Atlético Madrid telt 26 miljoen euro neer voor olympisch kampioen
Woensdag, 25 augustus 2021 om 13:23

Atlético Madrid heeft na Rodrigo de Paul zijn tweede grote zomerse aanwinst binnen. De landskampioen van Spanje maakt via de officiële kanalen melding van Matheus Cunha. De 22-jarige spits komt over van Hertha BSC, dat volgens Fabrizio Romano een bedrag van 26 miljoen euro ontvangt. Cunha heeft tot medio 2026 getekend in het Wanda Metropolitano.

Hertha BSC wilde volgens Duitse media dertig miljoen euro voor Cunha, maar is dus akkoord gegaan met een iets lager bedrag. Wel moet Atlético tien procent van het bedrag bij doorverkoop overmaken naar Berlijn. Cunha kwam bij de Madrilenen in beeld toen duidelijk werd dat Dusan Vlahovic niet los te weken was bij Fiorentina. Ook Moise Kean van Everton werd overwogen door Atlético, maar Cunha kreeg de voorkeur.

Cunha is een veelzijdige aanvaller die de meeste wedstrijden in zijn carrière als nummer negen speelde, maar ook op beide flanken en als schaduwspits uit de voeten kan. Op die laatste positie speelde Cunha deze zomer op de Olympische Spelen, een toernooi dat hij met Brazilië wist te winnen. In de finale tegen Spanje (2-1 na verlenging) maakte hij het eerste doelpunt.

Voor Cunha betekent zijn transfer naar Atlético Madrid een einde aan een korte periode bij Hertha BSC, waarvoor hij anderhalf jaar speelde. De aanvaller speelde voor Coritiba FC, FC Sion en RB Leipzig, alvorens de club uit Berlijn achttien miljoen euro neertelde om hem tot de zomer van 2025 vast te leggen. In totaal 40 wedstrijden voor Hertha was Cunha goed voor 13 doelpunten en 10 assists.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
0
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
41
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Chelsea///
 
6
25 augustus 2021 om 13:27
Weet het niet zo. Goeie speler, maar zal denk ik niet in de basis starten, dus dan is 26 miljoen wel veel.
 
siepie
 
1
25 augustus 2021 om 15:04
Bij Hertha was hij wisselvallig, maar bij de vertegenwoordigende elftallen is hij altijd erg sterk. Zou me daarom moet verbazen als jij met de betere spelers van atletico om zich heen ineens nog verder opbloeit
 
Bobiku29
 
0
25 augustus 2021 om 15:55
Zeker veel, maar wel een type dat Atletico er goed bij kan hebben. Iemand met veel potentie ook. Lijkt me een goede aankoop
 
DiederikJekel
 
0
25 augustus 2021 om 13:29
Dit lijkt mij een goede aankoop van Atleti! Is pas 22 jaar en heeft er al een paar seizoenen opzitten in Duitsland. Ik neem aan dat hij gehaald is als invaller als ze iets moeten forceren.
 
Pango
 
9
25 augustus 2021 om 13:31
Erg leuke speler! Wederom weer goede aankoop van Atleti. De Paul was ook een erg sterke speler, met Cunha hebben ze zeker een speler met klasse en nog groeipotentie binnengehaald. Afgelopen seizoen speelde hij wel voornamelijk als linkbuiten en niet in de spits. Echter is hij zoals beschreven erg veelzijdig en heeft hij ook als aanvallende middenvelder of schaduwspits gespeeld.
 
Aqua1
 
5
25 augustus 2021 om 13:31
Veel geld voor een speler die het niet gemaakt heeft bij Hertha.
 
D.Pranjic
 
3
25 augustus 2021 om 14:58
Nou is het ook moeilijk om bij hertha uit te blinken. Die spelen toch een partij afbraak voetbal.
 
Bobiku29
 
0
25 augustus 2021 om 15:56
Voor een type als hij is dat denk ik gewoon niet te doen bij Hertha. Bij Atleti kan hij rustig gebracht worden in een elftal waarin hij beter tot zijn recht kan komen. Ideaal
 
Ronaldogoat7
 
0
25 augustus 2021 om 13:34
prima speler maar geen geweldige speler maar hij kan nog doorgroeien naar dat niveau, en hij zal vast veel leren van Suarez. die nog 1/2 jaar meekan en dan kan Cunha het overnemen samen met Felix in de spits.
 
Rochester
 
0
25 augustus 2021 om 13:38
Cunha is wel een goede speler, maar of hij nou echt nodig is bij Atlético en echt daadwerkelijk een basisplaats zal veroveren? Denk dat hij vooral moet concurreren met Correa en die vind ik toch wel een stuk beter dan Cunha. En ik denk ook dat Atlético beter een echte nummer 9 had kunnen aantrekken. Correa doet het goed en scoort zijn goals, maar is geen pure nummer 9 en buiten Suárez, die ook al op leeftijd is/begint te raken en van wie z'n contract na dit seizoen afloopt, hebben ze eigenlijk geen nummer 9 in de selectie. Had als Atlético-zijnde echt wel een poging gewaagd bij iemand als Icardi. En ik weet dat Mbappé deze transferperiode misschien nog vertrekt en anders volgend jaar zomer, maar ze hebben natuurlijk ook nog Neymar, Messi, di Maria, Mbappé (zolang hij blijft) en daarachter spelers als Draxler, Sarabia en Kalimuendo, die opzicht wel een talent is en ook een vrij goede kans heeft om zeker in de Ligue 1 minuten te gaan maken aangezien hij het vorig seizoen gewoon prima heeft gedaan op huurbasis in de Ligue 1 bij RC Lens. En Icardi is nou ook niet echt onomstreden bij PSG. Is wel een spits die aanvoer nodig heeft en op wie je een groot gedeelte van je team moet afstellen, maar dat moesten ze het afgelopen seizoen ook op Suárez bij Atlético.
 
AMadrid1991
 
2
25 augustus 2021 om 13:47
Atletico wilde per se een jonge speler hebben die eerst als back-up zou spelen en daarna zou kunnen doorgroeien naar basisspeler. Vandaar ook dat Rafa Mir, Kean en Vlahovic de andere namen waren. Icardi zal niet van de bank van PSG naar de bank van Atletico willen en ik zie hem ook niet meer beter worden dan hij nu is. Correa vind ik trouwens echt wel goed als nummer 9. Met zijn kwaliteiten zou hij veel beter moeten zijn achter de spits. Maar als Suarez niet speelt is hij op een of andere manier beter. In zijn laatste 10 wedstrijden heeft hij er ook 8 gescoord, dus ik snap wel dat hij nu meer als spits wordt gezien. Dat maakt de komst van Cunha ook iets logischer, want nu zijn Correa en Suarez de spitsen en Felix en Cunha kunnen er dan achter spelen.
 
Bobiku29
 
0
25 augustus 2021 om 15:59
Wel echt een klasse minder dan Vlahovic, die had ik ook wel graag bij Atleti gezien. Maar Cunha lijkt me verstandiger dan Kean of Rafa Mir. Zeker met, zoals je zegt, de doorgroeimogelijkheden. Zijn multi-inzetbaarheid is daarin ook wel lekker
 
Die Knappen
 
0
25 augustus 2021 om 23:06
Er zijn geruchten gaande dat Saul Niguez in een ruildeal met Timo Werner/Chelsea wordt betrokken. Voila.
 
AMadrid1991
 
4
25 augustus 2021 om 13:38
Voor dit bedrag een prima gok. Bij Hertha kwamen o.a. Guendouzi en Piatek ook niet uit de verf terwijl dat voor dat niveau best grote namen zijn. En de cijfers voor de jeugdelftallen van Brazilië zijn wel uitstekend. Je ziet aan bijna alles dat hij meer kan dan dat hij heeft laten zien bij Hertha. De selectie is nu wel compleet, ook als Saul nog vertrekt is elke positie dubbel bezet. Misschien zou je nog voor Bernardo Silva kunnen gaan als hij voor een zacht prijsje kan vertrekken maar anders moet je het gewoon zo houden en proberen Vlahovic volgend seizoen te halen als hij nog maar een contract heeft voor een jaar.
 
SocioFan1
 
2
25 augustus 2021 om 13:50
Ik vind het wel mooi hoe Atleti en Simeone spelers haalt, niet alleen gebaseerd op kwaliteit maar ook hun karakter. Spelers die daarnaast nog gesmeden kunnen worden en nog beter en grilliger kunnen worden wat het team alleen maar ten goede komt. Iets waar Atleti om bekend staat en dat kan men misschien niet mooi vinden maar uiteindelijk is het een kwaliteit en gaat het om prestatie. Ook nu weer, geen gekke risico maar wie weet wordt zo'n Cunha wel een topper. Griezzy werd dat ook pas bij Atleti. Zo heb je een Firmino bij Liverpool etc. Hij is nog jong dus. Prima aankopen van Atleti.
 
AMadrid1991
 
2
25 augustus 2021 om 14:10
Griezmann was al wel een stuk verder dan Cunha moet ik zeggen. Hij speelde al in de CL met Sociedad en had zijn debuut voor Frankrijk al gemaakt. Die kwam wel als grote aankoop binnen. Maar voor de rest ben ik het wel met je eens hoor. Op Felix en Lemar na kostte geen enkele speler in de selectie meer dan 50 miljoen, dus je kan wel zeggen dat er goed wordt ingekocht. Wat ik ook wel goed vind is dat er spelers worden binnengehaald die niet helemaal gewardeerd worden overal. Savic en Trippier hebben het bijvoorbeeld niet helemaal gered in Engeland, maar zijn voor het spel van Simeone uitstekende spelers. Ik kan me ook nooit herinneren dat er serieuze interesse was voor Juanfran, Godin of Gabi die echt belangrijk zijn geweest voor Atletico en o.a. 2 CL finales hebben gespeeld.
 
Ronaldo 2.7
 
3
25 augustus 2021 om 13:45
Cunha spoort niet helemaal volgens mij. En mist best veel kansen. Een haantje de voorste. Wel een typisch athletico speler. Alleen Simeone kan met dit soort spelers omgaan.
 
Bobiku29
 
0
25 augustus 2021 om 16:01
Wel lekker giftig ja, maar hij ontspoort niet. Ben benieuwd wat Simeone van hem kan maken
 
Millonario
 
1
25 augustus 2021 om 13:51
En wie van de drie is nu die Cunha?
 
misseva88
 
2
25 augustus 2021 om 14:45
De man met de telefoon. Richarlison in het midden, rechts Antony.
 
binny
 
1
25 augustus 2021 om 15:15
Weet het niet helemaal zeker. Ik vind Cunha een goede speler, absolute blikvanger bij Hertha natuurlijk, maar ik zie hem niet zomaar tussen het team van Simeone passen
 
Bobiku29
 
1
25 augustus 2021 om 16:03
Hij zal rustig gebracht worden, dus ik denk dat dat wel goed komt. Bovendien kan hij zich in de speelstijl van Hertha niet echt optimaal laten zien