AZ handelt sneller dan Feyenoord en legt bod neer voor Sven Mijnans
Maandag, 30 januari 2023 om 06:57

AZ mikt op de komst van Sven Mijnans, weet De Telegraaf. Volgens het dagblad willen de Alkmaarders de deal zo snel mogelijk rond krijgen, aangezien er meerdere kapers op de kust zijn voor de smaakmaker van Sparta Rotterdam. Daartoe behoort ook Feyenoord. Mijnans wil maandag nog beslissen waar hij zijn carrière voortzet.

De 22-jarige spelmaker beleeft dit jaar zijn absolute doorbraak op Het Kasteel. Met drie goals en vijf assists in negentien Eredivisie-wedstrijden - zijn hoogste productie ooit - heeft hij een flink aandeel in de huidige zesde plaats van Sparta. Dat ontging ook AZ niet. De Alkmaarders willen Mijnans zo snel mogelijk naar het AFAS Stadion halen, maar ondervinden forse concurrentie uit de Bundesliga. Ook Feyenoord informeerde al naar de middenvelder uit Spijkenisse, maar ziet voor hem vooral een toekomstige rol weggelegd.

Bij AZ is er direct perspectief op speeltijd voor Mijnans, ondanks dat het met Dani de Wit en Djordje Mihailovic al twee nummers 10 in de selectie heeft. Het is vooralsnog onbekend welk bedrag de Alkmaarders voor de linkspoot willen neerleggen. Mijnans speelt momenteel zijn derde seizoen op het hoogste niveau en werd opmerkelijk genoeg pas op achttienjarige leeftijd opgepikt door Sparta bij de amateurs van VV Spijkenisse. Daarvoor had hij een seizoen bij ADO Den Haag in de jeugdopleiding gespeeld. Inmiddels staat de teller op 86 optredens, waarin hij 8 goals en 12 assists liet aantekenen.

Na afloop van het duel bij NEC (1-1) erkende Sparta-trainer Maurice Steijn voor de camera van ESPN al dat er ook serieuze interesse van Feyenoord is. "Het is mij wel bekend dat er interesse is voor Mijnans", stelde de oefenmeester, die tevens bevestigde dat Feyenoord niet de enige club met interesse is. "Ik hoop dat hij blijft, want wij zijn aan een heel mooi seizoen bezig, waarin hij een belangrijke pion is voor ons. Maar je weet ook dat Sparta een club is waar spelers zich ontwikkelen en dat als er clubs voorbijkomen voor bepaalde spelers, je ze moet laten gaan. Daar leeft Sparta van. Dat weet je van tevoren. Hij kan de stap zeker aan. Hij heeft zich heel goed ontwikkeld in heel veel aspecten. Ik denk dat hij wel klaar is voor een nieuwe stap."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
25
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
jajoh89
 
17
30 januari 2023 om 07:10
Vooral met uitzicht op speeltijd en doorontwikkeling zou ik als ik hem was naar AZ gaan. Zoals in het artikel benoemd wordt ziet AZ hem als directe versterking en Feyenoord meer voor de toekomst. Het is wel een heerlijke speler dus welke club die ook kiest hij zal een aanwinst zijn!
 
PaulAssen
 
80
30 januari 2023 om 07:14
Met 2 spelers voor zich, gewoon aankoop praatje van az
 
genieterr
 
48
30 januari 2023 om 08:05
Zoals ze ook Bazoer hebben gelokt?
 
spursfan96
 
10
30 januari 2023 om 13:42
Van Bazoer werd verwacht dat hij goed genoeg zou zijn en zich zo de basis in zou spelen. Doet het echter dramatisch, dus dan beland je op de bank ja. Heeft niks met lokken te maken.
 
shenkie
 
19
30 januari 2023 om 08:31
Wat een beleid voeren die topclubs tegenwoordig! Vanuit az oogpunt vind ik t ook onverantwoord beleid. Ze hebben net mihailovic gehaald voor die plek. Ajax haalt bergwijn terwijl er een trainer zat die Tadic liever linksbuiten had. Psv haalt Hoever terwijl ze teze en mwene hebben en til, terwijl ook Simons komt en veerman er al is. Feyenoord haalt 3 linksbacks en de beste die ze hebben zat in onder 19. Bij Feyenoord heeft Mijnans denk ik de meeste kans. Simpelweg omdat jahanbaksh veel speelt en niet goed genoeg is. Szymanski kan evt. naar de zijkant of mijnans zelf. Maar toch zou ik nog lekker een half jaar bij Sparta blijven!
 
Nora1911
 
10
30 januari 2023 om 08:51
@ShenkieBij Feyenoord is het toch ook behoorlijk druk op het middenveld? Je hebt Kokcu, Szymansky, Wieffers en dan heb je Timber ook nog. Ik weet niet of Mijnans zichzelf daar zo in de basis kan spelen. Misschien is bij Sparta blijven inderdaad zo gek nog niet. Maar ja, deze trein komt nu voorbij, je ziet het aan Zerouki. Die wou Feyenoord nu graag hebben, is niet gelukt, ik moet nog zien of Feyenoord terug komt om Zerouki van het zomer te halen.
 
shenkie
 
5
30 januari 2023 om 09:12
Nora1911 Dat zijn slechts 4 middenvelder, waarvan alleen Szymanski een concurrent is. Daarnaast kunnen Mijnans en Szymanski ook op de zijkant (en dus samen spelen). Nogmaals, zo lang Alireza speelt zie ik mogelijkheden. Nu je Zerrouki noemt... Ik vind het wel zorgelijk bij Feyenoord dat er kennelijk niemand vakbekwaam genoeg is om te zien of iemand wel/ niet goed genoeg is. Dat zijn mensen die een fulltime job in het voetballen hebben! Lopez, Bjorkan, zijn gehaald als linksback, Hancko en Rasmussen ook gehaald en kunnen daar spelen. Hartman (uit eigen jeugd) is de beste! Wieffer zit in je eigen selectie en het had niet veel gescheeld of Feyenoord had 10 miljoen aan Zerrouki uitgegeven.
 
Cas1
 
0
30 januari 2023 om 10:50
Klopt wat je schrijft. De gedachte is dat als Mijnans komt, de basisspelers beter hun best zullen doen, meer niet/ Het gaat om concurrentie. Mijnans zal bij beide clubs niet spelen. AZ wil hem nu halen voor het geval een speler aan het eind van het seizoen verrekt dan is de vervanger al in huis en goedkoper dan wanneer je hem later moet halen. Hij moet eigenlijk gewoon zich verder ontwikkelen bij Sparta. Als ze hem nog willen en daar twijfelt niemand aan dan komen ze in de zomer terug, maar dan is het buitenland ook wakker geworden
 
MGMV
 
2
30 januari 2023 om 14:33
Shenkie - ''hancko en Rasmussen ook gehaald en kunnen daar spelen'' - Hancko is een geweldige CV, wie zet je daar dan neer? En ook al 'kan' Rasmussen linksback spelen, dat is toch geen goede linksback..? Of uberhaupt een type linksback. Hartman had 2 jaar blessureleed achter de rug en hoe hij nu speelt heeft hij voor een groot deel helemaal zelf afgedwongen.
 
SpeedyAFC
 
0
30 januari 2023 om 15:44
Tadic is alweer 34 en zal dus vervangen moeten worden. Bergwijn leek daarvoor een zeer geschikte kandidaat, Nederlander, ervaren, Oranje international en in het verleden uitstekend gepresteerd in de eredivisie. Kon in de CL Tadic in de spits spelen en Bergwijn op links. In de competitie zou Bergwijn op rechts of in de spits ook moeten kunnen zo was de verwachting. Malacia vertrok bij Feyenoord. Stel je voor dat je dan geen linksback haalt en je jeugdspeler blijkt het niveau niet aan te kunnen, hoe los je het dan op? Lopez was wel international van Peru, speelde al tientallen wedstrijden in de MLS. Dus haalde Feyenoord hem zodat de kans dat er een linksback zou doorbreken om Malacia op te volgen groter werd. Beleid maken is voor eredivisie clubs erg lastig. De aantrekkingskracht van PL, Laliga, de Bundesliga, de serie A en Lique1 maakt het aantrekken van goede spelers dan wel grote talenten lastig. Als je dan ergens een kans ziet, dan wil je die niet meteen laten liggen omdat je er nu even geen plek voor hebt. Voor een speler is het ook lastig. Nog een half jaartje bij Sparta blijven. Raak je geblesseerd tegen de zomer, dan valt de interesse weg en moet de speler hopen dat een jaar later hij alsnog een transfer kan maken. In de tussentijd loopt hij wel erg veel geld mis.
 
markerazzi
 
17
30 januari 2023 om 07:10
Het lijkt me voor hem het beste om nog wat langer veel wedstrijden te spelen en ik denk dat hij dat bij AZ maar ook bij Feyenoord niet kan. Volgens mij zou een transfer het beste zijn en daarna nog minimaal een half jaar terug verhuren aan Sparta
 
kali
 
10
30 januari 2023 om 07:21
Ik denk dat dit juist wel bij AZ mogelijk moet zijn!
 
markerazzi
 
2
30 januari 2023 om 14:23
Die hebben ook Mihailovic voor die positie en als ie weer fit is: de Wit. Verder kan ook Reijnders daar spelen. Ik denk dat ie helemaal niet veel gaat spelen bij AZ
 
La~Decima
 
38
30 januari 2023 om 07:13
Maar met De Wit, Reijnders en die mihailovic speel je jezelf echt niet zomaar in de basis. Dus ik denk dat xie garantie op speelminuten in de praktijk wel meevalt.
 
MousaDembele19
 
19
30 januari 2023 om 07:28
De Wit ligt er voorlopig nog wel uit met zijn blessure en vertrekt in de zomer naar alle waarschijnlijkheid. Reijnders is de vaste 8 en speelt eigenlijk bijna nooit meer op 10. Alleen Mihailovic zou op dit moment zijn directe concurrent zijn maar die krijgt ook de tijd om te wennen, met Mijnans heb je een jongen die uiteraard niet aan de cultuur en dergelijke hoeft te acclimatiseren. De kans op speeltijd voor Mijnans ligt er wel degelijk, ook als vaste invaller voor Mihailovic/Odgaard, alleen is Pascal Jansen nogal schuw als het aankomt op rouleren of wisselen voor de 85e minuut.
 
Brasileiro
 
1
30 januari 2023 om 13:50
Als je een nummer 10 haalt waarvan je niet denkt dat hij Dani de Wit uit de basis speelt dan denk ik dat je de conclusie al hebt getrokken dat je hem niet moet kopen.
 
coolJ
 
0
31 januari 2023 om 18:50
Dan denk ik dat jij niet weet hoeveel wij in Alkmaar van Dani houden.
 
MartijnStoop
 
20
30 januari 2023 om 07:46
En wat als feyenoord hem evengoed binnen hengelt, gaan azers dan weer zeuren dat feyenoord az na wil doen?
 
REPUS
 
20
30 januari 2023 om 09:59
Maak je je daar druk om dan?
 
MartijnStoop
 
0
30 januari 2023 om 16:18
Als feyenoorder die woonachtig is in az regio is het wel eens irritant ja.
 
Oelie Wapper
 
3
30 januari 2023 om 18:05
Mwah er wordt hier van twee kanten wel een beetje geprikt, maar voor zover ik weet is er (hier) niemand van AZ die zoiets zegt en het echt meent als kritiek. En zoals gezegd, dat geprik is van twee kanten.
 
Batouwe
 
12
30 januari 2023 om 07:47
Feyenoord kopen met verhuur aan sparta, lijkt me het beste voor zijn ontwikkeling.
 
jeroen 123
 
6
30 januari 2023 om 08:45
Feyenoord ligt weer eens te slapen en Az weet wel raad met zulke spelers ook van der belt bedrag is Feyenoord weer te hoog 1'5m pak nou eens door anders doet Az het wel en gaan ze voor dik geld weg over paar seizoenen.
 
Cas1
 
0
30 januari 2023 om 10:54
Slapen? Feyenoord heeft toch heel veel gekocht dit jaar? Het wordt een twee honden vechten verhaal en Dortmund gaat
 
MGMV
 
0
30 januari 2023 om 14:29
@jeroen - Voorlopig Feyenoord er, zo lijkt het, in elk geval op tijd bij geweest met Wieffer voor een paar ton. En schijnbaar had Feyenoord helemaal niet zo veel interesse in Mijnans. Wat met de concurrentie op die plekken wel logisch is.
 
The-Jump
 
19
30 januari 2023 om 07:55
Ik hoop dat Sparta goed gaat boeren met dit goede seizoen en spelers in vorm. Vorig jaar nipt boven de streep en als nu alles verkocht wordt, eindig je daar volgend seizoen weer. Sparta is voor mij een echte ED club en doet me goed ze zo hoog te zien. Zonde dat uiteindelijk Sparta dit soort spelers niet kan behouden.
 
 
4
30 januari 2023 om 07:56
AZ te veel concurrentie op die positie. Sven gaat naar Feyenoord.
 
arsenal890
 
2
30 januari 2023 om 08:10
Bij Feyenoord heeft die 3 a 4 concurrenten
 
shenkie
 
3
30 januari 2023 om 08:34
Zo lang jahanbaksh speelt zijn er mogelijkheden
 
arsenal890
 
8
30 januari 2023 om 08:40
Die spelen natuurlijk ook precies op dezelfde posities…
 
spursfan96
 
0
30 januari 2023 om 13:44
Mijnans kan zowel op rechtsbuiten als op 10, dus ja. Overigens heeft AZ ook 3 à 4 spelers die op 10 kunnen, dus de concurrentie is net zo zwaar.
 
arsenal890
 
0
30 januari 2023 om 13:49
Speelt voornamelijk op 10
 
spursfan96
 
0
31 januari 2023 om 08:15
Maar kan ook op rechtsbuiten. Al helemaal een trainer als Slot weet zo'n speler wel naar z'n hand te zetten.
 
Futures
 
3
30 januari 2023 om 08:05
Waarom heeft Ajax eigenlijk geen interesse. Ze hebben immers een samenwerkingsverband met Sparta. Dus een eerste optie is mogelijk.
 
shenkie
 
11
30 januari 2023 om 08:36
Ajax heeft berghuis en kudus. Dan haal je mijnans… maar dan zou je de ontwikkeling voor Hlynson en Rasmussen o.a. weghalen… zeker Hlynson is in potentie veel beter dan mijnans. Die is nog 4 jaar jonger!Ik denk daarom.
 
Sparta!
 
2
30 januari 2023 om 11:28
De samenwerking geldt alleen voor jeugdspelers tot en met 14 jaar.
 
Cas1
 
6
30 januari 2023 om 09:00
Overal schieten de prijzen omhoog. Hopelijk vsngt Sparta meer dan de hoofdprijs voor hem EN natuurlijk 20% van de doorverkoopprijs. Ik ben benieuwd wie wint
 
 
4
30 januari 2023 om 10:05
AZ laat toch zien een goede club voor talenten te zijn. Deze speler is mij nog niet echt opgevallen, maar zoals gezegd zou AZ een mooie stap zijn.
 
Hushmand
 
1
30 januari 2023 om 10:20
Zou mooi zijn als hij een stap kan maken, maar dit seizoen nog bij Sparta af kan maken. Sparta is echt leuk bezig en legt goed voetbal op de mat.
 
Repelsteel76
 
0
30 januari 2023 om 10:31
Best een leuk talent hoor maar laten we niet doen of dit het nieuwe wereldwonder is.........
 
Oenieboy
 
0
30 januari 2023 om 11:25
Inderdaad, ik hoop dat Feyenoord of az hem haalt, want dit is echt niets bijzonders.
 
consy
 
0
30 januari 2023 om 12:30
PSV is aan het slapen.