AZ maakt indruk en scoort vijf keer in oefenduel met Club Brugge
Zaterdag, 6 juli 2019 om 18:15

AZ heeft zaterdag het trainingskamp in Gelderland met een overtuigende zege afgesloten. Op het complex van Veluwse Boys werd Club Brugge met liefst 5-2 verslagen. Albert Gudmundsson (2x), Calvin Stengs, Björn Johnsen en Ferdy Druijf maakten de goals voor het team van Arne Slot.

Club Brugge liep al snel achter de feiten aan. Eerst kon Gudmundsson simpel scoren bij de tweede paal na voorbereidend werk van Jonas Svensson en daarna profiteerde Stengs van slecht uitverdedigen bij de Bruggelingen, die geen antwoord hadden op een schijnbeweging van Myron Boadu en zodoende na twaalf minuten al met 2-0 achter stonden.

Club Brugge kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Alleen de ingevallen Bredan Schoonbaert kon in de eerste helft doelman Rody de Boer een redding dwingen. Na rust voerde AZ de score op. Gudmundsson, Björn Johnsen en Ferdy Druijf zorgden ervoor dat er halverwege de tweede helft een 5-0 tussenstand op het scorebord stond.

In de slotfase scoorden de Belgen via Loïs Openda en Jelle Vossen nog twee keer. AZ boekte zodoende de tweede opeenvolgende zege tegen een aansprekende tegenstander, na de eerdere 1-0 overwinning op PAOK Saloniki. AZ oefent volgende week tegen Telstar en moet daarna klaar zijn voor de duels met Häcken, in de tweede voorronde van de Europa League.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
1
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Glory
 
12
6 juli 2019 om 18:36
Het gaat lekker in de Nederderby's. Ferdy, is dat de zoon van Fehan?
 
Ajax/barca2014
 
25
6 juli 2019 om 18:37
Laten we hopen dat Az de groepsfase van de EL weet te bereiken. De doelstelling voor Nederland moet zijn dat ten minste een team de groepsfase van de EL weet te bereiken via de voorrondes. Hierbij doel ik op Az en Feyenoord. Van Utrecht kunnen we alleen verwachten dat ze zover mogelijk komen, maar niet dat ze daadwerkelijk de groepsfase weten te bereiken, al zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Hopelijk doet Az nog wat aankopen, want momenteel staat er wel een leuk elftal met enkele grote talenten zoals Stengs en Koopmeiners. Ook is er de nodige ervaring met Vlaar en Svensson, maar miscchien zouden ze nog een ervaren verdediger moeten halen, maar dan ook iemand die bijvoorbeeld direct van bijvoorbeeld een Duitse middenmotor zou moeten komen. Huiberts mag ook eens een keertje zijn werk gaan doen, want veel aankopen doet hij niet.
 
tinus45
 
5
6 juli 2019 om 19:22
Voor de eredivisie heeft AZ wel weer een elftal staan voor de top 5. Er is een mondeling accoord met Clasie die nog altijd een portie strijdlust in zich heeft wat AZ vaak mist. Wat betreft de EL, er is geloot tegen een stug Zweeds team dat momenteel 4e staat en een redelijk tot zeer ingespeeld elftal heeft. Dit zijn gewoon loodzware wedstrijden, die je zomaar kan verliezen, naar dat hoef ik een Ajax van niet uit te leggen. Extra aankopen hoeven niet direct al is een back up voor Vlaar wel gewenst en/of een ervaren spits due de legio kansen die AZ doorgaans creëert er gewoon wél inschiet.
 
pinkelman
 
9
6 juli 2019 om 20:50
Top 5 doe je de Alkmaarders toch wel wat tekort mee. AZ doet al seizoenen lang mee voor plek 3 en 4 maar nu kunnen ze ook daadwerkelijk de echte potentiele opvolgers het seizoen laten beginnen van Jahanbakhsh en Weghorst te weten Boadu en Stengs. Als Idrissi nog kan aansluiten zie ik ze wederom stappen maken, qua talent kunnen ze het een PSV nu wel heel erg lastig gaan maken! Ik zie dan ook eerder een strijd tussen ajax, psv en az dan dat daar Feyenoord tussen komt wat ook weer zeer moeizaam was tegen Exelsior
 
DonCoXxX
 
2
6 juli 2019 om 23:39
Het vervelende van het loten van een Scandinavisch team in de voorronde is dat ze al wedstrijdritme hebben, omdat de competitie al begonnen is, omdat ze door de barre winter een lange winterstop hebben. Het fijne van het loten van een Scandinavisch team, is dat ze "stug" zijn, wat een eufemisme is voor heel slecht. Het is natuurlijk wel zo, dat wanneer je zover bent afgegleden dat je zelfs van Kairati verliest, je zomaar kan verliezen van het "stugge" Hacken. Laten we er niet omheen draaien, door het enorme verval van met name onze subtop, is Nederland jaren geleden uit de top 10 van Europa gedonderd. @pinkelman, hoezo doet Tinus AZ tekort met top 5? 1 of 2 wordt AZ sowieso niet, dan is top 5 toch gewoon een uitstekende verwachting? AZ tippen voor top 3 zou ik een hele slechte voorspelling vinden. Zeker gezien het feit dat ik de komende jaren blind mijn geld op Feyenoord zou zettten voor de 3e plek als ik mocht kiezen tussen AZ en Feyenoord en het 1 op 1 zou uitbetalen. Ik weet zeker dat AZ incidenteel 3e wordt, en Feyenoord meestal. Het is namelijk leuk en aardig dat Feyenoord moeite had met Excelsior, maar Feyenoord pakte gewoon weer 4 punten tegen AZ zoals gewoonlijk.
 
protheus
 
18
6 juli 2019 om 18:38
Eerst Anderlecht vernederd door ajax en dan club brugge door AZ ik vraag me serieus af hoe serieus we die Beneliga moeten gaan nemen want zo geweldig zijn de topclubs in belgie helemaal niet
 
Bobiku29
 
81
6 juli 2019 om 18:43
Laten we het concept van de Beneliga inderdaad maar weggooien op basis van twee oefenwedstrijden
 
SjonnyvdBeek
 
9
6 juli 2019 om 19:09
Hahaha echt he. Dit is wel heel snel beoordeeld, zeker als je bedenkt dat Ajax na een half uur ook 2-0 achter had kunnen staan.
 
falcao
 
4
6 juli 2019 om 19:14
Nou, met name de steden Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Luik hebben wel de potentie voor een club van formaat, met daarachter een paar leuke provincieclubs zoals Genk of Mechelen.
 
GenGhibli
 
12
6 juli 2019 om 19:21
Is oefenen. Club mist nog behoorlijk wat sterkhouders en had ook nog zwaar getraind in de voormiddag. Veel talenten kregen de kans om zich te bewijzen. AZ speelde wel goed overigens.
 
sebasjuh
 
4
6 juli 2019 om 20:54
Nou omdat Anderlecht en Club Brugge toch echt wel beter zijn dan pakweg een Emmen of Excelsior. Het niveau gaat echt wel omhoog daarmee. En daarnaast dit zijn maar oefenduels wanneer het serieus is zal het echt minder makkelijk gaan.
 
Bon Jovi
 
7
6 juli 2019 om 22:12
Club brugge staat 37ste (4 plaatsen boven psv) op de Uefa club ranking en AZ 117de... normaal zou ik met meer argumenten komen maar het is al laat en dit zegt al meer dan genoeg.
 
JaouadAmhaouch
 
1
7 juli 2019 om 01:33
Dus om die reden is club Brugge beter dan PSV? Denk dat PSV 9 van de 10 keer wint van club Brugge en az de helft.
 
JeffPaeter
 
1
7 juli 2019 om 06:03
Toen je beide opstellingen zag, wist je: Brugge kwam om nieuwe dingetjes te proberen en spelers de kans geven zich te laten bewijzen, AZ om tegen een goeie club te oefenen en zich voorbereiden op het seizoen... De Brugge supporters weten zelfs nog niet met welke opstelling hun ploeg gaat spelen. Alles is nog in opbouw; nieuwe coach, nieuwe spelers, je weet hoe dat gaat... Conclusies halen uit pre-season oefenpotten, is het minst verstandige dat je kunt doen. Ik hoef je ook niet uit te leggen waarvan oefenpotten dienen? Waar is de tijd dat preseason-oefenpartijen niet op sociale media werd gestreamd en coaches gewoon hun werk konden doen op basis van wat ze gezien hebben, zonder dat alle betwetende supporters op basis van die resultaten de clubs afbraken...?
 
Glory
 
1
7 juli 2019 om 11:36
Brugge was de afgelopen 5 jaar in ieder geval beter dan PSV ja, dat is wat het betekent.
 
Kalou2005
 
7
6 juli 2019 om 19:31
AZ heeft gewoon weer een geweldig elftal dat moeiteloos 4e zal eindigen en wie weet kunnen ze wel verrassen! Stengs gaat echt definitief doorbreken dit jaar en ik verwacht ook weer een hoop van die donkere aanvaller die vorig jaar zo zwaar geblesseerd raakte. Heeft ook enorm veel potentie.
 
wazza
 
8
6 juli 2019 om 19:38
Myron Boadu ja. Hij heeft volgens mij het shirt met nummer 9 gekregen (dacht ik te zien op de foto's) en is samen met Stengs echt een groot talent. Die twee gaan AZ op termijn veel geld opleveren
 
pinkelman
 
1
6 juli 2019 om 20:54
Dat begrijp ik nou niet: verrassen waarom? In 5 seizoenen zijn ze 2x3e en 2x4e geworden dan verras je toch niet meer voor een strijd om plek 3, maar misschien zit er nu juist wel meer in gezien Huiberts nog steeds over alle spelers beschikt en voor het eerst Boadu en Stengs samen het seizoen kunnen beginnen na er een dik jaar te hebben uit gelegen!.
 
Alkmaar54
 
4
6 juli 2019 om 22:25
De enige die verrassen koppelt aan 3e worden ben jij pinkelman. Misschien doelt Kalou2005 wel op kampioen worden? Ik denk zelf dat AZ gewoon moet kunnen strijden voor een top 4 positie. Wat ook de doelstelling is. Top 4 is 1,2,3 of 4. Feyenoord schat ik het laagst in van top 4. PSV is afwachten en Ajax is natuurlijk de torenhoge favoriet. Maar dat mag ook wel met een vermogen dat dat van alle andere clubs gecombineerd overtreft.
 
Waagplein
 
0
8 juli 2019 om 08:09
Nou, als ik nog eens een kampioenschap van AZ meemaak dan overleeft mijn lever dat niet, niet na de vorige keer in ieder geval.
 
vlieger
 
1
7 juli 2019 om 08:30
@Voetbalzone: AZ speelt nog een oefenwedstrijd op de open dag op 20 juli tegen een internationale tegenstander.