'Barcelona gaat vol voor Roberto De Zerbi, maar stelt één cruciale voorwaarde'
Zaterdag, 17 februari 2024 om 13:55

Roberto De Zerbi is de belangrijkste kandidaat om Xavi op te volgen, zo beweert AS. De Italiaanse manager van Brighton & Hove Albion wordt hoog aangeschreven door de leiding van FC Barcelona, maar heeft wel een flink prijskaartje om zijn nek hangen ter waarde van tien miljoen euro.

Belangrijke voorwaarde voor Barcelona is dan ook dat de vertrekclausule niet betaald hoeft te worden. De naam van De Zerbi kan voorlopig op goedkeuring rekenen van alle leden binnen de sportcommissie van Barcelona.

Volgens informatie van AS staat De Zerbi er goed op bij onder meer Joan Laporta en Deco en is hij de ideale man om Xavi op te volgen. De huidige trainer van Barcelona vertrekt komende zomer, zo maakte hij onlangs bekend.

De entourage van De Zerbi, bestaande uit Edmundo Kabchi en Edoardo Cnajr, zou afgelopen week zijn afgereisd naar Catalonië voor een ontmoeting met de clubleiding van Barcelona. Het onderhoud duurde naar verluidt zo'n drie uur.

Hoewel Kabchi en Cnajr eigenlijk afreisden om over de contractverlenging van hun cliënt Ronald Araújo te praten, wordt bevestigd dat er ook uitgebreid is gesproken over de mogelijkheid om De Zerbi naar het Spotify Camp Nou te halen.

Het belangrijkste obstakel lijkt dus de ontsnappingsclausule van tien miljoen euro. Barcelona heeft het management van De Zerbi beloofd dat als zij erin slagen deze uit het contract te krijgen, de Italiaan met ingang van 1 juli aan het roer staat bij de Catalanen.

De Zerbi wordt onder meer geroemd om zijn oog voor talentontwikkeling. Zo drong hij afgelopen zomer bij de clubleiding van Brighton aan op de komst van Ansu Fati, die bij Barcelona niet verzekerd was van een basisplaats.

Hoewel verwacht wordt dat de onderhandelingen zwaar en ingewikkeld zullen zijn, houdt Barcelona hoop om De Zerbi aan te stellen, zo klinkt het. De coach heeft nog een contract tot medio 2026 bij Brighton.

Meer nieuws
   
13:00
13:00
Stunttrainer met twee opeenvolgende promoties kandidaat om Ten Hag op te volgen
2
   
12:43
12:43
Felix Kroos maakt volgende EK-ganger Duitsland bekend; Toni grapt over nieuws
4
   
12:07
12:07
Sneijder: 'Snap niet dat die 3 spelers nog denken dat Ronald Koeman hen oproept'
31
   
12:00
12:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
11:45
11:45
Ontevreden NAC Breda-supporters dienen motie van wantrouwen in bij bestuur
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
PSV18
 
53
17 februari 2024 om 14:01
Barca kan zoveel willen, maar daar gaat Brighton natuurlijk niet mee akkoord. 10 miljoen betalen, anders niet.
 
Pedri16
 
11
17 februari 2024 om 15:20
Als Brighton alleen akkoord gaat met 10 miljoen en niet minder, fair. Dan zal Barcelona niet moeten klagen en betalen, of voor een andere optie gaan. Heb je gelijk in. Echter kan Barcelona met Brighton toch gewoon onderhandelen? Ze kunnen in samenspraak uitkomen voor een lagere afkoopsom. Misschien gunt Brighton de Zerbi de stap wel. Waarom wordt hier zo debiel gereageerd met dat Barcelona arrogant/gek is geworden? Wereldvreemd lees ik ook. Een clausule is niet verplicht om betaald te worden. Gavi heeft een contractclausule van 1 miljard. Als Liverpool oid interesse in hem heeft gaat dan ook iedereen elkaar naschreeuwen? “liverpool moet betalen!! Zijn ze gek geworden?! Wat een kutclub!!” Nee, dan vindt iedereen normaal dat je onderhandeld voor een lager bedrag. Ik begrijp dat 10 miljoen voor de Zerbi meer marktconform is dan 1 miljard voor Gavi. Het gaat me er om dat in Barcelona topics alleen maar schreeuwerds zijn die elkaar napraten. Altijd negatief.
 
SpeedyAFC
 
14
17 februari 2024 om 15:25
Barcelona wil niet onderhandelen met Brighton. Ze willen dat de Zerbi het zelf regelt. Dat is waar de kritiek op komt.
 
FCVoetbal23
 
0
17 februari 2024 om 16:30
Er staat in dat Barcelona hoopt dat de zaakwaarnemers die clausule uit het contract kunnen halen. Dat betekent in mijn ogen dat ze gewoon willen onderhandelen over een lagere afkoopsom.
 
SpeedyAFC
 
3
17 februari 2024 om 17:16
Belangrijke voorwaarde voor Barcelona is dan ook dat de vertrekclausule niet betaald hoeft te worden. Barcelona wil niet betalen. Zonder clausule is het bedrag echt niet veel lager. Ze willen hem gewoon gratis oppikken.
 
Silencioo
 
21
17 februari 2024 om 14:02
Waarom zou Brighton zomaar even die clausule eruit dan? Die hebben ze toch niet voor niets in dat contract opgenomen?1 Lekker makkelijk gedacht van Barcelona. Alsof ze een speler aan willen trekken, maar de speler even vragen om naar het bestuur van zijn huidige club te stappen en de transfersom te verlagen. Lijkt mij een geval van graag, dus betalen, of niet. contract loopt nog 2 jaar. Lijkt mij overigens wel een geschikte Barcelona coach.
 
Baby Mourinho
 
3
17 februari 2024 om 14:04
Hoe gaan ze die 10M goedmaken dan? Een speler richting Zuid Engeland + een vriendschappelijk wedstrijdje? Prima kandidaat uiteraard maar niet de ideale voor mij. Ik zou Nagelsmann weleens willen zien bij Barca. Zou beter passen bij Liverpool maar die zullen wel Xabi Alonso binnenhalen. Maar met de selectie van Barca kan hij er wel wat van maken.
 
Le_Prof
 
4
17 februari 2024 om 14:04
Een realistische en goede keuze lijkt me, Di Zerbi laat zijn team al twee seizoenen goed verzorgd voetballen en weet spelers goed te gebruiken en ontwikkelen.
 
BadrPleuts
 
36
17 februari 2024 om 14:04
Denkt Barca boven de wet te staan oid? Lekker makkelijk om te eisen dat die 10 miljoen niet betaald hoeft te worden.. Lekker het onderste uit de kan halen als het zo moet imo
 
Barca--070
 
4
17 februari 2024 om 14:26
De wet houdt in dat De Zerbi voor 10 miljoen uitgekocht kan worden en dan kan Brighton er niks aan doen. Het is geen verplichting, ze kunnen ook gewoon onderhandelen. Spelers in Spanje hebben ook een clausule (verplicht) en dat betekent niet dat enkel dit bedrag betaald moet worden
 
Arends
 
5
17 februari 2024 om 16:11
Barça speelt nu trainer en club tegen elkaar uit, waar Brighton voor de keuze staat, een zwaar teleurgestelde trainer die wellicht niet meer gemotiveerd is houden of gratis laten gaan Ronduit walgelijk hoe Barça dit doet. Ze weten dat ze het niet kunnen betalen en hij dus onhaalbaar is tenzij ze wellicht zijn kop gek maken.
 
Almogaver
 
0
17 februari 2024 om 16:46
Wat een gelul weer. Club X toont interesse en wil onderhandelen. Meer dan dat is er niet. Daarbij is het nog helemaal niet zeker of er over deze trainer is gesproken. Aanvankelijk zei de pers ook dat ze er alleen waren vanwege de contractverlenging.
 
SpeedyAFC
 
5
17 februari 2024 om 17:18
Nee club X toont interesse en wil niet onderhandelen. Ze willen dat de trainer zichzelf losmaakt zodat ze niet hoeven te betalen. Zo ging het ook met Koeman, moest zichzelf vrijkopen bij de KNVB.
 
khalid3073wx
 
7
17 februari 2024 om 14:08
Barcelona is en blijft een droomclub voor elke trainer. Ik ben een groter fan Madrid maar Nou Camp de historie is magisch. Faciliteiten de jeugd blijft mooi. Dat gezegd hebbende barca afkraken. Het bestuur is eenal ellende de verwachtingen vanuit de media en fans zijn bizar.Xaxi doet het goed vind ik , gezien de staat van club en gaat kapot.Valverde en ik wil geen barca fans horen spel was niks. Valverde deed het goed naar de mogelijkhede van de spelers. Bij Barca zie ik in mindere maten patronen wat bij Ajax is ook.Je moet op balbezit spelen tiki taka terwijl de spelers daar nuet gemaakt voor zijn.Di Zerbi zal deze job zeker willen maar zal ook falen zolang het bestuurlijk een chaos is. Welke club presteert nou als de club van bovenuit een puinhoop is.Als voetballiefhebber mis ik het goed geleide barca met rust in de tent.Bestuurlijke chaos maakt een club zoveel lelijker. Als Ac fan weet ik daar alles over.
 
remko15
 
27
17 februari 2024 om 14:48
Is dit door een AI geschreven?
 
KEIZER!
 
1
17 februari 2024 om 15:47
Ik begrijp geen één trainer die bij Barcelona of Madrid aan de slag gaat. 2 clubs die er om bekend staan veel zaken achter de ellebogen te doen. Maar goed ik ben daarin misschien ook niet heel erg objectief ??
 
kevinho026
 
33
17 februari 2024 om 14:10
De Zerbi mag ook voor mij komen werken, krijgt hij zakgeld, kost en inwoning. De enige voorwaarde is dat hij eerst mijn hypotheek even afbetaalt anders kan ik het me niet veroorloven, maar ik kan hem veel bieden en werken bij Kevinho026 staat goed op je CV. Ik kan zo HR-adviseur worden in Spanje. Jullie weten me te vinden, FC Barcelona.
 
YoeriCFC
 
3
17 februari 2024 om 14:10
De Zerbi is wel de beste keuze voor Barcelona! Ik zou het prachtig vinden als hij bij zo’n grote club aan de slag mag!10 miljoen is een redelijke afkoopsom, maar ik twijfel er niet aan dat Brighton Barca aan die afkoopsom zal houden.
 
BillyAshcroft
 
9
17 februari 2024 om 14:15
Ik wil graag die Porsche 911. Maar alleen als ik er niet voor hoef te betalen. Wat denken ze nou zelf? Dat De Zerbi die 10 mln ophoest? Of ervoor gaat procederen?
 
Caeser
 
16
17 februari 2024 om 14:26
Typische Barca-logica weer dit. We willen iemand, maar willen er niet voor betalen. Klinkt Brighton vast als muziek in de oren.
 
Tijger-wit
 
15
17 februari 2024 om 14:28
Dan maar weer aankloppen bij Frenkie, misschien kan die nog 10 m ophoesten. Welke club wil nog onderhandelen met Barca tegenwoordig? Ze acteren alsof ze nog nog altijd bovenop de voetbal piramide staan terwijl bv het Brighton ( leuke middenmotor)waar ze aankloppen de zaakjes beter voor elkaar hebben .
 
mcgregor
 
7
17 februari 2024 om 14:33
Dus je wilt boodschappen doen maar wil er niet voor betalen. Hoop dat Brighton hier keihard om zal lachen en vast blijft houden aan die 10 miljoen
 
BVRCV
 
1
17 februari 2024 om 14:36
De club gaat echt kapot. De Zerbi? Op basis van? Flick is gratis, Nagelsmann na het EK gratis. Beiden een veel betere track record. Maar Laporta wil weer iemand anders die ook nog eens geld kost. Ongelooflijk.
 
Barca--070
 
1
17 februari 2024 om 14:51
Je kan gewoon niet wachten op een coach tot na het EK. Flick zou kunnen inderdaad, is mij om het even, maar De Zerbi is natuurlijk geen slechte optie op basis van zijn prestaties met kleine teams en lage budgetten.
 
Pedri16
 
5
17 februari 2024 om 15:09
De Zerbi struggelt laatste tijd wel met “low block” teams te ontmantelen. Het lijkt erop alsof teams nu zijn tactiek doorhebben en het verfrissende en verrassende er van af is. Wel een nadeel voor Barcelona, aangezien zij in de competitie vrijwel altijd meer de bal hebben. Maar voorkeur gaat uit naar Flick of Nagelsmann, maar de Zerbi zou ik niet rouwig om zijn. Het lijkt me gewoon verfrissender om een keer het over een andere boeg te gooien, het gezapige getik van afgelopen jaar is niet om aan te gluren. Beetje powerplay mag wel.
 
Almogaver
 
1
17 februari 2024 om 16:49
Nagelsmann, schei toch uit. En Flick is de afgelopen vijftien jaar welgeteld een keer hoofdtrainer geweest op clubniveau. Een keer. En als bondscoach was ie een van de slechtste ooit van Duitsland. Iedereen hier lult elkaar maar na.
 
Pedri16
 
0
17 februari 2024 om 17:13
Wie is jouw favoriet Almo? De Zerbi is een te grote romanticus in mijn ogen. Die is een tikkeltje te naïef in mijn ogen om bij een topclub aan de slag te gaan. Als je met Brighton 4-0 onderuit gaat tegen Luton Town is er relatief weinig kritiek. Nagelsmann vind ik wel een interessante trainer, maar volgens mij wilt bijna niemand hem graag bij Barcelona zien. Hoor in ieder geval de roep om Flick vooral, Nagelsmann niet zozeer.
 
Zermatt_Person
 
3
17 februari 2024 om 15:01
De Zerbi zou in mijn ogen een veel betere kandidaat zijn dan Flick. De Zerbi staat echt voor balbezit voetbal en goede zorgvuldige opbouw van achteruit en kan dit ook finetunen. Flick is meer van fullgass voetbal/powerplay en minder van opbouw van achteruit. Flick past veel meer bij een Dortmund, Bayern, Liverpool of Newcastle qua spel.
 
Southern
 
2
17 februari 2024 om 15:06
Compleet wereldvreemd daar bij Barcelona
 
experia91
 
1
17 februari 2024 om 15:21
Zie niet voor me waarom Brighton dit zou doen. Misschien icm Fati, maar anders moeten ze gewoon betalen. Frenkie gaan ze ook niet goedkoper verkopen omdat de kopende partij dit graag wil.
 
Pedri16
 
2
17 februari 2024 om 15:29
Jawel dat doen ze wel. Frenkie heeft namelijk een transferclausule van 400 miljoen in zijn contract. Denk je dat Barcelona pas verkoopt bij 400 miljoen? Heel slecht voorbeeld van je. Vanaf een miljoen of 70/80 zal Barcelona al willen onderhandelen verwacht ik. Ongeveer 20% van de contractuele clausule.
 
Th3SpecialOne
 
0
17 februari 2024 om 16:04
Er zit wel een klein verschil tussen de transferclausules van Spanje en Engeland, in Spanje zijn ze verplicht door wet. En door de transfer van Neymar heeft Barcelona hun clausules belachelijk hoog vergroot, puur zodat ze nog altijd de regie kunnen behouden over wie ze wel willen verkopen en aan wie. overigens denk ik dat het niet alleen bij Barcelona gebeurd, bij alle Spaanse clubs zal er vast wel een speler lopen die een transferclausule heeft in zijn contract die hem 80 duurder maakt dan zijn actuele transferwaarde.
 
Almogaver
 
0
17 februari 2024 om 16:50
Clausules zijn daar een gewoonte, geen regel. Het is absoluut onwaar dat dit van de wet moet.
 
Arends
 
4
17 februari 2024 om 16:09
Weer een walgelijk spel van Barça. De Zerbi wil graag, krijg je straks hevige discussies tussen Brighton en de Zerbi, dan Brighton in dubio wat moeten we? Een coach die niet meer wil houden, of gratis laten gaan. Smerig, heel smerig van Barça
 
RM1335
 
0
17 februari 2024 om 16:15
Hebben ze Flick afgezegd? Die was van de week begonnen aan de Spaanse les nota bene. Die lijkt me toch de beste keus en is beschikbaar.
 
real8madrid
 
0
17 februari 2024 om 16:19
Lijkt me een prima opvolger voor Xavi. Beide lijken niet uit dat smakeloze kapsel van begin jaren 2000 voor pubers te zijn gegroeid. Als die ook tekort schiet bij Barca kunnen ze altijd nog samen een Sum41 clip opnemen. Nee maar zonder geinen, speelt geweldig voetbal met Brighton en dat willen ze bij Barca. Echter vind ik hem met momenten te naief en dat gaat hem ook bij Barca punten kosten gezien het materiaal. Flick lijkt mij persoonlijk een betere keuze al is ook hij een gok natuurlijk. De beste man heeft er in een carriere van 20 jaar 3 in de absolute top opzitten. Nog steeds meer dan De Zerbi, dat wel.
 
FCBCruijffista
 
0
17 februari 2024 om 17:36
In een vorig topic over De Jong suggereerde je dat zijn manier van spelen niet conform het huidige "moderne" voetbal is en nu zijn Xavi en De Zerbi's kapsels niet meer in de mode. Denk nochtans dat Xavi meer in de smaak zal vallen bij het vrouwelijk geslacht dan de gemiddelde man, maar enfin. Wat hebben De Jong zijn eigenschapen als voetballer te maken met "modern voetbal"? Balbezit voetbal is niet "ouderwets". Dat wordt altijd beweerd door zij die het spelletje niet begrijpen. Na de succesperiode van Rijkaard volgden er 2 jaren van verval, men riep toen ook dat balbezit voetbal gedateerd was. Alles moest zogezegd fysieker en directer. Vervolgens kwam Pep en lag het accent op balbezit 2.0, namelijk tiki taka. Balbezit is niet een doel op zich overigens, het is een methodiek naar een doel. Het probleem (of werkpunt) bij De Jong is dat hij het vlotte balbezit spel niet beheerst door de bal het werk te laten doen. Of maw: de uitvoering kan beter, niet de speelstijl zelf is het probleem. En over De Zerbi: hij is niet naïef, Cruijff was dat ook niet en Bosz en Pep zijn dat ook niet. Het is een spelfilosofie die je aanhangt of niet aanhangt zoals een ander. Diegenen die deze aanhangen, kennen de uitdagingen en risico's van deze manier van voetballen. Maar die neem je voor lief omdat je overtuigd en verliefd bent op deze filosofie. High risk, high reward, maar dat is het voetbal dat de meeste Barca-fans willen zien.
 
real8madrid
 
1
17 februari 2024 om 18:07
Die mening heb ik toen uitgelegd. Verwacht je nou dat ik die copy-paste zodat je er in een ander topic op kan reageren? Voetbal evolueert constant. Ik gebruik modern om het type voetbal dat tegenwoordig populair is te bestempelen. Dat maakt iets anders niet perse ouderwets en zeker niet ‘ouderwets’ met een negatieve connotatie. Als je je lange tenen uitsteekt gaat er iemand op trappen hoor zuurpruim, ligt toch eerder aan jou.
 
FCBCruijffista
 
1
17 februari 2024 om 19:54
Ik heb geen reactie of uitleg gezien op mijn opmerking ten aanzien van die mening. Anders zou ik het niet hebben herhaald hier in deze topic. Ik hou van een goed voetbalinhoudelijk gesprek en was dus benieuwd naar verdere onderbouwing, meer moet je er niet achter zoeken. Verder moet jij niet invullen voor anderen wat ze al dan niet denken. Ik zou niet weten waarover ik geïrriteerd zou moeten zijn, geen zuurpruimen hier voor zover ik weet. Ik gaf louter een voetbalinhoudelijke reactie. Je hebt vaak de neiging om op de man te spelen of opgefokt te reageren, zo lijkt het althans, terwijl je inhoudelijk wel wat zinnigs te vertellen hebt. Hou het gewoon daarbij zou ik zeggen. Terug inhoudelijk dan: voetbal evolueert inderdaad, maar het is imo moeilijk om "modern" helder af te bakenen. Is populariteit het belangrijkste criteria? Stel dat Mourinho's opvattingen een heropleving kennen en mainstream worden over enkele jaren, spreekt men dan ook over "modern"? In hoeverre is iets bovendien modern als het, ondanks de populariteit, in de praktijk slechts is weggelegd voor een handjevol (elite)clubs of uitzonderingen (in dit geval Leverkusen)? Het merendeel van de voetbalclubs hanteert namelijk een pragmatische speelwijze zonder vaste spelfilosofie. Het is een interessante discussie waar we niet meteen uit zullen geraken, maar de bedoeling van mijn comment was om aan te tonen dat "ouderwetse" en "moderne" speelwijzes volgens mij niet bestaan. Soms verdwijnen bepaalde formaties zelfs en komen ze toch ooit terug, bv. het huidige ruitsysteem van Ancelotti bij jouw club. Dat was revolutionair toen hij dat toepaste bij AC Milan en werd volop gekopieerd in Italië, en dan verdween het plots. Wat het dan ineens achtergehaald geworden? ik vind van niet.
 
ModricMagic
 
0
17 februari 2024 om 16:57
Tja weet niet of je van De Zerbi zo blij wordt haha. Is veel te naïef met zijn manier van voetballen dat hij er nooit vanaf wijkt. Heeft niet voor niets al 6-1 en 4-0 verloren van respectievelijk Aston Villa en Luton Town. Het eerste seizoen was nog aardig maar dit seizoen zijn ze wat minder ook omdat tegenstanders zijn spel meer en meer door hebben. Weet niet wat je daar persoonlijk aan het als Barcelona zijnde. Flick zou een betere keuze zijn ook omdat die al ervaring in de top heeft.