Ayoub vertrekt 'via de voordeur' naar Feyenoord: 'Dat is waar ik ook voor ga'
Woensdag, 17 januari 2018 om 17:15

Yassin Ayoub vertrekt na dit seizoen naar Feyenoord en gaat FC Utrecht zodoende verlaten, de club waar hij al in de jeugd voor speelde. De 23-jarige international van Marokko, die al meer dan 150 wedstrijden voor de Domstedelingen heeft gespeeld, heeft bij de regerend landskampioen tot medio 2022 getekend.

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van Utrecht, zegt op de clubsite het spijtig te vinden dat de goede middenvelder de club gaat verlaten, maar gunt Ayoub de stap naar Feyenoord: "We hebben in goed en nauw overleg met Yassin deze maand het besluit genomen hem tot het einde van de jaargang bij ons te houden, in de wetenschap dat op 30 juni zijn contract afloopt."

"We geven hierbij, zogezegd, het sportieve aspect voorrang ten opzichte van een eventuele geldsom die met een transfer op dit moment gemoeid kan zijn." Ayoub zelf is er alles aan gelegen zijn jarenlange periode Utrecht goed af te sluiten, zo geeft de middenvelder aan: "Ik ga er in de wedstrijden die mij nog resteren alles aan doen met FC Utrecht zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie."

"Afgelopen seizoen namen enkele teamgenoten afscheid met het bereiken van Europees voetbal. Dat is waar ik ook voor ga." Zuidam zegt dat Ayoub zich altijd maximaal heeft ingezet voor de club. "Met zo'n geweldige staat van dienst verdien je het om via de voordeur te vertrekken. We kijken met zijn allen uit naar de samenwerking met Yassin in de komende maanden en wensen hem aan het einde van de rit vanuit het hart veel succes in het vervolg van zijn carrière."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
1
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Baardgrasmus
 
6
17 januari 2018 om 17:20
Ik ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen. Zie hem bij Utrecht leuke dingen doen, maar het is altijd afwachten hoe spelers de stap maken. Ik had van Vejinovic ook hoge verwachtingen, maar hij had er meer moeite mee. In ieder geval lijkt het middenveld al weer op orde, zelfs als Vilhena vertrekt heb je daar nu Ayoub en Amrabat. Van Persie misschien op tien, daar ook Gustafson, wellicht dat een van de talentvolle middenvelders uit u19 aansluit. Ja, het ziet er qua transfers goed uit voor komend seizoen. Maar dat is ook nog geen garantie, ik vind nog steeds dat we ons voor dit seizoen ook uitstekend hebben versterkt ondanks de huidige stand.
 
MGMV
 
3
17 januari 2018 om 17:45
Er komt stap voor stap inderdaad wel een erg sterke selectie te staan. Langzaam maar zeker selecteren we ook goed door, wordt de bank steeds sterker en komen er ook diverse jeugdspelers steeds meer door. Vooral de achterhoede en het middenveld wordt nu erg sterk (en dubbel) bezet. Zelf denk ik wel dat Ayoub belangrijk kan worden voor Feyenoord. Van Vejinovic was ik persoonlijk (ja, achteraf makkelijk ) nooit zo gecharmeerd. Is veel statischer en niet het type speler voor ons voetbal. En zeker op 6 was het totaal geen speler die makkelijk weg kon draaien. Deze Ayoub is daarentegen erg multifunctioneel, ook een aardig bijtertje en bovenal in de kleine ruimte ook erg sterk. Ben ook erg benieuwd naar 'm!
 
Shorty1991
 
2
17 januari 2018 om 18:02
Er had wel wat creativiteit bij gekund, maar inderdaad was het verder helemaal niet zo'n slechte transferperiode deze zomer. Na een kampioenschap verwachten mensen gelijk weer de volgende, maar dat is ook niet helemaal realistisch als je ziet waar Feyenoord helemaal vandaan komt.
 
Baardgrasmus
 
1
17 januari 2018 om 18:12
Precies, een opeenvolgend kampioenschap is erg moeilijk voor een club als Feyenoord. Maar ik denk wel dat we er uiteindelijk sterker op worden. Misschien dit jaar niet qua resultaten, maar qua kwaliteit denk ik wel. Deze selectie ziet er gewoon erg goed uit met Ayoub en Van Persie erbij. En er is nog genoeg geld om indien nodig bij te kopen.
 
Sirius
 
6
17 januari 2018 om 17:20
Dit is altijd geheel relatief richting de persoon aan wie je het vraagt. Naar mijn mening bewijs je de club niet bepaald een dienst als je transfervrij vertrekt. Echt helemaal via de voordeur vind ik namelijk nogal overdreven. Je kunt als voetballer alles voor de club geven, maar daar word je ook gewoon naar betaald. Als voetballer sta je geheel in jouw recht om enkel het contract uit te dienen, maar nu maken ze het (naar mijn inzicht) mooier dan het eigenlijk is. Voor Ayoub overigens wel een goede stap.
 
SoccerinoFCU
 
13
17 januari 2018 om 17:26
en wat is nou je punt? want ik volgt het niet echt meer wat jij duidelijk probeert te maken
 
Sirius
 
0
18 januari 2018 om 14:00
Het lijkt me vrij duidelijk welk punt ik wil maken. Het staat letterlijk in m'n betoog. Als je transfervrij vertrekt, vertrek je naar mijn mening niet geheel door de voordeur. Echter is dat mijn mening.
 
MGMV
 
2
17 januari 2018 om 17:47
Maar de club kiest er nu zelf ook voor dat ze het sportieve belangrijker vinden dan de eventuele transfersom. Natuurlijk is vertrekken met transfersom het mooist, maar Utrecht en Ayoub gaan desalniettemin goed uit elkaar en Utrecht (en haar supporters ook als ik het mag geloven) gunt hem deze stap.
 
sprokkie
 
0
17 januari 2018 om 18:25
Ik snap wat je bedoeld, maar nu houdt hij het wel in eigen hand. Wanneer hij zou bijtekenen heb je als speler de kans dat de club je niet laat gaan wanneer jij wil. Dus geef je de club weer meer macht. Op deze manier (transfervrij) hou je je beide aan de afspraak en vind ik wel degelijk dat je kan spreken over 'de voordeur'.
 
Sirius
 
0
18 januari 2018 om 13:59
@sprokkie Maar dat zou je contractueel kunnen afspreken. Voor een bepaalde transfersom naar een Nederlandse topclub bijvoorbeeld.
 
STORING
 
10
17 januari 2018 om 17:21
Over modelprofs gesproken. Ayoub is een goede voetballer en nog een betere mens. Het zegt in deze tijd veel dat een club zo respectvol een speler transfervrij laat gaan. Ik hoop dat hij bij Feyenoord zal slagen en op een dag weer terugkeert bij Utrecht. De meeste Utrechtspelers redden het wel in de Kuip. Mede omdat ze er in de Galgenwaard ook van houden om de mouwen op te stropen. Ik verwacht niet meteen een basisplaats voor Ayoub maar op karakter kan hij zich er zeker in vechten.
 
El Donostiarra
 
0
17 januari 2018 om 17:36
Gewoon erg benieuwd wat is zijn kwaliteit. Ik kijk nooit Utrecht dus ik kan geen conclusie geven over hem kan iemand mij wat meer over vertellen over hem?
 
Lee112
 
5
17 januari 2018 om 18:12
Prima spelverdeler en zo nu en dan lekker fel. Goeie techniek met een kleine draaicirculatie. Ik denk niet dat hij Feyenoord naar een hoger niveau tilt, maar ik laat me verassen.
 
Ajax/barca2014
 
14
17 januari 2018 om 17:40
150 wedstrijden achter de rug en dan niet via de voordeur vertrekken? Vertel mij maar welke speler van Utrecht momenteel op 23 jarige leeftijd dat aantal wedstrijden achter de rug heeft? Bovendien gedraagt Ayoub zich voorbeeldig. Ik vind dat hij wel degelijk via de voordeur weggaat.
 
shenkie
 
1
17 januari 2018 om 18:01
Breedte versterking in mijn ogen. Veel Feyenoorders zijn Vilhena een beetje zat, maar dit is vergelijkbaar! Fel in de duels; beide Technisch; Ayoub Hoger rendement; Vilhena Inzicht; Ayoub loopvermogen; Vilhena Tis maar net wat je wil zien als voetballiefhebber.
 
Weef
 
3
17 januari 2018 om 19:29
Wat versta je precies onder rendement? Want Ayoub is gemiddeld genomen bij meer doelpunten betrokken dan Vilhena. Verder acht ik Vilhena sterker (zeker fysiek) in duels. Maar uiteindelijk ben ik met je eens dat ze qua kwaliteit niet heel ver uit elkaar zitten. Wel liggen de accenten van hun kwaliteiten behoorlijk anders.