Atalanta en Alejandro Gómez lijken op ramkoers na bericht op Instagram
Maandag, 14 december 2020 om 14:50

Het lijkt er sterk op dat Atalanta Bergamo en Alejandro Gómez komende winter uit elkaar gaan. De aanvoerder ligt al langer in conflict met trainer Gian Piero Gasperini en de slechte verstandhouding tussen de twee zou twee weken geleden zijn geëscaleerd in de rust van het thuisduel met FC Midtjylland (1-1) in de Champions League. "Als ik de club verlaat krijgen jullie de waarheid te weten", laat de aanvaller de fans van Atalanta weten via Instagram.

In de rust van het duel met Midtjylland wilde Gasperini zijn sterspeler van kant laten wisselen, maar daar was de Argentijn niet van gediend. De discussie die daarover op het veld begon, ging niet veel later in de kleedkamer verder. De gemoederen zouden daarbij zo hoog zijn opgelopen dat het tot een handgemeen zou zijn gekomen. Uiteindelijk keerde Goméz niet terug op het veld en zag zijn plek worden ingenomen door Josip Ilicic.

Ilicic zou wel de kant van Gómez hebben gekozen en met tegenzin het veld hebben betreden in de tweede helft. Na afloop zou Gasperini zijn ontslag al hebben aangeboden bij de clubleiding van Atalanta, die dat weigerde. De oefenmeester eiste daarom vervolgstappen tegen Gómez en Ilicic, maar de club wilde ook daar niet aan meewerken. Daarop besloot Gasperini om Gómez en Ilicic niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor het treffen met Udinese, dat uiteindelijk afgelast werd vanwege overvloedige regenval. In het duel met Ajax, waar Atalanta zich dankzij een 0-1 overwinning verzekerde van overwintering in de Champions League, had Gómez overigens wel een basisplaats.

Op Instagram laat Goméz weten dat de waarheid boven tafel komt als hij een nieuwe club heeft gevonden. "Beste fans, ik schrijf op deze plek naar jullie, omdat ik mezelf wil verdedigen en met jullie wil praten. Ik wil jullie alleen maar zeggen dat, wanneer ik vertrek, jullie de waarheid te weten komen over alles. Jullie kennen me goed, jullie weten wie ik ben. Ik hou van jullie, jullie aanvoerder", schreef de 32-jarige Gómez, die al sinds 2014 voor Atalanta uitkomt en nog een contract tot medio 2022 heeft.

In de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fiorentina van afgelopen zondag ontbrak Goméz bij Atalanta. De aanvoerder zat wel op de bank, maar werd door Gasperini niet in het veld gebracht. Niks lijkt een afscheid van de Argentijn uit Bergamo dan ook in de weg te staan. Transferexpert Fabrizio Romano schrijft op Twitter dat Atalanta en Gómez in januari uit elkaar zullen gaan. La Dea nam hem zes jaar geleden over van het Oekraïense Metalist Charkov. In 2017 maakte de kleine dribbelaar zijn debuut in het Argentijnse elftal, voor wie hij voorlopig vijf keer uitkwam.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Anky-Zuid
 
24
14 december 2020 om 15:03
Jammer, die jongen heeft de hele opmars van Atalanta meegemaakt, maar zo te horen lijkt hij zich groter te voelen dan de trainer. Dit werkt voor geen meter natuurlijk wanneer de trainer en de aanvoerder tegenover elkaar staan. Zeker wanneer het bestuur de speler niet terugfluit, maar ook de trainer niet wil laten gaan. Het gezag van de trainer is ondermijnt waardoor spelers misschien niet meer de volle 100 geven of er is verdeeldheid in de groep. Dit kan voorkomen worden door het bestuur door de spelers in kwestie sancties op te leggen en uit te spreken dat ze achter de trainer staan. Jammer dat hij zich zo groot is gaan voelen, want daardoor graaft hij zijn eigen graf. Slik je trots in als Gomez zijnde, want qua prestaties en voetbalstijl is er geen enkel team wat meer op elkaar is afgestemd als Atalanta en Gomez. Hij gaat denk ik niet heel gelukkig worden van een overstap, tenzij hij nog ergens lekker kan cashen. We zullen zien, jammer in ieder geval, iemand heeft een misstap gedaan al weten we nog niet of het de trainer of de speler was. En met misstap bedoel ik niet wat commotie, maar het onvermogen om de ruzie op te lossen als volwassenen. Dat vind ik een misstap.
 
Makallelele
 
5
14 december 2020 om 16:01
Als Gomez ballen heeft, zegt hij nu gewoon wat er speelde. Dit statement is te makkelijk en laat lijken alsof Gasperini iets ergs heeft gedaan. Gomez, kom maar met jouw kant van het verhaal als t allemaal zo erg is
 
Jimmmmm
 
10
14 december 2020 om 15:04
Tijd voor Malinovskyi om de ploeg te dragen!
 
Sir. JBA
 
16
14 december 2020 om 15:06
Zou een fikse aderlating zijn voor Atalanta. Man wat kan deze man goed voetballen zeg. Ben overtuigd dat hij op dit moment meedingt met de beste middenvelders van dit moment. Zijn techniek, pass-inzicht, draaivermogen, snelheid zijn echt van heel hoog niveau.
 
S-070
 
12
14 december 2020 om 15:36
Ik denk dat je hem een beetje overschat. Zeker niet beste middenvelders van dit moment maar wel een hele goede technische speler. Maar welke club zou een 32 jarige speler willen nemen? Ik denk als die Atalanta verlaat dat het een stap omlaag word.
 
Bianconeri_
 
16
14 december 2020 om 15:11
Papu Gomez, de icoon van het huidige Atalanta. Aanvoerder, de beste speler en speelt al meer dan 6 jaar in het shirt van La Dea. Staat onder andere aan de basis van het huidige succes en geliefd door alle Atalanta fans. Gasperini staat daarnaast ook aan de basis van de opkomst van Atalanta en komt meestal over als een prettige man. Ik weet niet wat de waarheid is, maar het staat buiten kijf dat het zonde is dat deze twee personen onderling ruzie hebben gekregen, waardoor de relatie dusdanig is verstoord. Zo zie je maar weer niet ieder sprookje loopt evengoed af. Zonde om Gomez te moeten zien vertrekken en die stap hogerop op 33-jarige leeftijd lijkt er niet meer in te zitten, al kan hij het kwalitatief wel aan.
 
Anky-Zuid
 
10
14 december 2020 om 15:13
In Italië weet je maar nooit. Daar staan ze erom bekend dat spelers op een latere leeftijd nog een stap kunnen maken van of naar de absolute top!
 
GunneRo
 
7
14 december 2020 om 15:39
Bij Arsenal is hij meer dan welkom. Als ik de situatie zo lees ook een ideaal moment om hem over te nemen, al is het voor een half jaar.
 
BaronVonBorsig
 
5
14 december 2020 om 16:02
Zoeken jullie ook nog een rechtsback? Je mag Meunier gratis oppikken!
 
Ayrshire
 
3
14 december 2020 om 16:48
Meunier wandelt zo het team in op dit moment. Da's nog het ergste.
 
BaronVonBorsig
 
10
14 december 2020 om 16:58
Struikelend bedoel je, als ik hem zie dan denk ik iedere keer dat we een motorisch gestoorde korfballer gekocht hebben..
 
Vazquez
 
3
14 december 2020 om 22:43
Is Meunier zo slecht bezig bij Dortmund? Ik weet dat Meunier een back is die graag naar voren komt wegens zijn geschiedenis als flankaanvaller, is dat soms de reden? Bij de Rode Duivels doet hij het goed en bij PSG deed hij het ook niet bepaald slecht, ondanks dat hij geen vaste basisspeler was.
 
Fenerlimemmo
 
0
16 december 2020 om 00:33
Echt he ze mogen . Xhaka Sokratis Mustafi Lacazette Willian allemaal hebben. Plus we betalen ze nog wat bij !
 
Boca2005
 
13
14 december 2020 om 15:11
De coach van Atalanta heeft van het team meer gemaakt dan de som der delen. Hij is belangrijker voor de club dan Gomez. Wel jammer dat het blijkbaar zo moet lopen.
 
Joshp
 
8
14 december 2020 om 15:59
Zou Papu niks voor AC Milan zijn, zeker ook omdat Calhanoglu een aflopend contract heeft. Denk dat hij echt wat zou toevoegen aan het team van AC
 
Lucas97
 
5
14 december 2020 om 16:21
Las eerder vandaag al dat Ilicic en Papu bij Napoli zijn aangeboden. Zijn natuurlijk niet de posities die versterking nodig hebben maar omdat ze beiden waarschijnlijk voor een zacht prijsje mogen vertrekken juich ik dit alleen maar toe. Is toch heerlijk dat als Insigne en Mertens moe zijn je Papu en Ilicic nog achter de hand hebt.
 
Jorinus
 
0
14 december 2020 om 17:39
Jammerlijk hoe dit blijkbaar is gegaan. Gomez is ervaren genoeg om in te zien dat bij deze ruzie hij degene moet zijn die het veld moet ruimen. Atalanta heeft een enorm veelzijdig team, en hoewel Gomez heel veel extra's brengt, betekent zijn afwezigheid nog niet het einde. Als Gasperini echter vertrekt, dondert die hele club weer naar de coulissen van de Serie A (of nog erger: naar de Serie B).
 
TilburgAjax
 
0
14 december 2020 om 18:40
Tja, er "lijkt" en "zou" zo veel. Voor het duel met Ajax werd geschreven dat Gasperini na afloop (wederom) zijn ontslag zou indienen, ongeacht de afloop van de wedstrijd. Evident niet gebeurd, dus wat moeten we nog met al dat gespeculeer. Grote kans dat hij zijn keutel intrekt indien Gasperini eerder vertrekt dan hij.
 
Juveitalia
 
1
14 december 2020 om 21:26
Misschien kan juve hem halen. Zou een zeer goede versterking zijn