Verbruggen laaiend enthousiast over aanwinst van Ajax: 'Hebben een goede aan hem'
Dinsdag, 18 juni 2024 om 18:30

Bart Verbruggen heeft de afgelopen jaren een enorm sterke ontwikkeling doorgemaakt. De eerste doelman van Oranje én sluitpost van Brighton & Hove Albion werkte vele jaren samen met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, die deze week is begonnen aan een dienstverband bij Ajax.

Ten Rouwelaar had Verbruggen als keeperstrainer onder zijn hoede bij NAC Breda en Anderlecht. Vorige maand bracht Ajax in een persbericht naar buiten dat de oud-prof keeperstrainer wordt in de technische staf van de nieuwe coach Francesco Farioli.

Verbruggen houdt warme herinneringen over aan de samenwerking met Ten Rouwelaar. "Ik ben gaan werken met hem toen ik vijftien was", zegt de keeper van het Nederlands elftal op een persconferentie tegenover het Algemeen Dagblad.

"Ik heb echt zo veel geleerd van Jelle: over het keepersvak, hoe je het vak keepen moet beleven... Dat creëerde een hele goede en fijne band." Wat Verbruggen fijn vond aan Ten Rouwelaar is dat de samenwerking van twee kanten kwam. "Het was een hele fijne en goede samenwerking, daar ben ik hem voor eeuwig dankbaar voor. Ik weet zeker dat Ajax een hele goede heeft aan hem", klinkt het positief.

Bij Ajax wordt Ten Rouwelaar de opvolger van Anton Scheutjens. Laatstgenoemde is sinds 2020 de keeperstrainer van het eerste elftal, maar zit wegens ziekte al enige tijd thuis.

Ten Rouwelaar speelde tussen 2007 en 2016 liefst 304 officiële wedstrijden voor NAC. Direct daarna ging hij verder als trainer van de doelmannen van de Bredase club. In 2020 verliet Ten Rouwelaar zijn geliefde NAC voor een avontuur in het buitenland.

Vanaf 2020 werkte hij twee seizoenen bij Anderlecht. In 2022 werd Ten Rouwelaar weggeplukt door Burnley, waar hij samenwerkte met hoofdcoach Vincent Kompany. Beiden vertrokken na het afgelopen seizoen. Waar Ten Rouwelaar in dienst trad bij Ajax, ging Kompany aan de slag als trainer van Bayern München.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:26
21:26
Zeer ongunstige ontwikkeling voor Nederland in duel Tsjechië - Turkije
24
   
21:05
21:05
Rafael van der Vaart moet hotel noodgedwongen en in badjas verlaten
2
   
20:27
20:27
Surrealistische beelden: oorlog tussen De Bruyne en Belgische fans
43
   
20:10
20:10
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
52
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Georgië - Portugal
53
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Rochester
 
5
18 juni 2024 om 19:17
Wordt of werd een beetje lacherig gedaan dat Ajax ten Rouwelaar heeft binnengehaald als keeperstrainer, maar heb wel veel positieve verhalen over hem gehoord vanuit zijn tijd bij Anderlecht en Burnley. Hoop dat hij ook goed werk af zal leveren bij Ajax. Heeft geen verleden bij Ajax, ziet er misschien uit als iemand die je niet verwacht bij Ajax maar dat maakt geen zak uit als hij goed werk levert (al moet je uiterlijk sowieso weinig of niks uitmaken natuurlijk).
 
steccy
 
4
18 juni 2024 om 20:56
Ik heb juist alleen maar de positieve verhalen gehoord over hem als keeperstrainer. Ook rond de aanstelling bij Ajax. Heb dan niet meegekregen dat er lacherig over werd gedaan? Wellicht wat grapjes over zijn tijd als speler.