Ballenjongen inspireert City met levensverhaal en krijgt 'blue carpet treatment'
Zondag, 7 januari 2018 om 09:45

Bristol City won in december verrassend van Manchester United in de Carabao Cup en de Championship-club neemt het dinsdag in de halve finale van het bekertoernooi op tegen Manchester City. Bij de ontmoeting met the Citizens mag ballenjongen Jaden Neale, die bij de overwinning van Bristol City in de armen vloog van manager Lee Johnson, een 'blue carpet treatment' verwachten.

De tienjarige Neale vierde de late 2-1 van Korey Smith tegen United door een feestje te vieren met Johnson, die het enthousiasme van de ballenjongen wel kon waarderen. Nadien werd de pupil van de Bristol City Academy een lokale bekendheid; verschillende media berichtten over het korte, doch heftige levensverhaal van Neale. Zijn zus Chloe kampt met een spierziekte, terwijl zijn moeder te maken kreeg met borstkanker.

"Vorig jaar pleegde de oom van Jaden zelfmoord. Dat was erg zwaar traumatisch voor hem. Nu viert hij iedere goal voor zijn oom", zegt moeder Laura in gesprek met de Bristol Post. "Jaden is een bikkel, maar de laatste jaren waren heftig." City hoorde van het verhaal van Jaden en nodigt hem en zijn familie uit voor de halve finale in het Etihad Stadium. Neale krijgt een 'blue carpet treatment' die normaal alleen is weggelegd voor jeugdspelers van de opleiding van City.

Hij mag Josep Guardiola en de spelers van City ontmoeten, krijgt een tour door het stadion en is aanwezig bij de interviews. "Voetbal is zijn leven. Hij houdt van het spelen voor Bristol City en maakt altijd stadions uit Lego. Hij kan niet wachten om de spelers te ontmoeten. Het is geweldig voor hem, maar hij gaat zeker hopen op een overwinning van Bristol City", aldus zijn moeder.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
2
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
VitesseBarcaQ
 
20
7 januari 2018 om 10:00
Mooi verhaal.
 
daviddaan
 
36
7 januari 2018 om 10:07
pff. heftig hoor. dit zijn de mooiste verhalen. puur ontstaan uit spontaniteit. prachtig!
 
Tukkertje91
 
9
7 januari 2018 om 10:41
Dit is dan weer heerlijk om te lezen. Natuurlijk niet de enorme zak met stront die deze jongen (op zijn leeftijd al!!!) voor de kiezen krijgt, maar de pracht van passie voor 22 man die op gekalkt gras achter een opgeblazen stuk leer aan hobbelen. Dan hoor ik zo veel mensen zeggen ‘het is maar een spelletje’. Nou als het leven ‘to real to handle’ wordt, is het zoveel meer dan dat. Mooie actie van City ook, maar ik zal stiekem iets voor Bristol duimen
 
BadHabbit
 
7
7 januari 2018 om 11:17
Top actie van City. En mooi voor het jochie dat hij zoiets mee kan maken met zijn familie. 10 jaar en dan al zoveel ellende om je heen hebben...
 
IbraManUtd
 
2
7 januari 2018 om 12:52
Prachtig van Manchester City!! Heftig wat deze jongen allemaal heeft meegemaakt.
 
JariZegers
 
0
7 januari 2018 om 19:52
Prachtige actie van Manchester City? pure respect