Atlético Madrid neemt revanche op Dortmund na historische nederlaag
Dinsdag, 6 november 2018 om 22:55

Atlético Madrid heeft dinsdagavond in Groep A van de Champions League uitstekende zaken gedaan door in eigen huis te winnen van Borussia Dortmund. De ploeg van Diego Simeone was in het Wanda Metropolitano de betere partij en wist het overwicht te vertalen in de uitslag: 2-0. Door de zege komt Atlético op gelijke hoogte met Dortmund en staan beide clubs op negen punten.

Twee weken geleden leed Atlético een forse nederlaag in Dortmund. De Spanjaarden werden met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd, een historische zeperd voor Simeone. In zijn voorgaande 389 duels als trainer van Atlético leed de Argentijn nooit een groter verlies. De thuisploeg was dinsdagavond dan ook gebrand op revanche, maar BVB bood kranig weerstand. Zowel Jan Oblak als Roman Bürki hadden in de eerste minuten werk te verrichten, maar het was laatstgenoemde doelman die als eerste moest capituleren.

Meer: Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético

Na ruim dertig minuten produceerde de thuisploeg een rappe tegenaanval die niet kon worden doorbroken door de defensie van Dortmund. Een prachtige aanval over meerdere schijven bereikte Filipe Luis, die de bal in de zestien meter terughaalde naar Saul Niguez, die via een voet van een verdediger raak schoot: 1-0. Voor de rust had Atlético genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Bürki was bij veel pogingen alert.

Na de onderbreking moest Dortmund uit een ander vaatje tappen om een goed resultaat mee te nemen uit Madrid. Het was echter Atlético die tien minuten voor tijd de genadeklap uitdeelde via Antoine Griezmann. De spits kreeg bij de counter de bal aangespeeld van Thomas Partey en snelde naar het vijandelijke doel. De Fransman hield zijn directe tegenstander van zich af en bleek koel tegenover Bürki: 2-0.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
bertdebloem
 
2
6 november 2018 om 23:03
Volledig terechte overwinning van Atletico. Heel de wedstrijd baas met de typische Atletico-stijl, bal aan de tegenstander laten en afjagen. Dortmund heeft echt helemaal niks laten zien, veel te traag en statisch. Ze leken me ook behoorlijk wat creativiteit te missen op het middenveld. Vond enkel burki en Witsel nog goed, de rest was zwaar ondermaats. Off: ben ik de enige die Sierd helemaal niet kan uitstaan?
 
UitNistelrooy
 
0
7 november 2018 om 00:02
Vooral heel veel breien van Dortmund. Weinig tempo en daardoor nul ruimte voor de steekpass. Daarvoor zitten de linies van Atletico te kort op elkaar.
 
Geniale
 
0
7 november 2018 om 11:01
Ja dat ze zouden verliezen was na de geflatteerde overwinning 2 weken geleden al bekend. Atletico gaat gewoon weer ver komen. Dortmund ligt er in eerste ronde KO uit. Is echt een leuk team maar niet goed genoeg en profiteren in Duitsland vooral van falen Bayern nu.