'Bas Dost staat na 93 goals in drie jaar voor vertrek bij Sporting Portugal'
Maandag, 3 juni 2019 om 12:14

Bas Dost maakte in 2016 voor een kleine twaalf miljoen euro de overstap van VfL Wolfsburg naar Sporting Portugal en de spits kan met 93 doelpunten in 125 wedstrijden terugkijken op drie geslaagde seizoenen in Lissabon. Bij die cijfers lijkt het nu echter ook te gaan blijven, aangezien diverse media melden dat Dost os Leões deze zomer waarschijnlijk gaat verlaten.

Het Algemeen Dagblad komt maandagochtend met het bericht dat de kans groot is dat de dertigjarige goalgetter zijn laatste wedstrijd voor Sporting al heeft gespeeld. Er zou veel belangstelling uit Engeland en Duitsland zijn voor de aanvaller, die ondanks een nog tot 2021 doorlopend contract mag vertrekken uit Portugal.

Sporting kampt namelijk met een aanzienlijke schuldenlast en zal deze zomer flink in de selectie moeten snijden. Dost is als een van de grootverdieners een voorname kandidaat voor een transfer en de werkgever van trainer Marcel Keizer, die het seizoen afsloot met winst van de Taça da Liga en de Taça de Portugal, zou tien tot vijftien miljoen euro willen ontvangen voor de spits.

Uit Portugal komen verder ook berichten over interesse van Sevilla. De Andalusiërs huurden André Silva dit seizoen van AC Milan, maar lijken niet van plan om de aanvaller definitief in te lijven. Dost zou volgens A Bola een van de namen op het lijstje met potentiële opvolgers van Silva zijn. De Portugese sportkrant rept overigens wel van een gewenste transfersom van twintig miljoen euro, een bedrag dat te hoog zou zijn voor los Rojiblancos.

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
4
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
42
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
luanda12
 
20
3 juni 2019 om 12:20
Wat een geweldige cijfers. Eigenlijk raar dat niemand uit de PL zich eerder heeft gemeld.
 
Bereta
 
47
3 juni 2019 om 12:27
Het is een te specifieke speler denk ik voor de meeste clubs. Je moet je hele aanval op hem afstemmen en dat kunnen (of willen) een hoop clubs toch niet.
 
Clarkkent2
 
14
3 juni 2019 om 12:28
als iemand het verdient heeft...dan is het Dost wel. In een moeilijke competitie bij niet de rustigste club..en dan gewoon veel scoren.
 
Rochester
 
10
3 juni 2019 om 12:21
Sevilla had volgens mij toch aangegeven dat ze de optie tot koop sowieso zouden lichten op André Silva? Opvallend dat ze dat nu dan blijkbaar niet zullen doen.
 
Nammak
 
4
3 juni 2019 om 12:41
Begon goed met ongeveer 6 goals in 11 wedstrijden? En maakte in zijn laatste 20 wedstrijden nog maar een paar goals. Ben niet precies op de hoogte van de cijfers, maar Silva is te wisselvallig en mist veel kansen.
 
Airbags
 
6
3 juni 2019 om 12:46
Mwah, dat is toch niet zo heel duur in de hedendaagse markt? Zoals de titel al stelt heeft Dost in drie seizoenen tijd liefst 93 doelpunten gescoord. Daarnaast heeft hij nog twee jaar op zijn contract. Dan is 10 tot 15 miljoen euro helemaal niet zo gek. Sterker nog, als hij bij een ploeg komt die hem net als Sporting in zijn kracht weet te gebruiken, is dat gewoon een koopje.
 
utregwatcher
 
7
3 juni 2019 om 12:41
hij had het in de bundesliga ook al getoond dat ie veel kon scoren in beperkte minuten overal tot nu toe, het is een geweldenaar
 
AFCA_Babel
 
10
3 juni 2019 om 13:01
Ik zou hem toch liever in Duitsland zien bij een Werder Bremen, Leverkusen, Gladbach, of Schalke 04 ofzo..
 
Hassiebassie
 
0
3 juni 2019 om 13:12
Lijkt mij ook de beste league met goede clubs voor hem. Voor de PD en PL komt hij gewoon tekort. Ik zag in hem ooit de vervanger van Huntelaar bij Oranje of Ajax maar nadat hij heeft bedankt voor Oranje op veel te jonge leeftijd heb ik hem afgeschreven. Wat een poepmentaliteit.
 
LordFootball
 
30
3 juni 2019 om 13:19
Zeg je hier nou echt dat Dost een poepmentaliteit heeft? Ik vind het juist andersom. Dost werd nooit opgesteld bij oranje en als hij werd opgesteld gebruikte ze hem totaal verkeerd. Na gesprekken met Koeman werd het duidelijk dat hij niet 'goed' gebruikt ging worden en toen heeft hij de eer aan zichzelf gehouden en is zich gewoon vol gaan focussen op club voetbal... Geef hem is ongelijk?
 
DamonBoer
 
5
3 juni 2019 om 13:35
Geef hem geen ongelijk, maar wees nou eens eerlijk, Dost in de spits is een lachertje voor NL elftal. Alleen de laatste minuten zal hij van pas kunnen komen wanneer je achter staat. (Zie Luuk de Jong) Depay is vele malen beter dan Dost.
 
El Barto
 
0
3 juni 2019 om 14:01
Poepmentaliteit heeft die niet, anders scoor je niet zoveel bij een dergelijke club. Maar hij heeft wel erg snel de handdoek in de ring gegooid wat betreft Oranje. Op het moment dat hij aangaf er niet meer bij te willen zijn was Oranje nog wat zoekende naar de beste tactiek en opstelling. Dost werd niet goed benut, kreeg nauwelijks voorzetten waaruit hij kon scoren. Bij het huidige Nederlands elftal zou die ook een rol als pinchhitter vervullen, Depay doet het uitstekend als spits. Tuurlijk moet je als speler zelf weten of je zo'n rol ziet zitten of niet. Maar hij heeft die beslissing wel snel genomen.
 
Koriander
 
3
3 juni 2019 om 14:37
@vhassiebassie Ach, spitsen met het profiel Dost zoals Weghorst en de Jong komen er toch ook haast niet aan te pas bij Oranje? Weghorst letterlijk niet, want die mag na de voorselectie steeds weer naar huis. Het zou niet eens gek zijn als iemand zou claimen dat die 2 ook nog eens ietsje beter zijn in het meevoetballende gedeelte dan Dost en meer buiten de 16 kunnen met een bal. Nederland speelt gewoon met snelle, dynamische, behendige spelers voorin die met elkaar roteren af en toe en als ik naar de jeugd kijk, dan gaat dat ook niet snel veranderen. Memphis is voor dit moment onomstreden en ik zag Malen bij onder 21 tegen Mexico en die gast komt er volgens mij gewoon aan. Dwong van Bommel zelfs om de Jong naar achter te zetten om hem op 9 te krijgen. Bergwijn kan ook in de spits staan. Tja, dan is er niet veel perspectief voor Dost. Van der Vaart liet wel eens wat beelden zien van Dost waarbij duidelijk werd hoe slecht hij is in het meevoetballen en misschien is het dan wel gewoon eens reeel van een speler om te zeggen dat hij nooit aan het verwachtingsprofiel van wat men bij Oranje heeft van een spits zal kunnen voldoen. Misschien weet Dost gewoon wat hij kan en wat hij niet kan en met welke goede wil ter wereld ook, Dost zal nooit een goede meevoetballende spits worden. Zijn mentaliteit staat daar los van en is juist erg goed. Ik vind hem een fanatieke en bevlogen speler die echt altijd zijn best doet in wedstrijden.
 
jajaja007
 
2
3 juni 2019 om 13:26
20 miljoen? Nou Ajax waar wacht je op, een spits die een bal vast kan houden en altijd scoort, het enige wat ontbreekt bij Ajax. (Ik vind dat Tadic op de vleugel of op de 10 moet spelen)
 
Rolo1984
 
6
3 juni 2019 om 14:55
Totaal ongeschikt voor Ajax. Hij is helemaal niet zon goed aanspeelpunt. Verder komt hij gewoon tekort voor Ajax. Die streven top na. Dost is een speler voor middenmoot Duitsland: Mainz ofzo, zoals Boetius of een Wolfsburg. Zegt genoeg dat hij van daar naar sporting is gehaald.
 
JordyPSV1995
 
4
3 juni 2019 om 13:32
Off topic: je zou maar een aanval Depay Dost Ziyech hebben. Helaas is het nu Babel Depay Promes. Wisselvaliger kan bijna niet.
 
DamonBoer
 
10
3 juni 2019 om 13:42
Sorry, maar ik ben blij dat Dost gestopt is. Vind het een saaie voetballer die alleen intikkertjes kan scoren. Je kan hem eigenlijk meer als Luuk de Jong gebruiken. Lange bal op hem en vanuit daar gaan voetballen, iets wat niet het idee is van wat Koeman wilde. Daarentegen speelt Bergwijn ipv Promes en Babel is naar mijn mening niet NL Elftal waardig (Basis 11). Zelf zie ik momenteel het liefst een 433 opstelling zoals deze: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, Wijnaldum, F.de Jong, Van de Beek, Bergwijn, Depay, Promes. En misschien in de loop van het seizoen ontwikkeld Malen zich en dan een aanval van Bergwijn, Malen, Depay. Malen in het centrum waarin hij mij enorm opviel in de laatste wedstrijden. Hopenlijk dat hij volgend seizoen de plaats van Luuk de Jong overneemt en Luuk vertrekt voor een leuk bedrag.
 
JordyPSV1995
 
0
3 juni 2019 om 19:19
Misschien onderschat je hem wel een beetje hoor. Past inderdaad niet in het voetbal dat Koeman wil spelen. Mij lijkt dit wel wat: cillessen ake van dijk de ligt tete blind frenkie wijnaldum bergwijn depay promes
 
JordyPSV1995
 
1
3 juni 2019 om 19:20
Van de beek ipv Blind tegen zwakke tegenstanders.