AZ-supertalent wees Ajax af: 'Hij vond die jongens een beetje arrogant'
Maandag, 20 februari 2017 om 13:02

Myron Boadu maakte op vijftienjarige leeftijd al zijn debuut bij Jong AZ en luisterde die wedstrijd ook nog eens op met een doelpunt. De inmiddels zestienjarige aanvaller geldt in Alkmaar als een enorm talent en heeft, als hij ervoor kiest AZ te verlaten, de clubs voor het uitkiezen. Vanuit de Premier League wordt er aan Boadu getrokken en Ajax wees hij in een eerder stadium al af.

"Hij wilde sowieso niet naar Ajax. Hij vond die jongens niet zo leuk, een beetje arrogant. Die kende hij uit de buurt en daar had ie niks mee. We hebben toen min of meer afgesproken dat ze naar Utrecht en AZ zouden gaan", doet Fred Bloem, die Boadu kent van zijn tijd bij Buitenveldert, uit de doeken tegenover Voetbal International.

Hoe het talent gaat reageren als Ajax nog een poging waagt, weet Bloem echter niet: "Ik ben benieuwd wat hij doet. Telkens als hij met AZ tegen Ajax speelde, scoorde hij. Hij won negen keer van ze geloof ik. Een soort motivatie voor hem was het." Om de interesse van onder meer Arsenal voor te zijn wil technisch directeur Max Huiberts nu in gesprek met Boadu: "Ik heb er een goed gevoel over. Myron weet heel goed wat hij zelf wil en wij weten dat ook. Dat maken we elkaar nu duidelijk en ik denk dat we daar uitkomen. Wij hebben hoge verwachtingen van hem", vertelt de bestuurder.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
Mr.Eko
 
7
20 februari 2017 om 13:05
Is dit echt een supertalent, of meer in de categorie Maher / Aissati?
 
HoodRich
 
65
20 februari 2017 om 13:08
Beetje een rare vraag, Maher en Aissati waren beide supertalenten, net zoals Ozbiliz, Hersi, Bojan etc. Dat het niet wordt wat er van wordt verwacht is iets heel anders.
 
Stefandefree
 
14
20 februari 2017 om 13:09
Hoe zou iemand dat nu al moeten weten?
 
Mr.Eko
 
7
20 februari 2017 om 13:30
Er zal heus wel iemand zijn die de jeugd van hun eigen club in de gaten houdt denk je niet
 
Stefandefree
 
4
20 februari 2017 om 13:45
Dus? Die jongens die jij noemt waren supertalenten, zo werden ze althans genoemd destijds, in de opleiding waar ze speelden. Net als deze jongen. Hoe zou iemand nu al kunnen zeggen of deze jongen gaat slagen over een aantal jaar?
 
Mr.Eko
 
7
20 februari 2017 om 13:55
Hier zitten toch de kenners die altijd vooraf kunnen bepalen waar iemands plafond ligt? Ik kom dat in elk artikel over een talent wel een paar keer tegen. Hoewel het 9 van de 10 keer is bedoelt om iemand sneaky de grond in te boren
 
Stefandefree
 
1
20 februari 2017 om 13:59
Tjsa, wil je die meningen nu graag horen dan? Dit is (blijkbaar) een groot talent, verder ga je er weinig zinnigs over horen ben ik bang.
 
Baardgrasmus
 
21
20 februari 2017 om 14:15
Maher is de jongste Nederlandse doelpuntenmaker in een Europa League wedstrijd (nog geen 17,5), Aissati is de jongste PSV-debutant ooit in de Champions League (net 17). Als je iets over talent wil zeggen is er wat dat betreft in Nederland niet bepaald een categorie hoger dan die twee. En wat moeten jongens als vd Beek, Nouri en De Jong dan wel niet denken? Die zijn bijna 20 en hebben niet eens een basisplaats. Dat zijn in jouw ogen mislukte prutsers? Waar zijn potentie ligt weet ik niet, maar jouw bijdrage Mr. Eko is of bedoeld om te trollen, of een uiting van een zeer beperkte voetbalkennis. Ik zelf denk trouwens een combinatie van beide.
 
Last Scout
 
8
20 februari 2017 om 15:22
Op het moment zijn Schendelaar, Wijndal en Boadu de talenten wie een grootse toekomst wordt voorspeld. Maar bij AZ moet je dat voorlopig met een korreltje zout nemen want de lichtingen Haye/van Overeem/haps/dos Santos - Ouwejan/helmer/ti/hatizidakos hadden dat ook aan zich. Ik moet wel zeggen dat het de laatste jaren per lichting beter is geworden kwalitatief en natuurlijk is Haps ondertussen echt doorgebroken, de rest komt net kijken of laat op zich wachten maar niemand laat momenteel zien het echt in zich te hebben om het echt ver te schoppen. even off-topic Schendelaar volgt namelijk Verhulst en Olij op als absoluut keeperstalent terwijl Coret die niet goed genoeg werd geacht naar Twente(leicester zat in de geruchtenmolen) vertrok.
 
FcAlkmaar
 
0
20 februari 2017 om 20:29
Coret speelt bij twente
 
Last Scout
 
0
21 februari 2017 om 02:03
@fcalkmaar Dank, was het even kwijt, de geruchten rond Leicester waren echter best sterk destijds.
 
scrumpti0uz
 
7
20 februari 2017 om 15:58
Hij zal vast heel talentvol zijn, maar deze man van Buitenveldert tekent hem wel heel positief af. Het klopt namelijk helemaal niet dat Boadu altijd tegen Ajax scoort. AZ verloor bijvoorbeeld vorig seizoen de bekerfinale tegen Ajax met 4 - 1 waar hij dus niet dat ene doelpuntje heeft gescoord voor AZ. Brobbey van Ajax scoorde een hattrick en die schat ikzelf hoger in.
 
wolterx
 
7
20 februari 2017 om 18:25
Brobbey teert teveel op zijn fysiek, is ook jonger als deze Boadu en speelt vooral in de u16 ( Boadu Jong AZ ) terwijl Brobbey 2 wedstrijden voor Oranje u15 heeft meegedaan is Boadu al een leeftijdscategorie doorgeschoven ( net als Redan ) naar Oranje u 17 terwijl hij nog voor de u16 mag uitkomen. Boadu is net 16 en was al goed voor 10+ doelpunten in de u19 en Jong AZ in 19 wedstrijden, Brobbey valt soms in bij de u17 bij afwezigheid van Redan. Ik kan me afgelopen anderhalf jaar toch makkelijk 5 doelpunten van Boadu tegen Ajax herinneren, dat hij dan een wedstrijdje niet scoort doet daar vrij weinig aan af. Boadu is te vergelijken met Redan, Brobbey is naar mijn idee minder talentvol. Zie het meer zitten in Redan en de jongere Hansen puur omdat ik bang ben dat als Brobbey zijn fysieke voorsprong verliest hij slimmer moet gaan spelen en betwijfel of hij dan ook zo makkelijk het doel blijft vinden. Van wat ik gezien heb van Boadu is hij echt een groot talent die het wel eens ver zou kunnen schoppen.
 
scrumpti0uz
 
1
20 februari 2017 om 21:08
Brian is meer dan een jaar jonger dan Boadu. Hij is pas enkele weken 15 en speelde dus tegen deze oudere Boadu in een finale waar hij een hattrick scoorde en Boadu geen doelpunt maakte. Wat je dus probeert te zeggen over doorschuiven is totaal niet relevant aangezien Boadu en Redan allebei een jaar ouder zijn. Ik denk dat je je mening wel gaat bijstellen zoals bijvoorbeeld ook met Sierhuis.
 
wolterx
 
1
21 februari 2017 om 16:12
Ik ben ervan op de hoogte dat Brian Brobbey u15 is en Redan en Boadu ( allebei pas enkele weken 16 ) u16 spelers zijn. Toch scoorde die zelfde Boadu in datzelfde seizoen 4X tegen Ajax in 2 wedstrijden u16 ( hij was toen u15 ) en speelde een van enigste wedstrijden met de u15 van AZ tegen Ajax waar ze compleet werden overklast en met 4-1 verloren, is lastig als spits iets te bewijzen als je team niet over de middenlijn komt. Ook is het raar dat je dat over doorschuiven niet relevant vind maar teruggrijpen naar één enkele wedstrijd wel belangrijk lijkt te vinden. Boadu ging met 15 met het eerste van AZ op trainingskamp, Brobbey zit nog mijlenver verwijderd van de A1, laat staan Jong Ajax of Ajax 1. Ik schat Brobbey een stuk lager in als Hansen ( jonger ) en Redan ( jaartje ouder ) omdat die 2 spelers meer als alleen snelheid, kracht, lengte en doelpunten brengen. Brobbey heeft nu wat Scammaca ook had, hij is namelijk 2x zo breed als elke andere u15 speler en heeft dan ook nog snelheid. Ik weet niet of je Brobbey tegen Bogarde hebt zien spelen afgelopen weekend, daar vond hij een centraal duo dat fysiek aan hem gewaagd was en toen stond hij machteloos. Heeft niet de individuele kwaliteiten om dan nog iets te forceren, heeft niet die slimme loopactie om dat net ene gaatje te vinden ( Redan kan dit zo vreselijk goed ) of de positionering van een Sierhuis. Is puur technisch gewoon niet sterk genoeg om mij te overtuigen, is leuk dat hij er 3 inschiet voor de u15 en degelijk speelt in de u16 maar hij komt nog zoveel tekort voor de u17. Ondanks dat spelers als Zamani en Gravenberch die allebei ook u15 een stuk minder fysiek hebben spelen deze wel vrijwel wekelijks basis, die hebben gewoon een bak meer talent. Redan was vorig jaar ook al de spits van de u17, op de leeftijd van Brobbey en met 15 jaar al debuut in A1, hattrick in de A1 en net na zijn 16e verjaardag in de YL mogen spelen. Mijn mening over Sierhuis hoef ik niet bij te stellen aangezien ik van mening was dat Dolberg vorig jaar de betere spits was, ondanks dat Sierhuis er rond de 40 maakte en Dolberg net de dubbele cijfers haalde. Toen verklaarde ze me ook voor gek maar nu staat Dolberg in de EL te spelen met Ajax als basisspeler en heeft Sierhuis een aantal keren mee mogen doen met Jong Ajax. Wat Sierhuis betreft, goede speler met gevoel voor positionering die sterk in de lucht is maar te afhankelijk is van aanvoer voor het spelletje dat ik Ajax graag zie spelen. Kan een goede spits worden maar zie hem dat niet worden bij Ajax.
 
KusH
 
68
20 februari 2017 om 13:15
Vraag me af of hij dat ecbt 'arrogant' vond of dat hij zich gewoon niet 'prettig' voelde om bij Ajax te gaan spelen. Dat 'arrogante' is een woordje wat men graag gebruikt tegen Ajax. Zint je niet? Oh.. dan is t arrogant. Hangt me een beetje de keel uit. En de media doe er net zo hard aan mee.
 
Clay
 
4
20 februari 2017 om 13:21
Inderdaad beetje een standaard woordje. Maar als hij niet bij Ajax wil spelen, dan niet.
 
afcasander
 
19
20 februari 2017 om 13:33
Ik heb sowieso als amateurvoetballer elke keer dat ik jeugdspelers van een prof club zie dat ze meer uit de hoogte doen dan jongens van amateurclubs. En dan maakt het totaal geen verschil bij welke profclub ze spelen... misschien dat hij daarom wel geintimideerd was.
 
Stefandefree
 
14
20 februari 2017 om 13:52
Als die jongen dat zo ervaren heeft, dan mag dat toch gewoon? Ik kan me voorstellen dat het vervelend is als mensen die er compleet buiten staan zoiets zeggen, maar dat kun je van deze jongen niet zeggen. Ik zou me er niet zo druk om maken hoor.
 
Baardgrasmus
 
6
20 februari 2017 om 14:07
Als hij het allemaal sympathieke jongens had gevonden dan had hij vast geen arrogant gezegd. De ene kant koketteert met de vermeende arrogantie van Ajax, maar blijkbaar stoort het ajacieden dus ook. Ik kan me dat goed voorstellen, het is niet bepaald een prettige karaktereigenschap om toegeschreven te krijgen.
 
scrumpti0uz
 
4
20 februari 2017 om 16:03
Feyenoord wou hem ook, maar daar voelde hij zich ook niet goed bij. Toendertijd werd er gesproken over het ontbreken van een sportief plan. Hetzelfde excuses dus zoals altijd, bij Feyenoord gebrek aan panning en Ajax is te arrogant. Zoiets moet je gewoon met een korreltje zout nemen en al helemaal als hij dus naar Arsenal gaat. Er wordt nu steeds over Ajax gesproken omdat hij uit Amsterdam komt.
 
FinidiThulani
 
34
20 februari 2017 om 14:22
Ik ben regelmatig op De Toekomst geweest om wedstrijden te spelen met een jeugdteam tegen jeugdteams van Ajax en ik moet, als Ajacied, eerlijk zeggen dat ik de sfeer daar echt onprettig vindt dus ik kan me goed voorstellen dat deze jongen dat ook had.
 
maradungatje
 
2
20 februari 2017 om 14:26
wat vind je er dan zo onprettig aan? ik ben er ook weleens en vind het op de toekomst echt superchill. Oud-spelers die zich mengen met de voetballertjes en ouders.
 
Nijogeth
 
1
20 februari 2017 om 16:13
Die paar keer (op 1 hand te tellen overigens) heb ik altijd het idee gehad dat die ouders de ouders zijn van het grootste talent ter wereld. Hun zoon gaat het zeker maken, want ze houden hem met beide voeten aan de grond en zorgen ervoor dat hij zich volledig inzet voor het voetbal. Die oud-spelers hebben inderdaad vaak goed advies, maar die ouders lijken het allemaal zo goed te weten. Ik moet zeggen dat ik dat op de Herdgang ook wel merkte, maar bij andere clubs weet ik het echt niet. Misschien is het wel iets vanuit de grote clubs, waarbij ouders zichzelf graag belangrijk maken om zichzelf later op de borst te kloppen. Geloof mij maar, de ouders hebben al lang hun stempel gedrukt en als ze 12-18 zijn, dan worden ze op het veld gevormd en komt er een stuk meer fysiek en tactiek bij kijken dan daarvoor. Dan ga je verschillen zien tussen de toptalenten, de grote talenten en de mindere talenten. Zo zag je bijvoorbeeld dat een Nouri ondanks zijn lichte bouw het vernuft en de techniek had om duels zo in te gaan, dat hij geen fysiek nodig had en dat zie je nu bij de grote mannen in de JL ook en ik verwacht dan ook dat hij dat binnen een jaar regelmatig tentoon gaat stellen in Ajax 1. En zo was Castillion aan de andere kant een groot talent, maar kwam dat vooral door zijn fysieke kracht, eenmaal bij de grote jongens had hij een stuk minder overwicht en bleek dat hij bepaalde kwaliteiten minder goed ontwikkeld had.
 
DENAJAX01
 
1
20 februari 2017 om 19:36
Helaas hebben veel ouders deze houding van "mijn kind is de beste". En niet alleen in het voetbal. Aan de ene kant stimuleert dat het kind het maximale uit zichzelf te halen (omdat papa en mama dat verwachten), maar je ziet ook vaak genoeg dat kinderen hierdoor geremd worden omdat ze bang zijn hun ouders teleur te stellen. Bij clubs in de Eredivisie glimmen de papa's en mama's natuurlijk van trots, want hun kind is gescout. En dat zorgt voor doe sfeer op de tribunes van jeugdopleidingen. Dus ik kan me wat bij jouw woorden voorstellen.
 
Jansen Joenite
 
6
20 februari 2017 om 15:00
En zint een reactie van hem niet, dan ga je twijfels zetten over hoe hij het bedoelt...
 
KeeperToob
 
9
20 februari 2017 om 18:12
Dat 90 van heel Nederland Ajax arrogant vindt komt jou de keel een beetje uit? En nog steeds niet bij jullie zelf te rade gaan he.. Nee het zal wel weer aan de media liggen en al die andere mensen die het zeggen.. Zou er heeeeeeeeel misschien niet gewoon een kern van waarheid in zitten? altijd maar weer die slachtofferrol, accepteer het gewoon eens dat ajax een arrogante club is in Nederland. Dat zie je bij elke onderhandeling weer en overal hoor je het. Accepteer het leer er mee om gaan of doe er wat mee. Maar ga aub niet zo huilen en de schuld bij anderen neerleggen, dat is wel zo zielig..
 
mistermiyagi
 
9
20 februari 2017 om 13:15
De verwachtingen zijn hoopgevend, sowieso heeft AZ een uitstekende opleiding.
 
Willem410
 
5
20 februari 2017 om 13:42
Ik vind het maar een raar verhaal, vind die jongen Ajax arrogant of vinden de verantwoordelijke bij Buitenveldert dat? Het lijkt mij dat de meeste Amsterdamse jongens die veel talent hebben gewoon bij Ajax willen voetballen en dat je er niet op zit te wachten om 5 keer in de week de Toekomst voorbij te rijden om in Utrecht te gaan trainen omdat een bestuurder van een amateurclub waarschijnlijk een hekel heeft aan Ajax.
 
Meeziez
 
4
20 februari 2017 om 13:57
Myron woonde voor zover ik weet in de Bijlmer en hij kende een aantal jongens van ajax uit de buurt. Daarop heeft hij zijn mening volgens mij gebaseerd. Ook toonde Ajax pas interesse toen hij ze met AZ een paar keer had verslagen.
 
AjaxCunian
 
18
20 februari 2017 om 14:33
Ik zeg eerlijk, die Ajax ventjes zijn aardig arrogant. 15 jaar en dragen van die dure kleding, redelijk populair omdat ze bij Ajax spelen en krijgen speciale behandelingen, veel gevolgd op social media. Kan me er wel iets inbeelden.
 
wolterx
 
1
20 februari 2017 om 18:35
Maar heel eerlijk, dit zie je overal? Of je nu bij KRC Genk, Fortuna Sittard of Ajax gaat kijken, dat fenomeen zie je overal. Ik durf daarom ook te wedden dat Boadu zelf een paar duizend volgers op social media heeft en die dure kleding in zijn kast heeft hangen. Ik snap wat je zegt maar dit is iets dat veelvoorkomend is bij vrijwel elke talentvolle jeugdspeler.
 
Gabstra
 
3
20 februari 2017 om 14:54
Daar is ie weer hoor. Het arrogantie syndroom. Als je niks kunt bedenken dan trek je gewoon de arrogantie kaart. Werkt voor iedereen buiten Amsterdam. Dit soort discriminatie is sociaal geaccepteerd. Zeg niks verkeerd over bepaalde bevolkingsgroepen maar over Amsterdammers mag je steevast uitspreken dat ze allemaal arrogant zijn en dat je daardoor een afkeer tegen ze hebt.
 
ajaxwastop
 
1
20 februari 2017 om 15:39
Hear hear... Helemaal mee eens. Zodra iemand niet kiest voor Ajax is de motivatie dat Ajax, de spelers of begeleiders en de WC juffrouw arrogant zijn. Niemand buiten Amsterdam die dan genuanceerd kan reageren. Ze zien bevestiging van hun beeld en grijpen dat commentaar aan om nog eens even lekker aan te dikken... Dat er een andere kant van het verhaal bestaat is blijkbaar moeilijk te aanvaarden, laat staan na te vragen of aan te horen..
 
TheRoscoe
 
6
20 februari 2017 om 18:24
Het artikel geeft letterlijk aan dat deze Myron die gasten persoonlijk kent. Dit is dus geen aanname, maar een mening gevormd door persoonlijke ervaringen. Misschien is dit een jongen die sociaal wat minder soepel in de groep ligt omdat hij heel rustig en verlegen is en de meeste jongeren uit grote steden zijn heel macho en uitbundig en absoluut niet verlegen. Veel volgers op social media ook. Vinden het ook absoluut niet erg om te zeggen wat ze denken en soms ten koste van anderen. Ook een hoog gehalte van kliekjesvorming. Hoeft niet eens per se een slecht iets te zijn, maar niet iedereen voelt zich op z'n gemak in zo'n wereld. Dan is het niet zo verrassend dat Myron bij een club als AZ zit, als hij zo'n jongen is.
 
AsRoma8
 
0
20 februari 2017 om 20:18
Ja tuurlijk, het is een groot complot van de media en dergelijken waar deze 16 jarige jongen ook bij zit.
 
JoeyGisteren
 
2
20 februari 2017 om 14:56
Het is bekend dat er vaak supporters van anderen clubs ajacieden/Ajax arrogant vinden (ben feyenoorder) maar daar van ben ik er niet een. Het is juist in mijn ogen arrogant om een club als Ajax te weigeren om ze vervolgens arrogant te noemen. Wijs met je wijs vinger maar er zullen er altijd 3 naar je zelf wijzen.
 
Primetime
 
0
20 februari 2017 om 15:16
Nou als ie in de Bijlmer woonde en ervoor koos om bij Buitenveldert te voetballen dan kan zijn argument goed kloppen. Buitenveldert is een vrij gemoedelijke club, weinig arrogantie. Over het algemeen gaan jongens die een beetje kunnen voetballen in Oost spelen. Buitenveldert is wel zo beetje de laatste club waar ze heengaan.
 
Laurens E
 
1
20 februari 2017 om 16:10
Dit is toch uitstekend nieuws voor AZ en ook voor Ajax. De jonge weet met welke jongens hij komt te spelen, deze komen bij hem uit de buurt en kan zich niet vinden bij die jongens omdat hij ze niet zo leuk vind en een beetje arrogant. Als je nu al zeker weet dat het samenspel niks wordt moet je er ook niet aan beginnen. Voor Ajax wordt het dan verspilde moeite, voor die jonge wordt het een zware tijd als je het niet naar je zin hebt en AZ is zou weer een talent minder hebben. Misschien waren een paar van die jongens waar hij op doelde wel een gevalletje Affelay "ik speel bij Barcelona". Waar hier duidelijk het "arrogantie" bij zaak is, is het in de discussie hoofdzaak.
 
TheRoscoe
 
0
20 februari 2017 om 18:27
Wat ik nou minder vind, dan ga je niet naar Ajax omdat die jongens je niet ligt. Grote kans dat het leeftijdsgenoten zijn. Maar als hij nou naar het Nederlands elftal gaat, dan komt hij die jongens weer tegen en dan wordt hij geconfronteerd met deze uitspraak van die Buitenveldert-trainer. Dank je wel dan.
 
Jansen Joenite
 
0
20 februari 2017 om 19:10
Niet elke jeugdspeler komt in het Nederlands elftal. Vanaf je 15de wordt er nog wel heel veel kaf van het koren gescheiden.
 
TheRoscoe
 
0
20 februari 2017 om 19:20
Je hebt toch van die leeftijdselftallen? En dan nog, ik snap ook wel dat niet iedereen erin komt, mijn punt gaat over een situatie waarin hij met die gasten wordt geselecteerd voor een van die selecties, wat me niet eens zo onwaarschijnlijk lijkt, gezien de hype die hij nu krijgt en het feit dat Ajax altijd wel wat spelers heeft in hun selecties.
 
Jansen Joenite
 
0
20 februari 2017 om 20:34
Tja.. we willen graag dat iedereen eerlijk is in de pers en zich niet laat leiden door mediatraining. Dan is dat een mogelijk gevolg. Ik denk dat er niemand wakker ligt om deze opmerking.