'Barcelona trekt conclusie na goed gesprek en schrapt ontslagwens'
Woensdag, 25 augustus 2021 om 13:09

Een flinke ommezwaai in de situatie rondom Barcelona en Samuel Umtiti. Onder meer SER Catalunya meldt woensdag namelijk dat de Franse centrumverdediger gewoon aan de club verbonden blijft. Eerder deze week meldde Sport nog dat Umtiti op de nominatie stond om de Catalanen tussentijds te verlaten. Er werd zelfs gerept over ontslag voor de 27-jarige mandekker.

Volgens bovengenoemd medium is er door Barcelona uitvoerig gesproken met Umtiti en zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat voortzetting van de samenwerking nog steeds gewoon een optie is. Barcelona is niet langer van plan om het tot medio 2023 lopende contract van Umtiti te verscheuren. Men hoopt dat de verdediger voor langere tijd verlost blijft van blessureleed, zodat trainer Ronald Koeman dit seizoen een beroep op hem kan doen.

'Barcelona begint geduld te verliezen en overweegt over te gaan tot ontslag'

Twee dagen geleden leek Samuel Umtiti nog op weg naar de uitgang bij Barcelona.Lees artikel

De toekomst van Umtiti leek nog niet zolang geleden sowieso buiten het Camp Nou te liggen. Sport schreef maandag nog dat Umtiti samen met Miralem Pjanic op het lijstje staat om verkocht te worden, om zo geld te kunnen besparen. Voor Umtiti zou er interesse bestaan vanuit Italië, Turkije en Frankrijk. Een stap naar Turkije leek geen optie te zijn, want hij heeft een financieel aantrekkelijke aanbieding naast zich neergelegd.

Sport benadrukte maandag ook nog dat Barcelona zijn geduld met Umtiti langzaam maar zeker begint te verliezen. De Catalanen zouden hem proberen over te halen om voor een van de geïnteresseerde clubs te kiezen. Als het niet lukt om Umtiti op deze manier weg te krijgen, valt het niet uit te sluiten dat Barcelona overgaat tot een ontslag, zo klonk het vanuit Spanje. Enkele dagen later echter lijkt het erop dat Umtiti gewoon het seizoen afmaakt bij zijn huidige werkgever.

Umtiti leek zich maandag nog te hebben neergelegd bij een tussentijds vertrek bij Barcelona. Toen El Chiringuito hem afgelopen weekeinde opwachtte bij zijn auto, werd hem gevraagd of hij nog ruimte voor zichzelf zag in de selectie van Barcelona. "Ik heb ruimte in mijn auto...", zo luidde zijn cynische antwoord. Umtiti werd twee weken geleden tijdens de oefenwedstrijd tegen Juventus uitgefloten door het publiek in het Estadi Johan Cruyff, waarop hij besloot om de prijsuitreiking van de Trofeo Joan Gamper aan zich voorbij te laten gaan. "Soms is het beter om niks te zeggen en stilte dingen te laten oplossen", liet Umtiti vervolgens via Instagram weten.

Meer nieuws
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
6
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
4
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
   
23:00
23:00
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
   
22:53
22:53
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
indyafcafcdb
 
49
25 augustus 2021 om 13:12
Kortom, barca heeft geen geld om hem te ontslaan en niemand anders is zo dom hem een astronomisch salaris te bieden als wat hij bij barca opstrijkt. Groot gelijk.
 
Medellin
 
27
25 augustus 2021 om 13:32
En dan wordt de titel nog geschreven alsof Barcelona hem een dienst bewijst. Barcelona had niks te zeggen. Barcelona is verder echt een jank club geworden. Jarenlang slecht beleid, veel geld uitgegeven aan transfers en contracten en nu proberen ze er makkelijk vanaf te geraken door wat stoere praat te verkopen. Verder heb je ook mensen die vinden dat Umtiti het verdient om ontslagen te worden op basis van medische redenen. Hoe ver heen ben je dan wanneer je zoiets steunt. Je bent fan van een club, je bent niet de eigenaar, het is niet jouw geld. En toch doen mensen alsof het uit hun spaarpotje komt. Koekoek.
 
R.madridista
 
16
25 augustus 2021 om 14:17
Hahaha eentje gooide het zelfs op werkweigering, hij speelt te weinig??. Veel creatievelingen op VZ
 
messi_123
 
13
25 augustus 2021 om 13:12
Die umtiti geniet gewoon van zijn salaris daarom wilt ie niet weg bij barca, telkens elk nieuwe seizoen zegt ie dat hij de trainer wilt overtuigen geloof er niks van
 
Chelsea///
 
52
25 augustus 2021 om 13:23
Dus? Toch zijn volste recht. Snap niet wat mensen Umtiti kwalijk nemen. Barcelona moet maar niet zo dom zijn om hen zo'n contract te geven.
 
CIC13
 
11
25 augustus 2021 om 13:24
Hoezo liegt hij daarover? Het kan toch dat hij zichzelf volledig inzet, maar dat het niet genoeg is voor de trainer om hem op te stellen. En dat hij geniet van zijn salaris zal wel, maar dat is nou eenmaal een contract. Daar mag hij van genieten zolang hij zich aan de voorwaarden van het contract houdt.
 
ajaxf1
 
9
25 augustus 2021 om 13:27
Ja goh. Geen enkele club buiten Barcelona is zo achterlijk deze man zo'n salaris te geven. Pjanic idem dito en Coutinho waarschijnlijk ook. Man wat een beleid, en de fans nog boos ook dat ze niet willen vertrekken haha.
 
ViscaCatalunya
 
6
25 augustus 2021 om 13:42
Umtiti heeft zijn carriere op het spel gezet door geblesseerd een WK te winnen. Hij won dat gelukkig voor hem wel. Verder zit hij nu vooral de nieuwe generatie in de weg helaas.
 
ajaxf1
 
8
25 augustus 2021 om 13:45
Daar ben ik van op de hoogte ja. Desondanks blijft staan wat ik zei; ze boden hem meteen enorm veel salaris en nu komen ze er niet van af. Je zou denken dat zulke spelers toentertijd ook voor wat minder wel zouden tekenen want het zou een eer moeten zijn daar te spelen. Nu hebben ze gewoon enorm veel betaald voor Umtiti, Pjanic en Coutinho die echt geen reet meer gaan toevoegen en waar je niet van af komt.
 
messi_123
 
1
25 augustus 2021 om 13:47
@ViscaCatalunya inderdaad umtiti had gewoon niet op het WK moeten spelen, de artsen zeiden al dat ie niet mag spelen, maar hij wilde het zo graag hij heeft wel een WK gepakt, maar zijn carriere is echt verpest denk dat als umtiti niet speelde op het WK en gewoon een operatie onderging dat ie nog zeker zijn oude niveau had
 
MrKrillin
 
17
25 augustus 2021 om 13:29
@messi_123 Ipv af te geven op de speler - die gewoon recht heeft op zijn salaris - kan je beter afgeven op je bestuur. Die maken zooitje van. Dreigen met ontslag (terwijl ze niet eens geld hebben om hem af te kopen!!!), speler tegen zijn zin in proberen weg te jagen. Vorig seizoen met Koeman en dit seizoen ook met Moriba. Nee de club is ziek en is niet meer dan een club zoals ze denken te zijn. Is een hypocriete boel geworden door de voorzitter.
 
ViscaCatalunya
 
0
25 augustus 2021 om 13:43
Laporta probeert puin te ruimen. Hij probeert alles. Hij heeft nu eenmaal geerfd wat hij geerfd heeft.
 
Regulator
 
7
25 augustus 2021 om 13:48
Het is alsof je publiekelijk door een vrouw wordt afgewezen, maar zelf volhoudt dat je geen interesse had. Je kunt leuk van alles en nogwat proberen, maar ga niet dreigen met ontslag als je geen geld hebt om de speler uit te kopen.
 
MrKrillin
 
8
25 augustus 2021 om 13:56
@visca "laporta probeert puin te ruimen. Hij probeert alles. Hij heeft nu eenmaal geerfd wat hij geerfd heeft." Eens dat hij troep geerfd heeft, maar je kan je doel niet behalen met bedrog. Vori seizoen leugens verspreiden over gezondheid van Koeman. Nu strijd met een tiener. Is een prima bod op gedaan, ipv accepteren zit hij alleen maar stoer te praten. Umitti dreigen met ontslag terwijl hij weet dat hij niet kan uitkopen. Ik beschuldig hem ook van lekken van info. Over statussen van gesprekken met de spelers en verlagingen van hun salarissen, waardoor Alba veel last had van fans. Er zijn ook andere manieren he om snel schoon schip te maken.
 
SpeedyAFC
 
2
25 augustus 2021 om 14:05
Ja en? Als een speler geweldig presteert mag die toch ook niet gratis weg? Waarom zou dan een speler die op het werk behoorlijk gewond geraakt is en daarom minder presteert dan wel weg moeten gaan? Contracten werken twee kanten op.
 
Koemar CF
 
0
25 augustus 2021 om 14:15
Geef je hem ongelijk dan?
 
cafuuu
 
4
25 augustus 2021 om 14:27
Ik vind dit een beetje vermoeiend worden (de overhaaste conclusies). Barca koos er zelf voor om Umtiti te kopen, ondanks het feit dat zij wisten dat zijn meniscus op 17 jarige leeftijd volledig was verwijdert. Dit betekent dat hij een kniegewricht heeft waar al artrose te vinden is en dat op 27-jarige leeftijd. Dit is gewoon weer te danken aan het slechte beleid van Barca. Umtiti valt hier niets te verwijten en denk ook niet dat hij geniet van een artrose knie en langs de kant zitten.
 
Dandan2020
 
0
25 augustus 2021 om 14:45
OF, neem dit ook even in gedachte: hij wilt overtuigen en hij geniet van zijn salaris.
 
Millonario
 
12
25 augustus 2021 om 13:15
Dan gewoon zijn contract laten aflopen, zijn piek halen als voorheen zal ie nooit meer doen helaas. Die jongen weet donders goed dat hij nergens meer zoveel kan verdienen, en ik neem hem niks kwalijk.
 
MrKrillin
 
12
25 augustus 2021 om 13:30
@millonario Umitti heeft gezien dat Laporta alleen maar bluf poker kan spelen. Vorig seizoen Koeman proberen weg te jagen. Mislukt daarna begon het slijmen. Umitti proberen weg te jagen, zelfs dreigen met ontslag en gaat dit ook verliezen. Moriba zal ook als winnaar uit de strijd komen.
 
El_Guaje7
 
6
25 augustus 2021 om 13:17
Dat hij blijft begrijp ik, niemand zal hem over willen nemen voor dat salaris. Maar je moet hem niet op gaan stellen. Gegarandeerd blunders en slechte prestaties. Die gast kan er helemaal niets meer van, gewoon geen professionele voetballer meer. Pique, Araujo, Eric Garcia, Lenglet en Mingeuza heb je al vijf centrale verdedigers. Nooit maar dan ook nooit meer opstellen deze man.
 
La~Decima
 
2
25 augustus 2021 om 13:21
Naja of Llenglet wilt opstellen is een ander verhaal. Die Araujo is wel een beest.
 
JK-Ajax
 
14
25 augustus 2021 om 13:17
Geen geld om hem af te kopen dus, mooi verhaal eromheen.
 
Aqua1
 
6
25 augustus 2021 om 13:23
Dan maar mooi verpakken naar buitenwereld, alsof het uitgepraat is...
 
dmestebans
 
2
25 augustus 2021 om 13:34
Umtiti was voor zijn blessure een topverdediger. Barcelona betaalde zijn spelers toen boven wat marktconform kon zijn. De pech dat je nu een overbetaalde bankspeler hebt is voor een deel pech met zijn blessure en achterlijke salarissen uitgeven in het verleden. Was hij nog steeds die top 5 cv dan was hij nu gewoon basisspeler en zou er een stuk minder geklaagd zijn.
 
DRL80
 
1
25 augustus 2021 om 13:54
Umtiti reageerde zeer verstandig en volwassen met die opmerking dat het soms beter is om niks te zeggen en zaken in stilte op te lossen. Dat is uitzonderlijk, zeker in de voetballerij maar überhaupt tegenwoordig. Verder zal Barcelona inderdaad het geld niet hebben om hem te ontslaan. Umtiti iets kwalijk nemen, als supporter, is echt belachelijk. Barcelona heeft hem dit salaris geboden en wanneer hij hetzelfde bedrag, of wellicht iets minder, bij een andere club waarvoor hij wilt spelen, kan verdienen dan zal hij vast vertrekken. Tot die tijd doet hij niks verkeerd. Hij hoeft niet het slachtoffer te zijn van het wanbeleid van de club. Wellicht speelt ie goed en kan ie in de winter overstappen.
 
Bongiorno
 
0
25 augustus 2021 om 15:13
Snap Umtiti helemaal. Ff 20 miljoen nog innen en daarna nog ergens voor de lol spelen of soortgelijk hard cashen elders. Ik betwijfel echter of een andere ploeg, Midden-Oosten of niet, hem 11 miljoen per jaar zou betalen.
 
madoka70
 
0
25 augustus 2021 om 18:17
Umtiti was een geweldige verdediger. Als hij blessurevrij blijft kan je dat weer worden. Geblesseerd raken doet niemand expres en Barcelona moet niet zeiken. Het is onzin dat anderen moeten inleveren om Messi te kunnen behouden, want dat zou de praktijk geweest zijn. Okay, Messi zou minder verdienen per jaar, maar op lange termijn zijn geld gewoon krijgen. Untiti doet niets verkeerd hier.