Barça-directeur bevestigt: eerste gesprekken over terugkeer Messi zijn gevoerd
Vrijdag, 31 maart 2023 om 15:20

Barcelona maakt serieus werk van de terugkeer van Lionel Messi. Dat bevestigt Rafael Yuste, vice-directeur sport van de club, vrijdag. Volgens Yuste 'dromen' de Catalanen van een terugkeer van hun voormalig steraanvaller en zijn de eerste gesprekken met Messi's management ook al gevoerd. "Ik geloof dat sprookjes een happy ending moeten krijgen", spreekt Yuste hoopvol.

Messi loopt eind juni uit zijn contract bij Paris Saint-Germain en wordt al enige tijd in verband gebracht met een terugkeer bij de club waar hij groot werd. Als Yuste tijdens een persconferentie naar de situatie gevraagd wordt, heeft hij goed nieuws voor de Barça-fans. "Natuurlijk staan we in contact met Messi, we dromen van zijn terugkeer. Leo en zijn familie weten hoe erg we hem liefhebben. Ik zou het geweldig vinden als hij terugkomt en ik denk de fans ook. De sprookjes in het leven moeten een happy ending krijgen", aldus de bestuurder.

Met dat laatste doelt Yuste op de manier waarop Messi twee jaar geleden vertrok uit Catalonië. Vanwege financiële problemen kon Barcelona zijn oogappel toen geen nieuw contract aanbieden - iets waar Yuste nog altijd met pijn in zijn hart op terugblikt. "Ik nam deel aan de onderhandelingen waar we uiteindelijk niet uitkwamen. Dat is me nog steeds een enorm doorn in het oog." Yuste denkt ditmaal echter niet tegen soortgelijke problemen aan te zullen lopen. "Mateu en Jordi (Alemany en Cruijff, technisch eindverantwoordelijken bij Barcelona, red.) zullen de haalbaarheid en het inkomstenplan binnen twee maanden aan LaLiga-directeur Javier Tebas voorleggen."

Vlak na het WK leek Messi nog op weg naar een contractverlenging bij PSG. Volgens diverse media, waaronder transfermarktexpert Fabrizio Romano, lag er al een mondeling akkoord en moesten alleen de handtekeningen nog gezet worden. Dat gebeurde echter nooit en een verlenging lijkt vier maanden later ineens een stuk verder weg. L'Équipe schreef deze week nog dat Messi waarschijnlijk pas op de plaats moet maken vanwege het torenhoge salaris van Kylian Mbappé, waarmee PSG al tegen de Financial Fair Play-limieten aanhikt. Met een nieuw contract voor Messi zouden de Parijzenaren die waarschijnlijk overschrijden.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
   
20:00
20:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
21
   
19:57
19:57
'Zinédine Zidane voldeed niet aan één kraakheldere eis van Bayern München'
2
   
19:30
19:30
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (87)

 
Bassie
 
155
31 maart 2023 om 15:23
Past perfect binnen het wanbeleid van Barca dit.
 
caribbean
 
18
31 maart 2023 om 15:41
Zal je zien dat ze er alles aan zullen doen om Messi binnen te halen, wellicht zelfs met een verkoop van Frenkie in de maak.. Om Messi dan faliekant te zien mislukken en een Barcelona die niet meer voor het kampioenschap mee doet.
 
RealXIIImadrid
 
61
31 maart 2023 om 15:56
Barca zal zeker afhalen voor het kampioenschap met messi aangezien clubs in La Liga Barcelona eenvoudiger kunnen stoppen met Messi dan zonder Messi. Toch wel triest dat hij (zelfs) bij PSG is mislukt. Het is dus toch een one club man geweest.
 
Sirius
 
49
31 maart 2023 om 16:03
Dat is onzin. Zo'n ongehoord niveau heeft Laliga op het moment niet en Messi is nog steeds beter dan 95 procent van de competitie. Verder heeft hij dit seizoen 13 doelpunten en 13 assists in 23 wedstrijden Ligue 1 en tevens 4 goals en 4 assists in 7 CL optredens.
 
Sociomasia
 
95
31 maart 2023 om 16:04
Niveau van la liga niet meer aankan? Vrijdagmiddagborrel vroeg begonnen???
 
RealXIIImadrid
 
17
31 maart 2023 om 16:14
Ik heb het aangepast.Sirius// ja hij heeft dit seizoen wel leuke cijfers bij PSG in de competitie, maar dat is een vrij zwakke competitie. Daarnaast heeft hij vorig jaar echt een dramatisch jaar gehad en is PSG met hem/dankzij hem twee keer in de achtste-finale eruit gegaan in de CL terwijl hij juist is gehaald om die te winnen. Dus het is vrij duidelijk dat hij is mislukt bij PSG.
 
MessiBazoer
 
59
31 maart 2023 om 16:16
@RealXIIImadrid, Messi is dit seizoen van alle spelers in Europa het meest betrokken bij goals en assist. Welke spelers slaagt dan wel?
 
messi_wk
 
35
31 maart 2023 om 16:27
@RealXII Eerst zeg je dat hij over zijn prime is en nu zeg je dat zijn periode bij PSG bewijst dat hij een one club man is (terwijl hij dit seizoen de beste is daar lol, maar laat dat even). Maar hoe kan zijn periode daar bewijzen dat hij een one club man speler is terwijl hij niet in zijn prime naar PSG ging? Je spreekt jezelf zo mooi tegen.Het is ook gewoon een kwestie van wil. Hij is zeker niet over zijn prime heen, want zo zie je namelijk als hij echt de wil heeft kan hij de grootste en belangrijkste prijs in voetbal winnen en is hij nota bene ook nog de beste speler op dat toernooi. (WK)
 
nmgnjizz
 
20
31 maart 2023 om 16:30
Uuuh, Haaland heeft meer goals dan Messi goals+ assist... Verder zou Messi het in LaLiga makkelijker hebben dan in de Ligue 1 omdat die LaLiga veel minder fysiek is en Messi op techniek nog steeds de beste van allemaal is.
 
Revenga
 
4
31 maart 2023 om 16:32
Meeste rendement van Messi is wel minder beslissend en in de ligue 1 tegen de mindere goden natuurlijk met een krankzinnig elftal om hem heen. In de latere fases van de champions League geeft hij vrijwel nooit thuis met alle respect en een club als Barca moet juist daar eens willen doorstoten.
 
1899VV
 
4
31 maart 2023 om 16:41
Waarom dankzij hem? Tegen Bayern eruit en tegen de vorige kampioen in de CL eruit. Kan gebeuren, geen schande en zeker met een selectie die niet erg bijzonder is op Mbappe na. Tegen Bayern was de selectie echt te smal met te veel youngsters en tegen Real stonden ze er goed voor maar ging dat in 5 minuten helemaal mis.
 
kaka_kaka
 
17
31 maart 2023 om 16:50
Hij is naar PSG gegaan om geld te verdienen en zich goed voor te kunnen bereiden op het WK. Lijkt me dat hij dat allebei goed voor elkaar heeft gekregen.
 
Revenga
 
1
31 maart 2023 om 17:08
Ja maar ga maar eens kijken naar al messi zijn laatste 6 a 7? champions league jaren. Het is elke keer van "kan gebeuren" maar er is gewoon een patroon.
 
Vernon
 
3
31 maart 2023 om 17:26
Heb je een bron? Ik lees hieronder alweer iemand die zegt dat Haaland alleen al aan goals meer heeft dan de goals + assists van Messi
 
Vernon
 
1
31 maart 2023 om 17:29
Ook bij Barcelona heeft ie al jaren de CL niet meer gewonnen. Dus dat dat in 2 jaar bij PSG niet lukt, vind ik niet zo doorslaggevend. Hij heeft een slecht jaar gehad en nu een vrij goed jaar, qua persoonlijke productie dan. Mislukt vind ik wat zwaar. Overigens wel een heel slecht plan om hem terug te halen. Barcelona moet vooruit, niet achteruit.
 
1899VV
 
2
31 maart 2023 om 17:36
95% van de keren wint het beste team. Messi heeft al die jaren niet in de beste clubteams van Europa gezeten. Dat hij nu samen met Mbappe speelt maakt dus ook niet uit als je team verder geen eenheid is.
 
HafRobyo
 
2
31 maart 2023 om 18:48
Welk krankzinnig elftal? Zo krankzinnig is het niet hoor!
 
The_Wizardly
 
7
31 maart 2023 om 21:26
Mislukt… pardon haha Messi zal het weer eens bewijzen in La Liga. Messi Pedri Gavi wat een duo…..
 
 
5
31 maart 2023 om 15:42
Haha mooi gezegd in een zin Bassie!Ik zie het ook niet succesvol worden mocht Messi teruggaan. Natuurlijk heeft hij nog steeds kwaliteiten maar er zal veel moeten veranderen en aangepast worden om hem in te passen. Bovendien zijn dit soort transfers vaak mislukt in het verleden, waar een speler teruggaat naar zijn oude nest.
 
Mick00
 
10
31 maart 2023 om 15:49
Maar wat als Messi met een salaris vergelijkbaar aan die van Ferran komt? Alleen al uit financieel opzicht is dit een super goede deal voor Barcelona mocht Messi wel komen, zelfs voor 30 miljoen per jaar. Ik verwacht overigens niet dat Messi echt komt. Barcelona moet voor 200 miljoen in de operationele kosten snijden, waarvan ongeveer 20 miljoen zal komen uit de basketbal tak, handbal tak en vrouwen tak. Voordat er gedacht kan worden aan nieuwe spelers zal er dan dus ergens 180 miljoen vandaan moeten komen.
 
Shevchenko_7
 
5
31 maart 2023 om 15:56
Ansu zal waarschijnlijk dan verkocht worden, en wie weet Frenkie voor de hoofdprijs naar United, Barca is in staat om alles te doen voor een terug keer van Messi…
 
Sirius
 
5
31 maart 2023 om 16:00
@mick00 - Dat is nog exclusief de kosten van de desbetreffende speler. Dat wordt dan 180 miljoen + datgene wat Messi gaat verdienen.
 
Mick00
 
7
31 maart 2023 om 16:30
Er wordt door verschillende bronnen gesproken over een salaris van 6/7 miljoen per jaar + een percentage van de merchandise op zijn naam. De 180 miljoen die dan bespaard wordt, is hoogstwaarschijnlijk een speler/ meerdere spelers inclusief. Dit bedrag aan salaris is dan natuurlijk al vrij gekomen. Nogmaals. Ik verwacht echt niet dat dit echt gaat gebeuren, maar mocht Barca hiervoor gaan dan is het prima haalbaar.
 
Marc 433
 
18
31 maart 2023 om 15:57
Bassie, Waarom? We kunnen toch de zaken scheiden. Jij en ik zijn voetballiefhebbers en kijken toch graag naar Messi als voetballer. Dat er bestuurders zijn die hun werk niet goed doen, moet niet de reden zijn om spelers als Messi, Pedri, Frenkie, Gavi, Lewandowski, etc. te boycotten. Zij kunnen er niets aan doen. Net zo min de kantinejuffrouw, de beveiliger en de supporters. Messi heeft 21 jaar bij Barca gevoetbald en in een ideale wereld was hij helemaal niet naar PSG gegaan. Het is echt een jongen van de club, stad, Catalonie. Hoe mooi zou het zijn voor al die mensen en neutrale voetballiefhebbers om Messi weer in Camp Nou te zien en daar zijn voetbalcarriere afsluiten. Dan is de cirkel rond. En Messi is niet zomaar een speler. Messi voor Barca: 672 doelpunten 303 assists 778 wedstrijden 34 prijzen gewonnen voor/met de club Barca Het zou een prachtig voetbalsprookje zijn als het lukt. Ik zie hem graag komen. Gaat alleen heel lastig worden vrees ik.
 
AndersKijken
 
4
31 maart 2023 om 19:50
Als Messi genoegen gaat nemen met een maandsalaris van 2.000,-, dan past dit nog precies in de Financial Fair Play ??
 
DeEchteAjacied
 
19
31 maart 2023 om 15:25
Tijd om lekker terug naar Barça te gaan. Het is niet meer wat het was, maar hij kan daar gewoon nog steeds van onschatbare waarde zijn. Raphina doet het prima, maar Messi vanaf rechts met Lewandowski in de spits en Dembele op links is echt enorm goed. De Jong, Gavi en Pedri daarachter. Genieten geblazen hoor.
 
Fouadsky
 
7
31 maart 2023 om 15:54
Xavi gaat Messi waarschijnlijk als 10 gebruiken. Is ook de enige en minst kwetsbare plek waar je hem kan neerzetten. Dus een 4-4-2 of een verkapte 4-3-3
 
Sirius
 
2
31 maart 2023 om 15:58
Messi kun je enkel in de spits posteren mits hij het niet op kan brengen om mee te verdedigen. Op iedere andere positie speel je zonder bal met 10 man. Maar goed, de vraag is niet of hij nog waarde kan hebben voor Barcelona (dat is namelijk een ja). De vraag is of Barcelona hem uberhaupt in kan schrijven en/of kan betalen.
 
Oenieboy
 
4
31 maart 2023 om 16:08
Sirius, ik betwijfel echt of Messi dan nog wel van waarde is. Dan zou hij over een half jaar naar Barça gaan en is hij 36. Fysiek kan hij het niet meer bolwerken op topniveau. Het was bijna meelijwekkend om te zien hoe Messi in München twee keer als een kind eruit werd gerend en weg werd gezet door ik dacht Goretzka. Met die vraag en de eisen van Messi zou ik het ongelofelijk dom van Barça vinden.
 
PSVMANUNITED
 
7
31 maart 2023 om 16:21
Nouja, zo'n schande is het toch niet om eruit gelopen te worden door Goretzka? Ik snap dat je bedoelt dat hij fysiek niet meer geweldig is, maar Goretzka is naast één van de beste verdedigende middenvelders ter wereld ook nog eens fysiek één van de beste voetballers die er rondloopt. Is snel, sterk, veel loopvermogen en duelkracht. Tja, prime Messi had hem een keer uitgekapt en het bos in gestuurd misschien, maar elke voetballer mislukt dat wel eens, evenals een duel verliezen en eruit gelopen worden door Goretzka. Wel ben ik met je eens dat het nog een hele klus voor Xavi wordt om hem in te passen in het elftal. De positie waar hij nu het best is is als valse negen/verkapte 10, maar Barcelona speelt niet met een 10 en dat zou betekenen dat je Lewandowksi moet slachtofferen wat je ook niet kan maken gezien zijn statuur en waarde voor Barcelona. Hij kan wel als rechtsbuiten spelen, maar in de as/in de punt kun je nog wel een luie speler lijden en op de vleugels betekent dat dat er iemand achter moet die het verdedigende werk voor hem opknapt. Het blijft natuurlijk een magistrale voetballer, maar ik vraag me een beetje af of zowel Barcelona als Messi hiermee geholpen zijn op de wat langere termijn
 
EMINEM1998
 
8
31 maart 2023 om 16:35
Heel PSG werd die wedstrijd tegen Bayern weggezet dus wat is je punt?Tegen Frankrijk was die gewoon werelds in een WK finale.Messi is niet meer de Messi die elk team kan dragen in zijn eentje maar in een goed functionerend team brengt die echt nog wel dat extra's.
 
Cancellara
 
4
31 maart 2023 om 15:27
Hoewel het natuurlijk fantastisch zou zijn als Messi daadwerkelijk terugkeert bij zíjn FC Barcelona, geloof ik er niet in. Waar Vitesse bijv. in de knoei lag met hun stadion had ik bij het eerste bericht over een eventuele verdwijning uit het profvoetbal niet het geloof dat dat écht zou gebeuren. Daarentegen geloof ik 'gewoon' niet dat Messi ooit nog terugkeert bij FC Barcelona. Als je eenmaal je (jeugd)liefde hebt verlaten keer je vrijwel nooit meer terug... FC Barcelona = Messi en Messi = FC Barcelona, maar op een of andere manier komt er meer bij kijken dan een simpele handtekening. Ik denk dat-ie eieren voor z'n geld kiest, of beter gezegd dollartekens en nog eventjes aan de slag gaat bij Al-Hilal o.i.d.
 
EzioMessi
 
3
31 maart 2023 om 15:29
Dit is nou precies zo iets waar je echt met gemixte gevoelens tegen aan kijkt. Aan de ene kant zou het fantastisch zijn om hem terug te zien bij de club waar hij groot is geworden. Nog een laatste kunstje en misschien dan uiteindelijk terugkeren naar Argentinië. Nostalgisch en hij zou nog denk ik wel wat kunnen betekenen voor Barcelona. Aan de andere kant: als team opereert Barcelona nu uitstekend. Ze strijden als geheel en slikken maar weinig tegengoals, slechts 9 tot dusver. Hierdoor lijkt het een kwestie van tijd te zijn voor dat de titel wordt gepakt. Wat als Messi terugkeert? Moet het team dan weer in dienst van hem spelen? Kan Messi aanvallend nog genoeg betekenen dat je zijn lack of meeverdedigen voor lief neemt? Komt het het teamproces ten goede, of gaan spelers als Dembele, Raphina, Lewandowski, Gavi, Frenkie, etc weer in mindere vorm zijn omdat Messi de grote ster is? Los van de vraag hoe het allemaal betaald gaat worden. Accepteert Messi een gereduceerd salaris? Lastige vragen, persoonlijk denk ik niet dat Barca dit moet doen, maar we gaan het zien..
 
Oenieboy
 
13
31 maart 2023 om 15:29
Zo toch mooi zijn. Messi's salaris is volgens mij toch een van de redenen dat ze in zwaar weer zijn gekomen? Nu weer terughalen en veel betalen voor een steeds mindere Messi.
 
Saksenros65
 
5
31 maart 2023 om 15:29
Als hij zich voor de volle 100% kan opladen, zoals bij Argentinië, kan hij zeker nog wat toevoegen voor Barca. Gewoon een jaartje als afsluiting bijvoorbeeld. Maar ik ben toch eerder geneigd te zeggen dat Barca lekker verder moet bouwen.
 
Helmond_Sport
 
8
31 maart 2023 om 15:31
Hij had er nooit weg moeten gaan en daar een waardig afscheid moeten hebben. Nu terugkomen in de winterdagen van zijn carrière is lachwekkend en typeert het huidige beleid van de club.
 
Jaapio90
 
8
31 maart 2023 om 15:31
Tenzij Messi dit gratis uit clubliefde doet lijkt me dit geen goed idee. Messi heeft Barca al naar de financiele afgrond geleid door 555 miljoen aan salaris te vangen in 4 jaar tijd. Barca moest toch ook al bijna 200 miljoen in het salarishuis snijden voor komend seizoen?
 
Almogaver
 
4
31 maart 2023 om 15:49
Dat heeft de club al voor praktisch de helft gedaan en dan zijn er nog een aantal spelers waar afscheid van genomen gaat worden. Daarnaast gaat het er niet om dat er 200 miljoen aan salaris gesneden moet worden, maar dat er zoveel bespaard moet worden in totaal (of meer inkomsten binnenhalen). Als Messi komt, dan is dat voor een extreem laag salaris en krijgt hij vervolgens het geld van de benefietwedstrijd e.d. (wordt momenteel geschat op circa 100 miljoen) naar hem toe gaan.
 
Sirius
 
7
31 maart 2023 om 15:56
Dat heeft de club helemaal niet al praktisch voor de helft gedaan. De salarissen van spelers als Griezmann e.d. waren grotendeels al weggevallen. Het gaat dus grotendeels om de huidige spelers binnen de selectie. Nu weet ik niet hoe het zit met Busquets, Pique en Alba overigens.
 
QPR01
 
15
31 maart 2023 om 15:56
Zooo die @almogaver kijkt even door een gekleurde bril. En wat denk je, dat Messi voor een laag salaris komt..
 
Hossaini1975
 
3
31 maart 2023 om 17:25
Dat is logisch ,wat zegt almoga verkeerd dan ,zelfs Messi zou het moeten weten als die komt
 
Almogaver
 
2
1 april 2023 om 00:19
Zooo die Qpr01 heeft moeite met lezen! En Sirius denkt wel vaker dat ie het bij het rechte eind heeft wat Barça betreft, terwijl dat niet het geval is. Heb ook weinig behoefte om die discussie opnieuw te openen. Barça zit op ongeveer de helft als het gaat om salaris én salaris is niet het enige waar het om draait.
 
EMINEM1998
 
4
31 maart 2023 om 15:33
Word tijd dat die terugkeert bij Barca en nog een seizoen of 1-2 kan schitteren in zijn thuis.Om dan op een fatsoenlijke manier afscheid te kunnen nemen van de supporters die hem jarenlang op handen hebben gedragen.
 
010deKuip
 
2
31 maart 2023 om 15:35
Ik ben echt helemaal fan van de voetballer die Messi was, maar ik denk niet dat hij nu nog goed genoeg is voor de basis van Barca. En hij is ook niet iemand die je als rotatiespeler gebruikt - zeker niet voor het bedrag dat hij waarschijnlijk zal vragen. Als liefhebber zie ik hem liever eindigen bij Barca dan bij PSG - zie het alleen geen succes worden.
 
erodinho
 
5
31 maart 2023 om 15:35
Messi heeft nu al genoeg gecasht. WK gewonnen door in de kont te kruipen van de oliesjeiks. Dus zijn missie is nu volbracht, lekker uitbuiken bij Barcelona, want zo hoog spelen ze niet meer tegenwoordig in Europa.
 
SterkeJerke
 
2
31 maart 2023 om 15:36
Heel benieuwd welke spelers ze hiervoor zullen laten gaan en of er ook spelers salaris moeten inleveren. Ik zou als ik hem was lekker teruggaan naar Argentinië, maar snap dat je toch graag terug wil keren bij je andere jeugdliefde. Zou het van Barca alleen een goede zet vinden vanuit het perspectief dat hij veel geld kan binnenhalen met shirtverkoop en een vol stadion etc. Maar in sportief opzicht zou ik het niet zo goed begrijpen. Xavi is bezig om de club weer op te bouwen met nieuwe talenten en spelers met een goede tactiek er een geoliede machine van te maken. Ben toch bang dat het spel en de tactiek weer om Messi heen wordt gebouwd. Dan kan je over een paar jaar weer beginnen met het opnieuw opbouwen als Messi vertrekt/stopt met ballen.
 
Lionpa76
 
3
31 maart 2023 om 15:37
Heb het gevoel dat Messi met pensioen gaat na dit seizoen. Geweldige voetballer geweest en is het nog maar heeft geen ambities meer na de gewonnen WK lijkt het wel. Zo lang aan de top gepresteerd zal ook zijn tol eisen op zijn lichaam. En alles gewonnen wat er te winnen valt is er voor hem geen uitdaging meer om voor te presteren. Kampioen worden met PSG zal waarschijnlijk zijn laatste prijs worden. Zou het niet riskeren om nog een seizoen risico te lopen dat het slechter kan gaan. Stoppen op zijn hoogtepunt en eindelijk zijn pensioen bekend maken zou ik geweldig vinden voor hem.
 
Westend
 
2
31 maart 2023 om 15:41
Ons moeder zeej nog, doe dat nou niet... Valt toch niks meer voor hem te winnen daar?
 
RM-CR7
 
6
31 maart 2023 om 15:44
Messi verdiend het maar om op 1 plek voor de laatste keer van het veld te lopen, en dat is in het (spotify) Camp Nou. Een legendarische voetballer die alles gepresteerd heeft bij Barcelona. Ik wou willen dat Ronaldo hetzelfde moet doen, maar om eerlijk te zijn heeft hij zelfs met Madrid niet zo een goeie band. Ik zou voor hem het liefst een afscheid bij Portugal willen.
 
Almogaver
 
11
31 maart 2023 om 15:45
Een mens mag dromen Ik hoop heel erg dat ie nog een seizoen bij ons komt voetballen. Goed afsluiten, zoals beide kanten verdienen. De spelers, de fans, het instituut. Jammer dat het niet in Camp Nou zal zijn, maar over een paar jaar komt daar nog wel een afscheidswedstrijd. Het gelul van de mensen hier over "wanbeleid" en alle andere lulkoek is het negeren waard. Het gaat verre van vlekkeloos, maar dat was sowieso onmogelijk met hetgeen Bartomeu heeft achtergelaten. Alemany en Cruijff verrichten goed werk en belangrijke keuzes rondom Espai Barça worden gemaakt. Het is nog geen gedane zaak, maar het idee van bijna een jaar geleden dat we in hoopvolle tijden leven, lijkt behoorlijk te kloppen.
 
CVHJ
 
3
31 maart 2023 om 15:46
Dat worden weer 2500 artikelen over messi die 'mogelijk' naar Barca terug gaat. Puntje bij paaltje gaat hij uiteraard niet. Ik zou ook echt niet weten waarom je dit als Barcelona zou willen. Volgens mij is PSG een prima voorbeeld waarom je beter gemotiveerde, hard werkende spelers in je team kan hebben in plaats van wandelende 'supersterren'.
 
TenHagBall
 
0
31 maart 2023 om 15:47
Vele denken dat het een domme keuze is van Barca, vanwege de huidige financiële situatie natuurlijk. Alleen denk ik dat mensen vergeten dat Messi meer geld in de kas gaat brengen (sponsor deals / shirt verkoop) dan dat die gaat kosten in 1-2 jaar. Dus voor Barca een grote gok, met hopelijk voor hun positieve gevolgen. Voor Messi is het een stap waar die alleen maar kan verliezen. Als ze geen kampioen worden of een prijs winnen, zal hij als eerste worden aangekeken vrees ik.
 
real8madrid
 
4
31 maart 2023 om 16:05
Nou neen niet echt. De sponsordeals voor de komende 4-5 jaar liggen al vast dus dat betekent dat je pas weer voor een eventueel hoger bedrag kan gaan onderhandelen wanneer ie afzwaait.
 
Hossaini1975
 
0
31 maart 2023 om 17:28
Klopt ,hopelijk is de stadium klaar in die periode.
 
blink182
 
2
31 maart 2023 om 15:52
Xavi wilt hem graag, dus ik snap dat Barcelona hem dan terug wil halen. Ik ben wel benieuwd hoe Xavi van plan is te gaan spelen. Je moet denk ik 9 veldspelers hebben die bereid zijn voor Messi te rennen (zo als bij Argentinie), alleen zo zie ik Messi bij Barcelona slagen. En natuurlijk nog belangrijker hoe ze hem zullen gaan financieren.
 
ConchaEspina
 
0
31 maart 2023 om 17:19
Tebas gaat de regels afzwakken voor FFP. Voor Laliga zou het natuurlijk beter zijn qua imago en interesse.
 
Hossaini1975
 
2
31 maart 2023 om 17:27
Tebas is eind seizoen weg ,Mark my words
 
janter
 
0
31 maart 2023 om 15:52
Ik weet het niet met Messi. Je gunt hem een mooi einde, maar moet je dit nog wel willen aan de andere kant. Barca is nu bezig met een wederopbouw en dan ga je terug naar een soort Messi-elftal gok ik. Hmmm weet het nog steeds niet…
 
real8madrid
 
1
31 maart 2023 om 16:02
Ach wie weet heeft hij in Parijs ingezien dat geld niet alles is en wil hij de clubkas van Barca ditmaal niet leegroven maar wil hij voor een schappelijk salaris tekenen. Dan kan het een goede transfer zijn. Al zie ik met Lewa voorin en Pedri op het middenveld niet meteen waar hij moet spelen.
 
RM1335
 
1
31 maart 2023 om 17:46
Op rechts misschien? Rafinha, Ferran Torres, Dembele en Sergi Roberto wegdoen dan is er genoeg ruimte daar.
 
Hossaini1975
 
1
31 maart 2023 om 18:15
Dembele mag blijven de rest niet
 
Almogaver
 
0
1 april 2023 om 00:21
Naar het schijnt heeft Xavi een rol op het middenveld voor ogen voor Messi. Waarschijnlijk als vrije spelmaker. Frenkie ietwat aanvallend of op de plek van Busquets, Gavi voorin en Pedri mee op het middenveld.
 
JohnnieWalker
 
1
31 maart 2023 om 16:07
Waarom heeft iedereen het over zijn salaris? Als hij zelf (ook) graag wil terugkeren bij Barcelona kan hij ook tekenen voor 1miljoen per jaar, wellicht nog wat bij verdienen door een percentage van de portret rechten.
 
RUTGERRR
 
0
31 maart 2023 om 16:28
Kan kan kan. Dan had Messi ook kunnen blijven als hij minder wilde verdienen. Een terugkeer van Messi zou prachtig zijn, maar ik denk niet dat het financieel haalbaar is.
 
Ajax/barca2014
 
2
31 maart 2023 om 16:53
Dat mocht toen niet op basis van arbeidswetgeving. Hij mocht dus niet ineens meer dan 50 procent minder aan salaris ontvangen. Althans zo had ik het destijds begrepen. Misschien zit ik er faliekant naast.
 
MT87
 
1
31 maart 2023 om 16:08
Doet me denken aan dat liedje: We kochten een selectie van het geld van ome Joan En niemand leek te weten hoe die aan die centen kwam Dat kon ons weinig schelen dus we namen het ervan Niks te klagen Niet naar vragen
 
Benjamin89
 
8
31 maart 2023 om 16:17
Geweldig nieuws! Het zal heel moeilijk worden financieel, maar als Messi bereid is om flink wat water bij de wijn te doen, moet het lukken. Hoop dat ze er uit komen want La Liga heeft echt weer eens behoefte aan een megaster. Het zal de aantrekkelijkheid van de competitie veel goed doen.
 
Joga_Bonito10
 
2
31 maart 2023 om 16:21
Waar gaat hij spelen? Dembele op links is niks en Lewandowski is een echte 9, dus speelt Barca niet meer met een Trequartista. Ik begrijp het sentiment en de romantische gedachten, maar ik zou het niet meer doen als Barca zijnde. Ga je dan met de punt naar voren spelen en Frenkie en Pedri als controleurs? Zou tegen de filosofie van de club en Johan zijn maar goed. Ga dan liever voor een uitstekende linksbuiten. Kvaratskhelia o.i.d. Gavi dan op papier als hangende linksbuiten. In balbezit heb je met Messi, Gavi, Pedri en Frenkie wel enorm veel voetbal vanuit het middenveld. Dembele voor de diepgang op rechts, Baldã© als overlappende linksback met diepte vanaf links en met Lewa en echte afmaker in de spits. Maar goed, ik had liever gezien dat men echt visie voor de korte en lange termijn had en dan echt toekomstgericht.
 
Revenga
 
2
31 maart 2023 om 16:25
Dit moet Barcelona niet doen. Messi is op. Als je er een heel elftal met 10 keiharde werkers er omheen bouwt kan het misschien werken maar dat hou je geen seizoen vol. Gaat samen met Ronaldo de boeken in als de twee beste spelers ooit waar hij op nationaal vlak een beetje the edge heeft op Ronaldo en Ronaldo in clubverband op Messi met al die Champions League jaren.
 
Moyashi
 
1
31 maart 2023 om 16:54
Messi als spelmaker en lange voorzetjes op Lewa..een droom die ik aantal jaren geleden hoopte mee te maken, maar het kan nog altijd. Ik vind Lewa nu iets minder, maar hij blijft een geweldige spits. Het zou prachtig zijn als Messi dan terugkeert om te spelen voor een lage salaris uit liefde voor de club, maar of hij dat zal doen moeten we nog maar eens zien. Hij hoort bij Barca af te sluiten. Met hem erbij zijn ze gewoon sterker.
 
Moyashi
 
1
31 maart 2023 om 16:55
Ramos ook terug naar Real? Kunnen we eindelijk weer ouderwets genieten van El Classicos :D
 
kaka_kaka
 
0
31 maart 2023 om 17:02
Mag toch hopen dat het dan om een jaarsalaris van 1 miljoen gaat ofzo, het zou wel heel triest zijn als hij nu weer 20 miljoen per jaar gaat eisen. Barcelona kan hier echt wel van profiteren hoor, want het voetbal in La liga ligt hem perfect.
 
arepa
 
2
31 maart 2023 om 17:34
Denk dat er een hoop Ronaldo fans gefrustreerd zijn dat Ronaldo niet goed genoeg is om weer in het shirt van Real te spelen, laats staan in Europa.
 
Aqua1
 
6
31 maart 2023 om 18:05
Zielige provocatie van je Messi is al lang passe hoor, is bij Paris een geen succes geweest, steker nog Paris is erop achteruit gegaan op Messi, met Messi liggen ze al jaren lang vroeg uit de Cl... Als Perez kent haalt hij geen spelers die voorbij de dertig zijn...
 
Hossaini1975
 
3
31 maart 2023 om 18:18
Hé Aqua , take easy Ooo , arepa volgens mij heb jij iemand geraakt.
 
Aqua1
 
2
31 maart 2023 om 18:26
Neuh hoor Messi en Paris is toch nooit een succes geweest, dat is de realiteit. Met Messi gaat Barca alleen maar op achteruit.
 
Hossaini1975
 
0
31 maart 2023 om 21:27
Je laatste zin heb je zeker gelijk in ,zo denk ik er namelijk ook over ,met alle respect voor Messi.
 
son18796
 
1
1 april 2023 om 14:52
Zonder Messi werden ze 2e in de Ligue 1 en met Messi kampioen. United werd 2e zonder Ronaldo en 6e met hem. Doet pijn hè dat je idool klaar is in Europa en nu in de kebab league speelt. Messi was nog de beste speler op het WK terwijl je idool nog nooit in een knock out wedstrijd gescoord heeft.
 
Aqua1
 
0
1 april 2023 om 15:50
Ja want daarvoor werden ze geen kampioen jaren lang
 
fc moulijn
 
1
31 maart 2023 om 18:16
Gewoon doen, frenkie wil vast wel wat inleveren
 
ModricMagic
 
3
31 maart 2023 om 18:26
Tja daar gaat veel speeltijd van Dembele en Raphinha. Totaal niet nodig bij Barcelona en hij wordt ook al 36 als die volgend seizoen in gaat. Dat lijkt mij gewoon te oud zeker als rechtsbuiten niet de positie is die Barcelona moet versterken met zoveel opties al. Maar goed ze kunnen doen wat ze willen natuurlijk.
 
Emiliogaviria
 
1
31 maart 2023 om 19:01
Dit moet Messi niet willen, want het gaat fout. Messi kan het allemaal niet meer belopen, en wss gaan ze hem halen om alle wedstrijden te laten spelen. Messi moet naar Argentinië en gaan afbouwen bij newell boys. Ik zou als PSG ook gewoon afscheid nemen van Messi en lekker Diaby halen. Messi is fantastisch, maar het is over en uit.
 
SocioFan1
 
2
31 maart 2023 om 19:27
Messi moet naar de serie A gaan, beste voor hem. Daar kan hij nog jaren mee. Een Inter lijkt me perfect voor hem. 3 mans aanval met Lukaku en Lautaro. Messi erachter. Of een Napoli.
 
roklo
 
0
1 april 2023 om 09:10
Nee nee nee..... messi was geweldig maar gaat niet meer die messi zijn in Camp Nou.. gaat je klauwen met geld kosten, andere spelers moeten verkocht gaan worden of weer eens salaris inleveren en ze halen er denk ik 1 ding uit: hoofdpijn....
 
 
0
1 april 2023 om 10:22
Dom van barca, weer al je geld spenderen aan 1 speler, iedereen lijkt vergeten hoe hij barca keer op keer financieel uitmolk met zen contractverlenging