Barcelona profiteert pas laat van vroege rode kaart Diego Costa
Zaterdag, 6 april 2019 om 22:39

De strijd om de landstitel in Spanje lijkt definitief beslist. Barcelona zegevierde zaterdag met 2-0 over Atlético Madrid, waardoor het verschil tussen de nummers een en twee van de ranglijst nu elf punten bedraagt. Atlético stond meer dan een uur met tien man op het veld. Diego Costa kreeg rood voor commentaar op de arbitrage, maar de Catalanen leken daar niet van te kunnen profiteren. In de slotfase sloeg Barcelona alsnog tweemaal toe.

De eerste helft veranderde na de uitsluiting van Diego Costa, na 28 minuten spelen. Atlético zat tot dat bewuste moment goed in de wedstrijd en zorgde voor gevaar rondom het doelgebied van Marc-André ter Stegen. Het ontbrak het team van Simeone wellicht aan lef om de wedstrijd open te breken. De rode kaart was dan ook een hard gelag voor het bezoek. Na een verloren duel om de bal met Jordi Alba uitte de aanvaller zijn ongenoegen richting de arbitrage en Jesús Gil Manzano trok meteen een rode kaart.

Barcelona, dat in de dertiende minuut de paal had geraakt via Jordi Alba, zette meer druk op de defensie van Atlético, ontfermde zich over de bal en liet deze ook niet meer los tot het rustsignaal. De beste kans voor de Catalanen was voor Philippe Coutinho. Oog in oog met Jan Oblak kwam de doelman met een spectaculaire redding als winnaar uit de strijd en zodoende eindigde de eerste helft doelpuntloos.

In het eerste kwartier na rust slaagde Barcelona er niet in om het veld breed te maken en de bal sneller rond te laten gaan. Op de momenten dat Atlético in balbezit was, liet het team van Valverde onvoldoende na om de bezoekers op te jagen. De beste kansen bleven voor Barcelona, maar Oblak toonde andermaal zijn klasse. De doelman had een inzet van Messi door en hield ook Luis Suárez van het scoren af, na een goede actie van de Argentijn.

Oblak bleef ook in het restant van het duel het allergrootste obstakel voor Barcelona. Twintig minuten voor tijd reageerde de Sloveen goed op een schot van Coutinho en daarna eindigde ook een inzet van de voor Arthur ingevallen Malcom in de handen van de keeper. In de slotminuten trokken de Catalanen het duel alsnog naar zich toe. Oblak had zes minuten voor het einde geen antwoord op een geplaatste inzet van Suárez en niet veel later bepaalde Messi de eindstand. Hij kreeg de bal mee met een gelukje na een duel met José Maria Giménez en rondde daarna af zonder naar het doel te kijken.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (68)

 
PAASCHKAAL
 
60
6 april 2019 om 22:40
Oblak keepte geweldig. Diego Costa totaal respectloos en gewoon dom. Goed dat de scheidsrechter ingreep, zou veel vaker moeten gebeuren. Griezmann uitfluiten sloeg nergens op. Atletico hield knap en lang stand maar was uiteindelijk gewoon fysiek kapotgespeeld. Messi was echt mega dominant. Soepele aannames, draaibewegingen, acties, schoten, combinaties. Een lust om naar te kijken. Suarez werkelijk fenomenale goal. Wat mij opviel was het grote verschil tussen links en rechts bij Barcelona: als Alba op links diepgaat, krijgt hij practisch altijd de bal (diep of in de voeten). Op rechts liep Roberto vaak (en Malcom later ook) goed diep, maar werd dan steevast overgeslagen. Jammer want het waren echt goede loopacties die telkens niet beloond werden. Voor de rode kaart was het echt een leuke wedstrijd. Daarna werd Barcelona beter, maar niet goed genoeg. Coutinho weer praktisch onzichtbaar (behalve zijn balverlies) en alles moest van Messi komen (die voor de zoveelste keer maar weer eens opstond). Er kwam ontzettend veel ruimte, waar Valverde beter op had moeten inspelen. Hij bracht welliswaar Malcom (die wel erg voorspelbaar is, telkens naar zijn linker en dan balletje terug), maar Alena moest veel te lang wachten. Daarnaast had hij Roberto met diens loopvermogen gewoon naar het middenveld moeten halen en Semedo rechtsback zetten voor diens snelheid en loopvermogen. Dan loop je Atletico helemaal kapot en geef je ze geen kans. Met wissels kan je ook een duidelijke boodschap afgeven, maar Valverde wacht weer veel te lang. Mede daardoor kon Atletico lang standhouden. Overigens heel veel respect voor hun verdedigende discipline en kwaliteit. Ter Stegen hoefde niet veel te doen, maar deed alles goed wat hij moest doen. Busquets en Rakitic ook erg sterk. Het belangrijkste was niet verliezen vanavond, en dat is gelukkig gelukt. Nu op naar de Champions League. Hoop echt dat Alena daarin meer minuten krijgt dan Coutinho want Alena speelt veel directer, is gevaarlijker en lijkt van tevoren al te weten wat er moet gebeuren en doet dat vervolgens ook. Coutinho heef genoeg kansen gehad. Forca Barca!
 
FilipMich
 
10
6 april 2019 om 22:44
4-4-2 dan met Alena ipv Coutinho? Waarom niet. Kansen stijgen met 10%
 
PAASCHKAAL
 
5
6 april 2019 om 22:49
Ja helemaal mee eens. Maakt niet uit dat Arhur, Alena, Busquets en Rakitic allemaal centraal spelende middenvelders zijn, want de vleugels worden toch bezet door door de links- en rechtsback. Overigens opvallend dat Lenglet speelt ipv Umtiti. Die was vorig jaar echt geweldig, maar sinds zijn blessure niet meer zo denderend (afgelopen wedstrijd zelfs echt slecht). Dat terwijl Lenglet zich echt boven verwachting goed staande houdt. Ik snap het dus zeker, maar denk dat Barcelona dan wel een probleem gaat krijgen want denk niet dat Umtiti of Lenglet wil gaan banken volgend jaar. Dus dan toch iemand verkopen? Want naast elkaar, 2 linksbenige Cv's, lijkt me geen goed idee. Liever Piqué en De Ligt meer minuten geven en dan Umtiti of Lenglet voor 60 miljoen ofzo verkopen.
 
XaviHernandez_
 
23
6 april 2019 om 23:09
Kansen dalen eerder met 90% aangezien je dan Messi aan het vermoorden bent.
 
Guaporta
 
14
6 april 2019 om 23:30
Volgens mij is dit een overbodige discussie aangezien Ousmane Dembélé vanaf aanstaande woensdag waarschijnlijk weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. De discussie over Coutinho of Aleñá als linksbuiten is dus overbodig; de Fransman hoort daar natuurlijk gewoon te staan. Wat mij betreft mogen we de volgende namen tot de 'gala Xi' rekenen; Ter Stegen; Sergi Roberto, Gerard Piqué, Clément Lenglet, Jordi Alba; Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Arthur; Lionel Messi, Luis Suárez, Ousmane Dembélé Op de bank heb je dan nog Jasper Cillessen, Nelson Semedo, Samuel Umtiti (aangezien hij duidelijk wedstrijdritme moet opdoen om zijn oude niveau te halen), Arturo Vidal, Carles Aleñá, Malcom, Philippe Coutinho op de bank om in te brengen.
 
LaManita5
 
5
6 april 2019 om 23:42
Hopelijk wordt Dembélé dit keer rustig gebracht. United moet je ook aankunnen zonder hem, dus ik hoop hem geleidelijk aan weer terug te zien. Overigens wel akkoord met de sterkste 11. Al is het grote voordeel van Barcelona dit jaar dat ze een zeer sterke bank hebben. Toch indrukwekkend als je die namen ziet.
 
Joey91
 
4
7 april 2019 om 00:04
@Guaporta Heb liever Semedo rechtsback dan Roberto en Umtiti heb ik in topvorm ook liever dan Lenglet ondanks dat hij het goed doet nu. Maar voor de rest helemaal met je eens.
 
carlosjr11
 
32
6 april 2019 om 22:47
Die kritiek op coutinho begint denk ik een trend te worden. Speelde toch redelijk sterk, zeker in de 1ste helft. Met zo 'n prijskaartje verwacht je meer van hem maar daar kan hij niks aan doen.
 
PAASCHKAAL
 
22
6 april 2019 om 22:51
Nee absoluut niet. Vond hem weer meermaals dom balverlies leiden, en als linksbuiten biedt hij gewoon niet genoeg. Heeft geen snelheid en zijn grootste gevaar, dat geweldige krullende schot, zien we al maanden niet meer.
 
Skeuomorf
 
25
6 april 2019 om 22:47
Vond coutinho op zijn afronding na een prima wedstrijd spelen, je laat je in je analyse denk ik te veel leiden door 'het algemene gevoel' en de hetze tegen coutinho. En hoewel ik het helemaal met je eens ben dat Alena een groot talent is dat meer minuten verdiend, vond ik m vandaag niet zo bijzonder
 
PAASCHKAAL
 
2
6 april 2019 om 22:57
Nee ik vond dat Coutinho een paar keer dom balverlies leed en overall gewoon te weinig bracht. Is een van de zoveel maar hij moet meer zijn. Voor wat hij doet, heeft Barcelona er al 3 op het middenveld staan en een paar op de bank. Dan kan je beter iemand anders linksbuiten zetten. Alena kreeg vandaag te weinig minuten om veel te kunnen doen. Toch draait hij altijd goed open, speelt strak en secuur in zonder balverlies te leiden en hij is erg creatief. Ik zou het mooi vinden als er over 2 jaar een vast middenveld staat met De Jong-Arthur-Alena.
 
XaviHernandez_
 
25
6 april 2019 om 23:05
Coutinho was juist op de belangrijke momenten balvast. Van zijn 39 passes zijn er 38 aangekomen. Van zijn 9 dribbels komt hij er 5 keer langs. Was gewoon een goede wedstrijd van hem.
 
Skeuomorf
 
0
6 april 2019 om 23:14
Ik wil dit spelletje eigenlijk niet beginnen, omdat ik Alena een mooie speler vind, maar hij verloor de bal op een gegeven moment vanwege een ziekenhuisbal, waarmee ie alba niet wist te bereiken. Veel spelers van Barcelona waren vandaag slordig, maar al met al hebben ze tegen een stugge tegenstander een prima wedstrijd gespeeld. Coutinho 1e helft (ondanks af en toe balverlies) zeer dreigend en sterk in z'n link up play. Tweede helft wat meer onzichtbaar, maar niet slecht.
 
Guaporta
 
19
6 april 2019 om 22:57
Je maait het gras voor mijn voeten weg. Een gedreven Lionel Messi, een belangrijke Luis Suárez, de wisselvallige wisselwerking op de vleugels, Jan Oblak de voornaamste sta-in-de-weg, etc. Toch ben ik het niet helemaal met je eens wat betreft Philippe Coutinho en Malcom. Natuurlijk speelde Coutinho geen eenvoudige wedstrijd tegen dat diepe blok van Atletico Madrid, maar de laatste weken lijkt hij toch wat vrijer in zijn hoofd. Hoewel we uiteraard meer mogen verwachten van een speler waar je een dergelijk bedrag voor neertelt, maar 'onzichtbaar' gaat me te ver. Sterker nog, ik vond Coutinho vandaag sterk spelen in de kleine ruimte en was relatief vaak aanspeelbaar voor de combinatie. Een wereld van verschil ten opzichte van eerder dit seizoen! Wat betreft Malcom... Die jongen bood zoveel meer dan alleen diepgang over de rechtervleugel! Vond het trouwens een briljante wissel van Ernesto Valverde door Malcom in te brengen voor Arthur. Direct daarna zag je dat Saúl moest kiezen tussen de mandekking van Messi en de zone afdekken waar Malcom constant in dook. Eens te meer een geslaagde wissel van Valverde dus vandaag. Al met al kunnen we stellen dat het kampioenschap vandaag veilig is gesteld. Elf punten voorsprong is meer dan genoeg om de prioriteit vanaf nu te leggen bij de Champions League, te beginnen met Manchester United volgende week woensdag!
 
PAASCHKAAL
 
4
6 april 2019 om 23:01
Coutinho deed zeker ook dingen goed, maar dat combinatie voetbal doen de jongens op het middenveld ook. Als linksbuiten moet je meer brengen. Coutinho heeft daar de snelheid niet voor en zijn geweldige schot laat hij ook al lang niet meer zien. Malcom bracht inderdaad zeer veel, maar vond het jammer dat hij Saul bijvoorbeeld niet durft op te zoeken en voorbij gaat (toch geen onpasseerbare muur). Het spel van Barcelona met het eindeloze passen is geweldig, maar af en toe mag ook best iemand anders dan Messi een man voorbij komen. Ik blijf geen fan van Valverde. Hopelijk is het kampioenschap veilig!
 
Guaporta
 
1
6 april 2019 om 23:22
Op beide punten met je eens. We mogen meer verwachten van Philippe Coutinho en Malcom mag meer brutaliteit met zijn dribbels tonen. Aan de andere kant mogen we ook erkennen dat beide spelers in de afgelopen weken bezig zijn aan een opmars. Het korte en snelle combinatiespel hebben we natuurlijk in de voorgaande maanden nauwelijks gezien van Coutinho, terwijl we Malcom überhaupt nauwelijks tussen de lijnen hebben gezien. Ernesto Valverde is naar mijn mening nog steeds geen oefenmeester die bij de club past, maar we mogen ook erkennen dat hij de laatste weken meermaals het verschil maakt door geslaagd wisselbeleid. We zien zelden dat hij een aanvaller brengt voor een middenvelder, maar vandaag zorgde dat uiteindelijk ervoor dat de wedstrijd in het voordeel van Barcelona kantelde.
 
RamonDore
 
3
6 april 2019 om 23:23
Ik hou mijn hart vast voor dit barca! Afhankelijk van een speler en tikkie takka vermoord.. denk zelfs dat Ajax een betere kans maakt tegen dit barca dan tegen juve op een positief resultaat thuis! De noodzaak van vernieuwen kwam aan het licht tegen tien van atketico werkelijk nul creativiteit .. zo zonde.
 
El_Guaje7
 
36
6 april 2019 om 22:40
Die Suarez heeft heel lang aan lopen kloten dit seizoen, maar wauw wat heeft hij zich geweldig opgepakt. Beste spits van de wereld op dit moment imo.
 
Skeuomorf
 
42
6 april 2019 om 22:50
Haha Suarez is zo'n bijzonder geval: hij kan in éénn wedstrijd zowel als de slechtste en als de beste spits ter wereld spelen
 
Arsenallz
 
4
6 april 2019 om 22:40
Ik heb alleen het laatste deel van de wedstrijd gezien, maar het lijkt me een verdiende overwinning van Barcelona. Oblak is echt een prachtige keeper, al ben ik van mening dat hij met zijn klasse de bal van Suarez had kunnen hebben - daarna was het verzet van Atleti ook meteen gebroken. Bruut hoe Messi de 2-0 binnenschiet.
 
levski1
 
19
6 april 2019 om 23:23
Dat schot was werkelijk onhoudbaar, perfect gekruld, met genoeg kracht en de bal botste exact ter hoogte van Oblak – bij zulke goals kun je echt niet naar de keeper wijzen, dat is niet fair. Oblak keepte overigens een wereldpartij, het is jammer van de twee goals die hij binnenkreeg, want hij was zonder twijfel de man van de wedstrijd geworden.
 
Arsenallz
 
3
6 april 2019 om 23:32
In de studio was er anders ook wel twijfel hoor. Oblak zette een stap teveel waardoor hij over de bal ging. Het is ook geen blunder, maar ik had alsnog het gevoel dat juist hij meer had kunnen doen.
 
levski1
 
17
6 april 2019 om 23:44
Je hebt gelijk, had hij maar gewoon aan de paal gestaan, dan was de bal recht in zijn armen gevlogen ??
 
Linkerbaan
 
30
6 april 2019 om 22:41
Hij zou vermoedelijk "ik schijt op je hoerenmoeder" gezegd hebben. Hoe kom je er op ??
 
cruyflegacy
 
7
6 april 2019 om 22:42
Gebeuet wel vaker.. alleen echt stom van hem om het in zijn gezicht te zeggen ??. Tja
 
Wim_D
 
7
6 april 2019 om 22:43
Ik dacht lang dat het 0-0 zou blijven. Knap van barca om in de laatste 10 minuten twee keer te scoren. De goal van Squarez was echt heerlijk..
 
-The Maestro-
 
15
6 april 2019 om 22:43
Het team heeft vandaag gestreden, dus ik kan alleen maar trots zijn op mijn jongens. Echter ben ik op een iemand niet trots, namelijk Diego Costa. Je team zo in de steek laten, omdat je jezelf niet kunt beheersen is diep triest. Verkoop hem mooi aan een van die geïnteresseerde Chinese clubs en haal een jonge topper zoals Jovic. Morata gaat ook alleen maar naar de grond, dus daar heb je ook weinig aan.
 
BVRCV
 
19
6 april 2019 om 23:04
Ik zeg je eerlijk, ookal hebben jullie verloren hier liet Simeone zijn ‘cojones’ wel zien. 2 backs eraf halen voor 2 spitsen. Chapeaux.
 
bf1994
 
9
6 april 2019 om 22:44
Kampioenschap zo goed als binnen. Messi was vandaag weer echt heel erg goed. en Oblak evenaarde hem bijna. hij had het nog 5minuten moeten volhouden. Wat ook wel gezegd mag worden is de gedurfde wissel van Valverde, ik kon mijn ogen niet geloven toen ik malcolm zag komen voor arthur. dacht hij brengt vidal 100%. Pique op dit moment misschien de beste verdediger op de wereld? Vind hem de laatste paar weken toch echt enorm sterk. Coutinho speelde een goede eerste helft, tweede helft beetje onzichtbaar, maar maakte opzich weinig fouten
 
Matjeq
 
24
6 april 2019 om 22:46
Pique is al langer dan een paar weken heel goed. Al 3-4 maanden
 
LaManita5
 
7
6 april 2019 om 22:55
Gelukkig dat Valverde Vidal niet bracht of het was forfait...die was namelijk geschorst vandaag Maar serieus, Arthur liep er na die rode kaart voor spek en bonen bij en het was dan ook zeer logisch om hem er af te halen. Arthur blijft een fenomenale voetballer, maar de laatste wedstrijden iets minder op dreef. Goed, hij zal wel weer goed in vorm komen. Malcom is daarentegen weer goed op dreef en ben echt blij dat hij zijn kansen grijpt.
 
bf1994
 
1
6 april 2019 om 23:24
had de opstelling en team niet bekeken. wist niet eens dat die niet op de bank zat. Maar klopt inderdaad. arthur deed niet zo superveel
 
stnka33
 
9
6 april 2019 om 22:44
Ligt het nou aan mij of was de 2-0 buitenspel? Hebben toch gewoon VAR daar?
 
Arsenallz
 
3
6 april 2019 om 22:50
Ik twijfelde ook, eerlijk gezegd. Je kan vaak na een herhaling zonder streep het nooit perfect zien. Niet dat het iets uitmaakt.
 
Moyashi
 
4
6 april 2019 om 22:45
Geweldig dat we volle buit zo laat nog wisten binnen te slepen. Nu is landstitel zo goed als definitief. Jeetje wat was die Oblak goed. Het was eventjes Messi vs Oblak voor uurtje ofzo. Gelukkig wisten we hem te verrassen met een goed spelende Messi en Suarez. Malcolm viel heerlijk in, de wissels waren goed en volle buit is binnen!
 
achmedn
 
4
6 april 2019 om 22:45
Onder valverde is er eigenlijk maar 1 belangrije wedstrijd verloren (na supercup toen hij er net was). Alle wedstrijden tegen real of atletico, alle cruciale beker duels alle cl wedstrijden muv die ene tegen roma zijn gelijk of gewonnen
 
FilipMich
 
16
6 april 2019 om 22:46
Barca op treblekoers! Wie gaat die centrale as Ter Stegen - Pique - Rakitic - Messi iets maken?
 
Arsenallz
 
3
6 april 2019 om 22:51
Zo goed vond ik Rakitic niet, had er vanaf gemogen met een rode kaart.
 
Moyashi
 
4
6 april 2019 om 22:54
Ik denk dat Liverpool daar zeker wel antwoord op heeft met hun snelle omschakelingen, mochten we langs United komen en zij langs Porto.
 
Flamezzz
 
2
7 april 2019 om 01:00
United is echt geen probleem. Die maken geen kans tegen dit Barcelona
 
Moyashi
 
3
7 april 2019 om 01:48
Ik kijk er liever match per match tegenaan en niet wat op papier de betere ploeg maakt. Tegen Roma hadden we ook een 4-1 voorsprong weggegeven. Niks is onmogelijk en al helemaal niet in dit CL seizoen waar al vaker comeback van underdogs voor sensatie zorgde.
 
FcGrun050
 
5
6 april 2019 om 22:47
Oh man wat een onwijs domme actie weer van Diego Costa. Echt het hele elftal laat hij weer in de steek. Enige lichtpunt van Atletico hield zich weer enorm sterk voor Atleti, Jan Oblak. Wat verdiende hij meer, echt de beste keeper ter wereld naar mijn mening. Alleen kan je tegen de twee beste doelpuntenmachines ter wereld niet de 0 houden, al helemaal niet als je met 10 man speelt. Barcelona speelde weer met flair, verplaatste het spel zo snel en in de omschakeling waren ze weer goed. Soms een klein beetje slordig, maar 80 procent van de acties eindigde het op een schot op goal. Alleen mag Coutinho wel even zijn game verhogen, want hij heeft het al lastig en hij krijgt de kans om het hele tijd de laten zien. Maar als je hele tijd zo blijft spelen, dan is je krediet bij de trainer ook gewoon op. Malcom pakt het beter op, nadat hij het lastig had. Ik hoo dat hij zijn draai gaat vinden, al helemaal bij het bedrag wat Barca heeft betaald.
 
MW007
 
5
6 april 2019 om 22:49
Titel is binnen! Haast alles moest weer van Messi komen. Barca had al veel eerder voor moeten staan maar Oblak keepte erg goed. Wel heerlijk hoe Suarez de bal met een effect erin schoot en daarna direct Messi met een no look goal. Costa gewoon een hele domme speler en terecht dat de scheids rood geeft. Wat is die morata een matennaaier zeg, valt bij elk vleugje wind al op de grond. Achja op naar woensdag tegen United!
 
LaManita5
 
4
6 april 2019 om 22:49
Zeer jammer dat de match verpest werd door die rode kaart van Costa. Al was het daarvoor ook al vrij duidelijk dat Atletico niet gekomen was om goed voetbal te brengen. Weeral. Barcelona was matig vandaag en Valverde heeft (uiteraard) weer heel lang gewacht om zijn offensieve troeven op tafel te leggen, maar Barcelona gaat gewoon oververdiend de titel opnieuw pakken. Ik kan gewoon bijna niet geloven dat er nog mensen kunnen blijven genieten van het voetbal dat Atletico week in week uit laat zien. Je hebt zoveel kwaliteit op het veld staan, maar toch blijf je vasthouden aan dat resultaatvoetbal. Simeone evolueert niet en blijft in die underdog rol kruipen en zich als een mafketel gedragen langs de zijlijn. Hij verdient zeker het nodige respect voor wat hij heeft bereikt met Atletico, maar het is echt tijd om het over een andere boeg te gooien.
 
MSN10
 
2
7 april 2019 om 00:00
En dan snap ik niet hoe hij elke x bij de laatste 3 zit van beste trainer van de wereld. Ik snap dat niet. Het is duidelijk dat hij atletico naar een hoger niveau heeft getild maar veel is er niet veranderd aan zijn spel. Precies wat jij aangeeft resultaatvoetbal.
 
MSN10
 
3
6 april 2019 om 22:52
Barca Goed bezig. La liga zo goed als zeke binnen. De finale copa del rey nu nog finale champions league en knallen. Die Messi heb ik geen worden meer voor en die goal van Suarez was fenomenaal. Sergi roberto moest door geschoven worden naar het middenveld omdat atletico helemaal kapot was en die jongen blijft maar lopen. Dit was echt een wedstrijd voor Vidal maar ja geef niet het belangrijkste is de 3 punten die binnen zijn. Ik snapte de fans niet waarom ze Griezmann zomaar uitfluiten dat sloeg werkelijk nergens op. Jammer van de rode kaart echt waar had liever toch gezien dat costa erin bleef tot de einde. Ik vind dat scheidsrechters mee moeten leven met de spelers en begrijpen dat frustratie er eenmaal bij hoort vandaar dat gescheld en al. Het is gewoon een soort van stopwoord dat puta madre.
 
Freeza
 
0
6 april 2019 om 23:22
Vidal was helaas geschorst
 
MSN10
 
0
6 april 2019 om 23:54
Ja dat weet ik gele kaart tegen villareal. Dit was een perfecte wedstrijd voor hem. Alles wat in deze wedstrijd zat was gewoon Vidal de juiste kwaliteiten.
 
Moyashi
 
8
6 april 2019 om 23:08
Ik heb erg veel vertrouwen in het huidige spel, maar ik wil dat ze eens volle focus op de CL leggen. Met een gat van 11 punten hoop ik nu wat meer rust voor spelers als Pique, Rakitic, Busquets, Suarez en Messi in La Liga. Laat Messi a.u.b. de focus niet op Pichichi ofzo leggen en zich sparen voor de belangrijkere fase in de CL!
 
levski1
 
1
6 april 2019 om 23:47
Tegen Villarreal hebben genoeg spelers rust gekregen, vandaag was een cruciale overwinning en nu kunnen ze La Liga rustig uitspelen, met 4 overwinningen uit 8 wedstrijden zijn ze kampioen. De focus kan vanaf nu dus volledig op de CL gelegd worden, althans dat hoop ik toch.
 
Moyashi
 
3
6 april 2019 om 23:52
Ja, maar vaak zijn we al kampioen en spelen spelers als Busquets, Pique, Messi en Suarez nog steeds 90 minuten in een nietszeggende La Liga match, om vervolgens uitgeput de CL wedstrijd tegemoet te gaan. Dat is nu al paar seizoenen telkens `t geval. Nu moeten ze op safe spelen en de eerste match in La Liga Messi en Suarez niet eens opstellen. Ten eerste krijgen de beste heren voorin rust voor de return tegen United en lopen ze geen risico op blessures. Dit seizoen speelde Suarez vaak met een hoop kniepijn en ondanks dat Messi op weg is naar de Pichichi zal het mij een worst wezen als Mbappe hem bijvoorbeeld wint, zolang hij maar genoeg rust krijgt voor de Cl. Dit deed Zidane 3 jaar achter elkaar heel goed met Ronaldo en je zag een Ronaldo die volledig uitgerust was tijdens de belangrijke CL wedstrijden waarin hij vaak de doorslag in gaf. Messi is ieder seizoen misschien maximaal 5 wedstrijden aan `t rusten en dat zijn meestal fases in de Copa Del Rey.
 
MSN10
 
4
6 april 2019 om 23:57
Je moet niet vergeten dat Messi 70% van de wedstrijd aan het wandelen is. Hij weet precies wanneer hij moet gaan en bespaart z’n krachten heel slim.
 
levski1
 
1
7 april 2019 om 00:22
Het pakte heel goed uit voor ze in de CL, verder niet. Met alle respect (want dat verdient Real absoluut voor hun CL-prestaties), maar ik heb liever dat Barca tot het einde meestrijd om alle titels, dan elk jaar meedoen om 1 prijs. Verder heb je wel gelijk, hoewel er volgens mij veel te veel gewezen wordt naar vorig jaar, waar één mindere avond in Rome als het ware heel het seizoen heeft verpest, terwijl het in feite een zeer goed seizoen was. Die avond hebben ze zich zwaar misrekend, maar voor hetzelfde geld waren ze doorgestoten naar de halve finales en had niemand het meer over spelers laten rusten en krachten verdelen. Maar goed, dat is slechts mijn mening daarover, ik blijf in ieder geval hopen op een nieuwe treble.
 
MSN10
 
0
6 april 2019 om 23:56
Weet je wat het is, Messi bepaald echt zelf wanneer hij wel of niet speelt. Natuurlijk luistert hij een x maar dat hij veel rust gaat nemen en wedstrijden zal laten schieten dat zit gewoon niet in hem. Messi houd nog teveel van het spelletje. Ik ben het zoiezo helemaal met je eens.
 
Moyashi
 
0
7 april 2019 om 00:57
Ja, ik zie ook liefst Messi ieder week 90 minuten op 't veld en dat hij altijd wilt spelen is prima, maar er zijn meerdere spelers die wel wat vaker rust horen te krijgen.
 
fransmanneke
 
2
7 april 2019 om 07:37
Bekijk de samenvatting, Coutinho heeft een van zijn beste wedstrijden gespeeld. Ok , ook wel veel balverlies, maar dat kan je van Messi vandaag ook zeggen, enkele keren te pletter gelopen.
 
Barcca
 
1
7 april 2019 om 12:48
Na de rode kaart is het nooit meer een wedstrijd geworden. Of Costa het tegen de scheids had of niet, het is gewoon oliedom. Loopt op de scheids af en roept dingen wat niet door de beugel kan. Grotere kans dat je er vanaf moet dan dat je mag blijven staan. Barcelona zal wel echt beter met de kansen om moeten gaan in de CL, anders kan het zomaar een As Romaatje worden. Weliswaar keepte Oblak echt een wereldpot, hield Lles eruit. Zie veel liever Semedo ipv Roberto. Dembele niet te vroeg brengen, laat hem maar volledig herstellen, Barca gaat hem echt nodig hebben.