lyon.
 
JFT1987
 
7
23 november 2018 om 23:43
Laat Depay maar naar Real komen, als back up, kijken hoe die het doet. Kan goud in handen hebben. Slechter dan Benzema is niet mogelijk.
 
bpreal
 
14
24 november 2018 om 00:30
Jij onderschat Benzema en overschat Depay. Maar k snap de euforie rond hem, speelt erg goed maar overdrijf niet aub
 
Jackieboy10
 
5
24 november 2018 om 00:13
Ik vind het moeilijk met Depay. Hij speelt goed en zijn productie is zeker niet slecht, maar hij is niet dominant aanwezig. Bijvoorbeeld Lacazette voorheen en Fekir waren/zijn dominanter voor Lyon dan Depay nu is. Daarom twijfel ik of hij al klaar is voor de volgende stap. Hij laat prachtige dingen zien, maar er gaan ook nog veel dingen niet uitzonderlijk goed. Aan de ene kant zou ik hem bijvoorbeeld wel bij Arsenal willen zien, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik ben fan van Depay, maar toch is er iets wat ik niet goed kan plaatsen waardoor ik toch zou aarzelen om hem te halen als club zijnde.
 
darreant
 
7
24 november 2018 om 00:28
Ik las laatst dat hij kwa assists en doelpunten boven in stond van ligue 1 dus hoe belangrijk kan je zijn voor een team.