Bakker kan Leverkusen verlaten en volgend seizoen wederom EL-voetbal spelen
Maandag, 19 juni 2023 om 17:15

Mitchel Bakker kan Bayer Leverkusen deze zomer verruilen voor Atalanta, zo meldt het Algemeen Dagblad. Er ligt een meerjarig contract klaar voor de 22-jarige linksback bij de nummer vijf van het afgelopen Serie A-seizoen. Bakker zou echter in de belangstelling staan van meerdere clubs.

De ex-Ajacied is op dit moment met vakantie, nadat hij in eerste instantie bedankte voor het EK met Jong Oranje. Bakker bedacht zich later en deelde bondscoach Erwin van de Looi mee dat hij zich tóch beschikbaar stelde. De oefenmeester was echter onverbiddelijk en selecteerde de linksback niet. Willem van Hanegem wist later waarom Bakker in eerste instantie bedankte voor het EK.

"Bakker had geen zin in het EK met Jong Oranje, zei Van de Looi", zo schreef Van Hanegem in zijn column bij het AD. "En later opeens wel, maar toen hoefde het niet meer. Maar Bakker kan een transfer maken, weet ik toevallig. En de nieuwe club die hem hoopt te halen wil dat hij er meteen staat. Dat kan niet als je een EK in de zomer speelt. Dus die twijfels heeft hij geuit. Dat is iets anders dan geen zin hebben om een EK te spelen", aldus de Kromme.

Met het naderende vertrek van Bakker bij Leverkusen komt er wellicht een definitief einde aan de Nederlandse enclave bij de Duitse club. Daley Sinkgraven vertrekt namelijk transfervrij, terwijl Timothy Fosu-Mensah onlangs te horen kreeg dat hij op zoek moet naar een nieuwe club. Jeremie Frimpong, die eveneens bedankte voor het EK met Jong Oranje, staat in de belangstelling van veel (top)clubs en de verwachting is dat hij deze zomer een stap gaat maken.

Bakker kwam dit seizoen tot veertig optredens voor Leverkusen, waarvan 29 als basisspeler. De linksback, die volgens Transfermarkt een waarde vertegenwoordigt van negen miljoen euro, werd in de zomer van 2021 voor zeven miljoen euro overgenomen van Paris Saint-Germain. Bakker vertrok twee jaar daarvoor transfervrij bij Ajax, waar hij slechts twee keer zijn opwachting maakte in de hoofdmacht.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
   
23:57
23:57
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
14
   
23:16
23:16
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
   
22:55
22:55
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
   
22:19
22:19
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
72
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
FCB_Catalunya
 
26
19 juni 2023 om 17:27
22 jaar pas en dit seizoen veertig optredens voor Leverkusen. Soms vergeet ik wel eens hoe jong spelers als Bakker waren toen ze bij Ajax vertrokken. Iemand die meer kan vertellen over hoe goed hij momenteel is?
 
khalid3073wx
 
11
19 juni 2023 om 17:30
Paar keer zien spelen maar hij verrast me elke keer. Schijnt volgens de Ajax volgers geen talent geweest te zijn. Van wat ik heb gezien zag het er goed uit. De witte Dumfries eerlijk gezegd gedreven en maar rennen. Maar ik baseer dit op 4 wedstrijden.
 
OREELY
 
15
19 juni 2023 om 17:40
haha ja goede vergelijking. technisch is het allemaal vrij houterig en niet wereld top. maar fysiek en power is het echt goed. type speler waarvan ik snap dat het niet doorbreekt bij ajax, want technisch niet begaafd genoeg... maar dit soort type spelers mis je nu wel, die een beetje pit hebben en strijd er in gooien. zou voor een atalanta een goede speler zijn.
 
mc significant
 
2
19 juni 2023 om 18:27
Ik volgde Bakker toen hij in de O17 zat en vond het altijd wel echt een talent hoor. Zeker aangezien hij linksback is. Ik baalde dan ook flink toen hij naar PSG ging
 
hafcahaas
 
0
19 juni 2023 om 20:11
Mc significant, dan was je 1 van de weinige. Oreely beschrijft het perfect, typische speler die totaal niet bij Ajax past. Echter vind ik dit meer een Kehrer verhaal. Zo’n matige verdediger die bij veelste veel goede clubs minuten gaat maken
 
XAJAcfa
 
2
19 juni 2023 om 20:39
We laten Botman en Bakker gaan (al koos Bakker er zelf voor maar toch hebben we lopen slapen door zijn contract niet te verlengen). en halen Bassy.... tja schiet mij maar lek
 
Timvitesse
 
16
19 juni 2023 om 17:43
Niet normaal hè. Dit is trouwens wel een voorbeeld van een voetballer waar de stap naar een buitenlandse topclub op jonge leeftijd heel goed heeft uitgepakt. Bij PSG per ongeluk een basisplek door de blessure gevallen, Was bij Ajax geen bijzonder talent, leverkussen haalt mede door zijn wedstrijden voor PSG bakker op. (Volgens mij zelfs op verzoek van Bosz) Ik denk oprecht dat als bakker de stap niet naar PSG had gemaakt bij nu de linksback van Pec Zwolle was. On: legt heel veel energie en kracht in zijn spel, een powerhouse op linksback. Verdedigen is zeker niet zijn specialiteit. Ik verwacht Hateboer 2.0, wat prachtig zou zijn.
 
FCB_Catalunya
 
0
21 juni 2023 om 19:47
Ja het is bijzonder, dat zo’n jongen opklimt. Wie weet waar zijn top nog ligt. Het kan voor Oranje nooit slechter dan Blind, mocht Ake centraal komen te staan.
 
khalid3073wx
 
10
19 juni 2023 om 17:28
Met komst van Grimaldo geen gek idee om te vertrekken. Bakker heeft zichzelf natuurlijk al meer laten zien. Maar Grimaldo schat ik in 5 mans verdediging hoger in. Ik zou Bakker graag in Engeland zien.
 
grauwe deksel
 
1
19 juni 2023 om 17:29
Grimaldo is statistisch in ieder geval de beste verdediger ter wereld. Goede keus om te vertrekken.
 
Jaap-Pieter
 
16
19 juni 2023 om 17:37
Op basis van welke statistiek is Grimaldo de beste verdediger ter wereld?
 
Piranha
 
2
19 juni 2023 om 17:39
Wow, van Hanegem neemt het op voor een ex-Ajacied, noteer deze dag in je kalender. Helemaal met Willem eens maar het lijkt me ook onlogisch dat hij dat niet aan vd Looi verteld heeft, want die zegt duidelijk dat hij geen zin had en dat is een hele andere stelling
 
madmarcel
 
11
19 juni 2023 om 17:49
Zo bijzonder is dat niet dat van Hanegem iets positiefs over een Ajax speler of een voormalig Ajax speler zegt hoor. Dat doet ie eigenlijk met grote regelmaat,dus geen idee waarom je dit in je agenda zou moeten zetten
 
Hangover96
 
1
19 juni 2023 om 17:43
Dit hele Jong Oranje verhaal was toch al opgehelderd? Bakker dacht dat hij nodig was bij Leverkusen in hun seizoens voorbereiding en zegde af, later bleek dat het EK toch in de planning paste, en belde VD Looi weer op. Waarom loopt Van Hanegem te raden wat er gaande was, of is dit een oude quote?
 
DerKaiser123
 
3
19 juni 2023 om 18:09
Zal logisch zijn om te vertrekken want met de komst van Grimaldo gaat die niet meer spelen.