Azpilicueta neemt scheldende matchwinner Havertz in bescherming
Zondag, 30 mei 2021 om 07:22

Kai Havertz kon zaterdagavond zijn geluk niet op na het veroveren van de Champions League met Chelsea. De Duitser maakte in Oporto de winnende treffer voor de Londenaren in de met 0-1 gewonnen finale tegen Manchester City. De maker van het gouden doelpunt vlak voor de rust kon na het laatste fluitsignaal amper nog helder denken. "Ik weet echt niet wat ik nu moet zeggen", stamelde de 21-jarige middenvelder.

"Ik wil iedereen bedanken, mijn familie, mijn ouders, mijn oma en mijn vriendin. Ik heb hier vijftien jaar lang op gewacht. Nu is mijn moment gekomen." Voordat Havertz zijn interview kon afmaken, startte aanvoerder César Azpilicueta een een spontaan feestje met zijn ploeggenoot, die in al zijn euforie zichzelf even kwijt was en een paar krachttermen gebruikte tijdens de live-uitzending.

Meer: Arsenal en Havertz voeren voetbalshow op na rust en vernederen Chelsea

Havertz werd eraan herinnerd de duurste aankoop van Chelsea te zijn. Zijn prijskaartje van tachtig miljoen euro leidde tot de nodige kritiek. "Dat kan me helemaal geen ene fuck schelen, we hebben net de fucking Champions League gewonnen", stelde de ex-speler van Bayer Leverkusen. Havertz speelde zaterdag zijn twintigste duel in de Champions League en maakte in de finale nota bene zijn eerste doelpunt in het toernooi, na liefst 21 volle uren en 2 minuten.

Azpilicueta nam Havertz snel in bescherming. "Hij bleef zo rustig bij dat doelpunt. Maar niet alleen dat. Hij bleef maar rennen in deze wedstrijd. Daardoor verdiende hij het om het winnende doelpunt te maken", zei Azpilicueta, die bij de club kwam toen Chelsea voor het eerst de Champions League had gewonnen. "Dat succes wilde ik graag ook een keer meemaken en nu is dat gelukt. Dit is een speciale dag, een heel speciale dag", benadrukte de captain van the Blues.

Meer nieuws
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
4
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
22
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
46
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Meliora
 
73
30 mei 2021 om 08:07
Ik geef Havertz hier groot gelijk, dat prijskaartje zou mij ook niks kunnen schelen op dat moment. Ik vind het sowieso altijd een beetje onzinnig om een jonge speler aan te spreken op het bedrag dat voor hem betaald is, aangezien de speler daar zelf niet heel veel invloed op heeft.
 
DRL80
 
5
30 mei 2021 om 10:30
Daar irriteer ik me ook aan idd, alsof een speler er wat aan kan doen of überhaupt enige invloed heeft op hoeveel een club voor hem betaalde..
 
Arnavut1
 
7
30 mei 2021 om 09:50
Schelden? Dan hebben jullie nog nooit scheldwoorden gehoord. Geef hem is even ongelijk?
 
AssyriskA
 
6
30 mei 2021 om 10:26
Elke keer is het weer hetzelfde: mensen winnen iets en gaan in euforie iets roepen en de hele media valt erover. Je zag het bij Noa (Lang), bij Jantje Vertonghen, Havertz, etc... maar die jongens werken een heel jaar richting een climax.. met hoogte en dieptepunten, met kritiek vanuit de media... en bij zo’n moment laten ze zich even gaan. Het zijn ook maar mensen en ze zijn jong.
 
BarryDB
 
11
30 mei 2021 om 10:29
Is net de laatste wedstrijd gespeeld, lijkt het al of we gelijk in komkommer ?? tijd zijn beland ????… hij scheldt niemand direct uit, is heel heel blij en gebruikt daarom f*ck, nou nou , heel heftig dit