'Barcelona ziet in voormalig miskoop van Real Madrid serieuze versterking'
Maandag, 6 april 2020 om 23:25

Theo Hernández is de volgende verdediger die in Spanje in verband wordt gebracht met een transfer naar Barcelona. De 22-jarige linksback van AC Milan was voordat het coronavirus uitbrak bezig aan een sterke reeks en heeft zich volgens Marca in de kijker gespeeld bij Barcelona. Behalve de Catalaanse grootmacht zouden ook Manchester United, Manchester City en Paris Saint-Germain wel heil zien in de zomerse komst van Hernández.

Hernández staat pas sinds afgelopen zomer onder contract bij AC Milan, dat destijds ongeveer twintig miljoen euro neertelde om de Fransman los te weken bij Real Madrid. De Koninklijke heeft destijds geen terugkoopclausule bedongen, waardoor het AC Milan in de aankomende transferperiode vrij staat om geïnteresseerde clubs tegen elkaar op te laten bieden voor Hernández.

Marca meldt niet hoeveel AC Milan ongeveer verlangt voor de linkervleugelverdediger, maar verzekert dat Barcelona één van de clubs is met serieuze belangstelling. De huidige selectie van trainer Quique Setién herbergt met Jordi Alba slechts één linksback die voldoet, waardoor Hernández een welkome versterking zou zijn. De Frans jeugdinternational speelde dit seizoen in alle competities 25 wedstrijden voor AC Milan, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 2 assists; van alle spelers van i Rossoneri scoorde alleen Ante Rebic met zeven treffers in achttien duels vaker deze voetbaljaargang.

Dat Hernández de gedroomde aanwinst is van Barcelona op de linksbackpositie valt te bezien, maar zeker lijkt dat de huidige koploper van LaLiga aankomende zomer een nieuwe verdediger wil toevoegen aan zijn selectie. Zo werd zondag PSG-linksback Layvin Kurzawa bijvoorbeeld door Sport gelinkt aan een zomerse overstap naar Barcelona, terwijl in Italië Hernández' ploeggenoot Alessio Romagnoli door de Corriere dello Sport werd genoemd als mogelijke versterking.

Hernández heeft op 22-jarige leeftijd al de nodige clubs versleten. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Atlético Madrid en werd in het seizoen 2015/16 door die club verhuurd aan competitiegenoot Deportivo Alavés. In de zomer daarna betaalde Real Madrid liefst 24 miljoen euro om Hernández los te weken bij Atlético Madrid, maar een doorslaand succes werd de samenwerking niet. Na een verhuurdperiode bij Real Sociedad volgde vorig jaar uiteindelijk een transfer naar AC Milan.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
LionelGap
 
3
6 april 2020 om 23:33
Iedereen is al gelinkt aan Barcelona hè.. Maar aanvallend sterke back en nog hartstikke jong dus. Over 2 jaar Alba aflossen?
 
El_Guaje7
 
21
6 april 2020 om 23:35
Over 2 jaar? De nieuwe linksback mag Alba direct aflossen, speelde echt een waardeloos seizoen.
 
bf1994
 
6
7 april 2020 om 00:25
Heefft ook de nodige blessures gehad dit jaar el guaje. Een bewezen speler als alba kan je niet zo snel afschrijven. Ik verwacht namelijk van hem dat hij volgend jaar weer op niveau is. Daarnaast haalde zelfs messi dit jaar zijn niveau niet naaar mijn mening. Nog altijd beter dan de rest maar ook hij leed onder het wanbeleid dit jaar. Het hele team haalde zn niveau niet. Dan kan je een bewezen speler als alba naar mijn mening niet zo snel af doen
 
Lierse1997
 
1
6 april 2020 om 23:44
Milan gaat wel zeer veel geld voor hem willen. Daarnaast ben ik niet zeker dat Theo het zelf wel ziet zitten om nog eens bij de wereldtop op de bank te verzeilen. Ik ben trouwens ook niet overtuigd dat Theo defensief goed genoeg is, hij valt namelijk vooral op door zijn offensieve bijdrage bij Milan (al heb ik zeker niet genoeg wedstrijden gezien van Milan om een heel goed oordeel te vormen).
 
Zinedane
 
5
7 april 2020 om 01:35
Wat dat betreft zou het geen slechte vervanger zijn voor Alba eerlijk gezegd. zowel Alba als Theo spelen vaak erg hoog op het veld en verwachten een defensieve fout met snelheid goed te maken. Ik vind ze heel erg vergelijkbaar als linksback. Theo heeft wat mij betreft zelfs het voordeel dat hij fysiek sterker is
 
maurootje
 
7
6 april 2020 om 23:41
Eerst Romagnoli en nu theo? Net zoals eerst; opbokken Barca.... ik weet dat het erg goede spelers zijn, maar ga maar vissen bij inter of Juve . Die staan ook bol van goede spelers, en als zij 1 of 2 basisspelers verliezen zou ik daar op een of andere manier niet van wakker liggen...
 
origineel
 
12
7 april 2020 om 00:05
Fijn toch dat er weer interesse is in jullie spelers? Na vele vele jaren van verval lijkt er eindelijk weer een stijgende lijn in te zitten. Een paar toppers en ook een aantal grote talenten. Dat is ook wat een club als Milan minimaal moet hebben. Hopelijk zetten ze nog een tandje bij en gaan ze de Italiaanse top weer echt uitdagen.
 
droadnagel
 
2
7 april 2020 om 04:13
En AC Milan haalt nergens spelers weg ? Dat is en blijft nu eenmaal zo er zullen altijd spelers komen en gaan of je als fan daar blij van word is een tweede
 
Yuto
 
0
7 april 2020 om 13:27
Dat doen we het toch met lautaro .
 
GluubsterTJ
 
6
7 april 2020 om 00:02
Als er ook maar 50% van de aan Barcelona gelinkte spelers daadwerkelijk zou komen hadden ze onderwel een selectie van 60 man. Het wordt met de dag allemaal ongeloofwaardiger. Ik vind Barca de laatste jaren in weinig uitblinken behalve in miskopen. Vroeger onwijs van de club en diens speelstijl genoten, echter wordt dit met het jaar minder. Als Messi straks gestopt is kijk ik in ieder geen pot meer van ze. Jammer van een club met een Nederlands tintje.
 
De_tank61
 
2
7 april 2020 om 00:12
Deze speler past in mijn beleving totaal niet bij Barca. Toch vooral een beetje een draver die op zn best is met veel ruimte, doet doe overigens fantastisch. Denk dat Barca meer behoefte heeft aan een meer lichtvoetige speler. Grimaldo, Gaya of zelfs Alaba (die niet altijd meer linksback staat door Davies)
 
Suurbier
 
3
7 april 2020 om 08:44
Alaba staat geen LB vanwege blessures centraal, niet vanwege Davies.
 
ACMark
 
2
7 april 2020 om 00:40
Mocht dit waar zijn, ik betwijfel het net als de geruchten omtrent Romagnoli, dan is dit een serieuze 'test' voor Milan om deze spelers te behouden. Wil je ooit weer terug naar de top dan moet je ervoor zorgen dat je talenten niet vertrekken naar de topclubs. Of Hernandez Barca ooit aan kan valt ook te bezien, maar dit seizoen heeft hij wel een enorme impact gehad op Milan. Een van de weinige lichtpuntjes vind ik, samen met Romagnoli, Donnarumma, Bennacer en Zlatan natuurlijk.
 
SocioFan1
 
1
7 april 2020 om 06:39
Het team, zulke spelers moeten ook zien dat er constant een groei zit. Dat er betere spelers komen, dat het team sterker wordt en in doelstellingen verbeterd. Krijg je dat niet dan gaan zulke spelers gewoon hun biezen pakken zodra zo'n club komt. Een beetje wat Arsenal had, waar toen spelers als van Persie, Fabregas, Nasri e.d. vertrokken naar een betere club. Dat is wel een uitdaging voor dit Milan. Inter heeft die stappen al gemaakt, AC moet dat ook heel snel gaan doen.
 
mcgregor
 
1
7 april 2020 om 00:47
Geen verkeerde speler. Maar Milaan zal het dubbele willen hebben van wat zij aan real Madrid hebben betaald. Gaat om een back up dus dan zou ik voor kurzawa gaan aangezien die gratis is.
 
XproAnalist
 
0
7 april 2020 om 13:59
Barca zou voor Ronaldo moeten gaan, de ultieme afmaker naast messie de assist koning (plus ultieme afmaker)