Atlético Madrid maakt geen fout en eist voorlopig koppositie op
Zondag, 7 oktober 2018 om 18:08

Atlético Madrid is in ieder geval voor even geklommen naar de koppositie in LaLiga. Het team van Diego Simeone kende zondag geen makkelijke wedstrijd tegen Real Betis, maar won wel: 1-0. Ángel Correa maakte het enige doelpunt in het Wanda Metropolitano. Door de zege heeft Atlético nu vijftien punten uit acht duels; Barcelona en Sevilla zouden de Madrilenen zondag nog kunnen passeren.

Betis kende een opmerkelijke seizoensstart: vóór zondag was de ploeg uit Sevilla al zes duels op rij ongeslagen en stond men op de zevende plek. Het doelsaldo was echter vijf om vijf; geen enkele ploeg had minder doelpunten gemaakt, maar tegelijkertijd had Betis minder tegengoals gekregen dan clubs als Real Madrid en Barcelona. De bezoekers wisten het dus ook Atlético erg lastig te maken en dat werd in de eerste minuten al duidelijk. Betis had in de openingsfase veel meer balbezit dan Atlético, maar kreeg wel te maken met een vroege domper na het uitvallen van Andrés Guardado.

Atlético, zonder de geblesseerde Diego Costa, maakte Betis onschadelijk. Zelf wist het team van Diego Simeone echter weinig te creëren in de eerste helft. Over het geheel had Simeone redenen om tevreden te zijn over het eerste bedrijf. Het ontbrak bij Atlético echter aan de scherpte in de afrondende fase. Een halve volley van Filipe Luís vormde de beste kans voor los Rojiblancos in de eerste helft.

Na de rust duwde Atlético het gaspedaal in. Een laag, geplaatst schot van Nikola Kalinic spatte uiteen op de linkerpaal; na ruim een uur dwong hij doelman Pau López tot een ingreep na goed voorbereidend werk van Antoine Griezmann. Het zo gewenste openingsdoelpunt viel een kwartier voor tijd. Vlak nadat Santiago Arias was ingevallen maakte Correa het verschil. De aanvaller maakte de nodige meters op de vijandelijke helft, kapte zijn tegenstander uit en vond vanaf een kleine twintig meter de linkerhoek: 1-0.

Meer nieuws
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
0
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
marieke90
 
2
7 oktober 2018 om 18:44
Ze begonnen het seizoen nog dramatisch in de competitie en staan nu gewoon bovenaan...
 
AMadrid1991
 
1
7 oktober 2018 om 19:03
Een hele moeilijke eerstel heft waarin Betis gewoon dominant was, eigenlijk wel te verwachten aangezien ze tegen elke tegenstander het spel willen maken. Gelukkig werd er in de 2e helft meer druk gezet en hebben we gelukkig terecht gewonnen. Barca speelt uit bij Valencia en Sevilla thuis tegen Celta, dus ik het zou heel goed kunnen dat Sevilla 1e staat na dit weekend. Dat zou heel mooi zijn voor het Spaanse voetbal als er weer eens een uitdager bij komt voor de top 3.