Barcelona en Real Madrid zijn het eens over nieuwe datum El Clásico
Vrijdag, 18 oktober 2019 om 15:37

Barcelona en Real Madrid hebben in onderling overleg besloten om El Clásico op woensdag 18 december te spelen. Zowel Barça als de Koninklijke heeft in een comunicado oficial laten weten dat die datum de voorkeur geniet. De beslissing moet nog goedgekeurd worden door de Spaanse voetbalbond (RFEF), maar dat lijkt slechts een formaliteit.

De competitiewedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid stond aanvankelijk op zaterdag 26 oktober gepland in het Camp Nou. Dat duel vond echter geen doorgang, vanwege de politieke onrust in Barcelona die is ontstaan na de veroordeling van negen Catalanen. Er zijn al verschillende protesten geweest en er volgt een grote demonstratie in Barcelona op 26 oktober, de oorspronkelijke speeldatum van El Clásico.

LaLiga kwam aanvankelijk met het voorstel om de kraker tussen Barça en Real in het Estádio Santiago Bernabéu in Madrid te spelen en El Clásico van 1 maart in Camp Nou. Daar gingen beide clubs echter niet mee akkoord. LaLiga opperde ook nog om de topper te verplaatsen naar zaterdag 7 december, maar in dat weekend staan Real Madrid-Espanyol en Barcelona-Real Mallorca al op de rol. Daarom ging het comité van de Spaanse voetbalbond daar niet mee akkoord.

Barcelona en Real Madrid kregen vervolgens tot 21 oktober de tijd om het eens te worden over een nieuwe speeldatum. Die deadline werd ruimschoots gehaald door de Spaanse grootmachten, want inmiddels hebben de clubs een verzoek ingediend om de wedstrijd op 18 december te spelen. Het wordt voor beide teams het een na laatste duel voor de winterstop.

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
19
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
maus123
 
10
18 oktober 2019 om 15:42
Prima oplossing en dit is het beste voor beide partijen.
 
dhr.vdK86
 
6
18 oktober 2019 om 15:54
Netjes dat ze allebei niet akkoord gaan met wisselen, en dat ze nu samen een geschikte datum hebben gevonden. Lijkt me dat la Liga daar wel mee akkoord moet gaan...
 
FR_JC
 
1
18 oktober 2019 om 16:00
Goede en de juiste beslissing van Real en Barcelona, nu nog even de datum officieel laten worden bekrachtigt en weer door...
 
voetbal54321
 
12
18 oktober 2019 om 16:03
Allemaal leuk en aardig maar een doordeweekse clasico heeft toch eigenlijk niemand zin in.
 
FR_JC
 
3
18 oktober 2019 om 16:15
In eerste instantie niet, maar naar het blijkt stemmen ze hier beide mee in.
 
stravven
 
4
18 oktober 2019 om 16:29
Nee, maar problemen rond het stadion hebben nog minder mensen zin in. Plus: Heb je doordeweeks ook een leuke wedstrijd op tv, ik zie het probleem niet.
 
voetbal54321
 
1
18 oktober 2019 om 18:41
Maar het gaat mij er meer om dat je ook werk hebt en zulke dingen je hebt liever zo een grote wedstrijd als je gewoon lekker vrij bent in het weekend.
 
Emile Hesky G
 
5
18 oktober 2019 om 16:09
En welke garanties zijn er dat de rust is wedegekeerd op 18 december? Zou zomaar verder kunnen escaleren..
 
Sergeant020
 
11
18 oktober 2019 om 16:22
Klopt. Maar die garantie heb je ook niet als je de wedstrijd naar mei volgend jaar verplaatst
 
Almogaver
 
47
18 oktober 2019 om 16:15
Erg vervelend dat jullie ze constant "separatisten" blijven noemen. Er zijn mensen voor 9 tot 13 jaar opgesloten vanwege Burgerlijke Ongehoorzaamheid! Ze hebben allemaal langere straffen gekregen praktisch alle leden van de coup in 1981. Ze hebben bijna net zulke lange straffen gekregen dan de groepsverkrachters van "la manada" (en bij die laatste zijn de straffen enkel verhoogd vanwege alle demonstraties). Het zijn democraten. De burgerlijke ongehoorzaamheid houdt in hun geval weinig anders in dan het organiseren van een referendum. Treurig.
 
SpeedyAFC
 
37
18 oktober 2019 om 16:18
Het zijn seperatisten. Ze willen los van Spanje. Burgelijke ongehoorzaamheid is niets anders dan wetovertreders. En wetovertreders moeten voor de rechter komen. Daar worden ze veroordeelt indien schuldig. Conform de wetten van het land. Het zijn absoluut geen democraten, ze willen de mening van de overige Spanjaarden juist naast zich neerleggen. Het is treurig dat anno 2019 met de vergaande Europese integratie die steeds verder gaat er nog altijd kleine groepjes zijn die zich willen afscheiden. Met alle gevolgen voor de bevolking van dien. Want het leid alleen maar tot bittere armoede en ellende. Catelonie kan als zelfstandige non-EU staat niet overleven. Kijk alleen eens naar de Brexit ellende, een enorm land. Dat kan je de mensen in Catelonie niet aandoen.
 
Almogaver
 
13
18 oktober 2019 om 17:50
Het zijn democraten. Ze hebben een referendum georganiseerd waarbij je ook NEE kunt stemmen. Maar fijn dat je ze ziet als wetsovertreders. Heb bevestigt het alsmaar groeiende beeld dat ik heb van Nederland en diens bevolking. Die zien Ghandi, Mandela en Martin Luther King jr. ook als wetsovertreders.het is niet treurig dat er "kleine groepjes af willen scheiden", het is treurig dat mensen als jij er geen moeite in steken om te achterhalen waarom dat is ontstaan. Helemaal als je ziet met wat voor non-argumenten je aan komt kakken. Bittere armoede en ellende? Dat zien we inderdaad in Estland, Litouwen, Tsjechiã«, Sloveniã«, Kroatiã«, Letland, etc. Allemaal kleinere landen ook nog eens, die dezelfde kul hebben aan moeten horen van mensen als jij in de jaren '90.
 
SpeedyAFC
 
12
18 oktober 2019 om 18:09
Ze hebben een referendum georganiseerd in Spanje waarbij alleen de Catelanen mochten stemmen, de Spanjaarden, bijvoorbeeld de inwoners van Madrid, mochten niet stemmen. Volgens de Spaanse wet was het referendum georganiseerd door de lokale autoriteiten illegaal. Het was verboden.de landen die jij noemt waren allemaal straatarm totdat ze toegelaten werden tot de EU. Toen begon de economische groei. Precies hoe Spanje en met name Catelonie ook welvaart heeft gekregen. Want voor het EU lidmaatschap was Spanje inclusief Catelonie straatarm.nu zelfstandig worden, met ruzie Spanje en dus de EU verlaten zal weer tot armoede leiden. Ik neem aan dat jij in Catelonie geboren bent gezien je betrokkenheid. Besef je wel dat jij dan hier bent dankzij je Spaanse paspoort? Met een Catelaans paspoort zal je Nederland moeten verlaten.
 
Almogaver
 
17
18 oktober 2019 om 18:14
Jij zou vast zo briljant zijn om het referendum van Schotland in heel het VK te willen houden? Die landen waren helemaal niet straatarm tot ze werden toegelaten tot de EU. Jij mag echt met je neus de geschiedenisboeken in. Je wil het zelfs over laten komen alsof ze hun rijkdom te danken hebben aan de EU. Om nog maar te zwijgen over het meest achterlijke deel van je verhaal: het paspoort-gelul. Je argument raakt kant noch wal, met name als je je bedenkt dat serieuze economisten al herhaaldelijk hebben aangegeven dat Catalonië op financieel vlak beter af is zonder spanje. Van Xavier Sala i Martin tot Kenneth Rogoff.
 
Andonis
 
7
18 oktober 2019 om 18:17
Het lijkt me verstandiger om een diepgaande discussie omtrent dit onderwerp op een forum te houden wat zich met politiek bezig houdt. En voor de duidelijkheid. Dat referendum was een illegaal referendum en op geen enkele wijze een afspiegeling van het Catalaanse electoraat. Het is een gecompliceerde discussie en daarover heeft de rechterlijke macht een uitspraak gedaan. Daarover kan men dan weer in beroep gaan zodat het hof daar opnieuw het licht over kan laten schijnen. Spanje is een democratisch land, en daar zul je de soevereiniteit van de rechtsstaat moeten respecteren. Zeker wanneer je meeweegt welke terroristische gebeurtenissen in het recente verleden het klimaat heeft beïnvloed. Kort na het referendum zijn er in Catalonië verkiezingen gehouden en vanuit die verhouding moet je de dialoog aangaan. Om maar iedereen die niet zijn oren laat hangen naar een groep separatisten als verkondigers van kul te categoriseren is natuurlijk onzin.
 
SpeedyAFC
 
7
18 oktober 2019 om 18:25
@almogaver Je weet kennelijk het verschil niet tussen een land, Schotland, en een provincie, Catalonie, niet. Als jij niet begrijpt dat de Baltische staten tot voor kort straatarm waren, als jij niet weet dat Spanje vroeger straat arm was, denk dat jij zelf maar eens een lesje geschiedenis moet nemen. Als je niet begrijpt dat je vrij verkeer van spanjaarden in Europa hebt omdat Spanje lid is van de EU, dan begrijp je er maar weinig van. Catalonie zou als nieuw land niet zomaar lid zijn van de EU. Een Catalaans paspoort betekent dus maximaal drie maanden in Nederland verblijven, net zoals dat momenteel geldt voor inwoners van Servie, Albanie of de Ukraine. Catalonie is failliet zonder Spanje en de EU. Komt zonder deze handel en daarmee praktisch zonder inkomsten te zitten. Maar steek je kop maar in het zand, denk maar dat een ministaatje het zonder Spanje en de EU, zonder vrij verkeer van mensen, goederen en kapitaal het gaat redden.
 
AnsuBarcaFati
 
30
18 oktober 2019 om 16:37
Houd alsjeblieft je politieke praatjes op andere site. Dit is een voetbalsite.
 
FCBARCELONA10
 
0
18 oktober 2019 om 18:32
Barca natuurlijk de grote winnaar. Dembele kan dan gewoon meedoen, aangezien hij zijn schorsing uit kan zitten tegen een ander team.
 
Andonis
 
0
18 oktober 2019 om 18:41
Ik denk voor mij als voetballiefhebber is het ook een voordeel dat hij mee kan doen. Het is natuurlijk het leukst om beide teams op volle kracht te zien, maar of dat het geval zal zijn is nu nog niet te zeggen.
 
achmedn
 
0
18 oktober 2019 om 20:37
Hangt maar af van hoe je bekijkt. Pique heeft nu zomaar een gele kaart gepakt en zit dus zomaar wedstrijd tegen Eibar uit. Verder had Barca voor het eerst sinds de start van het seizoen een volledig fite selectie dus muv Dembele was iedereen beschikbaar. Real heeft juist een aantal geblesseerde spelers teruggekregen van interland break.maar aan de andere kant is Dembele nu beschikbaar en Barca had ook een kortere voorbereidingstijd door CL van woensdagavond naar classico van zaterdagochtend.
 
MSN10
 
0
18 oktober 2019 om 20:51
Dit slaat nergens op. Je kan dat niet als reden aanwijzen kom op man deze wedstrijd had gewoon gespeeld moeten worden. Erg jammer had me echt erop verheugd maar aan de andere kant kan messi z’n ritme opbouwen. Voordeel voor zowel Barcelona als Real madrid die belangrijke spelers missen.