Barton: 'Klaassen is een flop en Sigurdsson kan bij Everton niet excelleren'
Donderdag, 5 oktober 2017 om 20:05

Ronald Koeman staat momenteel onder hevige druk bij Everton. De manager won slechts twee van zijn laatste tien officiële wedstrijden en is inmiddels met the Toffees afgezakt naar een zestiende plaats in de Premier League. De positie van Koeman staat derhalve ter discussie in Engeland, maar Joey Barton neemt het op voor de oefenmeester.

Volgens de Engelse middenvelder, die nog altijd een schorsing uitzit vanwege het gokken op voetbalwedstrijden, treffen vooral de beleidsbepalers van Everton blaam. Zo verloor Koeman afgelopen zomer onder meer clubtopscorer Romelu Lukaku aan Manchester United. "Het is simpelweg schandelijk hoe Everton hem verkocht heeft en geen vervanger heeft aangetrokken", vertelt Barton in gesprek met talkSPORT.

"Er is iemand binnen de club daarvoor verantwoordelijk. Of ik geloof dat dat Ronald Koeman is? Nee, want hij is voordat de transfermarkt sloot meermaals gevraagd naar zijn behoeften en hij heeft telkens aangegeven versterkingen nodig te hebben in de punt van de aanval", vervolgt het enfant terrible van het Engelse voetbal. "Ik heb medelijden met Koeman. Hij heeft er niets aan kunnen doen."

Ondanks het feit dat Everton volgens Barton geen vervanger in huis heeft gehaald voor Lukaku, trok de club afgelopen zomer toch een slordige 160 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Een groot deel van het budget werd uitgegeven aan Davy Klaassen en Gylfi Sigurdsson, maar de twee middenvelders hebben vooralsnog niet weten te imponeren op Goodison Park. "Klaassen is een flop en Sigurdsson moet de grote man zijn bij een kleine club. Bij Everton is de ploeg niet om hem heen gebouwd, waardoor hij niet kan excelleren", is Barton hard in zijn oordeel.

Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
   
22:25
22:25
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
83
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
kw91
 
31
5 oktober 2017 om 20:18
Wow die heeft ook al snel beoordeeld, Klaassen speelde in de voorbereiding gewoon goed, dus als hij weer in vorm kan komen kan hij denk ik echt wel mee met het niveau van Everton.
 
NJfromVOL
 
18
5 oktober 2017 om 21:47
Dat gebeurt op alle niveaus. Jan-Arie was in zijn eerste seizoen ook een miskoop en nu bijna onmisbaar. ZO zijn er vele voorbeelden. Klaassen heb ik altijd veel respect voor gehad, ik denk dat zijn mentaliteit hem er boven op helpt.
 
feye88
 
17
5 oktober 2017 om 20:38
Tja de voorbereiding wil echt niks zeggen. Dan was Kramer ook Feyenoords eerste spits geworden...
 
fchondenbrok
 
12
5 oktober 2017 om 21:04
Ja depay speelde ook goed in de voorbereiding bij united..... Helaas is de voorbereiding niet hetzelfde als de PL ik denk dat klaassen misschien zelfs wel terug naar ajax wil
 
UltimateFreak83
 
34
5 oktober 2017 om 20:18
Beiden zijn niet goed genoeg als Everton een plek 6 ambieert. Voor plek 9 tot 15 zijn het prima spelers.
 
PSVerMaroc
 
10
5 oktober 2017 om 22:41
Klaassen heb ik inderdaad mijn twijfels bij. In vorm, een hartstikke goede speler, maar denk niet voor de Premier League. Had misschien wel een tussenstap moeten maken in de Bundesliga. Sigurdsson is wel degelijk een speler die het niveau van Everton aan zou moeten kunnen. Dat het team totaal niet loopt, lijdt hij nu zelf ook onder. Maar zowel als international en als speler van Swansea echt hele goede wedstrijden zien spelen.
 
Topossnick
 
6
5 oktober 2017 om 22:45
Tussen ajax en everton zit geen tussenstap. Hij gaat 1 niveau hoger en dan kom je bij een club als everton.
 
PSVerMaroc
 
17
5 oktober 2017 om 23:00
Maar tussen Ajax en de subtop van de Premier League (wat Everton nastreeft), zit wel degelijk nog een tussenstap.
 
Ryan030
 
9
5 oktober 2017 om 23:31
het verschil is als ajax tegen een everton zou spelen dat het redelijk 50/50 is maar de gemiddelde wedstrijd in de premier league is gewoon veel harder en de bal snelheid ligt veel hoger.hier moet je snel aan kunnen wennen anders word je er gewoon uitgebonjourd. klaassen is gewoon een waterdrager met een goede functionele techniek maar speelt nu in een grote competitie waar ze gewoon meer verwachten van een aanvallend ingestelde middenvelder.veel rennen en vliegen doen ze allemaal in de pl daarin zal hij niet iopvallen.
 
Zermatt_Person
 
11
5 oktober 2017 om 20:19
Typisch Engels om nu al conclusies te trekken. Koeman heeft sowieso verkeerd ingekocht. Hij had Barkley moeten verkopen en als vervanger alleen Klaassen of Siggurson moeten kopen. Niet allebei. Een spits had Koeman ook moeten kopen, zoals Giroud, Batshuaij, Vardy of Cavani. Hopelijk lukt het Everton, Cavani te strikken in winter. Met het geld in Engeland moet dat lukken. Voor de rest had Koeman ook een vleugelspeler moeten kopen, want ze hebben nu alleen Mirallas en Bolaise als twee (goede) vleugel aanvallers.
 
Master D
 
5
5 oktober 2017 om 20:55
Mirallas en Bolasie zijn echt niet goed genoeg voor de vleugels als je mikt op plek 7 en stiekem nog verder naar boven wilt kijken. Leuk voor de middenmoot maar meer ook niet. Daar mag nog wel een extra speler bij die echt er bovenuit kan steken. Gelijkspel tegen City was gezien de wedstrijd helemaal geen topprestatie. 0-1 voorsprong en een man meer bij rust. Om in de 2e helft totaal niet te voetballen, achteruit te lopen tegen een pover City om toch nog de gelijkmaker tegen te krijgen. Dat was echt een onnodig gelijkspel na een zwakke partij. Ook die wedstrijd zag je hetzelfde probleem als in de andere wedstrijden. Namelijk dat er totaal geen voetbal in het elftal zit.
 
PSVerMaroc
 
14
5 oktober 2017 om 22:45
Je denkt toch niet werkelijk dat Cavani na Everton zou willen? Die wil spelen bij een club die serieus meedoet in de Champions League, mocht hij ooit weg willen bij PSG.
 
Limboroy
 
15
5 oktober 2017 om 20:37
Klaassen is zeker goed genoeg voor een klein clubje als Everton. Denk dat die Barton beter zijn mond kan gaan spoelen en naar zijn eigen kan gaan kijken
 
jan1980
 
7
6 oktober 2017 om 06:56
Klein clubje? Oke dan.... En Barton heeft gelijk dat Koeman vroeg om een spits, dat Klaassen tegenvalt en dat sigurdsson nu geen team om hem heen gebouwd heeft zoals bij Swansea
 
Everton1996
 
2
6 oktober 2017 om 08:21
Klein clubje als Everton?
 
Limboroy
 
0
7 oktober 2017 om 12:31
in verhouding met de grote clubs in Engeland is Everton gewoon een klein clubje, leuk voor de middenmoot/subtop
 
Piranha
 
2
5 oktober 2017 om 21:56
Snel oordelen is makkelijk maar als je het programma van Everton nog eens bekeken hebt kan het gewoon dat ze staan waar ze staan. Met zoveel aankopen is er ook gewoon wat tijd nodig om alles in te vullen. Ze hebben buiten geen centrumspits wel een goede dubbele bezetting en Koeman heeft keuzes op het middenveld en op de vleugels om verschillend aan te vallen. Klaassen, Siggy en Koeman gaan gewoon netjes 7e worden weer. De stap naar de echte top is lastig, dat heeft alleen Tottenham bewezen maar door langdurg gedegen beleid. Nu weer Koeman eruit flikkeren schiet niet veel op.
 
Djoowey
 
1
5 oktober 2017 om 21:57
Klaassen komt uit het nietige eredivisie. Die jongen heeft tijd nodig om te wennen die andere jongen heeft het bij andere clubs laten zien dat hij wel degelijk het verschil kan maken. Alleen dit is een stapje hoger en ook hij moet wennen. Het is natuurlijk makkelijk praten over nieuwe spelers die terrecht zijn gekomen in een team dat duidelijk nog Zoekende is en een killer voor in mist. Nee aan Koeman ligt het ook niet. Tis een top trainer. Als het bestuur vertrouwen blijft houden in Koeman dan zal de club echt wep boven komen drijven. Mooie club die toffees. En voor alle haters en ongeduldigen onder ons... gebruik je verstand en laat je niet op jutten door mensen die bij de waan van de dag leven. Misschien krijg je dan wel verstand van het voetbal wereldje.
 
Wazebey
 
10
5 oktober 2017 om 23:21
Klaassen heeft inderdaad tijd nodig maar in de huidige wereld gaat dat niet. We willen alles meteen en het liefst gisteren al. Kijk naar Wijnaldum bijvoorbeeld, zo een jongen staat er meteen. Strootman, staat er ook meteen. Er zijn genoeg voetballers die geen tijd nodig hebben en het direct laten zien. Ik heb altijd al als eerste geroepen dat Davy Klaassen een rotzooispeler is, pure middelmaat. Kan hard rennen, af een toe een goaltje meepikken en moeilijk kijken. Uiteindelijk denk ik dat hij het zo ver heeft geschopt omdat hij trainers altijd in een moeilijke positie brengt. En dan bedoel ik het niet voetballend maar gewoon heel erg veel slijmen. Daar voelen die trainers zoch ongemakkelijk bij en willen zo een jongen niet voor schut zetten omdat hij zich wel graag wil bewijzen, haantje de voorste. Hij heeft doorzettingsvermogen maar kan eigenlijk vrij weinig.
 
Gooner4
 
0
5 oktober 2017 om 23:02
Och geef hem de tijd. Het is een aardig niveau verschil en daarnaast zit hij bij een ploeg die nog niet zo goed loopt. Als Everton dadelijk weer makkelijkere tegenstanders heeft komt het wel weer in orde.
 
Wazebey
 
4
5 oktober 2017 om 23:26
Wat een onzin, hij heeft 4 jaar de tijd gekregen bij Ajax. Met andere woorden niet te vroeg naar het buitenland vertrokken en ook niet voor een topclub gekozen. Dan moet je toch makkelijk mee kunnen?
 
Gooner4
 
1
5 oktober 2017 om 23:36
Het blijft evengoed een groot verschil. De Eredivisie of de Premier League.. Los van het voetballende gedeelte is de Pl qua tempo 100x sneller, dat is gewoon wennen. Alles is wennen, dus om hem nu na 2 maanden al af te schrijven?
 
Djoowey
 
0
6 oktober 2017 om 11:02
Uit deze opmerking haal ik duidelijk dat je weinig inzicht hebt en je duidelijk laat leiden door de waan van de dag. Wijnaldum heeft een jaartje kunnen wennen Newcastle waar ze degradeerden. Dus ja hij heeft een jaartje kunnen wennen. Het volgende is ook vreemd wat je zegt. Vier jaar de tijd gekregen bij Ajax ? Dus jij vergelijkt de weerstand van de eredivisie en premierleague met elkaar. Daarbij was hij de beste van de selectie van Ajax en bij Everton is hij een van de spelers. Dus dat makkelijk mee kunnen haal je uit zulke elementen ?
 
Bram0906
 
1
6 oktober 2017 om 00:08
Klaassen (nu al) een flop noemen ???? de beste man is zon beetje bij elke club waar die heeft gespeeld een flop gebleken .
 
Benjamins
 
1
6 oktober 2017 om 00:37
Bij elke club, Klaassen was bij ajax veruit de beste speler en afgelopen seizoen de beste nederlandse speler in de eredivisie, hoe kan hij dan geflopt zijn bij Ajax?
 
psverdave
 
2
6 oktober 2017 om 00:52
Hij heeft het over Barton denk ik.
 
jan1980
 
1
6 oktober 2017 om 09:23
Barton was bij burnley en QPR een zeer gewaardeerde kracht en bij QPR ook wel vaak aanvoerder. Dat hij buiten het veld in opspraak komt is een ander verhaal.
 
jan1980
 
2
6 oktober 2017 om 09:24
Veel meer laten zien dan Klaassen iig
 
 
0
6 oktober 2017 om 11:07
Klaassen is niet goed genoeg voor de PL. Is dat voorbarig? Misschien, maar iets achteraf roepen is altijd zo makkelijk. Ik denk oprecht niet dat Klaassen in het buitenland gaat slagen.