Ayoub: 'Als Feyenoord dat wel zou doen, weet je ook dat er iets niet klopt'
Woensdag, 16 januari 2019 om 06:46

Yassin Ayoub ziet het vervolg van de Eredivisie met vertrouwen tegemoet. De middenvelder werkt hard om zijn plek bij Feyenoord af te dwingen. In zijn eerste half jaar in Rotterdam kwam de 24-jarige Ayoub niet verder dan tien optredens in de hoofdmacht. Hij mocht alleen in het bekerduel met VV Gemert (0-4) in de basis verschijnen.

Op 19 december werd Ayoub samen met zijn zaakwaarnemer bij De Kuip gesignaleerd op het moment dat hij volgens trainer Giovanni van Bronckhorst 'niet beschikbaar was' om te spelen. "Dat gesprek had geen speciale reden, we wilden gewoon evalueren hoe het is gegaan en wat we van elkaar verwachten", licht Ayoub in gesprek met RTV Rijnmond toe. "Het was een erg positief gesprek."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

"De club kan mij niets beloven", vervolgt Ayoub. "Als ze dat wel zouden doen, weet je ook dat er iets niet klopt. In het voetbal kun je niemand iets beloven. Je moet het verdienen. Ik werk er hard voor en dat blijf ik doen. Het gaat goed, ik voel me heel erg fit. Ik train veel voor mezelf. Het is nu wachten op kansen."

"Als de kans zich voor doet moet ik er staan." Ayoub was de afgelopen vijf seizoenen verzekerd van een basisplaats bij FC Utrecht. Op het duel met Gemert na moest hij tot dusver bij Feyenoord genoegen nemen met negen invalbeurten: 128 minuten in totaal.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Ijsmuts
 
10
16 januari 2019 om 07:08
Hadden we maar een middenvelder met de visie en pass van Clasie, de fysiek en actieradius van Tapia en de techniek en doorzettingsvermogen van Ayoub in 1 middenvelder... Mocht Vilhena vertrekken komt er een plek vrij op het middenveld. Lijkt me dat Ayoub momenteel de gegadigde is die plek op te vullen. Wat zou er met clasie zijn afgesproken? Een betaalbare optie tot koop? Hij begint wel beter te spelen, maar was nog niet vh niveau dat je dacht; goh, die superieure kwaliteit hebben we idd zelf niet in huis. Kortom: daar hadden anderen ook minuten kunnen maken. Zonde
 
ajaciedd2
 
6
16 januari 2019 om 07:12
Volgens mij loopt Clasie na dit seizoen uit zijn contract, dus zou hij transfervrij zijn. Ik denk overigens ook dat Ayoub een goede vervanger zou zijn voor Vilhena
 
FR_JC
 
8
16 januari 2019 om 07:51
Clasie staat tot 2020 onfer contract. Naar de geruchten willen ze na dit seizoen nog 8 mln voor hem.
 
Cantbestopt
 
4
16 januari 2019 om 10:22
Feyenoord is gek genoeg om dat bedrag neer te tellen voor hem.
 
Japie_Krekel
 
0
16 januari 2019 om 12:11
@ijsmuts als je zo een speler wil hebben zal je creatief moeten scouten en in het buitenland moeten rond kijken. dan moet je ipv 3 middelmatige aankopen doen een keer dat hele bedrag steken in 1 potentieel veelbelovende aankoop
 
Ijsmuts
 
3
16 januari 2019 om 12:39
Voorlopig heeft vgeel geen miljoenen uitgetrokken voor bankvulling, behalve wellicht Bilal in het verleden. Wat nu op de bank zit heeft zeer weinig gekost. En de kosten die gemaakt zijn voor de basis-elf waren nodig. Konden we niet afdoen met jeugdspelers. Wat je wellicht over het hoofd ziet is dat Feyenoord voor een grote groep buitenlanders helemaal niet (meer) zo aantrekkelijk is om voor te spelen. De Europese resultaten zijn bedroevend het laatste decennium en de Eredivisie is weggezakt. Ajax heeft nog aantrekkingskracht en kan flink salaris bieden. Het poeltje waar Feyenoord uit moet vissen is bij lange na niet zo interessant.
 
Asec Abidjan
 
37
16 januari 2019 om 07:21
Feyenoord, feyenoord toch...Wat is dit toch altijd voor amateuristisch gestuntel in Rdam Zuid. Men wilde destijds Ziyech in dienst van Immers laten spelen (..) Alleen al bij het typen vd laatste zin verdrink ik bijna in plaatsvervangende schaamte. Vervolgens wordt Amrabat in het laatste jaar van el Ahmadi aangetrokken ipv Ayoub, terwijl Amrabat niet het spel van el Ahmadi kan spelen. Hebben we eindelijk de ideale opvolger binnen en gaat Gio met hem om alsof hij een tribuneklant is. Als Ayoub dezelfde stappen in verdedigend opzicht kan maken als el Ahmadi dan gaan we zoveel plezier aan deze jongen beleven! Ayoub is namelijk nu al voetbaltechnisch beter dan el Ahmadi in zijn beste jaren. Deze speler groeit uit tot een echte publiekslieveling als Gio niet zo eigenwijs blijft doen.
 
Tornado72
 
12
16 januari 2019 om 07:49
@asec Abidjan, De eerste zin is echt werkelijk lachwekkend natuurlijk. Hoe kom je er in Godsnaam bij dat Ziyech in dienst van Immers zou moeten spelen? Ziyech wilde garantie dat hij op 10 zou spelen geen enkele zichzelf respecterende profclub geeft spelers zulke garanties. Een plek in het elftal moet jezelf afdwingen op de training niet in een contract. Amrabat was een miskoop die te ongeduldig was en het niet liet zien op de training ook in Belgie heeft hij eerst maanden op de tribune gezeten. Ayoub is een technisch uitstekende onderlegde voetballer maar hij laat in de minuten die hij krijgt wel erg veel steekjes vallen. Ayoub moet geduld hebben en is gehaald als vervanger van Vilhena niet om vlak voor de verdediging te spelen daar is hij te aanvallend voor ingesteld. Ayoub komt er wel als hij geduld heeft....
 
Lekiam
 
3
16 januari 2019 om 08:07
Te aanvallend? Het is Feijenoord, die spelen op 4 potjes na tegen clubs die een stuk minder zijn, dan mag je best wel aanvallend voetbal spelen.
 
Tornado72
 
1
16 januari 2019 om 08:45
Ayoub is toch geen defensieve middenvelder? Als je ziet hoe hij z'n mannetje al met regelmaat gewoon uit het oog verliest als hij verder vooruit gepositioneerd staat lijkt het mij geen aanrader om hem vlak voor de verdediging op te stellen...
 
ninjakai
 
3
16 januari 2019 om 09:59
@tornado72 Het is eigenlijk van de zotte dat Feyenoord die toezegging toen niet gedaan heeft. Zijn ze een uitstekende versterking mee misgelopen. Je kan zeker garanties geven over een positie. Jij wilt op tien, nou goed dan mag je het daar laten zien, lukt het niet dan gaan we nadenken over een andere positie. Ziyech was en is eigenlijk nog steeds precies wat Feyenoord mist op het middenveld. Creativiteit. Voorin allemaal goede spelers, maar zodra van Persie niet op het middenveld staat is het erg moeilijk om die goede spelers in stelling te brengen. Ik ben heel blij dat het stuk gelopen is tussen Ziyech en Feyenoord, anders had die jongen nu echt niet bij Ajax gespeeld.
 
Tornado72
 
0
16 januari 2019 om 11:42
Ziyech was een uitstekende aankoop geweest zeker als voetballer. Ziyech had zelf natuurlijk ook het vertrouwen kunnen hebben dat hij Immers uit de basis zou spelen, blijkbaar was hij daar niet zo zeker van?
 
Clutch
 
2
16 januari 2019 om 11:54
Tornado72, hoezo zouden ze Ziyech die garanties niet moeten geven? Voor welke positie had Feyenoord hem dan in gedachten?
 
Japie_Krekel
 
2
16 januari 2019 om 12:13
@tornado72 niet mee eens. als je een povere selectie hebt staan en je kan op dat moment het grootste talent van Nederland binnen hengelen geef je zo een jongen vertrouwen en maak je hem belangrijk om hem over de streep te trekken. die ga je dan niet vertellen dat hij het maar met Boetius moet uitvechten om de linksbuiten positie
 
Tornado72
 
1
16 januari 2019 om 12:20
Het is natuurlijk geen breiclubje met dementerende bejaarde. Als Ziyech zo overtuigd was geweest van zijn eigen kunnen had hij echt wel de concurrentie aangedurfd met Boetius en Immers. Blijkbaar was Ziyech er niet zo zeker van dat hij deze heren uit het elftal kon spelen? Het is jammer dat hij de concurrentie toen der tijd niet aandurfde want Ziyech was natuurlijk een uitstekende aanwinst geweest voor Feyenoord.
 
Tornado72
 
0
16 januari 2019 om 12:32
@clutch, Omdat een speler een plek in de basis op het veld moet afdwingen en niet in een contract. Hij heeft de garantie gekregen die iedereen krijgt om zich te mogen bewijzen op de trainingen en in de wedstrijden en zich op die manier in het elftal te voetballen, blijkbaar had hij niet genoeg vertrouwen in eigen kunnen.
 
Japie_Krekel
 
2
16 januari 2019 om 12:37
@tornado72 waarom zou hij linksbuiten willen spelen? een positie waar hij nog nooit heeft gespeeld en waar zijn kwaliteiten helemaal niet liggen? dan stagneer je je eigen ontwikkeling als je daarmee akkoord gaat. Feyenoord mocht op dat moment in die situatie zijn handen dicht knijpen met een speler als Ziyech maar nergens hebben ze aan die jongen ook maar iets van vertrouwen laten blijken. als je dat soort rare beslissingen neemt moet je nu ook niet piepen dat je financieel en sportief zover achter PSV en Ajax bent geraakt want dat heb je volledig aan je eigen beleid te danken. Kramaric die voor 2,5 miljoen door Feyenoord kon worden opgepikt en net veel doelpunten had gemaakt in de Europa League als spits werd door Van Geel niet gezien als een nummer 9, om vervolgens op de proppen te komen met een niet fitte Kazim, een tribuneklant van een obscure Turkse club die nog nooit ergens als spits had gespeeld. het amateuristische beleid van Feyenoord ten voete uit. zo kom je als club natuurlijk nooit vooruit
 
Ijsmuts
 
1
16 januari 2019 om 13:59
@japie: bij ajax speelt ziyech eigenlijk ook nooit op 10, maar vanaf de zijkanten. Zo gek had Rutten het dus nog niet gezien.
 
Vegitosan
 
2
16 januari 2019 om 14:01
Ben het vaak met je eens Tornado , maar vind dat je hier de plank finaal mis slaat. Los van het feit dat ik het ongelooflijk stom vond dat Koeman en Van Geel de voorkeur aan Immers gaven terwijl je de beschikking kon hebben over een technisch begaafde speler in de vorm van Ziyech, denk ik niet dat die beloftes zwart op wit in het contract gezet moesten worden , maar dat ze er mondeling niet uit zijn gekomen over deze kwestie. En zoals Japie al aangeeft, waarom zou je concurreren op een positie waar je niet spelelt , of waar je niet op je best bent. En ik zou het persoonlijk als een belediging opvatten , als Ziyech zijnde , als er werd gesteld dat ik om mn plek moet vechten met een Immers, terwijl een blinde hem zelfs uit de basis zou spelen. Je kan (potentiele) toppers niet vertellen dat ze om hun plek moeten vechten terwijl er eigenlijk uberhaupt geen concurrentie is, dan zou ik ook op mn pik getrapt zijn. Een Immers...kom op zeg.
 
Vegitosan
 
2
16 januari 2019 om 14:03
Ijsmuts, ja omdat ze met de punt naar achter spelen, anders had ie echt wel op 10 gestaan. Feyenoord speelt en speelde met de punt naar voren. Daarbij denk ik eerlijk gezegd niet dat Ziyech zich bij Feyenoord zich even goed zou ontwikkelen als bij Ajax , maar dat terzijde.
 
Japie_Krekel
 
1
16 januari 2019 om 14:11
@ijsmuts ja maar niet als linksbuiten maar in een vrije rol vanaf rechts
 
Ijsmuts
 
1
16 januari 2019 om 14:21
@japie; kun je dan een artikel naar voren halen waarin staat dat Ziyech zich moest richten op de linksbuiten positie? Want dat verhaal ken ik niet en kan ik niet achterhalen. Lijkt me dat het in de pers verschenen is als jij dat verhaal kent. @vegitosan; Dat is natuurlijk alleen maar een aanname die je doet. Zowel onder Bosz, als Keizer als Ten Hag speelt Ziyech eigenlijk niet op 10. Blijkbaar vinden ze het toch wel verrekte handig als hij van buiten naar binnen trekt.
 
RasSar
 
0
17 januari 2019 om 03:32
En gelijk heeft hij sommige spelers al spelen ze slecht ze zouden nooit zomaar banken, en zo een speler was immers heeft in dat seizoen ook tientalle intikkers.
 
RasSar
 
0
17 januari 2019 om 03:36
Hoezo niet aandurfde Feyenoord heeft gewoon keihard gefaald geef nou toe. Elke blinde kon zien dat Ziyech voor de basis gehaald moest worden welke team het ook was. En in mijn ogen had Ajax ook wel oogkleppen op toen! Want geen eens een half jaar later halen ze sinkgraven go figure!!
 
Tornado72
 
0
17 januari 2019 om 08:34
@vegitosan, Ik denk dat een speler zich gewoon moet bewijzen en tactisch eigenlijk niets te eisen heeft tijdens z'n contract onderhandelingen. Ziyech had zich zo in de basis gespeeld hij had de slag met Immers natuurlijk zo gewonnen ik heb werkelijk geen idee waarom Ziyech dat vertrouwen niet had en dit tijdens ter tafel heeft gebracht bij de contacten die er geweest schijnen te zijn... Ziyech was talentvol maar had verder nog niets bewezen bij Heerenveen. Ook bij Twente heeft hij in het begin niet alles gespeeld. De Ziyech van Heerenveen was natuurlijk nog lang niet de Ziyech van Ajax nu....
 
De-Socioloog
 
4
16 januari 2019 om 10:28
Ayoub heeft echt iets extra's. Ik vind het heel gek hoe zijn carrière bij Feyenoord loopt tot nu toe. Ik had verwacht dat hij standaard in de basis zou staan als (aanvallende) middenvelder. Ik hoop dat die jongen snel doorbreekt, of een overstap maakt naar AZ of terug naar Utrecht.
 
Tornado72
 
0
16 januari 2019 om 12:21
Ayoub moet gewoon geduld hebben volgend seizoen is Vilhena weg en kan hij zich op die positie richten..