'Barcelona zit in de maag met 'man van vijfhonderd miljoen euro''
Woensdag, 25 maart 2020 om 20:10

Barcelona wil komende zomer af van Samuel Umtiti, maar de clubleiding beseft dat het niet eenvoudig zal worden om de Frans international te verkopen. Bij de geïneresseerde clubs bestaat er geen twijfel over de voetballende kwaliteiten van de verdediger, maar zijn er zorgen over de kwetsbaarheid van zijn knie. Volgens Sport zetten de Catalanen de 26-jarige verdediger in de etalage omdat het inkomsten wil generen voor het bewerkstelligen van de komst van Lautaro Martínez.

De Spaanse sportkrant schrijft dat Barcelona afgelopen zomer al heeft geprobeerd om Umtiti van de hand te doen. Bij de volgende transferperiode gaat de koploper van LaLiga een nieuwe poging wagen. Diverse spelers mogen naar verluidt vertrekken, daar de club grote aankopen wil doen. Umtiti speelt sinds 2016 voor Barcelona en tekende in 2018 een nieuw vijfjarig contract in het Camp Nou. Zijn ontsnappingsclausule is bepaald op vijfhonderd miljoen euro, maar de clubleiding zal volgens Sport genoegen nemen met een transfersom die veel lager ligt.

Umtiti, vier jaar geleden voor 25 miljoen euro aangetrokken, kwam in zijn eerste twee seizoenen bij Barcelona tot 83 wedstrijden in alle competities. Door een slepende knieblessure kwam hij in de vorige jaargang niet verder dan vijftien wedstrijden en dit seizoen staat hij op zestien wedstrijden. Verschillende clubs, waaronder Arsenal, hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Umtiti. Alle clubs hebben echter wel een eis voordat de belangstelling concreet kan worden gemaakt: zij willen een uitgebreid medisch onderzoek doen naar de knie die de speler al lange tijd in de weg staat.

Umtiti loopt al sinds de zomer van 2018 rond met de klachten aan zijn knie. Hij koos ervoor om zich niet te laten opereren, omdat hij op de natuurlijke wijze wilde herstellen. Dit seizoen heeft de ex-speler van Olympique Lyon minder problemen met zijn knie, maar desondanks moet hij maandelijks een behandeling ondergaan om de klachten onder controle te houden. Iedere maand moet er vloeistof uit het gewricht worden gehaald om te voorkomen dat de knie ontstoken raakt. Hierdoor zijn belangstellende clubs terughoudend met hun interesse in Umtiti.

In de eerste seizoenshelft mocht Umtiti zich geen vaste basisspeler meer noemen onder Ernesto Valverde. Hij verloor basisplaats naast Gerard Piqué aan Clément Lenglet. Desondanks wil de 31-voudig international niet weg uit Barcelona. Sinds de komst van Quique Setién komt hij vaker aan spelen toe. Waar hij slechts 8 keer speelde in 26 wedstrijden onder Vavlerde, kwam hij onder de nieuwe trainer 8 keer in actie in 12 wedstrijden, inclusief basisplaatsen tegen Real Madrid en Napoli.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
6
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
5
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Lierse1997
 
29
25 maart 2020 om 20:18
Dus je gaat een centrale verdediger verkopen, waardoor je alleen Piqué (die over datum is) en Lenglet overhoudt als betrouwbare spelers. Om dan nog eens een aanvaller te kopen, terwijl er daar al enorm veel extreem dure spelers rondlopen. Zeker door de moeilijke financiële situatie van de club momenteel lijkt het me niet heel realistisch om zowel Neymar, Lautaro, een goede CV en ook nog eens een goede LB binnen te halen.
 
bf1994
 
3
25 maart 2020 om 22:51
Dit seizoen is de aanval van barca toch echt het zwakste linie. Volledig afhankelijk van messi zoals nog nooit eerder. Barca moet zeker versterken in de aanval. En spelers zoals coutinho dembele , umtiti, rakitic verkopen.
 
Lierse1997
 
4
25 maart 2020 om 22:58
Tja die raak je nooit allemaal tegelijk kwijt mijns inziens. Barca heeft gewoon heel grote problemen qua selectieopbouw. De aanval is op zich breed genoeg, maar de helft van de aanvallers zijn geflopt. Het middenveld is al sich niet slecht, maar mist toch een echt creatieve speler a la Iniesta. En de verdediging is nu al extreem smal en dan wil je nog eens een CV gaan verkopen? Door de vele mislukte aankopen in aanvallend opzicht zal Barcelona meerdere transferperiodes nodig hebben om de hiaten in de huidige selectie op te vullen lijkt me. Ze hebben namelijk al een buitensporig salarishuis, een niet heel stabiele financiële situatie door de coronacrisis en daarnaast moeten ze ook rekening houden met de FFP.
 
Blaugrana1899
 
7
25 maart 2020 om 20:28
ik ben benieuwd wat de club gaat doen met Umtiti eerlijk gezegd blijf ik hopen dat hij zijn vorm gaat halen van voor het wk maar ben bang dat zijn blessure dat blijft tegenhouden mocht de club toch tot het besluit komen om hem te verkopen hoop ik op een serieuze kans voor Todibo maar die is met optie tot koop verhuurd aan Schalke 04 en zal waarschijnlijk weer wel voor een veel te duur bedrag teruggehaald worden
 
MSN10
 
7
25 maart 2020 om 20:53
Weet je wat het is met umtiti. Hij verloor zijn basisplek en wanneer hij minuten krijgt om te spelen dan wilt hij zich graag laten zien of je hebt ook weer dat hij op safe speelt om fouten te voorkomen. Wanneer een speler vertrouwen verliest is het heel moeilijk en lastig om iemand dan op zijn vorm te beoordelen. Ik vond hem stabiel verdedigen onder Setién. Het is/was nog steeds niet duidelijk wie de de nr 1 was umtiti of Lenglet onder Setien. We weten allemaal wat voor beest het was onder Luis Enrique en inderdaad na zijn blessure was het bergafwaarts. Ik geloof zeker nog in umtiti en dat zul je zien wanneer hij straks echt verkocht wordt weer als een monster verdedigt. Barcelona moet snel een nieuw bestuur krijgen echt waar, want die flapdrollen begrijpen er helemaal niks van en maken er een grote zooitje van. Ik hoop en geloof wel dat neymar gaat komen vooral na die interview van messi en daarna neymar zelf. Een spits hebben we hoe dan ook nodig want Suarez gaat Max nog een jaar of 2 mee. Er moet wel een bezem door het team en jonge verse krachten in plaats daarvan. Neymar Lautaro Fabianruiz Upamecano ik droom van deze 4.
 
El_Guaje7
 
4
25 maart 2020 om 21:06
Ik zou eerder voor Partey gaan ipv Ruiz. Denk ook dat Fabian Ruiz op de radar staat van Madrid. Ook zou ik voor een creatieve middenvelder ala Fekir gaan dat missen we echt op het middenveld.
 
Wagwan
 
2
25 maart 2020 om 21:39
We hebben wel een creatieve middenvelder. Die mag er alleen nooit spelen: Coutinho!
 
bf1994
 
1
25 maart 2020 om 22:41
Een creatieve middenvelder zou lekker zijn in combinatie met arthur en busquets. Ze moeten wel een mentaal sterke speler halen, niet dat ze dadelijk weer 160miljoen uitgeven aan een mentale zwakkeling als coutinho.
 
Lierse1997
 
1
25 maart 2020 om 22:50
Ja dat kan Barca dus niet betalen volgend seizoen of ze moeten door een godswonder zowel Neto, Firop, Umtiti, Coutinho, Griezmann en Braithwaite verkopen. En zelfs dan wordt het moeilijk 2 cv’s een linksback, een creatieve middenvelder, Neymar en Lautaro binnen te halen. Ik zou zelfs onmogelijk durven zeggen.
 
El_Guaje7
 
2
25 maart 2020 om 22:58
We zullen het gaan zien Lierse1997, gezien de berichten van vandaag staan zowel Lautaro als Neymar boven aan het lijstje. Gezien de staat van de selectie zullen ze wel moeten investeren.
 
Lierse1997
 
5
25 maart 2020 om 23:04
Ik kan absoluut geloven dat Lautaro en Neymar topprioriteit zijn voor Barca, maar dan spreek je al snel over €260 miljoen voor twee spelers. Dat kun je nog wel opvangen natuurlijk door al de door jou genoemde spelers te verkopen (wat veel makkelijker gezegd dan gedaan is). Maar als je al die spelers verkoopt heb je ook twee cv’s een linksback en een middenvelder nodig. Dat kan Barca toch nooit financieel dragen? (geen enkele club trouwens)
 
El_Guaje7
 
1
25 maart 2020 om 23:13
Cash zullen ze vast nog wel wat hebben liggen, ook Bayern en Dortmund hebben voorlopig spelers salarissen met 20% moeten verlagen, het is niet een probleem waar alleen Barcelona tegen aan loopt. Ook moeten we kijken wat het coronavirus voor invloed zal hebben op de transfermarkt misschien worden spelers goedkoper. Maar het grootste probleem van Barcelona is het salarishuis, wil Barcelona een linksback, cv, Lautaro en Neymar hebben zullen. Coutinho, Rakitic, Vidal dat soort spelers verkocht moeten worden om het salarishuis in balans te houden.
 
FilipMich
 
5
25 maart 2020 om 20:48
Vraag het aan elke kniechirurg, deze blessure geneest niet meer, het kraakbeen herstelt zich niet zo dat het terug gaat groeien... Umtiti is een beest van n kerel en kan wel wat hebben van pijn, maar dus wel met inspuitingen en drainage. Als je deze blessure op je 30 oploopt is het per direct einde carriere. Als je Umtiti voor 25 m kan verkopen moet je niet twijfelen
 
MSN10
 
4
25 maart 2020 om 20:54
25 miljoen Ff serieus die levert veel meer op. Umtiti zal Max 60 opleveren
 
Lierse1997
 
5
25 maart 2020 om 22:51
Ik betwijfel het ten zeerste dat er clubs het risico willen aangaan een speler binnen te halen die elke maand vocht uit zijn knie moet laten weghalen.
 
bf1994
 
2
25 maart 2020 om 22:44
Umtiti heeft inderdaad zijn knieen verruild voor een WK titel. Niet waard naar mijn mening. Nu ziet het er naar uit dat ie nooit het maximale eruit gaat halen
 
theo uphus
 
0
25 maart 2020 om 23:14
Barcelona zou een stuk of 8 spelers willen verkopen om Neymar en Lautaro aan te kunnen trekken. Maar als het nu dan ook Umtiti weg doet vraag ik mij wel af of ze vorig jaar de Ligt niet hadden moeten halen.het kan niet anders of Barca moet zich ook achterin dan gaan versterken.