'Barcelona en Real Madrid willen jongste Premier League-debutant ooit'
Zondag, 16 juni 2019 om 23:43

Harvey Elliott heeft de interesse gewekt van Barcelona en Real Madrid, zo meldt The Sun. Het zestienjarige toptalent, de jongste Premier League-speler ooit, weigert een nieuw contract te ondertekenen bij Fulham en kan daarom voor een prikkie worden opgehaald in Londen.

Elliott heeft geen profcontract en kan daarom voor een opleidingsvergoeding vertrekken bij Fulham. Doordat de aanvaller al minuten heeft gemaakt in de Premier League, bedraagt zijn opleidingsvergoeding voor Engelse clubs enkele miljoenen euro's. Buitenlandse clubs kunnen de Engelse jeugdinternational echter voor een slordige 225.000 euro oppikken. Naast Barça en Real is ook RB Leipzig in de markt voor de jongeling.

Elliott maakte in mei zijn Premier League-debuut tegen Wolverhampton Wanderers en was op dat moment zestien jaar en dertig dagen oud. Daarmee loste de vleugelspeler Matthew Briggs af als jongste debutant in de Engelse competitie aller tijden. Elliott maakte zijn debuut op het hoogste niveau toen hij pas vijftien jaar was, in de EFL Cup-wedstrijd tegen Millwall.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Zuidenaar
 
1
16 juni 2019 om 23:58
Heerlijk om te zien dat engelse spelers zelf inzien dat er geen perspectief is in engeland door al die tv geld. Een gegeven moment moet ook door dringen bij clubs in engeland dat ze hen jeugd moeten toepassen. Middenmotors hebben de meeste ruimte daarvoor want ze hebben geen druk voor handhaving en geen druk om CL titel daarmee bedoel ik bijvoorbeeld watford. Hoop dat meer spelers hem gaan volgen, hen ontwikkeling 1 zetten en geld daarna pas.
 
experia91
 
1
17 juni 2019 om 01:59
Mwa, deels mee eens. Middenmoot heeft zeker de mogelijkheid. Echter is het natuurlijk niet zo makkelijk. Als de rest tientallen miljoenen euro's uitgeeft aan spelers, kan je niet achterblijven. Dan komen ze in degradatie nood en dat kost nog meer.
 
Sammerens
 
0
17 juni 2019 om 08:19
Dat is een beetje een rare conclusie die je trekt. Er staat hier louter dat de jongeling zijn contract niet wil verlengen. De reden staat er niet bij vernoemd, dus je maakt hier maar een aanname dat hij naar het buitenland wil. Het is net zo goed mogelijk dat hij de degradant in wil wisselen voor een PL club of wellicht heeft een Engelse topclub interesse getoond.
 
khalid3073wx
 
0
17 juni 2019 om 10:55
Zou toch maar bij Fulham blijven 16 jaar ervaring opdoen. Bij Madrid en Barca komt hij niet aan de bak denk ik.