Aubameyang een treffer verwijderd van plek naast clubicoon Henry
Zaterdag, 4 juli 2020 om 09:17

Wolverhampton Wanderers is bezig aan een uistekend seizoen en heeft met een zesde plaats op de ranglijst uitzicht op Europees voetbal. Arsenal presteert matig, maar is sinds de hervatting van de Premier League op stoom. Wanneer the Gunners nog een rol van betekenis willen spelen met oog op een Europees ticket zal er komend weekend gewonnen moeten worden. Opta beschouwt voor op het duel in het Molineux Stadium, zaterdagavond vanaf 18.30 uur.

o Wolverhampton is in zijn laatste drie wedstrijden tegen Arsenal ongeslagen (een keer winst, twee keer gelijk). De laatste keer dat de club zo'n serie neerzette tegen the Gunners was tussen december 1973 en augustus 1975 (vijf wedstrijden).

o Arsenal verloor deze confrontatie vorig seizoen, waardoor er een einde kwam aan een reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag op Molineux (zeven keer winst, eenmaal gelijk). De club uit Londen verloor voor het laatst in februari 1975 twee keer op rij van the Wolves.

o Arsenal slaagde er al zeventien uitwedstrijden op rij niet in om in de Premier League te winnen van clubs die hoger dan hen op de ranglijst stonden (vijf keer gelijk, twaalf keer verlies). De laatste zege tegen een club hoger op de ranglijst buitenshuis dateert van september 2015, toen er met 5-2 gewonnen werd van de uiteindelijke kampioen Leicester City.

Manager Mikel Arteta is blij met Pierre-Emerick Aubameyang in zijn team

o Wolverhampton Wanderers is de laatste acht Premier League-wedstrijden ongeslagen (vijf keer winst, drie keer gelijk) met een clean sheet in zeven van deze duels. Het team van manager Nuno Espírito Santo kreeg in de competitie al 405 minuten geen doelpunt tegen. De laatste speler die scoorde tegen Wolverhampton was Serge Aurier namens Tottenham Hotspur in maart.

o Arsenal won de laatste uitwedstrijd met 0-2 van Southampton. Het team van Mikel Arteta wil tegen Wolverhampton voor het eerst sinds augustus twee uitwedstrijden op rij winnen. Tegen Southampton slaagden the Gunners er voor het sinds drie jaar in om twee keer te scoren en geen doelpunt tegen te krijgen in een uitwedstrijd in de competitie (0-2 tegen Southampton in mei 2017).

o Wolverhampton is de enige club die sinds de hervatting van de Premier League in juni nog geen punt heeft verloren. Alleen kampioen Liverpool heeft dit seizoen minder wedstrijden verloren dan the Wolves (6).

o Wolverhampton maakte 73% van al zijn Premier League-doelpunten in de tweede helft (33/45), het hoogste percentage van alle teams uit de competitie. Geen andere club kreeg na rust zo weinig goals tegen als de nummer zes van de competitie (elf).

o Arsenal heeft vijf van zijn laatste zeven Premier League-wedstrijden gewonnen (twee keer verlies), een meer dan in de voorgaande 23 wedstrijden (vier keer winst, dertien keer gelijk, zes keer verlies).

o Sinds de hervatting van de competitie heeft Arsenal in vier wedstrijden bij drie doelpunten direct geprofiteerd van een fout bij de tegenstander. In de eerste 28 wedstrijden profiteerde het team van Arteta slechts 4 keer van dit soort fouten.

o Pierre-Emerick Aubameyang was het vorige Premier League-seizoen 22 keer trefzeker en staat nu op 19 doelpunten. Hij heeft nog een doelpunt nodig om de tweede speler uit de clubgeschiedenis te worden die twee seizoenen op rij minimaal twintig doelpunten maakt. De laatste speler die dit voor elkaar kreeg was Thierry Henry, die dit vijf seizoenen op rij deed van 2001//02 tot en met 2005/06.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Reppi
 
2
3 juli 2020 om 18:04
Naja op stoom.. hebben hun eerste 2 wedstrijden verloren en de andere 2 met moeite gewonnen. Oke de laatste ging wel lekker... Jammer dat ze de 3p tegen Brighton niet hebben gepakt... dan zag het er iets rooskleuriger uit.
 
ArsenalFanehv
 
13
3 juli 2020 om 18:07
Nou tegen Norwich en Southampton is er niet met moeite gewonnen. Waren redelijk makkelijke overwinningen. Ook tegen Sheffield nog gewonnen dus op stoom kun je wel zeggen, 3x achter elkaar gewonnen.
 
THenry_228
 
2
4 juli 2020 om 10:45
Om in en tegen Wolves kansloos van de mat geveegd te worden. Geen enkele kans dat Arsenal iets raapt op Wolves...
 
ArsenalFanehv
 
0
4 juli 2020 om 11:49
Denk je? Ik heb het gevoel dat we wel wat in zit. Misschien geen 3 punten maar ik denk niet dat we kansloos van de mat worden geveegd. Dit is een belangrijke wedstrijd en als we dit winnen zijn we plots weer in de strijd om de CL plek. De spelers weten heus wel hoe belangrijk deze wedstrijd zal zijn.
 
Jackieboy10
 
0
4 juli 2020 om 12:05
Dat is meestal gelijk ook het probleem ArsenalFanehv. Wanneer er druk op een wedstrijd staat, verprutsen wij het. En een gelijkspel heb je in dit stadium van de competitie ook erg weinig aan eigenlijk. Zeker gezien hoe dicht alles bij elkaar zit rondom deze plekken.
 
ArsenalFanehv
 
0
4 juli 2020 om 12:13
Liever 1 punt dan 0 zou je zeggen. Ieder puntje helpt en dat zie je ook als iedereen zo dicht bij elkaar staat. Dat ene puntje kan net Europees voetbal zijn of net niet. Maar Wolves is altijd pittig. Ben heel erg benieuwd naar hoe Arsenal gaat presteren eigenlijk.
 
Jackieboy10
 
0
4 juli 2020 om 13:41
Dat is waar, alleen pakken we zo nooit een keer een "voorsprong". Dat vind ik toch wel altijd erg irritant. En inderdaad, onze track record bij Wolves is niet bepaald goed de afgelopen jaren. Ik hoop in ieder geval dat het team volledige inzet toont..
 
ArsenalHenry14
 
22
3 juli 2020 om 18:14
Het is voor de toekomst van Arsenal van het allergrootste belang dat Auba bijtekent. Dit klinkt misschien dramatisch, maar als hij vertrekt lever je 25 goals in die je absoluut niet kwijt kan raken in de fase waar Arsenal zich nu bevindt. Lacazette gaat de goals niet maken, Martinelli ligt er tot kerst uit en van Nketiah kan je niet verwachten dat hij Arsenal bij de hand neemt. Alleen van Pepe verwacht ik nog wel dat hij eens kan gaan verassen volgend seizoen. Hij en Saka zouden samen met Aubameyang een dodelijk trio kunnen vormen. Zonder Auba echter is Arsenal (zelfs met Partey en Upamecano) niet meer dan een subtopper. Als ik dan de namen lees die Arsenal als vervanger op het oog heeft, dan ga je zelfs vrezen voor een plek in het rechterrijtje (Depay, Weghorst). Je loopt dan het risico dat je een NUFC achter na gaat. Ik wil wel zover gaan dat ik de volgende spelers zou willen verkopen om Auba te behouden met een grote tekenbonus en Partey + een CV voor naast Saliba aan zou kunnrn trekken: Leno (ik weet het, mensen gaan me voor gek verklaren, echter is Martinez niet heel veel minder in deze vorm. Daarnaast kan je voor Leno een serieus bedrag vangen. Denk aan 50 miljoen +), Guendouzi (gewild en vertegenwoordigd een aanzienlijk bedrag. Ligt niet lekker bij Arteta naar het schijnt), Lacazette (gaat het niet meer brengen), Bellerin (na zijn blessure op Chelsea uit na niks meer laten zien. Vertegenwoordigd nu nog enige waarde), Nelson (is de minst imponerende van de Hale End boys. Blinkt nergens in uit. Heeft nu nog waarde). Los van deze spelers zou ik ook nog Holding, Sokratis of Mustafi verkopen nu Luiz heeft bijgetekend. Als het lukt om 4 of 5 van deze spelers te verkopen kan je 150 miljoen ophalen en daarvoor Auba een grote tekenbonus geven, Partey aantrekken voor 50 en serieus investeren in een CV. Dan heb je volgend seizoen met Martinez, Tierney, Aankoop, Saliba, Soares, Xhaka, Partey, Willock/Ceballos (eventueel), Saka, Auba, Pepe gewoon een uitstekend team staan. Voor de mensen die dit relaas hebben uitgelezen. Mand.
 
armanxxx
 
2
3 juli 2020 om 18:34
Martinelli ligt er maar tot augustus uit gelukkig (ornstein)
 
psv-dor-liv
 
1
3 juli 2020 om 20:10
150 miljoen voor die spelers? Denk het niet. Waar moet Leno heen? Zelfde probleem heeft Onana op dit moment, er is niet echt een keeperwissel gaande tussen verschillende clubs. Daarnaast is Leno nou juist een van de weinige spelers waar je op moet bouwen imo.
 
Millonario
 
6
3 juli 2020 om 19:03
Ik ga er van uit dat Arsenal gewoon doet waar ze goed in zijn dit seizoen: onze hoop verpesten. Net wanneer je denkt dat ze vertrokken zijn, doen ze weer een `arsenaltje`. Voorsprongen weggeven bij de vleet, dit seizoen spant echt de kroon. Dus winnen op Wolves? Dat zou echt een prestatie van formaat zijn voor dit elftal. 4-0 overwinning tegen Norwich noem ik echt niet `op stoom` komen.
 
stravven
 
2
3 juli 2020 om 20:48
Het beste nieuws van Arsenal deze week zijn toch wel contractverleningen. Saka en Martinelli hebben allebei verlengd, dat is positief nieuws. De winst in de competitie is bijzaak, dit seizoen is toch al verloren.
 
AjaxCunian
 
1
4 juli 2020 om 09:53
Arsenal kan nog prima Europees voetbal halen hoor.
 
Jackieboy10
 
0
4 juli 2020 om 10:17
Kan zeker, maar wel lastig programma AjaxCunian. En ik ken Arsenal lang genoeg om te weten dat ze normaal gesproken een "goede lijn" tegen zwakkere ploegen meestal niet doortrekken tegen een betere ploeg..
 
THenry_228
 
0
4 juli 2020 om 10:47
Nope ik verwacht ook dat Arsenal kansloos verliest tegen Wolves.
 
AjaxCunian
 
0
4 juli 2020 om 23:56
Jongens, iets meer vertrouwen hebben! Jullie gaan ook mooi van Leicester winnen, ik denk dat dat dinsdag is!
 
ProEvo
 
2
4 juli 2020 om 10:21
Arsenal heeft nog zicht op een EL plek en de TV gelden worden in Engeland deels verdeeld op basis van de positie in de eindstand. Dus bijzaak zou ik het niet noemen.
 
ProEvo
 
0
4 juli 2020 om 10:18
Belangrijke wedstrijd voor Wolves. Chelsea, Leicester en Man United spelen alle drie thuiswedstrijden die ze normaal gesproken winnen, zeker Man United en Chelsea. Dus Wolves moet winnen om bij te blijven in de strijd om de 3de plek. In de vorm waarin ze verkeren moet dat lukken, maar Arsenal lijkt de laatste twee wedstrijden wat meer in vorm te komen.