Barazite houdt toekomstopties open: 'Dat weet nog niemand'
Maandag, 20 februari 2017 om 12:32

Het contract van Nacer Barazite bij FC Utrecht loopt komende zomer af. Er is interesse vanuit het buitenland voor de aanvallende middenvelder, hij zou onder meer naar Turkije of Qatar kunnen vertrekken. Barazite, afgelopen weekeinde één keer trefzeker tegen PEC Zwolle, laat voorlopig nog in het midden waar zijn toekomst ligt.

"Ik geef daar nog geen antwoord op. Dat weet ik nog niet en dat weet nog niemand. Ik maak me er ook niet echt druk om wat de pers erover denkt. Ik ben gewoon lekker bezig met mezelf en gefocust op presteren", zegt Barazite in gesprek met RTV Utrecht. De aanvallende middenvelder maakte in 2014 de overstap naar FC Utrecht en kwam in tweeënhalf jaar tot 79 wedstrijden, waarin hij 18 keer scoorde.

In het duel tegen PEC Zwolle werd Barazite door trainer Erik ten Hag buiten de basiself gelaten. Hij viel een kwartier voor tijd in en zorgde voor de derde Utrechtse treffer. "Ik had er geen vrede mee en dat is denk ik ook heel logisch. Ik heb wel wat trainingen gemist door ziekte, maar toen ik weer meetrainde, voelde ik me goed. Ik was graag gestart", stelt de aanvallende middenvelder.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
37
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
UUUU
 
1
20 februari 2017 om 12:51
Nacer verleng nou gewoon. denk aan de club die je een kans durfde te geven om weer op niveau te komen
 
Checko
 
10
20 februari 2017 om 12:52
Best een leuke speler voor Utrecht en ik vraag me af of hij nog wel een stap hogerop kan. Als ik hem was zou ik lekker bij Utrecht blijven. Een van de eerste keren in z'n carriere dat hij gewoon echt veel speelt. Dat lijkt me toch ook wel wat waard. Kan me daarnaast voorstellen dat hij door zijn voorkomen (lange baard) wellicht ook niet voor elke club even aantrekkelijk is om over te nemen en als hij dan naar het buitenland gaat, het inderdaad de twee in het artikel genoemde landen zullen zijn.
 
JaxieJuve
 
5
20 februari 2017 om 14:38
Je bedoelt dat de meeste clubs moeite zullen hebben met het feit dat hij streng religieus is!? Wat een onzin. Wat hij in zijn prive leven doet heeft geen effect op zijn baan. Bij Fc Utrecht zijn er ook geen problemen voorgekomen. Ik zie Barazite nog wel stapje hogerop gaan. Ik vind het alleen moeilijk om te zeggen in welke competitie dat is.
 
larsarjan
 
0
20 februari 2017 om 17:15
@jaxiejuve Zijn vertoningen en religie speelt natuurlijk wel een rol. Zo mag hij bij Utrecht bijvoorbeeld tijdens een training bidden waar hij dat bij een andere club misschien niet mag. Of krijgt hij bij andere clubs wat vergelijkingen naar zijn hoofd geslingerd waar een sponsor weer niet blij mee kan zijn. Bovendien vind ik dat hij gewoon bij mijn clubje moet blijven. Hij is hier op zijn plek, zijn niveau, goede trainer, belangrijk in de groep, wellicht kunnen we Europa in etc. Nog genoeg uitdagingen lijkt me.
 
Checko
 
0
21 februari 2017 om 08:26
Ik denk inderdaad dat zijn voorkomen een drempel kan zijn bij bepaalde clubs. Mocht hij het talent hebben voor bv Feyenoord en Ajax (waar ik al aan twijfel), dan zal zijn onverzorgde baard zeker niet aan een transfer bijdragen. Dat hij religieus is en wil bidden daar zal verder niemand moeite mee hebben.
 
Valceryn
 
3
20 februari 2017 om 12:54
Ik kijk eigenlijk te weinig complete wedstrijden van Utrecht, maar van wat ik heb gezien is het een prima middenvelder voor een Eredivisie middenmotor. Hoop dat hij op zn minst in de Eredivisie blijft.
 
SoccerinoFCU
 
4
20 februari 2017 om 12:55
Hij gaat zo goed als zeker gebruik maken van zijn transfervrij status en verkassen naar een andere club. Afgelopen zomer was hij al bijna weg. Interesse van clubs uit Turkije o.a. Was toen niet concreet. Ik vind het jammer dat dit zijn laatste siezoen zal worden. Zijn eerste seizoen verliep stroef, maar daarna heeft hij echt z'n draai gevonden en laten zien wat hij kan.
 
juweel
 
0
20 februari 2017 om 13:27
Jammer hoor, mocht hij niet willen verlengen, met hem erbij speelt utrecht altijd net iets leuker, maar keerzijde is dat meneer soms ook erg lui kan zijn en denkt dat knappen mijn teamgenoten wel op. ook jammer dat we (mocht ie vertrekken) er geen geld aan overhouden.
 
Dessers FCU
 
2
20 februari 2017 om 13:43
Ik denk dat Labyad dat gat wel kan opvullen. Beetje vergelijkbare spelers ook.
 
juweel
 
0
20 februari 2017 om 13:53
laten we het hopen, want we zijn op de goede weg, ten Hag weet heel goed wat hij doet.
 
Utreg4life
 
0
20 februari 2017 om 16:32
Prima speler voor de FCU maar niet meer als dat.. Denk dat die voor het geld gaat kiezen en ach geef hem eens ongelijk. Ik denk wel dat deze man vervangbaar is..