Bankzitter haalt uit naar PSG: 'Het enige dat ik wil, is een eerlijke kans'
Maandag, 27 maart 2017 om 13:42

Hatem Ben Arfa verruilde OGC Nice afgelopen zomer voor Paris Saint-Germain. Het huwelijk tussen les Parisiens en de middenvelder is vooralsnog geen succes. Ben Arfa moet dit seizoen vooral genoegen nemen met een plaats op de bank en hij verwijt de club dat hij geen echte kans heeft gekregen.

In een statement op zijn Facebook-pagina liet Ben Arfa weten dat hij het niet eens met de gang van zaken bij PSG. "Ik eis niks, geen speeltijd en geen specifieke positie. Het enige dat ik wil, is een eerlijke kans", begint de middenvelder. "Ik wil het gevoel hebben dat er sprake is van concurrentie in het team. Ik ben een sportman, een kampioen en ik houd van winnen. Het is moeilijk om te accepteren dat je een wissel bent."

"Je kan accepteren dat je op de bank zit wanneer het tijdelijk is, of je de dingen nog kan veranderen", gaat Ben Arfa verder. "Daarentegen lijkt dit een straf. Als ik een kans krijg en ik doe het niet goed, zal ik daar genoegen mee nemen en vertrekken. Dat zou ik begrijpen, maar nu kan ik mijn situatie niet accepteren. Het zou vreselijk zijn om dit te accepteren. Ik zal niet opgeven. Tot het einde van het seizoen zal ik proberen om mijn lot te veranderen."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
30
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Mellowmac
 
0
27 maart 2017 om 13:50
een goede voetballer zijn is niet genoeg. Er komt veeel meer bij kijken om uit te groeien tot een succesvolle voetballer.
 
Tornado72
 
8
27 maart 2017 om 13:49
Eerlijkheid in het voetbal, dat is natuurlijk een utopie. Trainers bestuursleden en voorzitters hebben allemaal hun eigen voorkeuren en deze zijn lang niet allemaal op voetbalkwaliteiten gebaseerd. Alle voetballers willen een eerlijke kans een groot deel vindt dat ze deze kans niet krijgen als ze niet spelen.
 
GunneRo
 
5
27 maart 2017 om 15:41
Dit heeft enkel met zijn eigen keuzes te maken. Hij weigerde te spelen bij Lyon en verdiende een transfer naar Marseille. Weigerde te spelen bij Marseille en verdiende een transfer naar Newcastle. Maakt zich onmogelijk bij die laatste club, komt vervolgens ook niet meer opdagen bij Hull City, waar hij aan verhuurd was. Op dat moment heeft niemand meer trek in hem. Toch krijgt hij vertrouwen bij Nice, en zet hij dat om in goed spel. Maar binnen éã©n seizoen vertrekt hij weer naar Psg, omdat hij hogerop wil. Dat je dan op de bank zit, samen met spelers als Lucas en Pastore, is niet zo gek. Hoe hard kun je je supertalent verpesten... Zonde, dit had echt een wereldspeler kunnen worden.
 
RenatoFly
 
1
27 maart 2017 om 20:04
Met de juiste keuzes had dit inderdaad echt een wereldspeler kunnen worden. Ik bedoel echt het hoogst van het hoogste! Zonde
 
Only1Romario
 
3
27 maart 2017 om 14:48
Het kan snel gaan in de voetbalwereld, een paar maanden geleden riep hij nog dat hij het niveau van Messi en CR7 spoedig zou gaan halen en nu houd hij de bank warm bij Psg. Schijnbaar is hij toch niet zo goed als hij zelf dacht.
 
ParisSG1970
 
4
27 maart 2017 om 16:54
Pas sinds een aantal weken spelen we weer met een nummer 10. In een 4-2-3-1. De positie waar Ben Arfa zich aan het begin van het seizoen ook op moest richten. Hij heeft dan net de pech gehad dat Pastore weer fit is geraakt en logisch de voorkeur krijgt. Ben Arfa functioneert niet als buitenspeler of als valse spits waarin hij dit seizoen de nodige wedstrijden heeft gespeeld. Hij is nooit echt in zijn ritme gekomen mede dankzij wat onenigheid met de trainer aan het begin van het seizoen. Erg zonde want dit leek aan het begin van het seizoen de ideale match. Een echte Parijzenaar in het shirt van PSG, helaas heeft het minder uitgepakt. Een gokje die genomen kon worden, voornamelijk doordat hij transfervrij binnen is gekomen.
 
Ramos_4
 
1
27 maart 2017 om 19:04
Pastore vind ik niet beter dan Ben Arfa eerlijk gezegd. Ben Arfa had erg goed van pas kunnen komen tegen bijv Barcelona. Op de counter hebben ze het altijd moeilijk tegen spelers die kunnen dribbelen en snel zijn. Je zag gelijk hoeveel kansen ze kregen toen Di Maria erin kwam.
 
ParisSG1970
 
0
27 maart 2017 om 23:45
Ik ben gestopt met lezen toen je me vertelde dat Pastore niet beter is dan Ben Arfa. Pastore is een artiest pur sang die mits fit, nog altijd tot de beste spelers van onze selectie behoort.
 
Stephanvan Beusekom
 
0
28 maart 2017 om 07:40
Ben Arfa is n over het paard getild ventje net als benzema en Nasri. Jongen kan wel voetballen maar als je 1 x zegt dat hij goed gespeeld heeft denken ze dat ze de beste van de wereld zijn. Alles ligt in t caracter en teamspirit. ...kwaliteit die hij niet heeft