Barça wekt onbegrip: 'Hij scoorde dertien keer toen Neymar geblesseerd was'
Maandag, 11 december 2017 om 19:43

De sportieve toekomst van Arda Turan lijkt hoe dan ook niet bij Barcelona te liggen. De Turkse middenvelder kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor de Spaanse grootmacht en mag in de winterstop naar verluidt uitkijken naar een nieuwe werkgever. Arda is zijn situatie volgens zaakwaarnemer Ahmet Bulut meer dan beu.

"We maken ons zorgen, hij heeft dit seizoen niet eens tien minuten mogen spelen", zegt de belangenbehartiger maandag tegen TRT Spor. Arda kwam vorig seizoen onder Luis Enrique nog tot achttien wedstrijden in LaLiga, maar diens opvolger Ernesto Valverde ziet het dus niet zitten in de creatieveling. "We respecteren hem, maar ik begrijp niet hoe hij een speler kan beoordelen die hij niet eens gebruikt. Arda scoorde vorig seizoen dertien keer toen Neymar geblesseerd was."

Arda heeft nog een contract tot medio 2020 bij Barcelona, dat hem twee jaar geleden voor 34 miljoen euro losweekte bij Atlético Madrid. De dertigjarige rechtspoot lijkt in de winterse transferperiode te gaan vertrekken uit Camp Nou. "Ik praat met verschillende clubs over Arda, maar ik kan ze niet noemen", aldus Bulut. "Ik probeer het in januari geregeld te hebben, maar als we geen akkoord kunnen bereiken, blijft hij gewoon bij Barcelona."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Reservebank
 
43
11 december 2017 om 19:45
I've said it before maar deze man had lekker in Madrid moeten blijven; was perfect op zijn plek daar
 
Quar3sma
 
17
11 december 2017 om 22:26
Wie zegt nou nee tegen Barcelona? Toen Neymar geblesseerd was, scoorde Arda aan de lopende band, maargoed toen Neymar trg kwam, moest Arda weer banken, want al is neymar uit vorm, je kan hem niet laten banken. Ik hoop dat Arda naar Arsenal zal gaan..
 
koekeloereboy
 
29
11 december 2017 om 19:47
Hij had in de zomer weg kunnen gaan, toen besloot meneer te blijven vanwege het salaris. Uiteraard had barca hem toch niet zo mogen behandelen, maar hij moet niet doen of hij niet weg kon. Dit had je wel gewoon kunnen aan zien komen.
 
bartomeu-out
 
9
11 december 2017 om 20:41
Hij wist al van de zomer dat valverde hem niet zou gebruiken en inderdaad meneer wilde blijven voor het salaris. Anderzijds vind ik het hel raar dat Valverde hem zelf geen kans geeft. Is een bruikbare speler,
 
SpeedyAFC
 
3
12 december 2017 om 01:36
Dat is toch logisch, hij wordt gelokt met een uitstekend salaris en prima contract. Dan is het toch niet raar dat een voetballer daar ook van wil genieten? Speelt een speler de pannen van het dak, dan mag hij toch ook niet voor een prikkie weg?
 
Mister Objecti
 
65
11 december 2017 om 19:49
Ik volg Barca op de voet maar blijf de situatie Arda ook erg vreemd te vinden. Arda speelde zijn beste wedstrijden op de linksbuitenpositie, echter moest hij deze afstaan na de terugkomst van Neymar. Persoonlijk vond ik hem bij vlagen erg hoed daar spelen want hij versnelde soms ivm Neymar het spel door sneller te passen en combineren. Dit seizoen zou hij, bij een gebrek aan betere linksbuiten, veel speelminuten kunnen maken want hij is velen malen beter dan zowel Denis Suarez (wat was die gisteren weer dramatisch) en Deulofeu. Echter maakt Valverde opvallend genoeg geen gebruik van hem. Hoop voor hem dat hij in januari een mooie transfer mag maken naar bv Arsenal waarmee hij in verband wordt gebracht. Mogelijk dat Ozil dan de omgekeerde route bewandelt!
 
Quar3sma
 
7
11 december 2017 om 22:28
Ik denk dat hij beetje dezelfse situatie heeft als Ibrahimovic bij barca. Arda is ook geen schoolvoorbeeldje, dus dan pas je sws niet bij Barca, die willen alleen schooljongetjes.
 
Topossnick
 
28
11 december 2017 om 22:34
Oh suarez en pique zijn schatjes ja
 
Quar3sma
 
10
11 december 2017 om 22:41
Pique is een catalaan en suarez is als een absolute ster binnengehaald en buiten zijn bijtincident vind ik hem vrij rustig.
 
appelsapman
 
7
11 december 2017 om 22:53
Suarez doet helemaal niks fout buiten het veld
 
Wally8
 
53
11 december 2017 om 19:49
Als ik dit soort dingen lees dan schaam ik me wel weer voor Barca man!! Hoe kan het dat zo een speler zo afgeserveerd word. Het is toch niet een amateur die helemaal niets kan? Ondertussen speelt een delofeu, denis Suarez en gomez wel. Onbegrijpelijk!! Ik kijk elke week en ik weet zeker dat arda in sommige wedstrijden echt het spel van tegenstanders had kunnen breken (villareal bijv).
 
FatihSt
 
19
11 december 2017 om 19:50
Snap ook niet waarom hij niet geselecteerd wordt, terwijl hij het vorig jaar best goed deed voor de speeltijd die hij kreeg. Zal vast een persoonlijk probleempje zijn.
 
Andonis
 
18
11 december 2017 om 19:51
Voor mij ook onbegrijpelijk. Arda is geen succes bij barca gebleken, maar speelde zijn beste wedstrijden als linksbuiten. Juist de plek waar men zoekende is. Geef hem dan een kans!!
 
PAASCHKAAL
 
12
11 december 2017 om 19:58
Had niet naar Barcelona moeten komen en Barcelona had niet zoveel geld moeten uitgeven aan een backup op deze leeftijd (en zeker niet zo'n lang contract moeten uitdelen...). Ze hebben daar echter niet van geleerd want maakten met Mathieu, Vermaelen en nu Paulinho weer dezelfde fouten. Mannen die door hun hoge leeftijd, hoge salaris en lange contract niet meer kwijt te raken zijn...
 
madco123
 
5
11 december 2017 om 20:56
Gewoon pure kapitaalvernietiging inderdaad. Als het echt een grote toegevoegde waarde is, valt zo'n bedrag nog enigszins te verantwoorden. Ik weet dat zulke topclubs niet kijken naar wat voor restwaarde een speler nog heeft als ze hem kopen, en kijken naar leeftijd, maar dat is natuurlijk ook geen reden om zoals jij zegt aan zulke middenmatige spelers zoveel geld te betalen. Vervolgens wordt deze man al na een aantal jaar afgeschreven terwijl je hem niet eens meer een kans gunt. Nu ga je er ook weinig tot niks meer voor vragen en zit je alleen maar met een hoog salaris.
 
Mister Objecti
 
7
11 december 2017 om 21:35
Achteraf is het makkelijk praten. Arda was een fenomenale speler bij Atletico en leek uitermate geschikt voor Barca door het type voetbal dat hij speelt. Tevens heb ik Mathieu (hoe gek dat voor velen ook moge zijn) nooit als een vreemde aankoop gezien vanwege zijn snelheid, lengte en sublieme inspeelpass. Hij was geen wereldtopper want die wilde toen, T Silva, helaas niet komen. Paulinho doet het boven verwachting goed en blijkt een uitstekende aanvulling voor de selectie en dat heeft ie ook al bewezen. Vermaelen was een aankoop tegen beter weten in! Hadden ze niet moeten doen.
 
BokarMangane
 
5
11 december 2017 om 19:59
Daar word ik dus gek van. Hij wist toch al sinds de zomer dat er geen plaats was voor hem. Hij kon lekker gaan cashen in China maar heeft geweigerd. Hij kon naar gala maar ze konden zijn salaris niet betalen, en hij wou vechten voor zijn plaats. Dat moet hij nu toch niet komen zeuren pffff. Had ergens gelezen dat hij op weg is naar Arsenal. Want ozil ga sowieso toch vertrekken.
 
Ayho
 
23
11 december 2017 om 20:12
Hij wil ook vechten voor zijn plaats maar hij krijgt geen eerlijke kans. Zo kan hij zich never nooit bewijzen. Geef hem minstens ff de kans. Delefeu en denis suarez vind ik stuk minder maar die krijgen wel steeds een kans. Vorige jaar mag je invallen. Je scoort ff 13 goals en dan zo afgeserveerd worden.
 
barcastyle
 
1
11 december 2017 om 20:44
Tjah waarom betaal je ook zoveel geld voor zo'n oude speler. Sorry hoor maar arda hadden ze nooit moeten halen. Goede speler en voor atletico madrid was hij gewoon veel belangrijker. Bij barca heeft hij nooit die rol gekregen. Dan moet hij op links gaan spelen? Daar hebben we gewoon jongere en snellere spelers.zonde maar barca heeft gewoon weer geld weggegooid. De mensen die daar zaken doen omtrend transfers zijn toch echt de slechste onderhandelaars ooit. Barca moet altijd te veel betalen en ze halen altijd de verkeerde spelers. Barca heeft nu al bijna 200mil weggegooid. Dat is toch om gek van te worden? Ontslaan die hap en haal een fatsoenlijke mensen met een visie.
 
Moyashi
 
7
11 december 2017 om 21:07
Ik dacht zelfs dat hij nu volle minuten zou maken nadat Neymar definitief wegging, maar er moet haast iets persoonlijks gebeurd zijn tussen hem en de coach om helemaal niet meer opgesteld te worden. Dit is echt zonde van zo een goede speler, want ik kon altijd genieten van zijn vechtlust bij Atletico, maar jammer genoeg krijgt hij nu zijn kansen helemaal niet meer bij Barcelona en god mogen weten wat de reden daarachter is =/.
 
Lebuffon
 
3
11 december 2017 om 21:47
Dat Valverde hem geen kans gaf was echt niet door zijn kwaliteiten. Arda heeft de kwaliteit om een goede bankzitter te zijn bij een absolute topclub. Maar Arda kwam na de zomer terug bij Barca met 5 kilo overgewicht en dan snap ik best dat Valverde hem niet meer bij de selectie wilt hebben.
 
AbelNzuzi
 
4
12 december 2017 om 00:15
Jij bent gek man. Arda was een ster bij Ateltico. Hoort gwn in de basis bik zulke topclubs!
 
Kluivert09
 
1
11 december 2017 om 22:13
Tja Arda wist goed genoeg dat hij niet zou spelen, waar wou niet vertrekken vanwege zijn hoge loon. Valverde doet dit gewoon goed, Arda hadden ze trouwens nooit mogen kopen
 
HOMEP 1
 
7
11 december 2017 om 23:16
Kom gewoon naar PSV jongen. Lekker in Tongelre wonen. Voel je je zo thuis.
 
Millonario
 
4
11 december 2017 om 23:52
Valverde kon Arda best een kans gegeven hebben wat mij betreft. Softies als Suarez en Gomes kregen minuten, waarom Arda niet eens proberen?
 
Flamezzz
 
5
12 december 2017 om 01:19
Net dit. Het moet toch bijna zijn dat er meer aan de hand is waar wij niets van afweten? Wat heeft een Gomes of Deulofeu dat Arda niet heeft? Vreemd verhaal. Hopelijk kunnen we snel de bladzijde omslaan.
 
Millonario
 
0
12 december 2017 om 08:50
Achja, het is niet geworden waar hij op gehoopt had. Jammer voor hem vooral. Tijdens de transferperiode in januari gewoon best vertrekken.
 
Blaugranalvent
 
5
12 december 2017 om 00:18
Precies dit gewoon. Onbegrijpelijk. Vorig seizoen deed die het zo goed op de linkerflank maar was het altijd helaas..Neymar die hij voor zich moet houden als die niet geblesseerd was. Nu ontbreekt er een echte vleugel en geeft die hem geen kans.
 
oraldinho
 
2
12 december 2017 om 01:22
Verhalen over dat hij 5 kilo te zwaar was bij de voorbereiding is natuurlijk allemaal geruchten. Stel dat het waar was en hij krijgt hiervoor een waarschuwing of een boete en dan was hij nu gewoon een goede wisselspeler en met genoeg wedstrijdritme ook gewoon een goede bijdrage voor Barcelona. Arda is een speler die een veer in zijn kont moet krijgen om op zijn best te presteren. Valverde heeft gewoon verkeerd gehandeld. Ik hoop voor Barca en Arda dat er in de winterstop verandering komt.
 
Sirius
 
1
12 december 2017 om 01:57
Het is een geweldige speler, maar ik zag het vanaf het begin al aankomen. De concurrentiestrijd was flink toen hij eenmaal speelgerechtigd was en inmiddels is het vertrouwen ongetwijfeld flink afgenomen. Het is jammer voor een speler met zijn kwaliteiten, maar hij past niet echt bij Barcelona. Dat is natuurlijk geheel relatief naar m'n eigen mijn mening. Bij clubs als Real Madrid, City, Chelsea, United of PSG was hij meer tot zijn recht gekomen.