Barcelona geeft uittocht vervolg met verkoop van Carles Aleña
Zaterdag, 10 juli 2021 om 09:16

Carles Aleña vertrekt definitief bij Barcelona. De Spaanse grootmacht maakt zaterdagochtend melding van een transfer naar Getafe. Op de clubwebsite heeft Barça een aantal details naar buiten gebracht die met de deal gemoeid zijn. Zo heeft de club onder meer een doorverkooppercentage van vijftig procent bedongen en heeft het een terugkoopoptie op de middenvelder.

Aleñá stond bij Barcelona jarenlang te boek als groot talent, maar wist nooit volledig door te breken. De middenvelder beleefde onder Ronald Koeman een uiterst moeizame eerste helft van het seizoen, waarin hij slechts tot twee invalbeurten in LaLiga kwam. De trainer van Barcelona verleende in januari toestemming voor een verhuurperiode bij Getafe, waar Aleñá zich direct in de basis knokte en uitgroeide tot een belangrijke kracht. In LaLiga kwam hij tot 22 wedstrijden en 2 doelpunten.

Clubpresident Ángel Torres liet in april al weten dat hij Aleña graag wilde overnemen. "We zijn erg blij met zijn prestaties. Als Barça hem volgend seizoen niet gaat gebruiken en hem wil verkopen, zullen we proberen hem bij ons te houden", zei hij destijds. Het contract van de 23-jarige middenvelder in het Camp Nou liep nog door tot aan de zomer van 2022. Hij tekent voor vijf jaar in het Coliseum Alfonso Pérez.

Volgens Fabrizio Romano houdt Barcelona vijf miljoen euro over aan de deal met Getafe. Aleñá is na Júnior Firpo (Leeds United), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Juan Miranda (Real Betis), Matheus Fernandes (Palmeiras) en Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers) de zesde speler die vertrekt bij Barcelona. De club moet meerdere spelers lozen om Lionel Messi te behouden.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
15
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
DiegoLugano
 
5
10 juli 2021 om 09:28
Je had hem best kunnen behouden als je Pjanic kan lozen. Zou een goede sub zijn voor je financieel geplaagde selectie met een drukke schema volgend jaar waarbij spelers o.a. Door Olympische spelen wellicht later komen.
 
ViscaCatalunya
 
12
10 juli 2021 om 09:33
Het middenveld is al best bezet. Hij is een goede speler maar geen topspeler. Nico Gonzalez komt hoop ik bij de selectie nu en wie weet Kays Ruiz.
 
DiegoLugano
 
4
10 juli 2021 om 09:56
Vergeet niet dat je niet alleen dit jaar maar ook komende jaren moet besparen. Dat wordt een paar jaar gewoon met kwalitatief mindere spelers even doorbrengen en Alena is geen dure speler.
 
ViscaCatalunya
 
2
10 juli 2021 om 10:12
Als er zo weer fans kunnen komen dan zal het salarisplafond weer kunnen stijgen voor volgend seizoen.
 
Deem.
 
8
10 juli 2021 om 10:06
Maar daar zit het hem juist. ALS je Pjanic kunt lozen. Ik zag hem genoemd worden bij Spurs, omdat de Engelse media om de een of andere manier berichtte dat hij en Umtiti transfervrij waren laatst, in plaats van dat Barça dat probeerde maar zij niet akkoord gingen. Maar onder Levy zou hij bij lange na niet verdienen wat Barça zich in het hoofd haalde hem te betalen. En dat zal bij heel veel clubs zo zijn. Daar tegenover staat dat de echte topclubs denk ik niet op hem zitten te wachten. Misschien dat Allegri 'm terug wil. Best jammer, want ik vond het bij Lyon/Roma/Juve eigenlijk een heerlijke speler.
 
DiegoLugano
 
3
10 juli 2021 om 10:57
Pjanic is gewoon een grote fout geweest, maar dat die bij Barca niet speelt betekent niet dat die niet kan voetballen want bij Juve was het alsnog een klasbak. Hij past gewoon duidelijk niet in het systeem van Barca want hij kan niet zijn vrije rol hebben op het middenveld wat die wel bij Juve had, deze is weggelegd voor Frenkie. Alena heb je dan liever op de bank wat ook goedkoper is dan Pjanic. Maar zoals je al zei Pjanic lozen is echt de moeilijkste taak voor Barca.
 
Deem.
 
0
10 juli 2021 om 12:46
Dat was hij bij Juve ook al niet meer. Samen met Dybala de speler die het meeste geleden heeft onder de komst van Ronaldo. Onder anderen alle vrije trappen opeens moeten afgeven aan iemand die ze doodleuk iedere keer de muur in ramt. Lijkt me dus momenteel ook nog een vrij duur risico om te nemen als club. Zoals ik zei, jammer, want hij kon het echt wel ja.
 
MCFC1982
 
18
10 juli 2021 om 09:45
Barca is een puinhoop en je kan zeggen ligt allemaal aan bartomeu. Maar het ligt aan heel de leiding, iedereen die mee onderhandelde. En ze moeten besparen, maar ze vergeten als je 200mil bespaard dat is te weinig. Je moet minimaal 300mil besparen. Messi zijn nieuwe loon, aguero, depay, garcia. En met jongens als alena en puig, en zo ga je er niet komen. En ik begrijp umtiti en zo wel. Niemand gaat hen overnemen voor hetzelfde loon, china, de zandbak mss. Maar daar gaat coutinho, umtiti, pjanic,.... noem ze maar op niet naartoe.
 
Juggler
 
4
10 juli 2021 om 09:54
In China mogen zulke salarissen niet zomaar meer betaald worden, vandaar dat er ook vooral spelers vertrekken uit China de laatste tijd in plaats van erheen gaan. In de zandbak krijgen ze een leuk salaris, maar daar betalen ze ook niet zomaar wat Barça betaalt. Maar inderdaad, ze zullen het niet eens overwegen. Als ze dan toch besluiten in te binden op hun salaris kunnen ze door heel Europa nog aan de slag.
 
AniBankai
 
10
10 juli 2021 om 09:59
Hoelang werk jij al als accountant bij Barca? Kan je ons misschien nog wat meer details vertellen over hoeveel ze moeten besparen, op welke posten, met welke spelers, en welke hoeveelheden? Je komt over als een ware specialist. On: Vind dit wel een sterke verkoop mits er ook een transfersom van boven de 6 miljoen is gemoeid. Meer ga je niet kunnen krijgen in deze tijden.
 
MCFC1982
 
22
10 juli 2021 om 10:05
Je hoeft geen einstein te zijn omdat uit te rekenen. Als ze 187mil boven de grens zitten. Dan kom je net met dat bedrag weg aan de grens. En dan is het loon van messi, aguero, depay, garcia nog niet geteld. En we weten allemaal dat het loon van die 4 samen 100mil+ zal zijn want messi komt niet voetballen voor 25mil per jaar. Maar goed als je denkt dat je nu je grote jongens broek kan aandoen vergis je uzelf.
 
GJ7300
 
11
10 juli 2021 om 10:08
Dat is het. Voor een dergelijke puinzooi hoef je niet eens accountant te zijn. Als die er naar gaan kijken kunnen ze meteen hun licentie teruggeven. Schandalig
 
MCFC1982
 
4
10 juli 2021 om 10:18
Volgens @anibankai wel moet je gestudeerd hebben omdat te weten. Wsl 1 van de vele messilovers en successupps. Maar goed hij mag denken wat hij wil. Ik weet goed genoeg dat barca een wespen nest is. En zeker een vallende reus dat nu nog een reusje is.
 
AniBankai
 
3
10 juli 2021 om 11:08
Jullie zijn oh zo simplistisch. Ik vraag naar details en jullie blijven oppervlakkig reageren. Niemand heeft gezegd dat het financieel geen puinhoop is bij Barca. Jullie zijn zelf biased om dat te denken over iedere Barca fan die inhoudelijk daarover wilt praten. Het is nogal gemakkelijk om te gaan zeggen "Ja, zoveel schuld, zoveel over de grens, ff 300m besparen zomaar", maar dan vooral elke vraag over hoe of wat (naast zulke spelers, want bij lange na niet genoeg) weg te wuiven met dat je geen einstein hoeft te zijn. Blijf vooral arrogant reageren, kom je ver mee op een forum.
 
AFC Dutch
 
2
10 juli 2021 om 11:47
Als je een grap of sneer wilt uitdelen moet je het wel goed doen. Accountants hebben hier namelijk niks mee te maken, het zijn de controllers. Financiële- en business controllers vaak in samenwerking.
 
MCFC1982
 
6
10 juli 2021 om 11:52
Jij gaat ervan uit dat ik simplistisch ben terwijl je zelf simpel denk. Dat iedereen alle gedetailleerde getallen heeft. En dat is niet zo, moest je niet simpel zijn had je dat zelf ook geweten. Maar jezelf beter doen dan je bent helpt niet. Als er 200mil bespaard moet worden maakt het niet uit waar dat is. Er moet aan het salaris 200mil bespaard worden dus doe je dat best aan de lonen.
 
AniBankai
 
1
10 juli 2021 om 13:54
@mcfc1982 Ik probeer mij niet beter voor te doen dan anderen. Ik ben gewoon geïrriteerd dat er maar constant gebashed wordt en bijv. gezegd wordt dat er maar 300m bespaard moet worden (op voornamelijk loon) zonder dat er verder inhoudelijk over wordt gepraat. Stel je verkoopt (en het jaarlijks loon komt vrij van) Griezmann (35m), Dembele (12m), Coutinho (24m), Pjanic (16m), Umtiti (16m), Roberto (10m), Trincao (8m), Pique (6m), Firpo (6m), Lenglet (6m), Braithwaite (6m), en Fernandes (0.6k). Dit zijn gesimplificeerde cijfers overigens. Met al deze spelers verkocht (en je moet ze ook maar allemaal kunnen verkopen) kom je alsnog maar uit op 145.6m in jaarlijks bezuinigd loon. Nu heeft bijv. Pique zijn loon al uitgesmeerd over meerdere jaren en zijn een paar spelers al weg, maar het wordt, ten eerste, een ware taak om de rest weg te krijgen en, ten tweede, om überhaupt aan 200m (laat staan 300m) te komen. Wie wil je nog meer wegdoen? Busquets (16m)? Kan, maar dan verliest je middenveld ervaring en wordt de spoeling weer te dun. Alba (12m)? Kan, maar dan verlies je een belangrijke schakel en moet je toch investeren in een kwalitatieve LB omdat die er nu niet is. Neto (6m)? Kan, maar dan moet je ook weer op zoek naar een goede back-up voor Ter Stegen. Verder kan je niet echt spelers wegdoen, want er zijn verder niet echt grote kostenposten in de selectie behalve Frenkie en Ter Stegen. Maar die ga je als Barca zijnde niet wegdoen, vooral niet in deze economisch goedkope tijd. Probeer maar aan 300m te komen, maar dat gaat je niet lukken zonder je gehele selectie overhoop te gooien. Je zal hoe dan ook dan nieuwe spelers moeten werven.
 
FR_Ronnie
 
0
10 juli 2021 om 15:49
@anibakai: werd er vorige week niet geschreven door spaanse kranten dat Barca 300 milj moest zien te lozen aan salariskosten om de nieuwe aanwinsten en Messi weer aan zich te binden? Dan denk ik, wat doet het er toe of van deze mindere goden vertrekt. Je kunt beter zorgen dar er een of meerdere grootverdieners vertrekken, dan maak je echt ruimte in de salarispost.
 
AniBankai
 
1
10 juli 2021 om 16:05
@FR_Ronnie Mijn punt is dat je dat kan doen, maar dat er dan gewoon weinig over blijft. Voor alle spelers in het begin is het in principe niet erg om ze weg te doen, maar dan ben je er nog (lang) niet en het wordt een karwei om ze daadwerkelijk allemaal te lozen.
 
MattiasMv
 
0
11 juli 2021 om 19:47
Jij rekent enkel de salarisen die vrijkomen. Voor Griezmann en Dembele kunnen zij ook nog voor elk 25 of 30 miljoen ontvangen + Roberto 15 miljoen aan de verkoop.Dat is dan samen misschien 70 miljoen bovenop die 145 die jij opnoemt.En dan hebben ze waarschijnlijk nog wat kleingeld uit Coutinho, Pjanic, Lenglet, Alba en Braitwhaite ook al is het misschien maar maximaal 10-12 miljoen per speler wat nog eens 50 toevoegt. Dan heb je toch al totaal iets van 265 miljoen bespaart, dan zitten ze toch al in de buurt van die 280-300 die waarschijnlijk nodig is. Maar ik denk dat Messi een groot deel zal inleveren nu hij 34 is. Hij moet ook wel inzien dat zijn topjaren voorbij zijn (of zullen gaan) in de komende periode van 2 of 3 jaar.Er werd ook nog voor 28,5 miljoen verkocht en 9 miljoen gekocht. Die kleine 20 miljoen dat hiervan over blijft is misschien al genoeg om het salaris van Aguero (5?) en Depay (7?), Garica (3.5?) + Emersen Royal (4?) te betalen.(Ik schat maar even een realistisch salaris voor de nieuwe aanwinsten)
 
Unbeliebeble
 
4
10 juli 2021 om 09:59
Kun je uitleggen wat je bedoelt met “de zandbak”?
 
AniBankai
 
4
10 juli 2021 om 10:01
@unbeliebeble Hij bedoelt natuurlijk bij zijn club Manchester City of PSG.
 
MCFC1982
 
1
10 juli 2021 om 10:06
In qatar of zo, of ze kunnen naar de MLS. Maar europa gaat die lonen niet overnemen.
 
SamirHammadi
 
5
10 juli 2021 om 09:50
Men vergeet dat op het moment dat Umtiti zijn contract ondertekende, hij fantastisch speelde. Blessures hebben hem verpest..
 
Guaporta
 
8
10 juli 2021 om 10:00
Norberto Neto, Jean-Clair Todibo, Samuel Umtiti, Júnior Firpo, Miralem Pjanic, Carles Aleñá, Francisco Trincão, Martin Braithwaite en Philippe Coutinho waren enkele maanden geleden de spelers die in mijn ogen vervangbaar of overbodig zijn in de huidige selectie. Doordat de financiële situatie van de club vrijwel volledig openbaar is hebben andere clubs een betere onderhandelingspositie, maar vooralsnog ben ik niet ontevreden over de uitgaande transfers. Ondanks dat ik van mening ben dat Carles Aleñá van grotere waarde was geweest dan Miralem Pjanic voor Barcelona, denk ik dat vijf miljoen euro, vijftig procent doorverkooppercentage en een terugkoopclausule een uitstekende deal is in deze omstandigheden.
 
FcGrun050
 
1
10 juli 2021 om 12:46
Neto is opzich geen onaardige tweede keeper toch? Was best een goeie keeper bij Fiorentina en Valencia. Vind dat je Lenglet ook aan die lijst kan toevoegen. Hopelijk gaat die ook weg, want man, die heeft zoveel overtredingen gemaakt in de 16 waar een penalty uit voort is gekomen. Dat hele tijd trekken in de 16 en verlies van focus in de verdediging word je best moe van.
 
Guaporta
 
0
10 juli 2021 om 22:22
Inderdaad geen onaardige tweede keeper, maar dat is het probleem ook helemaal niet. Met de aanwezigheid van Iñaki Peña en Arnau Tenas is hij ongetwijfeld eenvoudig vervangbaar en kan tegelijkertijd op genoeg interesse rekenen van andere clubs. Kortom, een ideale situatie om salaris te besparen. Ben het overigens met je eens dat Clément Lenglet ook op die lijst thuis hoort, net als Sergi Roberto (als hij weigert om salaris in te leveren) trouwens.
 
jeffreysch
 
0
10 juli 2021 om 10:20
Ik denk dat het beste voor hem is als hij zich wat bij kleinere, ‘grotere’ clubs gaat ontwikkelen die aanvallend spelen en toch van een redelijk niveau zijn. Denk aan Benfica of Ajax. Porto zou kunnen wellicht, maar denk dat de rest uit de kleine competities hem niet kan betalen.
 
Masquenada
 
2
10 juli 2021 om 10:39
Het is weer een stap in de goede richting. Ik ga er vanuit dat de komende dagen nu pre-season voor de deur staat een hoop gaat gebeuren. Verwacht dat er met het reduceren van het salaris van Pique, Depay en enkele andere bereidwillende + de aanstaande verkopen van Pjanic, Braithwaite en Umtiti een heel eind moeten komen.