Barcelona maakt met ruime zege geen fout in Spaanse titelrace
Zaterdag, 6 mei 2017 om 20:25

Barcelona heeft geen fout gemaakt in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van trainer Luis Enrique was in eigen huis met 4-1 te sterk voor Villarreal. Dankzij de zege gaat Barcelona momenteel aan kop in LaLiga, met een voorsprong van drie punten op Real Madrid. De Koninklijke heeft echter wel twee wedstrijden minder gespeeld en komt later op zaterdag nog in actie tegen het al gedegradeerde Granada.

Over het algemeen is Villarreal een lastige tegenstander, maar een blik op de statistieken leert dat de overwinning van Barcelona niet helemaal uit de lucht komt vallen. Barça had al vijftien wedstrijden op rij in eigen huis niet verloren van Villarreal. Bovendien is de ploeg van Luis Enrique al tien wedstrijden op rij ongeslagen in Camp Nou. Toch had de thuisploeg het in de beginfase even moeilijk met het stugge Villarreal.

Na twintig minuten brak Barcelona de wedstrijd open. Een mooie pass van Lionel Messi kwam bij Neymar terecht. De Braziliaan tikte de bal behendig langs Villarreal-doelman Andrés Fernández en opende de score. Tien minuten later was het echter alweer gelijk. Cédric Bakambu ontsnapte aan Gerard Pique en bleef oog in oog met Barcelona-doelman André Ter Stegen rustig: 1-1. Pique kreeg later een kopkans om zijn ploeg weer op voorsprong te brengen, terwijl Roberto Soldado namens de bezoekers van dichtbij naast kopte.

Op slag van rust liet Messi echter zijn grote klasse zien. In een woud van verdedigers vond de Argentijnse sterspeler ruimte om te schieten, waarna de bal in de verre hoek verdween. Na rust kreeg Messi een kans op zijn tweede treffer van de avond, maar deze inzet werd gepareerd door Fernández. Na 69 minuten spelen gooide Luis Suárez de wedstrijd in het slot. Na een knappe actie in het strafschopgebied schoot de Uruguayaan via de doelman raak. Tien minuten voor tijd liep Barcelona nog uit naar 4-1, dankzij een strafschop van Messi.

Meer nieuws
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
0
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
3
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
17
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Guaporta
 
38
6 mei 2017 om 20:28
Manu Trigueros. Heeft blijkbaar nog een blauwe maandag in La Masia gevoetbald en begrijp wel waarom Barcelona destijds het in hem zag zitten. Die jongen heeft de rust, het overzicht, de techniek en het inzicht om basisspeler te zijn bij een topclub. Hoop voor Villarreal dat er vandaag geen scouts naar hem kwamen kijken, hij speelde namelijk de pannen van het dak. Trigueros was in mijn ogen vandaag met afstand de beste speler op het veld. Aan de kant van Barcelona vandaag Lucas Digne in plaats van Jordi Alba, verder eigenlijk met de sterkste elf. Maar nu de Champions League niet meer een doel is dit seizoen, we afhankelijk zijn van puntverlies van Real Madrid en Luis Enrique toch vertrekt aan het eind van het seizoen zie je dat de laksheid in de ploeg sluipt. Hoewel het middenveld verrassend genoeg compacter speelde leek de concentratie in balbezit ver te zoeken te zijn. Lucas Digne kon geen indruk maken, de communicatie tussen Pique en Ter Stegen zorgde voor onrust centraal achterin en Neymar dacht er vandaag een solo-show van te maken. Die laatste was voor mij een bron van frustratie vandaag. De ene keer gooit hij er een krankzinnige beweging uit, maar de andere keer staat hij met de bal aan zijn voeten stil zijn directe tegenstander uit te dagen op dertig meter van zijn goal. En waarom speelt hij nooit (maar dan ook nooit) de linksback die hem komt helpen aan? Steeds maar weer de actie binnendoor maken, het lijkt wel alsof ik naar Younes zat te kijken! Maar goed, Neymar blijft na Messi (en wellicht Ronaldo) de beste speler ter wereld en dat liet hij zeker in de tweede helft maar eens zien. Als hij de trukendoos opengooit is het natuurlijk genieten geblazen en dan vergeet je al snel weer dat hij de eerste helft zo egoistisch speelde. Soms tussen vier man de bal nog vrij weten te spelen en die sombrero was natuurlijk het hoogtepunt van de wedstrijd. Tot slot een aanhoudend transfergerucht. Blijkbaar wordt Theo Hernandez, degene die verantwoordelijk is voor de vreselijke beenbreuk van Aleix Vidal, in de gaten gehouden en zou Barcelona de afkoopsom in zijn contract op tafel willen leggen. Best vreemd aangezien de linksbackpositie al redelijk gevuld is met Jordi Alba en Lucas Digne. Zou hij dan als centrale verdediger in beeld zijn? Natuurlijk is hij van origine linksback, maar hij heeft wel de kwaliteiten die Barcelona zoekt in een centrale verdediger. Snel, sterk, technisch vaardig en ook nog eens het vermogen om het spel te lezen (en dus tijdig in te grijpen). Zou een interessant experiment zijn!
 
AbdellahAbouAssamoual
 
22
6 mei 2017 om 20:30
Neymar hater. Hij heeft een wereld wedstrijd gespeeld. Kom je aanhuilen mey 200 miljoen verkopen. Gaat niet gebeuren.
 
Origami
 
34
6 mei 2017 om 20:34
Neymar speelde een matige wedstrijd.
 
Harambe346
 
13
6 mei 2017 om 20:36
Neymar voor 200 miljoen wegdoen zou inderdaad een goede stap zijn
 
Barca--070
 
12
6 mei 2017 om 20:38
Neymar was (weer) een vertragende factor. Begrijp niet dat er ook niemand binnen Barca er is een keer wat van zegt. Je ziet dat alles een stuk beter loopt als hij gewoon lekker op tempo speelt
 
AbdellahAbouAssamoual
 
17
6 mei 2017 om 20:39
Hij heeft een matige wedstrijd en gelijk afschrijven. Remontada vergeten? Niemand ging destijds door tot de laatste seconde. Pas nadat neymar 2x scoorde leefde het. Maargord jullie vz pratertjes kunnen alleen kritiek uiten
 
Barca--070
 
5
6 mei 2017 om 22:14
Oh nee hoor, absoluut niet vergeten. Dat betekent alleen niet dat we nu geen kritiek meer mogen hebben toch? Neymar speelt in mijn ogen dit jaar een matig tot redelijk seizoen meer niet. Dat komt puur doordat hij zo ontzettend traag kan spelen en alleen maar bezig met zijn tegenstander in plaats van zijn spel. Daarmee zeg ik niet dat Neymar een slechte speler is, hij kan er alleen zoveel meer uithalen
 
Guaporta
 
11
6 mei 2017 om 23:46
Ach, daar is de standaardtaal weer. Als je het niet met iemand eens bent ben je plots een hater. Trouwens, wat is dat voor vreemd woord? Hater. Alsof je plotseling een hekel aan iets of iemand hebt op het moment dat je kritisch bent. Neymar speelde in de eerste helft ontzettend egoistisch, liet Digne keer op keer lopen zonder hem aan te spelen en tot driemaal toe met de bal aan de voeten stil gaan staan om zijn directe tegenstander uit te dagen. Ja, hij speelde een matige wedstrijd tot aan de rust. En dat zien we veel vaker dit seizoen, hij liet ook al een wedstrijd aan zich voorbij gaan om de verjaardag van zijn zus te vieren in Brazilie en dat is niet de eerste keer dat hij dat doet. Dus ja, het is niet meer dan logisch dat er kritiek komt. Dus ja, als Manchester United met 200 miljoen euro aan komt kloppen zou ik hem blind inwisselen voor Marco Verratti en Paulo Dybala (ervan uitgaande dat je hen aan kan trekken voor dat bedrag).
 
Perspectief
 
1
7 mei 2017 om 02:40
We hebben ook een coach nu die de macht is kwijtgeraakt binnen de kleedkamer, enige wat gebeurd is de sterkste elftal opstellen zonder enig idee. (Of weinig idee erachter). Neymar mist discipline, en hoop een coach die niets minder accepteert van hem (of iemand anders).
 
FilipMich
 
1
7 mei 2017 om 05:35
Inderdaad, een Johan Cruyff type die tegen Romario zegt dat die minder moet lopen en meer de bal het werk moet laten doen. Resultaat, Romario begon veel beter te trainen en te spelen want hij adoreerde Cruyff ervoor (resultaat; hij begon meer te lopen zonder dat hij het zelf besefte). Je hebt een coach nodig die slim genoeg is om het aan te pakken want gewoon de bazige sergeant gaan spelen werkt nooit.
 
Luzuma
 
9
6 mei 2017 om 20:38
Ik heb het idee dat Digne volgend seizoen niet in actie komt voor Barcelona. Wellicht verhuurd of verkocht, maar indruk maken doet hij zeker niet.
 
Guaporta
 
1
6 mei 2017 om 23:41
Dat zou ontzettend kortzichtig zijn, zeker aangezien Digne dit seizoen toch een degelijke indruk heeft gemaakt. De ideale stand-in voor Jordi Alba in mijn ogen en een wereld van verschil met zijn voorganger Adriano. Maar wat zou jij vinden van Theo Hernandez als centrale verdediger?
 
FilipMich
 
0
7 mei 2017 om 05:28
Hernandez heeft wel de snelheid en is groot genoeg voor CV positie, heeft vroeger trouwens op die plaats gespeeld dus het kan zeker. Heb enkel mn twijfels of zn passing & overzicht voldoende van niveau is om op te bouwen bij Barca. Maar zou zowiezo veel beter zijn dan Digne net omdat hij ook CV kan spelen, 4 jaar jonger is en nog net iets sneller en ook een goede bal aanname heeft. Digne is een goede back-up maar weer een net niet verhaal. Speelde gewoon slecht tegen Villarreal. Hernandez in en Digne out is het ideaal scenario naar mijn mening. Denk ook dat Hernandez meer potentieel heeft want die is nog maar 19.
 
Guaporta
 
0
7 mei 2017 om 12:14
Heeft hij al eerder op die positie gespeeld dan? Weet dat zijn broer wel een pure centrale verdediger is, maar heeft Theo Hernandez centraal gespeeld?
 
ModricMagic
 
21
6 mei 2017 om 20:42
Hoezo wellicht beter dan ronaldo? Sorry hoor maar Messi en Ronaldo staan echt ver boven de rest. Wat hun keer op keer, jaar op jaar doen is van buitenaardse klasse.
 
Guaporta
 
12
6 mei 2017 om 23:39
Nou, zo vreemd is die gedachte niet. Lionel Messi staat onbetwist op de eerste plaats, maar daarna zijn er meerdere gegadigden. Ronaldo is misschien wel de beste doelpuntenmaker van de laatste twintig jaar, maar Neymar vind ik qua voetballer redelijk gelijkwaardig.
 
QueVivaRonaldo
 
1
7 mei 2017 om 05:15
Dat blijft nog steeds een mening. Dat is helemaal niet onbetwist. Verre van zelfs.
 
Guaporta
 
1
7 mei 2017 om 12:15
Oh, dat is zeker een mening. Maar als ik Ard van Peppen de beste verdediger ter wereld noem, is dat ook een mening.
 
mkvali
 
12
6 mei 2017 om 21:15
Iedereen weet ondertussen dat de rechtsback positie bij barca verzwakt is door vertrek van alves die idioten hebben hem laten gaan omdat ze hem niet deftig wouden betalen maar die kleine verwend kind die Neymar heet verdient wel meer dan messi terwijl hij amper aan messi zijn aantallen komt qua goals en assists wat ik echter wil aanduiden is dat de linksbackpositite bij barca sinds vertrek van Abidal nog steeds niet deftig is ingevuld ondanks de aanwezigheid van jordi alba , laat staan de desastreus beleid rond de rechtsbackpositie ik verklaar mij nader , in de tijd van abidal kon pep gemakkelijk van spelsysteem veranderen als hij naar een drie mans verdediging wou en alves laten doorschuiven naar middenveld of aanval dan moest hij geen speler wisselen omdat abidal ook centraal zeer goed kon verdedigen , abidal was op verdedigend vlak beter dan aanvallend waardoor de tegenpartij ook meestal via de rechterflank van barca probeerden om een gat te slaan omdat het meestal alves was die vaak uit zijn positie stond maar als busquets wat achterbleef hangen kon dat niet snel verkeerd gaan sinds vertrek van abidal en de komst van jordi alba kreeg barca eigenlijk 2 types dani alves en na jaren ervaring werd dani alves verdedigend beter dan jordi alba maar nu werd barca zowel op de rechter als linkerflank kwetsbaar omdat beide backs zeer aanvallend ingesteld waren en door vertrek van puyol en late komst van zijn vervanger werd verdediging van barca gewoon zo slap als pap ik haal dit naar boven omdat iedereen de 3-0 verlies tegen, Juventus herinnerd waar de high functional retard luis enrique koos om alba op de bank te laten omdat hij zijn verdedigend kwaliteiten niet genoeg vond om in een driemansverdediging te spelen, luis enrique begon steeds met een drie mans verdediging te spelen, had barca abidal vervangen met een speler met dezelfde kwaliteiten en karakteristieken dan had luis enrique niet moeten wisselen dan kon enrique zonder een speler te wisselen veranderen van 4 naar 3 mans verdediging Huidige directie bij barcelona is gewoon incompetent en hun beleid is dat ook , ze hadden het nochtans zeer gemakkelijk , op termijn de team voorzien van beloftevolle vervangers voor spelers die wat ouder werden maar blijkbaar is dat teveel gevraagd , noch abidal noch puyol noch xavi noch alves hebben ze deftig kunnen vervangen laat staan de coaches de spelopvatting en jeugdbeleid Barca heeft Alex grimaldo gratis laten gaan terwijl zijn huidige club een bedrag van 50 miljoen op zijn naam heeft geplakt en Marc Cucurella een ander beloftevolle linksback gaat bijna alweer gratis de deur uit en deze idioten gaan dan 25 miljoen betalen voor een linksback waar ik wel vind dat ie het gaat doen maar wetende dat ze maar jaar geleden lucas digne voor 15 miljoen hebben gehaald dan blijf je toch met vragen zitten over hoe het daar bij barca aan toe gaat nochtans hebben ze genoeg jeugdproducten en goed scoutbeleid maar nee hoor die Bartomeu is gewoon een idioot die niets van voetbal kent en amper zijn salarisboekhouding onder controle kan houden jammer voor barca en hun fans er zijn zoveel andere voorbeelden die je kunt aanhalen ze konden dybala voor 35 miljoen vooraleer hij naar juve ging halen maar neen hoor, gabriel jesus voor 35 miljoen neen hoor daar hebben alcacer voor , keita baldã£â©, bellerin als jeugdspeler laten gaan enz echt incompetentie Barca gaat kopje onder en het komt niet door de oudere spelers, de ander clubs benen bij en barca vervalt in incompetentie kijk gewoon de spelersverloop bij juve en vergleijk die barca de laatste 3 jaar en je weet waar de fout ligt directie directie directie
 
Guaporta
 
3
6 mei 2017 om 23:36
Grotendeels met je eens. Al moet ik wel zeggen dat nostalgie zegeviert in je reactie. Met Eric Abidal als linksback misten we diepgang aan de linkerkant, terwijl dat met Jordi Alba weer geen enkel probleem is. Denk dat je valide argumenten voor beiden aan kan dragen. Verder denk ik niet dat het laten gaan van Dani Alves per definitie een fout is geweest, hij speelde namelijk daarvoor al twee seizoenen wisselvallend en werd voorbijgestreefd door Sergi Roberto. Had je hem als back-up kunnen houden? Ik denk het niet, daar is Dani Alves teveel sportman voor. Natuurlijk blijft hij een waanzinnige rechtsback en had hem er nog graag bij gehad, maar denk niet dat hij basisspeler was geweest. Zeker met dit bestuur had dat tot een onhoudbare situatie geleid. Maar goed, ben net als jij geen voorstander van het huidige bestuur en had liever iemand als Augusti Benedito gezien in plaats van Bartomeu. Tot slot is het natuurlijk achteraf makkelijk praten als het gaat om versterkingen. Zelfs een bewezen topper als Ibrahimovic slaagde niet in Barcelona, het was dus nog maar afwachten of Dybala of Jesus wel waren geslaagd. Al had ik destijds ook Gabriel Jesus boven Paco verkozen. Althans, ik verwachtte niet dat Paco een optie zou zijn. Kortom, het is achteraf altijd makkelijk praten. Ik vond Paco Alcacer destijds een topversterking en dat is niet helemaal uitgekomen. Jammer, volgende keer beter.
 
Balu
 
2
6 mei 2017 om 23:02
Dit seizoen van barça is om te vergeten... hoop op versterking met name verrati en bellerin voor de rest weer de jeugd meer vertrouwen geven.
 
Guaporta
 
7
6 mei 2017 om 23:30
Hoezo? Het kampioenschap is nog niet verspeeld, de remontada tegen PSG is er een om nooit te vergeten en de Copa del Rey kan nog gepakt worden. Onvoorstelbaar zeg, blijkbaar is een seizoen waarin niet de dubbel of treble wordt gepakt al een seizoen om te vergeten. We zijn verwend geworden.
 
gloryUnited
 
8
7 mei 2017 om 01:14
Ik zou die remontada wel heel snel vergeten. Wat een arbitraire blamage was dat. Niet iets om trots op te zijn als fan van een club
 
FilipMich
 
3
7 mei 2017 om 05:15
Toch zeker wel, PSG begon vanaf minuut 1 al met overdreven tijdtrekken waardoor het niet hoeft te verbazen dat je de scheids tegen krijgt en speelde als een angsthaas. Heb je de volledige match trouwens wel gezien want ieder met "arbitraire blamage kritieken" blijkt steevast enkel de samenvattingen te hebben gezien.
 
Kluivert09
 
30
6 mei 2017 om 20:36
Eigenlijk is dit toch wel erg, Barca niet verloren van Real, Atletico, Bilbao, Sevilla, Velancia, Villareal, en ze geven de titel weg tegen Deportivo en Malaga door Enrique zijn rotaties.
 
BARCA-T
 
2
7 mei 2017 om 08:58
Je moet af en toe wel eens wisselen om je team fit te houden. Dit seizoen is er weinig blessureleed geweest. Maar dit seizoen was het wel echt extreem. Echter vind ik het heel jammer dat er tegen een aantal teams met een B elftal wordt gespeeld terwijl dat ik zelfs weet dat het een lastige pot zou gaan worden. 1 ding zeg ik je wel.. ik heb de tickets voor het kampioenschap hier liggen want Barcelona wordt dit jaar kampioen, real gaat in de overige wedstrijden nog punten verspelen als je het mij vraagt!
 
Flamezzz
 
8
6 mei 2017 om 20:38
Villareal was vandaag totaal geen tegenstand. Walk in the park. Neymar probeerde, met wisselend succes, nog wat animo in de match te brengen en de rest vond het allemaal best goed. Ik had Villareal sterker verwacht. Verder kan je hier weinig van zeggen. Waarom Jordi Alba op de bank zit, is mij trouwens een raadsel. Die Digne was leuk geprobeerd, maar mag in de zomer weer weg. Umtiti daarentegen mag nog jaren blijven. Uitstekende transfer.
 
MW007
 
8
6 mei 2017 om 20:42
Goede wedstrijd van Barca tegen een Villarreal die goed stond en meevoetbalde. Neymar speelde vandaag heerlijk, opende de trukendoos het enige nadeel is dat hij wat veel voor zichzelf ging maar dat had ook te maken met die matige Digne. Messi speelde ook weer sterk, goede assist en een mooie panenka. Ik irriteerde me naast Digne ook een beetje aan Ter Stegen, hij is vrij matig aan de bal en had vandaag daardoor bijna weer een goal tegen gekregen, gelukkig kon Pique redden. In het restend programma zie ik Barca geen punten meer verspelen, we moeten op Real hopen dat ze of een keer verliezen of twee maal gelijkspelen.
 
El Fenomeno
 
5
6 mei 2017 om 20:49
Villarreal was in de loop van de eerste helft sterker en had op voorsprong moeten komen. Helaas miste Soldado weer eens een dot van een kans.
 
Spekky
 
4
6 mei 2017 om 23:31
Als het aan jouw Real hart ligt moet dat altijd, Barca heer en meester zowel 1e als 2e helft.