AZ laat kans op derde plaats liggen na nederlaag tegen Willem II
Zondag, 24 februari 2019 om 18:35

AZ is er zondagmiddag niet in geslaagd Feyenoord te achterhalen op de ranglijst. De Alkmaarders speelden op bezoek bij Willem II een bijzonder zwakke wedstrijd en gingen terecht met 2-1 onderuit. De Tilburgers zullen op hun beurt vol vertrouwen toewerken naar de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Aanstaande donderdag ontmoeten beide ploegen elkaar namelijk opnieuw in het Koning Willem II Stadion.

De aanwezige supporters hadden nog maar net hun plekje gevonden of Willem II had al drie goede kansen gekregen. Na een goede voorzet van Diego Palacios wist Damil Dankerlui niet tussen de palen te knikken. Alexander Isak nam het doel van AZ vervolgens wel onder vuur, maar vond doelman Marco Bizot op zijn weg. De goalie moest opnieuw reddend optreden na een kopbal van Marios Vrousai. De openingstreffer viel vervolgens alsnog voor Willem II. Een lange bal van Freek Heerkens werd verkeerd ingeschat door Bizot en Ron Vlaar. Nu wist Vrousai het net wel te vinden: 1-0.

Aan de overkant wist Calvin Stengs voor gevaar te zorgen. Hij wilde een strafschop na een duel met Renato Tapia, maar kreeg die niet van scheidsrechter Rob Dieperink. De achterhoede van AZ ging vrolijk door met het maken van fouten en kreeg het deksel dan ook op de neus. Tapia en Dankerlui wisten elkaar gemakkelijk te vinden en laatstgenoemde bracht Daniel Crowley in scoringspositie. De Engelse middenvelder twijfelde niet en schoot hard raak. Er zat zelfs meer in voor de Tilburgers, maar Isak en Dankerlui maakten geen gebruik van de stuntelende Alkmaarders.

De eerste kans van de tweede helft was voor de thuisploeg. Isak zag zijn kopbal opnieuw gekeerd worden door Bizot. AZ-trainer Van den Brom nam vervolgens veel risico door Ricardo van Rhijn te wisselen voor aanvaller Björn Johnsen. Dat leverde direct een mogelijkheid op voor de boomlange spits, maar Willem II-goalie Timon Wellenreuther wist te keren. Na slecht ingrijpen van Palacios bracht Guus Til de spanning nog even terug, maar verder dan deze 2-1 kwam AZ niet.

Willem II stijgt door de overwinning naar de tiende plek in de Eredivisie en heeft de play-offs voor Europees voetbal ineens weer in beeld. Het gat met de degradatiezone bedraagt echter ook slechts vier punten. AZ laat na op gelijke hoogte te komen met nummer drie Feyenoord en ziet het gat met de Rotterdammers groeien tot drie punten. Donderdagavond (20.45 uur) krijgen de Noord-Hollanders kans op revanche in Tilburg. Dan spelen Willem II en AZ in de halve finale van het bekertoernooi tegen elkaar.

Meer nieuws
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
0
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
AzEverton
 
7
24 februari 2019 om 18:54
Weer met beiden voeten op de grond... Wel denk ik dat Feyenoord binnenkort wel weer punten gaat morsen.
 
repuiztav
 
38
24 februari 2019 om 19:05
Ja, maar dat gaat AZ ook doen.
 
AadHandgranaat
 
24
24 februari 2019 om 19:05
Ja en AZ heeft nog de toppers tegen Ajax en PSV te gaan (feyenoord is al klaar), plus ze moeten nog naar Feyenoord toe. Geloof er niks van dat die Feyenoord nog gaan inhalen, zij zijn notoir slecht in dit soort topwedstrijden
 
FeanTime
 
8
24 februari 2019 om 19:17
Feyenoord kan beter altijd maar topwedstrijden spelen, want dan spelen ze juist goed. Feyenoord zie ik tegen de eerstkomende laagvlieger zo weer punten verspelen.
 
KusH
 
7
24 februari 2019 om 18:58
Verassend! Een lekkere bijkomstigheid voor Feyenoord zo. Zelf (helaas) net niet kunnen winnen maar toch een puntje uitlopen op de in de nek hijgende concurrent.
 
-yannick-
 
16
24 februari 2019 om 18:59
Dan begin je zo goed aan het jaar, en dan kun je jezelf belonen voor die mooie reeks tegen een niet al te lastige tegenstander, en dan laat je het zo liggen. Zo houdt je je reputatie als ‘big game choker’ toch wel in stand. Ze kunnen zo goed voetballen bij AZ, maar zodra er iets op het spel staat en de belangen iets groter worden, geven ze vaak niet thuis. Zonde.
 
FC-Legend
 
28
24 februari 2019 om 19:15
AZ, het Tottenham van de Eredivisie. Mooi verzorgd voetbal, maar missen dat extra om de top aan te vallen.
 
NicoHaak
 
5
24 februari 2019 om 19:20
Weet iemand hoeveel vrousai moet kosten? ik weet dat willem II een optie tot koop heeft. ik zat in het stadion en hij viel weer op. 6 wedstrijden 3 goals.
 
Suppyourlocal
 
12
24 februari 2019 om 19:23
Waar was Stengs? Gister speelde Doan ook slecht toen was die overschat, is Stengs nu ook overschat?
 
NicoHaak
 
3
24 februari 2019 om 19:27
Willem 2 begon lekker fel. AZ leek wel van het padje af van de felheid in het eerste half uur en ze zijn nooit meer erbovenop gekomen
 
Raubaht
 
6
24 februari 2019 om 19:30
Die Mathijsen lijk me toch een prima TD, weet toch wel steeds leuke spelertjes te halen zoals nu weer met die Isak. Die wordt straks gewoon de opvolger van Huiberts als die bij AZ vertrekt. Mocht Feyenoord van Martin van Geel af zijn is Mathijsen misschien een prima opvolger. Ook Tapia deed het vandaag weer prima bij Willem 2. Die steekt er toch wekelijks met kop en schouders bovenuit daar. Die hoort toch gewoon bij Feyenoord in de basis ? Hij doet zeker niet onder voor Clasie.
 
007
 
8
24 februari 2019 om 19:40
De loftrompet ging al uit voor AZ dus mag men nu ook weer wat kritischer zijn op Stengs, Idrissi en hun vrienden. Donderdag een kans voor revanche, maar dit was gewoon zwak.
 
Robby
 
3
24 februari 2019 om 20:44
Heel erg blij met de overwinning maar je weet nu dat je dit donderdag niet nog eens flikt. AZ heeft ons duidelijk onderschat en dat zie ik ze donderdag niet meer weer doen. Jammer was leuk geweest een finale beker is weer even geleden.
 
azchelsea
 
0
25 februari 2019 om 08:15
Waarom niet nog een keer? Dit seizoen al 2 keer verloren van Willem II. Het is gewoon een lastige tegenstander voor AZ.
 
Robby
 
0
25 februari 2019 om 16:18
Klopt AZ heeft het altijd wel lastig tegen ons maar hoe de eerste wedstrijd tegen ons starten zo starten ze gisteren ook. Kan me niet voorstellen dat ze dat nu weer doen. zijn nu 2x gewaarschuwd verwacht donderdag een ander team