Baha waarschuwt BATE Borisov: 'Hij springt er bij PSV echt uit'
Dinsdag, 21 augustus 2018 om 07:25

PSV gaat dinsdagavond op bezoek bij BATE Borisov en bij de opponent op weg naar de groepsfase van de Champions League zijn alle ogen gericht op Hirving Lozano. Volgens Alyaksey Baha, trainer van de Wit-Russische topclub, is de Mexicaans international de gevaarlijkste man aan de kant van de Eindhovenaren. Baha heeft zijn spelers speciale aanwijzigingen gegeven om Lozano onschadelijk te maken.

Lozano maakte vorig seizoen al veel indruk in zijn eerste jaar bij PSV en werd nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar een grotere competitie. Hoewel hij een positieve indruk achterliet op het WK en men er in Eindhoven rekening mee hield dat Lozano zou vertrekken, mag hij zich nog altijd speler van PSV noemen. "Lozano springt er bij PSV echt uit", aldus Baha op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Hij is het onderwerp geweest van een structurele analyse en onze spelers zullen individuele taken krijgen om hem tegen te houden."

Volgens Baha heeft BATE Borisov zich zo goed mogelijk voorbereid op de confrontatie met PSV. "De wedstrijd tegen Fortuna Sittard is live bekeken en we hebben ook een paar wedstrijden op internet teruggekeken: de eerste competitiewedstrijd van PSV, de strijd om de Supercup en de oefenwedstrijden met Olympiacos en Galatasaray. Hier hebben we veel van geleerd", aldus Baha. "Ik heb ook een lang gesprek gehad met Sergei Borovsky, die in 2014 voor de groep stond bij Shakhtyor Soligorsk toen deze ploeg het in de Europa League opnam tegen PSV. Maar in vier jaar tijd is er in Eindhoven natuurlijk wel een hoop veranderd."

PSV heeft op zijn beurt de Wit-Russische tegenstander goed geanalyseerd, zo gaf trainer Mark van Bommel maandag aan op de persconferentie. "Op basis van de analyses die we gemaakt hebben, verwacht ik dat BATE vrij verdedigend zal spelen, al kan dat natuurlijk altijd anders zijn. Wij hebben de jongens zo goed mogelijk voorbereid en houden rekening met meerdere scenario's."

Meer nieuws
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
7
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
13
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
20
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
68
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
voetbalfreak
 
11
21 augustus 2018 om 07:47
Het zou mooi zijn omdat alle aandacht naar Lozano gaat Bergwijn juist kan excelleren. Het wordt zwaar maar niet onmogelijk.
 
Psv-er!
 
31
21 augustus 2018 om 07:56
Ik hoop dat we Bate aan de bal laten. En dan heerlijk counteren met Lozano en Stevie. Niet klassiek als NL club altijd het spel willen maken.
 
PSVer4ever
 
3
21 augustus 2018 om 09:07
Vooral tegen Utrecht en Fortuna hebben we alleen gecounterd... Ik ga er vanuit dat vz zijn werk doet in deze. Ik hoop dat we Bate kunnen verrassen door een scherpe Pereiro en een goede Bergwijn te zien vanavond. Ik heb er zin in!
 
Fritsie81
 
0
21 augustus 2018 om 10:30
Blijf het bizar vinden dat de kansen voor PSV op 50/50 geschat worden door de "kenners". De kampioen van Nederland tegen de kampioen van Wit-Rusland. Wit-Rusland. Dat dat überhaupt nog een spannend duel wordt. Ik weet nog toen Ajax 10 jaar terug door Kopenhagen werd uitgeschakeld in de play-offs dat ik dacht dat het een incident was. Echt schrijnend om te zien welke landen ons voorbij zijn gestreefd
 
jaialai
 
2
21 augustus 2018 om 10:53
Lekker op de counter vanavond. Een mooie steekpaas van pereiro op lozano en 1-0.
 
Aangeschoten
 
34
21 augustus 2018 om 07:48
Goeie analyse Mark. “Ze zullen vrij verdedigend spelen, al kan dat natuurlijk anders zijn”.
 
FC_Delft
 
14
21 augustus 2018 om 08:08
Nou ja, is altijd beter dan een coach die zich alleen instelt op een verdedigend team en niet ook even heeft nagedacht over hoe ze nog meer voor de dag kunnen komen.
 
urrie1
 
3
21 augustus 2018 om 07:48
Ze beginnen nu alweer met modder gooien. Jammer dit is niet nodig.
 
Arnout108
 
4
21 augustus 2018 om 08:33
Waarom zou je met iemand praten die in 2014 tegen PSV speelde trouwens? Het elftal is inmiddels zo anders dat je daar heel weinig aan hebt. Misschien ken je Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet dan maar daar heb je ook weer niet zoveel aan. Hoop trouwens dat ze denken dat alleen Lozano iets kan. Dan vertelt niemand ze over Bergwijn en Pereiro en dan krijgen die lekker de ruimte ??
 
Fritsie81
 
1
21 augustus 2018 om 10:22
Belangrijker nog dan andere spelers, een nieuwe coach met andere plannen.
 
myvision
 
10
21 augustus 2018 om 09:03
Lozano dus gewoon op de bank laten beginnen ??
 
Conti
 
2
21 augustus 2018 om 11:21
Dat is wel een verrassingselement, who knows raken ze daardoor zo van de leg, dat ze de andere vleugelspelers los laten. Zie je zijn persoonlijke bewaker zo naast de bank bij PSV staan, doe ik t goed coach? Heeft nog geen bal gehad!
 
BimboOro
 
2
21 augustus 2018 om 09:13
Dan zal Lozano bij zijn eerste bal contacten wel telkens door een andere speler kapot geschopt worden. Er wordt veel gesproken over het niet onderschatten van Bate en sommigen vinden Bate de favoriet. Mijn inziens moet PSV zichzelf nou juist niet onderschatten.
 
cabinessence
 
8
21 augustus 2018 om 09:36
"dan zal Lozano bij zijn eerste bal contacten wel telkens door een andere speler kapot geschopt worden." Ik ben daar inderdaad wel een beetje bang voor. En voor andere provocaties. Het is inmiddels algemeen bekend dat Lozano vrij snel op z'n tenen getrapt is en dan nog wel eens uit frustratie domme kaarten wil pakken.
 
daveke
 
0
21 augustus 2018 om 09:49
Ik zou wat dat betreft Lozano op de bank laten beginnen. Malen heeft laten zien dat hij een uitstekende vervanger is. Waarom zou je het risico lopen dat Lozano uit de wedstrijd wordt geschopt. Je kunt hem altijd nog brengen als het nodig is.
 
cabinessence
 
7
21 augustus 2018 om 10:40
Je beste speler op de bank zetten omdat de trainer van de tegenpartij zegt dat ze hem bestudeerd hebben zou wel heel laf zijn...
 
Constant kante
 
3
21 augustus 2018 om 12:40
... en los daarvan zou het ook sowieso dom zijn om je beste speler niet op te stellen. Wat je als trainer doet is oplossingen verzinnen voor de tactische vondsten en de zwakkere punten van je tegenstander, maar zeker niet om je beste speler er dan naast te zetten. Want feitelijk gezien loopt hij elke wedstrijd wel het risico dat hij uit een wedstrijd geschopt wordt. Of het nu Bate uit of Emmen thuis is.
 
Kilum
 
2
21 augustus 2018 om 10:31
Ik hoop voor PSV dat Bate niet de wedstrijd tegen Ajax in de Arena heeft gekeken van vorig seizoen. Daar liet Veltman wel heel makkelijk zien hoe je Lozano uit de wedstrijd haalt. Of anders gezegd, ik hoop dat Lozano er van geleerd heeft en zich niet meer zo makkelijk uit de wedstrijd te laten halen.
 
Constant kante
 
7
21 augustus 2018 om 12:45
Kilum "daar liet Veltman wel heel makkelijk zien hoe je Lozano uit de wedstrijd haalt. " Je bedoelt, die backs van Bate zijn de afgelopen twee weken niet op trainingskamp geweest met hun medespelers maar op Kung Fu les gegaan?? Houd toch op man, Joel Veltman werd geroemd en geprezen omdat hij 'lozano uit de wedstrijd' had gehouden maar het kwam erop neer dat Veltman daarvoor alle middelen moest gebruiken die tegen elk denkbare spelregel in het voetbal in druisten. En ja, zó kan ik dat ook ja, gewoon bij ieder duel ongeveer de kop van de romp trekken van die aanvaller. Lekker makkelijk. En oh ja, zorg je er dan ook nog wel even voor dat PSV dan nog zonder Luuk de Jong begint, zoals in de Arena, en laat dan die backs eerst even de spits van PSV de wedstrijd uit schoppen (zoals ze met Locadia deden) en ga daarna aan het werk op Lozano! Want een dergelijke Ajax waardige aanpak, ja die kan Bate natuurlijk gewoon zonder meer zelf ook uitvoeren, je hebt helemaal gelijk!
 
kevindeen
 
1
21 augustus 2018 om 13:39
Laten we aub niet moeilijk doen. Psv moet dit gewoon winnen dit is een erg makkelijke loting zelfde geld voor ajax. Grote probleem is dat nederlandse ploegen altijd willen voetballen en verdedigen niet meer in het woorden boek staat. Maar qua selectie psv en ajax (schat ik zeer hoog in) moeten ze winnen geen excuus. De loting had veel zwaarder kunnen zijn.
 
Constant kante
 
0
21 augustus 2018 om 13:45
Eens. PSV behoort dit over twee wedstrijden te winnen. En ook eens dat er geen excuses zijn (tenzij er een arbiter is die straks, zonder aanwijsbare reden, de wedstrijd tot de 98e minuut door laat gaan en Bate dan de 1-0 scoort, of zoiets, .... . Maar normaal gesproken, inderdaad, dan geen excuses. Ben je topclub, in Nederland, of ben je dat niet?! Maar goed, in de historie is het nu eenmaal weleens zo dat je ondanks dat je moet en behoort te winnen dat niet doet. Zie Osijek vorig jaar. En Rosenborg. Dát is nu eenmaal voetbal. Dus 'gewoon' dat is er niet bij, zeg maar.
 
Kilum
 
0
21 augustus 2018 om 16:46
Ik zeg nergens dat het mooi of goed was wat Veltman deed. Maar effectief was het zeker. Ik hoop oprecht dat die jongen zijn kop er bij houd en deze wedstrijd voor PSV over de streep trekt.
 
PerPSV
 
2
21 augustus 2018 om 14:14
In dat geval: Lozano op rechts, Bergwijn op links. Lozano is niet de sterkste in de kleine ruimte, maar met name zeer sterk in zijn loopacties. Als BATE hem zo vast gaat zetten, kun je beter optimaal profiteren van dribbelkoning Bergwijn en hem dus ook op zijn natuurlijke positie zetten
 
993410
 
1
21 augustus 2018 om 15:16
Ik hoor het al dat worden twee defensieve teams, ik kijk de samenvating wel.