'Aubameyang doet dat soort dingen altijd, hij doet me denken aan Henry'
Maandag, 3 december 2018 om 14:16

Pierre-Emerick Aubameyang was zondag doorslaggevend voor Arsenal in de kraker tegen rivaal Tottenham Hotspur (4-2). De spits verzorgde de eerste twee treffers van the Gunners en bereidde ook het slotakkoord van Lucas Torreira voor. Na afloop is ploeggenoot Aaron Ramsey lyrisch over Aubameyang, terwijl ook analist Jamie Carragher diep onder de indruk is.

Ramsey prijst met name de 2-2 van Aubameyang, in minuut 56. De Gabonees kreeg de bal buiten het strafschopgebied van Ramsey en haalde in één keer uit met de binnenkant van zijn rechtervoet; doelman Hugo Lloris stond als aan de grond genageld. "Op de training doet hij zulke dingen voortdurend. Het doet me denken aan de manier waarop Thierry Henry kansen afmaakte", vertelt Ramsey aan de BBC. "Hij is een fantastische speler voor ons."

"Voor ons was het een belangrijk doelpunt. Daarna stond het stadion in vuur en vlam. Het hielp ons om over dat punt heen te komen en uiteindelijk hebben we overtuigend gewonnen", vervolgt de aanvallende middenvelder, die erg blij is met de zege op de stadsgenoot. "Ik speel hier al vele jaren en het betekent enorm veel voor me. Ik ben blij dat ik een aandeel heb gehad in de overwinning. Ze hadden zes punten van ons kunnen komen, maar in plaats daarvan hebben wij ze gepasseerd."

Carragher, werkzaam als analist voor Sky Sports, vindt dat Aubameyang niet genoeg lof krijgt voor zijn prestaties. De aanvaller van Arsenal is momenteel competitietopscorer met tien treffers. "Deze man kan een superster zijn in de Premier League. We hebben het niet vaak genoeg over hem. We denken al gauw aan Harry Kane en Sergio Agüero, maar sinds Aubameyang in januari bij Arsenal kwam, is zijn doelpuntenratio net zo goed als die van de andere spelers."

Sinds zijn komst was Aubameyang goed voor 27 duels in de Premier League, waarin hij 20 keer scoorde. Geen enkele speler scoorde in die periode vaker; Kane maakte er zeventien en Agüero twaalf. Bovendien heeft Aubameyang minder tijd nodig om te scoren. In de periode na zijn komst kwam hij gemiddeld elke 104 minuten tot een doelpunt; spelers als Agüero (110), Mohamed Salah (113) en Kane (135) blijven achter.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
15
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
senorsam
 
11
3 december 2018 om 14:28
Geweldig gespeeld gisteren en ik hoopte dat hij de hattrick zou pakken. Alhoewel Torreira geweldig was en uitverkozen is tot motm vind ik dat Auba daar meer recht op had. Zijn laatste 10 schoten op doel zijn allemaal raak, ongekend. Ramsey zelf vond ik ook ijzersterk in de tweede helft, al wilde hij na de 4-2 nog steeds vaak diep gaan. Bij elke aanval wilt hij meteen de diepte zoeken en is bij de omschakeling vaak niet aanwezig. Heel mooi dat ook Bellerin hem hiervoor op zn dak geeft.
 
vp10Arsenal
 
10
3 december 2018 om 14:31
Deze goal was 100% Henry-esque. Pracht goal.
 
Arsenallz
 
0
3 december 2018 om 19:16
Het was een beauty. Perfect geraakt, een lastige bal en de keeper volstrekt kansloos. Wel slecht verdedigd van Aurier, die hem alle ruimte geeft.
 
Titaantje
 
0
3 december 2018 om 20:39
Deze man zijn transfer ging er (relatief) ook al met te stille trom doorheen. Dit was een top-top-top-transfer van 1 van de beste 10 spitsen ter wereld. Arsenal heeft het toen gelukkig aangedurfd om gewoon eens een goed bedrag te betalen voor een meer ervaren speler, ipv weer een koorknaapje uit de jeugd van een franse subtopper weg te trekken. Het is goed om te zien dat hij het in de PL ook helemaal waarmaakt en een bevestiging van zijn status. Als Arsenal dichter bij de prijzen gaat komen, gaat zijn naam ook weer steeds meer genoemd worden. Want je moet uiteindelijk prijzen winnen om bij de besten gerekend te worden, ook als individuele speler.