'Barcelona verklapt transfer per ongeluk: Paulinho terug naar China'
Vrijdag, 6 juli 2018 om 15:51

Paulinho keert na één seizoen mogelijk terug naar China. Barcelona heeft via Weibo bekendgemaakt dat de middenvelder terugkeert naar Guangzhou Evergrande, op huurbasis met een verplichte optie tot koop. Dat bericht werd door Barcelona echter na een paar minuten weer van de Chinese blogdienst gehaald.

Het is onduidelijk hoe waarschijnlijk een transfer naar Guangzhou is, maar de geruchten over een overstap van de 29-jarige Braziliaan zijn niet nieuw. Mundo Deportivo meldde zondag nog dat Barcelona een 'moeilijk te weigeren aanbieding' van vijftig miljoen euro heeft ontvangen voor de 53-voudig international, die met zijn land in actie komt op het WK.

Barcelona beschouwt het voorstel naar verluidt als 'bijzonder interessant' en ook Paulinho zelf zou belangstelling hebben omdat hij er financieel flink op vooruit kan gaan. Hij leverde naar verluidt bijna twee miljoen euro per jaar aan salaris in om de overstap te maken van Guangzhou naar het Camp Nou.

Als Paulinho zijn contract met Barcelona tot medio 2021 zou uitdienen, zou hij in totaal 7,5 miljoen euro mislopen in vergelijking met zijn verdiensten bij de Chinese grootmacht uit Kanton. Daarnaast was hij afgelopen seizoen niet altijd verzekerd van speeltijd bij Barcelona: in 13 van de 34 competitieduels verscheen hij als invaller binnen de lijnen.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
5
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
passionforpink
 
24
6 juli 2018 om 16:02
Raar beleid van Barcelona kan me niet al teveel meer verbazen, maar dit zou toch een rare move zijn. Toen ze hem terughaalden uit China, vond ik dat ze speelden met vuur. Maar uiteindelijk heeft hij dan toch zijn waarde bewezen. Om hem dan weer terug te sturen voor een paar miljoen winst, zou ik zeker raar vinden.
 
Hala Madrid!
 
4
6 juli 2018 om 17:06
Voeding voor de al rondgaande geruchten.. Toen de transfer van Paulinho naar Barcelona officieel werd was er al een hoop gedoe. Guangzhou Evergrande is eigendom van de Evergrande group, een grote multinational/vastgoedontwikkelingsfirma die in China aan meerdere grote projecten bezig zijn (waaronder een groot project genaamd "the Ocean Flower Island". Bartomeu, president van Barcelona, is op zijn beurt weer de eigenaar van een groot ingenieursbureau Adelte die, héél toevallig, mee deed aan een tender voor het Ocean Flower Island project. Toen de transfer van Paulinho rond was werd er al snel gespeculeerd, wat nu alleen maar erger wordt als hij na 1 jaar alweer wordt verkocht.. Er was sowieso ook veel onbegrip vanuit de fans voor deze aankoop, wat het hele verhaal ook wel erg apart maakt.
 
Luzuma
 
19
6 juli 2018 om 16:04
Wordt het langzamerhand toch wel erg beu hoe Barcelona met haar zaken omgaat. In bijna alle opzichten kan Barcelona nog een hoop leren van Madrid. Vooral op transfer gebied, al zouden ze nu wel winst maken op Paulinho.
 
Sirius
 
4
6 juli 2018 om 16:06
Tja, 50 miljoen voor Paulinho zou elke club doen smullen. Ik vond het al onvoorstelbaar dat Barcelona destijds bij hem uitkwam. Redelijk leuk voor de Europese subtop, maar absoluut niet van het niveau dat Barcelona na moet streven.
 
koeral
 
48
6 juli 2018 om 16:14
En toch heeft hij mij positief verrast bij Barcelona. Bijna iedereen was sceptisch over zijn komst, maar heeft zich imo wel degelijk bewezen.
 
DennisHartkoorn
 
0
6 juli 2018 om 17:57
Denk dat ze Tiago willen halen
 
ModricMagic
 
13
6 juli 2018 om 16:33
Paulinho was dit jaar gewoon belangrijk voor Barcelona. Zou eigenlijk zonde zijn want zo’n type speler is erg handig.
 
plantenbakje
 
1
6 juli 2018 om 16:48
Toch bijzonder dat FC Barcelona nog een leuke winst heeft gemaakt op Paulinho. Ik denk dat ze dat zelf ook niet verwacht hadden toen ze hem kochten. Daarnaast snap ik wel dat hij oren heeft naar een transfer terug naar China, gezien zijn geringe speeltijd en het riante salaris dat hij daar zal krijgen.
 
RickW
 
6
6 juli 2018 om 16:53
Geringe speeltijd valt wel mee. Meegedaan in 49 wedstrijden (2553 minuten). Dat is gemiddeld 52 min per gespeelde wedstrijd.
 
plantenbakje
 
0
6 juli 2018 om 16:57
Foutje van mij: ik dacht te lezen dat hij slechts in 13 competitiewedstrijden verscheen, maar hier werd gesproken over invalbeurten. In dat geval kan ik me voorstellen dat Barcelona positief tegenover deze deal staat wegens de winst op een speler die al redelijk op leeftijd is, maar begrijp ik Paulinho zelf niet helemaal. Waarom flink wat salaris inleveren om bij Barca te gaan spelen, maar een jaar later weer terug naar China gaan, terwijl hij toch aardig wat heeft gespeeld?
 
LilywhiteNL
 
0
6 juli 2018 om 19:11
Ik vind het inderdaad ook apart... het enige wat ik me kan bedenken is dat hij toch de glans van het ooit bij een Europese topclub gespeeld te hebben op zijn CV wilde hebben. Nu is dat gelukt, zelfs de titel in de wacht gesleept dat jaar, en beginnen zijn gouden eieren misschien toch weer te kriebelen bij die gedachte aan al dat misgelopen Chinese geld.
 
Raad van State
 
1
6 juli 2018 om 17:24
Barcelona zijnde zou ik Paulinho erbij houden. Wel enkel als wisselspeler. Hij is de enige middenvelder met diepgang in zijn spel.
 
Ypuh
 
1
6 juli 2018 om 19:03
Een wissel van 50 miljoen moet kunnen vind ik.
 
Raad van State
 
3
6 juli 2018 om 21:13
Ben je nu sarcastisch? 50 miljoen is niet veel tegenwoordig. Real heeft bijvoorbeeld Bale als wisselspeler. Als je mee wilt kunnen doen in de top heb je een brede selectie nodig met goede spelers en die krijg je niet voor minder dan 50 miljoen.