'Barcelona belooft onttroonde Speler van het Jaar van Man City sleutelrol'
Zondag, 9 augustus 2020 om 19:20

Barcelona wordt al een aantal weken in verband gebracht met een terugkeer van Eric García en de verdediger lijkt niet de enige speler van Manchester City te zijn die in de belangstelling staat van de Catalaanse grootmacht. The Telegraph meldt zondag namelijk dat Barcelona Bernardo Silva al geruime tijd op de korrel heeft en in de komende maanden van plan is om een poging te wagen hem over te nemen.

Silva beleefde in het seizoen 2018/19 nog zo'n goed jaar dat hij aan het einde van het seizoen werd uitverkozen tot Speler van het Jaar van the Citizens. De Portugees slaagde er echter niet in deze vorm ook in het afgelopen seizoen door te trekken en kreeg in de Premier League 'slechts' 23 maal een basisplaats van manager Josep Guardiola. Met zes goals en zeven assists was hij nog steeds een waardevolle speler voor de uiteindelijke nummer twee van de competitie, maar wist hij niet dezelfde impact te maken als het seizoen ervoor.

De spelmaker moest afgelopen vrijdag in de Champions League tegen Real Madrid ook genoegen nemen met een rol als invaller in de plaats van Phil Foden en Silva's situatie werd onlangs besproken door Guardiola. "Misschien was het dit seizoen wel deels mijn fout, of lag het eraan dat Phil een grotere rol opeiste, Riyad Mahrez zijn niveau wist te behouden en de andere spelers ook goed speelden", was zijn antwoord in de Engelse pers op de vraag waarom Silva niet zo'n voorname rol speelde als het seizoen ervoor.

Guardiola: 'Succes in de Champions League zal mijn tijd bij Manchester CIty niet bepalen'

Barcelona hoopt volgens de berichtgeving van bovengenoemde krant dat de frustraties bij Silva, die dit seizoen door Kevin De Bruyne werd opgevolgd als Speler van het Jaar, hoog genoeg zijn opgelopen om deze zomer aan te sturen op een nieuw avontuur. De Catalanen werden in het verleden al vaker in verband gebracht met de komst van de 43-voudig international van Portugal, maar slaagden er eerder nooit in om tot een akkoord te komen. Om hem nu wel tot een overstap te verleiden zouden zij de aanvallende middenvelder nu een 'sleutelrol' voor de toekomst hebben beloofd.

Vanwege de coronacrisis is Barcelona niet in staat om een grote transfersom op tafel te leggen. De beleidsbepalers in het Camp Nou hebben echter en ruildeal in gedachten waarbij Nélson Semedo de omgekeerde weg zal bewandelen. De landgenoot van Silva werd in de afgelopen jaren al vaker genoemd bij Manchester City en Barcelona hoopt nu dat Semedo plus de nodige miljoenen genoeg zal zijn om de Engelsen tot een deal te kunnen bewegen. Manchester City betaalde AS Monaco drie jaar geleden vijftig miljoen euro voor Silva, die nog vastligt tot medio 2025.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Millonario
 
12
9 augustus 2020 om 19:40
Kans is heel klein, maar als je het niet probeert...en aub, probeer zelf ook wat te verkopen. Vidal, Rakitic, Dembele en Umtiti eventueel.
 
Lierse1997
 
15
9 augustus 2020 om 19:40
Ten eerste vertrekt David Silva, waardoor Bernardo toch belangrijker wordt binnen de selectie. En daarnaast de prijs drukken door Semedo? Dan moet Barcelona nog steeds enorm veel geld neertellen. Het lijkt me een sterk verhaal.
 
basfey
 
42
9 augustus 2020 om 19:44
Ik snap überhaupt niet waarom semedo elke keer gelinkt word aan een transfer was gisteren gewoon 1 van de betere bij Barcelona
 
Yuto
 
6
9 augustus 2020 om 19:59
Gister wel ja, maar is normaal een blind paard, die vooral aanvallend echt helemaal niks toevoegt. Cancelo past bijvoorbeeld veel beter bij Barcelona.
 
e013willem
 
24
9 augustus 2020 om 20:18
Cancelo kan letterlijk niet verdedigen, zet hem naast Piqué en je draait je verdediging de nek om. Speelt bij City ook nooit, om dezelfde reden.
 
MrKrillin
 
5
9 augustus 2020 om 20:12
@Lierse eigenlijk zou Barca gewoon David Silva contract moeten aanbieden. Momenteel hebben ze niet veel geld en kan veel creatieve impulsen brengen
 
El_Guaje7
 
24
9 augustus 2020 om 19:41
Ik zou wel eens een verborgen camera willen plaatsen bij onderhandelingen tussen Barcelona en Manchester City. Toch grappig dat Bartomeu en zijn bestuursleden dan aan tafel zitten met Txiki en Ferran Soriano die onderdeel waren van het Laporta bestuur. Laat het duidelijk zijn dat dat geen goede vrienden zijn van Barto en co. Betreffende Bernardo Silva geweldige speler maar ik denk niet dat hij haalbaar is voor Barcelona met name door de coronacrisis. Semedo ruilen voor Bernardo Silva zullen Txiki en co ook niet intrappen.
 
bochherief
 
4
9 augustus 2020 om 19:49
Ben ook wel benieuwd ja naar die gesprekken. Ik heb tijd terug gelezen dat er met regelmaat zaken uit het bartomeu kamp uitlekken, omdat er nog mensen werkzaam zijn in de club uit het laporte kamp. Dus vermoedelijk weet het bestuur van city al van het een en ander bij barca haha. Wat eigenlijk schandalig is.
 
barcalover123
 
10
9 augustus 2020 om 20:50
En waar haal je dit vandaan? Volgens mij is het juist zo dat Bartomeu kritiek kreeg omdat hij zelf dingen uitlekt. Maar goed ik zie jou sws de laatste dagen de reet van die man likken??
 
bochherief
 
1
9 augustus 2020 om 23:02
Ik geloof als je zegt dat bartomeu ook heeft gelekt. Dat heb ik ook wel es gelezen. Heb wel t idee dat het een counter tactiek is omdat het laporta kamp ook lekt. Dit heb ik gelezen in mundo als ik het goed heb. Daarnaast lik ik niet zijn reet maar probeer ik een genuanceerder beeld te brengen. Net zoals Valverde veel haat kreeg (achteraf onterecht) krijgt ook bartomeu zware kritiek te verduren terwijl hij voldoende goede dingen laat zien.
 
Japie_Krekel
 
6
9 augustus 2020 om 19:44
ik vind Mahrez zelf een betere voetballer als Bernardo Silva en ik ben ook wel onder de indruk van die Foden. die is echt wel heel erg goed voor zijn leeftijd
 
bochherief
 
28
9 augustus 2020 om 19:47
ik heb een zwak voor bernardo silva, vind hem weer beter dan mahrez en foden moet t nog maar bewijzen imo. Mahrez vind ik te wisselvallig en soms niet aanwezig, terwijl bernardo altijd zn aanwezigheid laat gelden. Tuurlijk heeft ie ook zn zwakke wedstrijden, maar ik heb nooit het idee met bernardo dat ik met 10 man speel. Daarnaast heeft ie een geweldige techniek natuurlijk.
 
Japie_Krekel
 
6
9 augustus 2020 om 19:51
ik vind Bernardo wel een goede speler ook maar Mahrez heeft imo meer creativiteit in zijn spel en zijn techniek vind ik echt indrukwekkend. sinds zijn Leicester tijd ben ik al een fan van zijn speelstijl. Foden moet het idd over ene langere periode laten zien maar hij kan wel geweldig voetballen. hij ziet vaak de oplossing vooruit en technisch is hij ook van een hoog niveau. Bernardo heeft ook wel specifieke kwaliteiten maar ik vond hem bij AS Monaco eigenlijk indrukwekkender spelen als bij City waar hij veel meer zakelijk is gaan voetballen
 
frenkiedjong
 
6
9 augustus 2020 om 20:47
Mahrez is een linksbenige rechtsbuiten. Laat dat nou net de positie zijn van Messi en ja Messi kan op cam maar ze gaan niet hun hele systeem omgooien van 433 naar 4231 voor een speler dat gebeurde ook bij coutinho
 
Japie_Krekel
 
4
9 augustus 2020 om 20:56
als je een cam zoekt zou ik niet gaan voor Bernardo maar meer voor een type De Bruyne/ziyech/bruno Fernandes. een middenvelder met een structurele eindpass in de benen
 
BenficaAjax1
 
12
9 augustus 2020 om 20:55
Bernardo wordt misbruikt op de flanken. Hij is een veel betere voetballer dan mahrez en foden en speelde vorig seizoen zo goed omdat hij op de plek van Kevin de Bruyne kon spelen daar hoort hij. Het zou voor Bernardo beter zijn om naar Barca te gaan. Zo een middenvelder kunnen ze wel gebruiken.
 
Joga_Bonito10
 
5
9 augustus 2020 om 21:52
Haha helemaal mee eens. Dat ze op dezelfde positie geposteerd worden betekent nog niet dat het dezelfde voetballers zijn qua speltype. Mahrez is een echte winger, die graag de 1 tegen 1 duels op zoekt. Bernardo Silva is een echte creatieve aanvallend ingestelde middenvelder. En ja dat is nou een type die bij Barcelona uitstekend zou passen. Bernardo Silva, Frenkie, Puig en Pedri; dat zijn middenvelders die je moet hebben. Pjanic en Busquets heb je als 6. Waterdragers kun je van de hand doen dan. Bernardo is een betere verfijndere voetballer idd tov Mahrez. Foden gaat wel bizar goed worden.
 
Rochester
 
2
9 augustus 2020 om 20:00
Bernardo gaat echt wel zijn minuten blijven maken bij Manchester City. Het afgelopen seizoen was het wat minder dan normaal, maar hij zal toch wel aan zijn minuten blijven komen en nu zeker nu David Silva zal vertrekken. En Guardiola staat er natuurlijk om bekend om vaak te rouleren en opties op het middenveld heeft hij genoeg.
 
Magistra
 
6
9 augustus 2020 om 20:01
Sterling zou je niet laten starten?
 
frenkiedjong
 
2
9 augustus 2020 om 20:48
Hoe bedoel je Sterling? Sterling is een links of rechtsbuiten terwijl Bernardo het beste is op het middenveld
 
Rochester
 
2
9 augustus 2020 om 20:53
Oh die was ik helemaal vergeten. Die hoort sowieso in de basis thuis.
 
Magistra
 
1
9 augustus 2020 om 20:55
Hij zet Silva linksbuiten i.p.v. Sterling, daarom..
 
Blaugrana1899
 
9
9 augustus 2020 om 20:00
Geweldige speler die bij Barca zeker niet zou misstaan, denk dat hij het type speler is dat ontbreekt op ons middenveld maar het zal moeilijk zijn om hem te halen zeker in deze tijd
 
Linley
 
6
9 augustus 2020 om 20:07
Bernardo Silva zou ideaal zijn voor Barca. Iemand die makkelelijk voetbalt en graag aan de bal is. Precies wat Barca op het moment mist, want op dit moment hebben ze gewoon te weinig van dat soort jongens. Lijkt soms wel alsof iederen bang is om aan de bal te komen, op Messi en Frenkie na.
 
MrKrillin
 
3
9 augustus 2020 om 20:13
of die andere Silva halen. Die is gratis
 
Linley
 
3
9 augustus 2020 om 20:17
Zou inderdaad ook niet mistaan. Prima voor op de bank en heeft jaren lang het Barca spelletje gespeeld met Spanje en Guardiola.
 
StanBarca
 
0
9 augustus 2020 om 22:30
Waar moet hij spelen dan? Op het middenveld hebben we genoeg spelers en op de rechtsbuiten positie loopt al zo'n argetijn rond die wel wat schijnt te kunnen.