Bali United haalt na Bachim, Lilipaly en Van der Velden vierde Nederlander
Donderdag, 14 december 2017 om 10:18

Kevin Brands vervolgt zijn loopbaan bij Bali United, zo maakt de Indonesische club via officiële kanalen bekend. De aanvallende middenvelder komt over van Almere City en tekent op het eiland een tweejarig contract. Met Irfan Bachdim, Nick van der Velden en Stefano Lilipaly staan er reeds drie Nederlanders onder contract op Bali.

Vorig seizoen speelde ook Sylvano Comvalius bij Bali United. De spits scoorde afgelopen seizoen 37 keer in de Indonesische competitie en verdiende daarmee een transfer naar het Thaise Suphanburi. Bali United maakt donderdag eveneens bekend dat Van der Velden zijn contract met één seizoen verlengd heeft. Brands wordt nu dus de vierde Nederlander op Bali. Lilipaly en Bachdim werden in Nederland geboren, maar spelen hun interlands voor Indonesië. In een eerder stadium werd Rafael van der Vaart in verband gebracht met een transfer naar Bali United.

Almere City bracht woensdag al naar buiten dat het contract van Brands per direct ontbonden was. "Kevin heeft vorige week gevraagd of hij per direct weg mag en wij hebben na overleg met de technische staf besloten om onder voorwaarden in te stemmen met de ontbinding van zijn contract. Helaas is zijn verblijf bij ons niet geworden wat we er allemaal van hadden verwacht. Ik laat het aan Kevin om te vertellen waar hij nu is", sprak John Bes, directeur van Almere City, tegenover Omroep Flevoland.

Brands speelde pas sinds afgelopen zomer voor Almere City en kwam bij die club tot zeven wedstrijden. Eerder speelde de aanvallende middenvelder voor RKC Waalwijk, FC Den Bosch, AZ, Telstar, Willem II, SC Cambuur, FC Volendam, NAC Breda, Go Ahead Eagles en het Turkse Samsunspor. Nu vervolgt hij zijn loopbaan dus bij Bali United, dat vorig seizoen als tweede eindigde in de Indonesische Liga 1. "We beschouwen hem als de speler die het team op dit moment nodig heeft", aldus directeur Yabes Tanuri.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
7
   
18:31
18:31
Vitesse aan de rand van de afgrond: 'Staan er heel slecht voor, we lopen leeg'
17
   
18:14
18:14
Extreem goed nieuws voor Andries Noppert bij sc Heerenveen
13
   
17:48
17:48
'Toptalent Vitor Roque staat nu al voor vertrek bij FC Barcelona'
11
   
17:30
17:30
Theo Janssen: 'Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt'
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Utrecht98
 
1
14 december 2017 om 12:04
Goede speler die naar mijn mening bovengemiddeld mee kan draaien bij een nac, Roda etc. In de JP altijd een uitblinker
 
Verpatopspits
 
1
14 december 2017 om 15:24
Waar baseer je dat op?