Barcelona slaat last minute-aanval Bayern af en bereikt akkoord met Dest
Woensdag, 30 september 2020 om 11:44

Sergiño Dest heeft een persoonlijk akkoord met Barcelona, zo meldt De Telegraaf. Nadat de clubs dinsdag het papierwerk voor de transfer hadden afgerond, bereikte de back van Ajax zelf woensdagochtend overeenstemming over een verbintenis voor vijf seizoenen. Als Dest de medische keuring woensdag doorstaat, kan hij vrijdag in het Camp Nou worden gepresenteerd.

Opvallend is dat Barcelona zich op het allerlaatste moment nog moest wapenen tegen Bayern München, zo meldt de krant. De Catalanen leken de Duitse topclub definitief te hebben afgeschud, maar Bayern deed een last minute-overvalpoging. Bayern bleek bereid alle bedragen van Barcelona te overtreffen, maar de keuze van Dest was al gemaakt.

Mede door de concurrentieslag wisten Dest en zaakwaarnemer Joes Blakborn 'een geweldig miljoenencontract' te regelen voor een negentienjarige speler, aldus De Telegraaf. Dinsdagavond laat kwam Dest aan op het vliegveld in Barcelona en vrijdag kan hij aansluiten bij de selectie van trainer Ronald Koeman. Donderdag speelt Barcelona in competitieverband tegen Celta de Vigo.

Naar verluidt betaalt Barcelona twintig miljoen euro, exclusief vijf miljoen euro aan bonussen, voor Dest. De verdediger is de vierde basisspeler die Ajax verlaat, na Hakim Ziyech (Chelsea), Donny van de Beek (Manchester United) en Joël Veltman (Brighton & Hove Albion). Daarnaast worden onder anderen André Onana en Nicolás Tagliafico in verband gebracht met een transfer.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (95)

 
DeToekomstAjax
 
46
30 september 2020 om 11:49
Dus wat Barca bij Bayern deed, en Bayern boos over was, deed Bayern nu bij Barca? Verder begrijp ik de stap wel vanuit Dests oogpunt, maar ik vrees wel dat het voor zijn carrière niet de beste stap is. Hoop dat hij veel aan spelen toe komt, dan kan deze pas 19-jarige jongen wel eens de verrassing van de Primera Division worden, maar als het de andere kant op valt (waar ik bang voor ben) kan het voor hem wel eens op een anti-climax uitlopen.
 
MessiBazoer
 
18
30 september 2020 om 11:52
Hij zal genoeg aan spelen komen denk ik. 2e back achter Sergio Roberto, waar ik zelf niet zo’n fan van ben. Met zijn snelheid kan hij genoeg van waarde zijn om het slome centrale duo te compenseren, net als Alba aan de andere kant. Transfer puur voor de toekomst. Over een jaar of 2 willen ze natuurlijk dat hij er staat.
 
Medellin
 
10
30 september 2020 om 11:58
Dacht dat hij bij Barca basis werd en bij Bayern op de bank.bayern lijkt mij de betere keus te zijn, nu en lange termijn (eigen carriere, die gaan gericht te werk). Bij Barcelona heb ik mijn twijfels.
 
Delpay96
 
58
30 september 2020 om 12:02
Dest speelt Sergi Roberto er zo uit. Roberto is meer een voetballende middenvelder, komt snelheid te kort. Ik zeg niet dat Dest nu al wereldtop is, maar heeft wel de snelheid en loopvermogen, zoals Alba.
 
barcalover123
 
5
30 september 2020 om 12:03
Mezzibazoer, nee sorry Dest moet er nu staan. Zoals je zegt bakt Roberto er niks van op rb dus Dest moet echt wel meteen staan. Jongens als Pedri of Triancao hoeven dat nu niet omdat er een wereldtopper voor hun staat.
 
Holland8
 
10
30 september 2020 om 12:29
Op basis van zn kwaliteiten is de kans groot dat Dest snel basisspeler wordt bij Barca. Bij Bayern schatte ik die kans nog groter omdat Pavard niet over de specifieke kwaliteiten van Dest beschikt (sergio Roberto overigens ook niet). Sergio Roberto is nog een jongen van de club bij wie de trainer en fans sommige tekortkomingen door de vingers willen zien. Pavard heeft dat voordeeltje niet.
 
D-Bergkamp
 
9
30 september 2020 om 12:37
@medellin, het is toch een enorm grote kans op een basis plaats? Je concurrent (sergi Roberto) is met afstand de zwakste speler in de basis 11. Verder is Dest zijn kwaliteit op stomen en combineren met de naar binnen trekkende buiten speler. En voila, Messi staat op rechtsbuiten welke voornamelijk naar binnen zal gaan. Het spel is Dest als gegoten en de opstelling ook. En als bonus punt is er nog een Nederlandse coach die vertrouwen in hem heeft.dest gaat gewoon 35+ wedstrijden spelen en word basis speler. Niet perse vanwege zijn kwaliteiten (die hij zeker wel heeft). Juist omdat er geen betere mogleijkheid is voor Dest om basis speler te zijn.
 
BVB058
 
3
30 september 2020 om 13:08
Ik denk dat dest zn karakter zijn carrière veel in de weg zal zitten
 
Ravel
 
4
30 september 2020 om 13:06
Bayern heeft 't gewoon erg slecht aangepakt. Als ze gewoon meteen een fatsoenlijk bod hadden gedaan hadden ze 'm al gehad. Persoonlijk denk ik dat hij beter voor Bayern had kunnen kiezen stabiele, professionele club en op dit moment een paar klasses beter dan Barca. Maar zij hebben wel doorgepakt en kan me ook voorstellen dat dat ook een belangrijk aspect is in de keuze van Dest. ik kan me de aantrekkingskracht van Barca trouwens ook nog steeds zeker voorstellen. Ben benieuwd had t eigenlijk niet verwacht zou mooi zijn als ie 't goed gaat doen daar zowel voor hem als voor Barca, al heb ik op een of andere manier m'n twijfels maar we gaan 't zien.
 
Armo4
 
1
30 september 2020 om 13:49
Er zit ook een Nederlandse coach bij Barca. Wellicht is dat de reden.
 
FR-4life
 
159
30 september 2020 om 11:50
Je wordt er af en toe jaloers van. Rond de 20 miljoen euro voor een middelmatige back.... krijgen wij niet eens voor onze beste spelers....
 
janter
 
33
30 september 2020 om 11:52
Ja dit vind ik ook bizar. Zelfs een wisselspeler was ie. Snap ook echt niet wat die grote clubs in hem zien. We zullen zien wat die gaat brengen bij Barca, maar ik verwacht niet heel veel.
 
myvision
 
33
30 september 2020 om 12:12
Waar komt precies het idee vandaan dat hij een wisselspeler is/was? Hij heeft vorig afgebroken seizoen gewoon 20 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en ook nog eens 5 in de CL! Daarbij is het echt een matige transfer te weten dat Veltman ook al een transfer gegund is en als Mazraoui geblesseerd/uit vorm raakt we echt een megaprobleem op de rechtsback hebben.
 
Kolbeinn_Sigi
 
47
30 september 2020 om 12:15
Omdat her deze zomer duidelijk was dat Mazraoui hem eruit zou spelen. Mazraoui kreeg veel meer het vertrouwen. Dest had een basisplek omdat Nous geblesseerd was. Je ziet nu ook gewoon dat Mazraoui ongelooflijk goed speelt.
 
DennisJWT
 
16
30 september 2020 om 12:26
Mazraoui kreeg natuurlijk ook het vertrouwen omdat al lang en breed duidelijk was dat Dest zou vertrekken. Zijn 2 gelijkwaardige spelers al gaat mijn persoonlijke voorkeur ook uit naar Mazraoui. Maar Dest is natuurlijk wel wat jonger en misschien ligt zijn top wel hoger.
 
Glenn16
 
12
30 september 2020 om 12:38
Als je dat zelf niet ziet wat de clubs in hem zien heb je weinig verstand van voetbal. Alle backs zijn tegenwoordig wingbacks. Dest heeft het vermogen om heel de flanken te berstrijken en kan daarnaast erg goed voetballen in de kleine ruimte. Zijn techniek is ook erg goed en het is een mooie voetballer om naar te kijken. Precies wat ze bij barca zoeken in een back.
 
xstream
 
18
30 september 2020 om 12:57
Schijnbaar ben ik hier in de minderheid als ik zeg dat ik Dest beter vind dan Mazraoui. Vorig seizoen speelde Maz toch echt enorm veel matige potjes? Het is alweer 2 jaar geleden in een top team dat hij leuk mee deed, maar meer ook niet. Dest heeft veel meer dreiging en diepgang. Defensief allebei matig, maar dan vind ik ook Dest de betere. Mazriaoui heeft ook nog de neiging soms hele rare dingen te doen, o.a. qua kaarten pakken dat je denkt, wat doe je nou eikel? Bayern en Barca zullen dat ook allemaal wel zien, want ze halen Dest en geen topclub zit op Mazraoui te wachten. Leuk dat hij nu weer een goed potje speelde, maar ik zou zelf ook proberen niet afhankelijk te worden van Maz op de rechtsback positie.
 
Ayrshire
 
3
30 september 2020 om 13:41
Ik ben het helemaal met je eens xstream. Mazraoui wordt vaak herinnerd voor zijn beslissende acties in de CL campagne, maar men gaat er vaak aan voorbij dat hij structureel het gevaar veroorzaakte achterin. Dest deed zeker genoeg dingen fout, maar zijn top is zo veel hoger en met vele malen meer potentie. Technisch ontzettend goed, razendsnel en een hele goede dribbel. Daarnaast is hij verdedigend veel beter dan mensen hier beweren. Hij staat vaak uit positie omdat hij hoog op het veld moet staan, maar compenseert zo veel met zijn snelheid en felheid. Jammer dat zijn voorzet echt ontzettend kut is. Maar als zelfs Tete dat weet te verbeteren, kan hij dat ongetwijfeld ook.
 
XAJAcfa
 
0
30 september 2020 om 13:56
Probleem is dat die middelmatige back nog steeds een hoog niveau aantikt, commercieel erg interessant is voor aanboren van nieuwe sponsers, merchandise in Usa..... Ik vind het bedrag ook aan de hoge kant Mazraoui is vergelijkbaar maar wel wat contstanter en meer lengte. Ook dat vind ik geen echte topper, Klaiber die nu gehaald wordt vind ik dan wel weer een stuk minder maar wellicht gaat die verrassen. Dat Berghuis niet die bedragen oplevert is logisch als je een clausule in zijn contract opneemt. En die Argentijn kan wellicht wel een bedrag opleveren van 15 Mio oid.
 
janter
 
0
1 oktober 2020 om 12:07
Glenn16; uhmm ja maar verdedigend is ie vrij matig. En een verdediger moet naar mijn idee gewoon kunnen verdedigen, dat is de basis. Dat zorgt voor stabiliteit. Gezien hij enorm wisselvallig is op dat aspect en ook nog eens weinig rendement heeft in zijn aanvallende rol blijf ik erbij dat ik niet hetgeen zie wat die grote clubs wel zien. En Barca heeft wel vaker miskopen verricht, dusja... nog eentje kan er wel bij.
 
roedii
 
55
30 september 2020 om 11:58
Middelmatige back? Daar vind ik dat je hem echt te kort mee doet. Heeft afgelopen jaar uitstekend gepresteerd en is nog erg jong. Zoveel backs zijn er op dit moment niet die een speler voorbij kunnen op techniek ipv snelheid. En zoveel backs zijn er ook niet die zoveel de combinatie aan gaan en een prima voorzet in huis hebben.
 
MessiBazoer
 
31
30 september 2020 om 12:02
Prima voorzet valt bij Dest wel mee hoor. Voor de rest heb je gelijk.
 
Awosela
 
35
30 september 2020 om 12:00
Tsja, deze middelmatige backkie zou wel op 2 na beste speler van Feyenoord zijn.
 
Benzema.
 
9
30 september 2020 om 12:07
Heel fijn. Maar voor een topclub is hij momenteel echt niet goed genoeg. Ik weet natuurlijk niet wat de ambitie van Barca is, maar Dest gaat je niet verder helpen.
 
FR-RKC
 
9
30 september 2020 om 12:10
Flauwe reactie. Natuurlijk zou hij buiten PSV zen Ajax bij elke club in de basis staan, maar relatief tot Barca is het een (nu) middelmatige back.
 
Rochus
 
6
30 september 2020 om 12:25
Natuurlijk wat weten ze bij Munchen en Barca nu van voetballen af?? Als die twee clubs om deze jongen bakkeleien dan is het echt geen prutser. Ik zal je wat inzichten geven, potentie, Amerikaans, leeftijd, ervaring CL, groemogelijkheden en speelstijl Ajax gewend. Dat is waarom deze clubs bij hem uitkomen en dat is volkomen logisch net als zijn prijs gezien bovenstaande punten.
 
Awosela
 
3
30 september 2020 om 12:27
Zeg ook nergens dat ie gaat slagen bij Barcelona (of falen), maar om hem nou een middelmatig backje te noemen en jaloers zijn op zijn transferwaarde is ook een beetje oneerlijk terwijl die op Dumfries na de beste rechtsback van Nederland is en dan 7 jaar jonger.plus die gast neemt qua Amerikaanse aanhang (zover die van voetbal houden) heel veel marketing mee.
 
FR-4life
 
0
30 september 2020 om 13:41
Ik zou hem graag inruilen voor Nieuwkoop Wie benieuwd wie je bedoeld met die 2e speler, na Berghuis (Senesi)?
 
Awosela
 
0
30 september 2020 om 19:24
Yes, Senesi zal ook evenveel opleveren als Dest namelijk. Berghuis niet vanwege zijn clausule en leeftijd maar is natuurlijk een goede speler voor Feyenoord. Kom maar met je 50 namen trouwens.
 
PieterPrins773
 
6
30 september 2020 om 12:06
Allereerst.scheelt.het nogal als.je je in de CL.bewijst. Daarnaast koopt ajax dot soort spelers ook Jong en/of goedkoop in. Als je je geld Maar blijft investeren in spelers als Diemers en Linssen,,,,tsja die worden natuurlijk nooit veel geld waard
 
myvision
 
17
30 september 2020 om 12:09
Het is veel te weinig. 19 jaar, international, in de laatste week van de transferwindow en niet te vergeten nog 2 jaar een contract. Ik snap Ajax niet zo goed, want Ajax heeft niet heel veel aan 20miljoen als ze daarvan alweer 6 miljoen aan een Klaiber die in alles minder is dan Dest en Veltman gaan spenderen. Je had voor Dest de absolute hoofdprijs moeten vangen om dit te kunnen verantwoorden. En dat lijkt me eerder rond de 40 miljoen te liggen, dan rond de 20 miljoen. Ik ben erg benieuwd of je hem over een half jaartje-jaar nog tot een middelmatige back rekent.
 
ajaxglobal
 
2
30 september 2020 om 12:13
Helemaal eens, snap er ook niks van!! Of ze denken we cashen nu op hem want nas wordt toch eerste keus?
 
Awosela
 
0
30 september 2020 om 12:56
Ja paar jaar geleden speelde ze ook met Neymar - Suarez - Messi, Iniesta - Xavi en Busje. Dat Barcelona achteruit gaat op alles is duidelijk, maar verzin jij dan een betaalbare back die er gelijk zal staan? Niveau Dani Alves krijg je dan echt niet.
 
martijnovic
 
1
30 september 2020 om 13:18
Ik snap er ook niks van. Als je met dest enn antony op rechts gaat spelen maak je 10 keer zoveel kans op weer een halve finale CL dan als je met mazraoui en antony op rechts gaat spelen. En als van de kwart finale na de halve finale gaat mag je volgens mij al 12 miljoen bijschrijven. Aan de andere kant als je dest deze tramsfer ontneemt gaat hij misschien mokkenm
 
Awosela
 
0
30 september 2020 om 19:26
Ach Dumfries is nu misschien wel beter maar Dest kan daar zo overheen gaan. Heeft meer snelheid en techniek, verdedigend moet ie nog wat leren maar dat gaat wel onder Koeman. En Dest is 7 jaar jonger en heeft meer CL ervaring.
 
Piranha
 
0
30 september 2020 om 12:13
Als Feyenoord de laatste jaren CL had gespeeld dan was Nieuwkoop ook voor veel gegaan. het is jammer dat Feyenoord zich niet uit de investeerders situatie heft kunnen vechten en nog altijd vastzat/zit? aan wurgcontracten met de 'vrienden'. Ik snap hun positie wel maar het heeft er ook voor gezorgd dat er een soort nep gunstige situatie ontstond waarin het beter leek te gaan dan het daadwerkelijk ging, financieel althans. De jeugd zat boordevol talenten en met wat gerichte aankopen had het veel beter moeten gaan. De enige waarde die Feyenoord nu heeft is Dick en een paar spelers als Senesi en Berghuis die meer dan 10 miljoen waard zijn. Daarbuiten heeft dest natuurlijk wel potentieel, je kan moeilijk stellen dat wij het allemaal goed zien en Bayern en Barca fout, toch?
 
1AFCAjax1
 
12
30 september 2020 om 12:26
Beetje makkelijk geredeneerd. Als Feyenoord CL had gespeeld hadden ze beter moeten zijn dan ze waren. Maar ze speelden geen CL, dus was Nieuwkoop (voorbeeld) ook niet goed genoeg en dus niet meer waard. Om CL te spelen moet je goed genoeg zijn. Als je goed genoeg bent voor CL, dán ben je pas meer waard.
 
WouterSL
 
1
30 september 2020 om 12:28
Maar Feyenoord heeft geen CL gespeeld. Zelfs in de EL teleurgesteld. Talent in de jeugd valt ook mee en het stokt op een gegeven moment omdat er geen KKD gespeeld wordt. Maar Feyenoord heeft niks met Dest te maken. Veel gespeeld. International in een goed VS team en 5 wedstrijden in de CL gespeeld. Markt waarde van een VS international is hoog omdat elke club die markt op wil. Zeer technische speler en razendsnel. Nog jong moet nog een hoop leren maar veel potentie. Was een Ronaldinho fan dus de keuze voor Barca is te begrijpen. Ook meer kans op speeltijd. Mooi bedrag voor Ajax dat weinig uitgeeft momenteel en misschien al rekening houdt met het ergste corona scenario.
 
Vernon
 
3
30 september 2020 om 12:24
@FR Een andere verklaring is dat je er zelf niet helemaal objectief naar kijkt. Er zit gewoon een flink kwaliteitsverschil in sommige spelers. Jullie hebben leuk gecasht voor St Juste, maar Dest is gewoon een stuk beter. En dus duurder. Als je al die spelers die Ajax goed verkoopt maar middelmaat vindt, dan ligt het toch echt aan je eigen vizier dat niet helemaal op scherp staat. Daar hebben natuurlijk meer mensen last van (zoals ik zelf, niemand is echt objectief) maar het helpt wel om dit te verklaren.
 
Janta
 
2
30 september 2020 om 12:41
Gelukkig zijn er mensen die wel verstand van voetballen hebben die wel zijn talent zien. Gefeliciteerd met je likes want daar was het toch om te doen?
 
afca0cbs
 
1
30 september 2020 om 13:24
Jou beste spelers hoeven niet perse beter te zijn dan middelmatige spelers van een andere club.
 
lucas1234
 
16
30 september 2020 om 11:50
Ik zag het echt niet aankomen. Ik had oprecht verwacht dat hij naar Bayern zou gaan. Zeker ook omdat hij enkele dagen geleden in Munchen was. Overigens denk ik dat hij bij Barcelona wel meer kans heeft op speeltijd, zeker nu Semedo is vertrokken. Ik ben absoluut niet weg van Roberto en al helemaal niet als back. Dest moet zeker nog wel zijn stappen zetten, maar gaat aanvallend veel meer bijdragen dan Roberto en Semedo. Dus was dat betreft een veelbelovende aankoop.
 
Lierse1997
 
4
30 september 2020 om 11:59
Ik weet het niet. Op korte termijn ga je er toch op achteruit lijkt me. En een back die defensief veel moet leren naast een ouder wordende piqué lijkt me ook niet ideaal.
 
MessiBazoer
 
4
30 september 2020 om 12:02
Maar een back met snelheid die het te kort aan snelheid van Piqué kan compenseren lijkt me dan wel weer ideaal.
 
lucas1234
 
6
30 september 2020 om 12:03
De aankopen van Barca deze zomer, waaronder die van Dest. Zijn dan ook niet voor de korte termijn. Maar bedoeld om op de lange termijn weer een ploeg te bouwen die om de prijzen kan spelen. Dest kan daar een rol in spelen, maar ook aankopen als Trincao en Pedri. Daarnaast hoop ik nog steeds dat Garcia kan worden aangetrokken.
 
Lierse1997
 
2
30 september 2020 om 12:16
@MessiBazoer, dus eigenlijk gewoon Semedo?
 
Lierse1997
 
0
30 september 2020 om 12:17
@Lucas, dat kun je bij een topclub als barca toch niet maken? Natuurlijk moet er aan de toekomst gedacht worden, maar dergelijke spelers koop je dan als back up. Nu gaat Barca het seizoen in met Roberto en dest op de backs.
 
lucas1234
 
5
30 september 2020 om 12:24
Ze hebben niet heel veel keus. Ik had ook graag gezien dat ze Lautaro Martinez hadden gekocht. Maar ze hebben niet eens het geld om 20 miljoen voor Depay te betalen. Dest is ook enkel mogelijk omdat Ajax zich bijzonder schappelijk opstelt w.b.t. betalingsvoorwaarden. Als de club dan al zo krap zit zie ik 1000x liever dat ze potentiële topper halen, zoals Dest, Trincao, Pedri en hopelijk Garcia (die nog wat stappen moet zetten) dan een bijna afgeserveerde 30er (zoals Vidal).
 
Lierse1997
 
1
30 september 2020 om 12:31
Ja dat snap ik wel enerzijds. Maar het laten vertrekken van Semedo is op de korte termijn een heel vreemde zet naar mijn idee. Al was dest anders waarschijnlijk niet haalbaar.
 
lucas1234
 
4
30 september 2020 om 12:55
Semedo heeft eigenlijk nog nooit echt overtuigd. Hij is heel snel en staat verdedigend wel redelijk zijn mannetje. Maar hij voegt aanvallend vrijwel niks toe. Voor het bedrag wat Wolves betaalden had ik hem ook verkocht, zeker als je Dest kan halen voor de helft. Daarbij brengt de verkoop van Semedo nu geld in het laatje en wordt het transferbedrag van Dest over 5 jaar uitbetaald. Dat scheelt nog al voor Barcelona, die meer dan 30% omzet hebben misgelopen vanwege de coronacrisis.
 
janter
 
4
30 september 2020 om 11:50
Zo dit is mooi voor Ajax zeg! Slepen we weer lekker veel miljoenen binnen voor een wisselspeler welteverstaan. Hopelijk weet Dest daar wel zijn draai te vinden, maar heb er een hard hoofd in. Potentie heeft ie, jong is ie ook... maar er zijn meer voetballers geweest die hieraan voldeden en bij Ajax speelde en het toch niet maakten.
 
daanson
 
4
30 september 2020 om 11:51
Lijkt me een prima deal voor Ajax, bankzitter verkopen voor rond de 20 miljoen. Alleen kaliber als vervanger komt natuurlijk wel als een verassing.
 
CMG-
 
11
30 september 2020 om 11:51
Ik hoop van harte dat Barcelona ook nog rond komt met Depay. Zou een wereldse transferperiode voor ze zijn, die eeuwen herinnerd zal worden als Koemans galacticos.
 
bvbrunschot
 
8
30 september 2020 om 11:57
sarcasm?
 
Kyle66
 
0
30 september 2020 om 13:37
@bvbrunschot, ik hoop dat hij sarcastisch is! Depay is totaal geen geweldige aanwinst voor Barcelona. Hij is daarvoor niet constant genoeg. Kan een wereldpartij spelen en dan 3 weken weer heel matig.
 
Baabman
 
0
30 september 2020 om 13:35
Zou dan helemaal mooi zijn als ze elke classico winnen xd
 
GNST
 
4
30 september 2020 om 11:57
Totaal niet rauwig om. Vanuit Dest ook begrijpelijke keuze. Bij Bayern was het meteen duidelijk dat hij als back up geld van Pavard. Bij Barcelona zal hij voor een basisplek gaan nu Semedo vertrokken is. Wel slecht van Brazzo dat het weer aankomt tot op het einde van de transferperiode ???????
 
Esmuellert
 
0
30 september 2020 om 12:11
Bayern mag nog wel wat aankopen gaan doen, met deze smalle selectie ga je het niet redden dit seizoen.
 
Glossiandzozo
 
0
30 september 2020 om 13:39
Perisic moesten we gewoon kopen. Verder hebben we nog een middenvelder nodig die aanvallend speelt. Aouar is ideaal! Of anders Cherki.
 
almere67
 
9
30 september 2020 om 11:59
Prima deal maar wat halen we er voor terug, een matige rechtsback als back-up van Utrecht pfff
 
Iseldiroed
 
3
30 september 2020 om 12:11
En voor 2 a 3 keer zijn waarde..
 
Innadikhont
 
7
30 september 2020 om 11:59
Lekker gaan jongen! Weet niet of het je carriere beter maakt maar sinds je niet voor het Nederlands elftal hebt gekozen, boeit het me niet meer wat je doet!
 
EloFCB
 
3
30 september 2020 om 12:01
Ik zie in Dest echter heel veel potentie. Altijd een strakke inspeelpass, beh endig snel. En ja zijn verdedigende kwaliteiten moet beter maar hij lijkt meer op een jonge Dani Alves die ook zo aanvallend was ingesteld.
 
Cas1
 
4
30 september 2020 om 12:03
Op = Opbayern dacht voor een duppie op de eerste rang te kunnen zitten. Als ze Dest echt wilden hebben hadden ze van meet af aan een goed bod meten hebben neergelegd. Dit is het risico van het spel,
 
Stagiaire
 
3
30 september 2020 om 12:05
Hier is Barca zelf ook mee bekend natuurlijk. Laten we de transfer van Malcom niet vergeten.
 
nederland79
 
3
30 september 2020 om 12:15
er mankeert toch ook niks aan. Zo lang iemand niet verkocht is, mag je toch bieden.
 
borrelhond
 
0
30 september 2020 om 12:08
Deze jongen heeft enorm veel potentie. Technisch erg sterk voor een back, aanvallend ingesteld en is snel. Dat is wat topclubs willen. Moet alleen nog zijn defensieve kwaliteiten verbeteren, want die zijn nu nog echt ondermaats (zeker voor niveau Barcelona).
 
Piranha
 
1
30 september 2020 om 12:16
Weg: Dest, Veltman, Botman, Magallan, Pierie. Nieuw: Klaiber, haha, dat wordt wat dit seizoen. Ten Hag heeft een beetje teveel moed. Waarom? Geen flauw idee maar ik ben bang dat het een snelle CL aftocht wordt zo.
 
PA1993
 
13
30 september 2020 om 12:29
Weg: ziyech, van de beek, veltman. Nieuw: anthony, kudus, (topaankopen) Gebleven: onana, tagliafico, neres
 
Piranha
 
2
30 september 2020 om 12:36
Nieuw: Aanvallers, Weg: verdediging en balans
 
DeSteek77
 
0
30 september 2020 om 12:46
Hij doelt op de verdedigers en dan klopt het wat hij zegt. Enige jammere vind ik dat Botman verkocht is. Heeft nooit de kans gehad. Mallagan en Pierie waren te licht. Veltman heb ik nooit een topper gevonden (wel een echte Ajacied) en als je Dest voor 20+ mln kunt verkopen, dan met een hele grote strik eromheen. Je koopt Klaiber terug als reserve achter Nous naar ik aanneem. Dan heb je nog Timber, Alvares, Martinez (eventueel) als reserves, dus zou er nog één cv of lb bij mogen.
 
PA1993
 
0
30 september 2020 om 12:48
Ik zie ook graag nog een rechtsbenige CV komen. Voor de rest is de basis sterk. Met Mazraoui, Blind, Tagliafico
 
Primetime
 
1
30 september 2020 om 12:47
Pierie en Botman hebben nooit een minuut voor Ajax 1 gespeeld. Magallan heeft enkele wedstrijden gespeeld. Timber zou je als nieuwe speler kunnen zien. Mag van mij trouwens ook nog wel wat bij, daar niet van.
 
Apeldoorner
 
2
30 september 2020 om 12:30
Toch bizar maar wel wat ik weer verwacht had. Dest die matige speler bij Ajax die alleen maar kan rennen volgens velen wordt nu als een topper gezien. Lachwekkend!
 
MrGuide
 
2
30 september 2020 om 13:03
Als hij zich in het tempo van de laatste jaren blijft doorontwikkelen kan hij echt een sensatie gaan worden.
 
ZortaX
 
0
30 september 2020 om 13:25
De clubs hadden het papierwerk al afgerond. Dat terwijl er nog geen persoonlijk akkoord tussen Barcelona en Dest was. Dan is het volgens mij toch wat voorbarig om dit al af te ronden.
 
Matthijs333
 
0
30 september 2020 om 13:28
Goh nu wilt Bayern ineens wel de marktwaarde betalen. Barca is op dit moment sowieso een betere keuze voor hem. Verwacht dat hij veel wedstrijden in de basis zal starten. Bij Bayern zal het vooral banken zijn.
 
Mnoe
 
0
30 september 2020 om 15:58
Gruwelijk talent. Ik lach me de ballen uit m’n broek dat mensen hem slecht of matig vinden. Deze jongen is een fantastische back en toptalent. Maar in Nederland is men beter op de hoogte dan Bayern en Barça??. Als Ajax fan heb ik hem veel zien spelen doodzonde dat hij voor usa uitkomt.
 
ehvvoetbalstad
 
0
30 september 2020 om 15:59
Geweldige deal voor Ajax. Een sub voor 20-25 mln verkocht ! Het is een aardige voetballer maar geen al te beste verdediger (zie cijfers Opta). Op dat punt moet er nog flink aan hem geschaafd worden. Gun hem het beste maar ik zie nog niet de nieuwe Dani Alves in hem.
 
FootballVIP
 
0
30 september 2020 om 16:01
Verstandig om naar Barca te gaan. De back positie bij Bayern is gevuld met wereldtoppers, bij Barca loopt niet veel soeps.