Barcelona begint zonder Ter Stegen aan uiterst beladen derby
Zaterdag, 4 januari 2020 om 19:51

Barcelona speelt zaterdagavond de beladen derby bij Espanyol met doelman Neto onder de lat. De Braziliaan vervangt Marc-André ter Stegen, die door een knieblessure niet kan spelen. Frenkie de Jong heeft opnieuw een basisplaats en zal naar alle waarschijnlijkheid als links- of rechtshalf fungeren.

Trainer Ernesto Valverde stelt namelijk ook Sergio Busquets op, die normaal gesproken als controlerende middenvelder speelt. Ivan Rakitic is de derde middenvelder bij Barcelona. Clément Lenglet keert centraal achterin terug op de plek van Samuel Umtiti, die de laatste wedstrijd van 2019 nog een basisplaats had. Het vertrouwde aanvalstrio bestaat uit Lionel Messi, Luis Suárez en Antoine Griezmann.

De derby tegen Espanyol ligt momenteel extra gevoelig in Catalonië door de opgelopen politieke spanningen in de regio. Espanyol is van oudsher trouw aan de Spaanse heerschappij, terwijl binnen Barça vaak steun is voor een onafhankelijk Catalonië.

Opstelling Barcelona: Neto, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Rakitic; Messi, Suárez, Griezmann

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
12
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
48
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
riqui8
 
2
4 januari 2020 om 20:03
Interessant dat binnen Espanyol het meerendeel de Spaanse heerschappij trouw wil blijven, wist ik niet. Maar hopen dat het vanavond niet tot conflicten zal leiden tijdens de wedstrijd en dat we gewoon lekker kunnen ballen!
 
inSanewood
 
0
4 januari 2020 om 22:26
Sport en politiek liggen nooit ver van elkaar. Spaansgezinde ploegen kan je bijvoorbeeld herkennen aan 'Real' (royal) in de clubnaam of de aanwezigheid van een kroon in het logo. Zie bv Real Sociedad versus Athletic Bilbao (zelfde dynamiek als Espanyol en Barcelona)
 
Menzor
 
6
4 januari 2020 om 20:21
Neto is écht te goed om op de bank te zitten, dus verwacht niet dat het ontbreken van Ter Stegen problemen op gaat leveren vanavond.
 
MamiDemirci
 
0
7 januari 2020 om 01:50
Grote aderlating gebleken, want de stand van 2-2 heeft Barca natuurlijk weinig aan. Neto is nou niet een superkeeper zoals Ter Steegen dat is. Hoop dat hij er snel weer bij is.