Bas Nijhuis onthult waarom UEFA hem geen enkele wedstrijd meer gaf
Dinsdag, 30 november 2021 om 07:35

Bas Nijhuis is na dit kalenderjaar geen internationale scheidsrechter meer. De arbiter raakte afgelopen zomer in conflict met de UEFA, dat volgens hem problemen had met zijn optredens in de zomerse talkshow De Oranjezomer. Nijhuis heeft daarop zelf verzocht om zijn carrière als internationale scheidsrechter te beëindigen, waardoor hij vanaf 2022 geen Europese duels meer fluit.

Nijhuis was afgelopen zomer kind aan huis bij De Oranjezomer, de dagelijkse talkshow van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. "We hebben een leuke zomer gehad, en na die zomer ving ik ineens op: 'Ja, Bas, de UEFA was niet echt blij dat jij bij De Oranjezomer zat'", legde Nijhuis maandagavond uit bij Veronica Inside. "Ik zei: 'Hoezo, net alsof de UEFA daar naar kijkt.' 'Nee, ze waren echt niet blij dat je daar zat.' Ik zei: 'Dat is prima, maar als er wat is, dan zal de UEFA mij wel bellen.' Nou, dus ik afwachten, toen kwamen de eerste aanstellingen voor de Champions League en Europa League: geen wedstrijden."

Daarop ondernam Nijhuis actie. "Ik dacht: Wat is dat dan, geen wedstrijden? Ik ben dan iemand die meteen belt. Tja, misschien valt dat niet goed, maar ik heb direct Roberto Rosetti, onze scheidsrechtersbaas, gebeld. Ik zei: 'Ik heb geen wedstrijd, hoe kan dat? Ik hoor ook al dat het meespeelt dat ik op tv ben geweest, is dat zo?' 'Yeah, you know, UEFA policy is not for the camera' (ja, weet je, de UEFA-policy is niet voor de camera verschijnen, red.). Ik zei: 'Nee, maar in Nederland doen we dat altijd zo, ook na wedstrijden, bla bla bla. Maar als het een probleem geeft moet je dat nu zeggen, want ik kan nog maar één jaar internationaal (door zijn leeftijd, red.), dan stop ik nu direct internationaal.'"

Dat leidde het einde van zijn loopbaan als internationale arbiter in. "Toen zei Rosetti: 'No, Bas, please send me an e-mail.' Dat heb ik gedaan, maar nooit een antwoord gehad. Toen hoorde ik: 'Dan krijg je straks geen mooie wedstrijden meer.' En toen dacht ik: dan gaan ze me straks allemaal naar mindere wedstrijden sturen met waarnemers die me slechte cijfers gaan geven, en toen heb ik zelf contact gezocht met Dick van Egmond (coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, red.). Die moest een nieuwe voordracht doen voor internationale scheidsrechters, want Björn Kuipers moest vervangen worden. Ik heb gezegd: 'Haal mij er ook maar af, want ik ga echt van die mindere wedstrijden krijgen.' Dus vanaf het nieuwe jaar ben ik geen internationale scheidsrechter meer."

Derksen suggereerde dat 'vanuit Zeist', mogelijk door andere Nederlandse scheidsrechters, is gelekt dat Nijhuis afgelopen zomer op tv was, omdat de UEFA zelf geen Nederlandse tv zal bekijken. Nijhuis kon niet bevestigen of dat zo is.

Meer nieuws
   
22:28
22:28
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
2
   
22:13
22:13
Mogelijke opvolger Slot spreekt zich uit: 'Lastig nee zeggen tegen Feyenoord'
8
   
21:53
21:53
NEC mag dankzij heerlijke goals Chery nog altijd hopen op vijfde plek
20
   
21:44
21:44
Mauro Júnior zingt provocerend anti-Ajax-liedje op huldiging van PSV
49
   
21:00
21:00
Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
53
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (63)

 
Ajax051992
 
154
29 november 2021 om 21:08
Of door de andere spelregels die Nijhuis hanteert
 
FR010FRDAM
 
37
30 november 2021 om 08:16
Van mij mag iedereen die hanteren. Dat halfzachte fluiten komt me ook mijn strot uit. Er wordt voortaan voor Ieder tikje, ieder duel en ieder toneelstuk gefloten. Dat zorgt voor de saaie wedstrijden in de competitie.
 
Kyle66
 
22
30 november 2021 om 08:23
Het probleem is dat Nijhuis ook niet consequent is bij het hanteren van zijn eigen regels. Daarnaast kan ik me een keer herinneren toen hij na een foute beslissing bij VI zei dat "niemand had geprotesteerd". Ik dacht toen "duh! Als ze wél hadden geprotesteerd, had je ze geel gegeven. Dus nee, ik ben niet blij met hem als scheidsrechter.
 
Ducktaildo
 
9
30 november 2021 om 08:37
Kyle66. Waarom altijd dat gezeur op de scheidrechter (bedoel dit in het algemeen, niet gericht richting jou)? 9 van de 10 mensen die dat doen hebben zelf nog nooit een wedstrijd gefloten, en weten gewoon niet hoe het is om met zo`n fluit rond te lopen en in split second beslissingen te maken. Ook `is niet consequent in het hanteren van zijn eigen regel`. Dit is natuurlijk puur subjectief en hij hanteert helemaal geen eens zijn eigen regels, maar maakt gewoon gebruik van het grijze gebied, zoals elke scheidrechter dat doet. Daarom is geen enkele scheids consequent in het hanteren van zijn `eigen` regels, omdat je altijd een grijs gebied hebt. Was maar elke overtreding hetzelfde, want dan had je geen scheidrechter nodig, maar een spelbegeleider met een spelregelboekje, de daarbijbehorende scores voor elke overtreding die gemaakt wordt en de daarbijhorende consequenties.
 
FR010FRDAM
 
4
30 november 2021 om 09:21
Eens met Ducktaildo, geen enkele scheids is consequent. Dat wordt ze daarbij ook nog moeilijk gemaakt door de naaiende en zeurende spelers. Als die allemaal netter waren was het voor de scheids ook makkelijker. Daarbij vinden supporters het vaak maar al te mooi al is het verkeerd in hun voordeel, maar als het andersom is dan is de scheids de gebeten hond. De mensen die vaak tegen Nijhuis zijn, vinden de PL vaak wel een mooiere competitie. "De snelheid van het spel en de hardheid" vindt men dan mooi. Dat is alleen mogelijk als de scheids de wedstrijden niet kapot fluit. En ook daar zijn ze niet altijd consequent en ook daar is het toneel en het gejank erbij gekomen, met name met het toetreden van Guardiola. In Spanje is dat helaas al jaren vaste prik.
 
gomes1psv
 
3
30 november 2021 om 09:29
@kyle66: Nijhuis is anders nog steeds consequenter met zijn eigen regels, dan vele anderen met de conventionele. Ik vind het erg fijn in ieder geval hoe hij het aanpakt, ook al is Nijhuis natuurlijk net zo min feilloos als wij allemaal. Maar liever hem dan een of andere letterknecht die nooit karakter toont en alles doodfluit. Die passen echter beter bij de bonden, zo zie je nu wel weer. Wat een armoede dat je een scheidsrechter niet vanwege zijn kwaliteit van de wedstrijden weghoudt, maar vanwege een onschuldig tv-optreden dat iedereen de volgende dag weer vergeet.
 
Regulator
 
2
30 november 2021 om 10:13
@gome1psv: Je zegt het zelf: eigen regels. Alsof we in Amsterdam even een ander wetboek gaan handhaven dan in de rest van Nederland. Dan doe je het dus al bij voorbaat fout. Overigens maakt Nijhuis er graag een Nijhuis show van. Laat dat nou iets zijn wat je als scheidsrechter gewoon niet moet doen.
 
Piker
 
110
29 november 2021 om 21:10
Mist niemand, onder het mom van mannelijk voetbal alles door laten gaan en daarna rood trekken voor iets dat geen geel waard is. Kunt hem zoveel ophemelen als je wilt in VI blijft een matige scheidsrechter.
 
Formus
 
41
29 november 2021 om 22:18
Ben geen Nijhuis fan, maar moet wel zeggen dat dit nergens op slaat wat de UEFA gedaan heeft. Raar elitair clubje die alle macht over je wil uitoefenen.
 
Regulator
 
51
29 november 2021 om 22:53
Ik heb alleen net even al zijn Europese wedstrijden opgezocht. Ik begin best wel aan zijn verhaal te twijfelen. Sinds 16/17 heeft hij geen CL meer gefloten. Sindsdien kreeg hij 2 wedstrijden (kwalificatie niet meegeteld) per seizoen. Dat zijn niet echt bemoedigende cijfers die veel vertrouwen van de Uefa uitstralen. Kan het niet zo zijn dat ze hem niet goed genoeg vinden?
 
spursfan96
 
10
29 november 2021 om 23:58
De meeste scheidsrechters krijgen toch slechts 2-4 Europese wedstrijden per jaar?
 
Regulator
 
0
30 november 2021 om 10:06
Klopt. Weinigen zie je echter gedegradeerd worden van CL naar alleen Europa League. Daarbij heeft hij ook nooit in de 'knock out ronde gefloten en maar 1 'mooi' affiche toegekend gekregen.
 
binny
 
46
29 november 2021 om 21:12
Hahahahahaha ze hebben 'gelekt' dat hij op de oranjezomer was... kom op joh je bent een scheidsrechter man, wie moet dit nou lekken er kijken elke avond duizenden mensen, zo moeilijk is dat nou ook weer niet. Als je in zo'n stoel gaat zitten valt er niks te lekken joh... Wel jammer dat je dan zo niks hoort en de typerende "stuur mij een email" krijgt voorgeslingerd terwijl ze niks laten horen, dan is het ook logisch dat je een jaartje eerder afhaakt, zelf een scheidrechter staat niet te wachten op anorthosis farmagusta tegen alashkert of zo
 
Quancios
 
41
29 november 2021 om 21:15
Op zich is dat toch niet zo gek? Of denk je dat Roberto Rosetti een abonnement heeft op de Nederlandse, Duitse, Portugese, Spaanse, Engelse, Kroatische, Albaanse etc. tv heeft? Tuurlijk niet. Er zal iemand zijn geweest die er een probleem van heeft gemaakt en diegene zal uit Nederland komen, lijkt me stug dat een Noor namelijk naar De Oranjezomer kijkt.
 
binny
 
9
29 november 2021 om 21:34
Nee niet zo gek, maar het idee van lekken vind ik meer iets wat niet bekend was voor de rest van de wereld. Rosetti zal niet meekijken nee, en ja iemand zal het aan iemand hebben verteld...ach ja misschien ben ik wat hard voor hem omdat ik het een irritante zelf geilende scheidsrechter is die elke week andere regels hanteert.
 
Quancios
 
3
29 november 2021 om 22:31
Ik snap het wel hoor. Vind hem af en toe ook ontzettend irritant. Maar vind het wel slecht als dit verhaal klopt.
 
REPUS
 
4
30 november 2021 om 00:39
Hij had bij de oranje zomer toch een keer het verhaal dat Cakir hem had geappt of hij dingen over hem had verteld, nadat hij hem op tv had gezien toen hij in een Nederlands hotel verbleef. Het hoeft dus niet perse een Nederlander te zijn geweest
 
Cuneyt
 
29
29 november 2021 om 21:16
Was het Dennis Makkelie niet die Gozubuyuk had genaaid omdat hij geld kreeg tijdens zijn bruiloft?
 
Medellin
 
3
29 november 2021 om 22:12
Die gasten sporen allemaal niet. Laatst nog wat verhalen gelezen over scheidsrechters in de PL, je hebt echt zoveel ego trippertjes die denken dat er 50.000 mensen voor hun komen kijken. Het enige wat je moet doen is dat je de regels kent, goed toepast, dat je fit bent en de wedstrijd zo goed mogelijk laat verlopen en that's it. En toch vinden ze dat ze allemaal hun stempel er op moeten drukken, collega's naaien op welke manier dan ook zodat je betere wedstrijden krijgt en meer geld kunt verdienen. Zo triest allemaal.
 
Cas1
 
17
29 november 2021 om 21:21
Ik leid hieruit af dat als je bij de Muppets aanschuift, je carrière voorbij is.
 
ShadyNG
 
21
29 november 2021 om 21:13
Geen erg groot gemis op de internationale velden. Alhoewel, voor de kijker misschien wel. Had hem graag eens bijvoorbeeld een Getafe zien fluiten met die smerige schwalbes en dan lekker alles door laten gaan.
 
blaugrana11
 
42
29 november 2021 om 21:14
Typisch de UEFA dit. Wat een maffia organisatie is dat zeg. Je kan als scheids prima voor de camera verschijnen. Die mensjes nemen zichzelf allemaal veelste serieus.
 
djdano
 
42
29 november 2021 om 21:35
Bas neemt zich te serieus door zelf een verhaal te verzinnen waarom hij niet europees mag fluiten. Waarschijnlijk heeft het gewoon met zijn functioneren te maken maar kan hij dat niet verkroppen.
 
blaugrana11
 
31
29 november 2021 om 21:39
Bas is de beste scheids die we hebben in Nederland dus je praat onzin. Mensen hier kunnen het niet verkroppen dat deze man niet voor elk wissewasje fluit.
 
S.Snape
 
11
29 november 2021 om 21:44
Eens. Is tenminste iemand die niet volgens de regeltjes fluit en een wedstrijd doodmaakt.
 
djdano
 
18
29 november 2021 om 21:57
Daar is het de Uefa, de knvb en de meerderheid van voetbalzone het niet mee eens. Je praat dus zelf onzin.
 
Makallelele
 
16
30 november 2021 om 00:15
Sinds wanneer is het goed dat een scheids 'niet volgens de regeltjes fluit'? Zijn baan is om de regels te handhaven
 
Kyle66
 
2
30 november 2021 om 08:26
@blaugrana, je bedoelt dat jíj Nijhuis de beste scheidsrechter in Nederland vindt. Want jij brengt het als een feit en dat klopt natuurlijk niet.
 
Grasnaaier
 
3
30 november 2021 om 09:06
Ik vind de reacties hier allemaal een beetje selectief. In het algemeen beschouwen we de scheidsrechters die wedstrijden aanvoelen en de regels een beetje verbuigen ten behoeve van de wedstrijd als de beste scheidsrechters (vb. Jol, Vink maar ook Colina). Dit doet Bas ook, maar omdat hij bij VI zit en af en toe op TV is, bestaat er een soort hetze. Ik erger mij persoonlijk kapot aan de doodfluiters, die de regeltjes tot in den treure hanteren zoals makkelie, en die vreselijke trupin bijvoorbeeld. Ik ben dus ook niet van mening dat zijn baan is om de regels te handhaven, maar om ontzichtbaar te zijn en de fluide grens op een juiste manier aan te voelen en te bepalen. Ik heb liever een scheids die zichtbaar is op tv en niet in de wedstrijd dan andersom.
 
djdano
 
0
30 november 2021 om 11:15
Grasnaaier dat is nu juist het probleem van Nijhuis. Hij is extreem zichtbaar in de wedstrijd en vind zichzelf belangrijker dan de spelers. Was hij naar onzichtbaar!
 
Ryan030
 
0
30 november 2021 om 14:43
Nijhuis die elke wedstrijd uit de hand laat lopen vergelijken met Colina gaat me wat ver.die had juist de controle over de wedstrijd en volgde duidelijk de regels ondanks dat hij niet opvallend aanwezig was en de wedstrijd beïnvloede iets wat bas wel wekelijks doet.
 
Hombre_Guapo
 
23
29 november 2021 om 21:16
Of omdat hij niet consequent en een eigen boekje qua regels erop bij houd.
 
MGMV
 
1
30 november 2021 om 08:28
Tja goed, dan kan je natuurlijk net zo goed minstens de helft van de scheidsrechters in de Europa of Conference League eruit halen als je gaat kijken naar consequentie.
 
Hombre_Guapo
 
1
30 november 2021 om 12:17
Klopt maar die hebben niet zo’n air om zich heen hangen van kijk mij eens.
 
Quancios
 
22
29 november 2021 om 21:16
Vind het wel vreemd dat niemand dit erg vind 'omdat het Bas Nijhuis is'. In principe is het toch belachelijk dat je als scheidsrechter geen wedstrijden meer krijgt omdat je bij een tv-programma zit? Waar zijn we dan mee bezig joh.
 
Cas1
 
33
29 november 2021 om 21:18
Ach die bas, als hij maar aandacht kan krijgen. wat dat betreft is hij niet anders dan Derksen, Alles voor aandacht Bas heeft nog het geluk dat hij niet populair is, want zodra je populair wordt beschouwt derkzen je als een gevaar Dat kan niet, dat mag niet en dat zal niet. Daarom mag Kraay niet meedoen met het nieuwe programma. Hopelijk wordt dat een flop. Alles voor geld toch, maar wel anderen de maat nemen. Nijhuis, zou het misschien komen omdat je een waardeloze scheidsrechter bent. En nu komen janken. Bah
 
Ducktaildo
 
14
29 november 2021 om 21:21
Ja ik denk inderdaad dat Derksen Hansie Hansie als een gevaar beschouwt..... Geloof jij dat serieus zelf?
 
S.Snape
 
10
29 november 2021 om 21:46
Hahaha wat een onzin. Kraay als gevaar voor het programma… wat heb jij op man. En Bas een waardeloze scheidsrechter noemen… misschien ben je het niet eens met zijn manier van fluiten, maar dan hoeft die niet meteen een waardeloze scheidsrechter te zijn.
 
MGMV
 
3
30 november 2021 om 08:29
Heb je überhaupt wel de uitleg gehoord van Derksen over waarom Kraay niet meer 'welkom' is?
 
Teesboer
 
1
30 november 2021 om 08:43
Het zit je wel erg hoog of niet? Het lijkt net of de heren bij VI jou iets hebben aangedaan. Kraay komt qua populariteit niet eens in de buurt van Derksen, nu niet en ook nooit zo geweest. Ze mogen ook gerust andere mensen de maat nemen, dat hoort een beetje bij het format. Er zijn mensen die het haten en mensen die het prachtig vinden. Wat moet jij het ook moeilijk hebben met de wekelijkse berichten vanuit dit programma, ik heb echt met je te doen.
 
MGMV
 
2
30 november 2021 om 11:25
Dat vind ik eigenlijk nog altijd wel het mooiste op pagina's van VI hier. Die blinde haat zonder eigenlijk te weten wat er echt speelt, gezegd wordt/is en de directe afkeer.
 
mitchajax020
 
4
29 november 2021 om 21:19
Slaat toch nergens op, dus omdat hij in een tv programma zit, mag hij niet meer fluiten
 
Kenada
 
5
29 november 2021 om 21:44
Het is raar als dat de reden is, echter als dat een regel is binnen de uefa moet hij niet gaan janken, want hij kon weten dat hij er op gepakt kon worden. Dan kun je het niet eens zijn, maar de uefa handelt dan wrl volgens het boekje.
 
FikretÇelik
 
9
29 november 2021 om 21:45
Hoeft ook niet in Breda te komen sinds Volendam-Nac van afgelopen maand. Nac verloor door een arbitrale fout van Bas Nuijhuis.
 
Regulator
 
27
29 november 2021 om 22:03
Niet naar Breda mogen komen is meer een zegen dan een straf
 
Teesboer
 
2
30 november 2021 om 08:32
Arbitrale fouten kunnen altijd nog weer teruggedraaid worden via de VAR, Nac verloor dan ook zeker niet door Nijhuis.
 
fc footbal
 
18
29 november 2021 om 21:53
Natuurlijk bas,dit gelooft echt niemand, de enige reden, waarom je geen internationale wedstrijden mag fluiten. Omdat je 1 vd zwakste scheidsrechters bent van nederland. Ook de scheidsrechters, die wel internationale wedstrijden fluiten. Komen wel eens op tv.
 
FedalBrakenburg
 
3
30 november 2021 om 05:21
Weet jij wel dat ze het hier over voetbal hebben? Dat spelletje waar 22 spelers over een veld rennen en tegen een bal aantrappen? Ik geloof niet dat jij het Nederlandse voetbal volgt want om Bas af te schilderen als "1 vd zwakste scheidsrechters" is hetzelfde als te verklaren dat zwarte Piet racistisch is...klinkklare onzin.
 
Arnout108
 
3
30 november 2021 om 07:18
Zwarte Piet houdt een racistisch stereotype in stand en steeds meer mensen die het nog steeds zijn die zijn ook racistisch. Bas Nijhuis is geen goede scheidsrechter omdat hij zorgt voor inconsequente interpretatie van regels. Weet niet of je het nieuws volgt maar zo is het!
 
Teesboer
 
1
30 november 2021 om 08:13
Dit heeft toch niets met nieuws volgen te maken? Beide stellingen van jou zijn een mening, dus nee, zo is het niet. Tevens ben ik het toevalligerwijs met beide stellingen niet eens.
 
Rob huis
 
0
29 november 2021 om 22:11
Ik hoor niemand die het heeft over de mensen bij de UEFA of FIFA die in mijn ogen de grootste corrupte personen zijn in het voetbal nee maar reageren over Bas Nijhuis die tenminste wel de waarheid durft te zeggen maar ja omdat Bas niet hun clubje bevooroordeeld zijn ze tegen hem .
 
FedalBrakenburg
 
3
30 november 2021 om 05:14
Ja, ik ben een Bas-fan en ik vind dat hij dit goed heeft aangepakt. Alleen omdat hij wel eens bij VI aanschuift is hij het zwarte schaap in die corrupte scheidsrechterwereld. Maar Bas staat daar boven en dat siert hem. Hij weigert gelukkig de binnenkant van zijn bazen hun darmen te likken want er zijn al genoeg echte, waardeloze scheidsrechters die wel de knvb/uefa/fifa konten likken, zo niet penetreren. Sjapoo Bas Nijhuis.
 
Arnout108
 
3
30 november 2021 om 07:14
Als het een regel is dat scheidsrechters niet in een programma gaan zitten dan doet de Uefa toch niet zo heel veel fout. Je kunt van die regel vinden wat je wil maar hij is niet gemaakt om Bas Nijhuis te pesten. Die kiest er zelf voor om iets te doen tegen de uefa richtlijnen in.
 
schijntrap
 
2
30 november 2021 om 08:08
Ik ben blij dat deze engnek niet meer veel fluit. Prima beslissing en het is natuurlijk ook te gek voor woorden dat hij meerdere keren per jaar collega's uit zit te lachen in dat programma. Bovendien heeft deze man het iets te hoog in zijn bol gekregen door al die veren die hij in zijn reet heeft gekregen van Derksen en co. Het is 1 van de slechtste scheidsrechters alleen mensen vinden het mooi dat hij veel laat doorgaan. Zelfs acties die geel zijn mogen allemaal gewoon door. Hele bijzondere man die maar wat doet met zijn eigen verzonnen regels. In dit geval dus eens met de uefa!
 
MGMV
 
1
30 november 2021 om 08:30
Uitlachen? Wanneer heeft hij iemand echt uitgelachen? Dat hij mee lacht om iets grappigs is iets heel anders.
 
schijntrap
 
1
30 november 2021 om 08:38
Uitlachen/meelachen wat jij wil. Dat misschien andere scheidsrechters dit niet tof vinden snap ik dan weer wel
 
MGMV
 
0
30 november 2021 om 08:42
Uitlachen is iets totaal anders dan lachen om iets grappigs. Maar je mag me best wijzen op de momenten dat hij collega's uitlacht, overigens. Schijnbaar volg je deze 'engnek' op de voet.
 
schijntrap
 
0
30 november 2021 om 11:07
Ik zou niet weten waarom ik jou uitleg verschuldigd ben? Als ik zin heb om lekker mijn ongezouten mening over Nijhuis te uiten dan doe ik dat
 
MGMV
 
0
30 november 2021 om 11:23
Nou ja, je ventileert je mening op een forum en daar reageren mensen als ik ook op. Als je dan zoiets aan de kaak stelt, is het minste wat je kan doen toch ook uitleg of voorbeelden geven? Maar fijn dat je je schijnbaar blinde haat of afgunst richting Nijhuis kenbaar hebt gemaakt aan een publiek! Maar goed, jouw ongezouten mening hier geven is zeker niet te gek voor woorden?
 
schijntrap
 
0
30 november 2021 om 12:50
Geen dank het was me een waar genoegen. Volgens mij heb ik het vrije recht gewoon om mijn mening te geven en voel ik niet de behoefte om jou meerdere redenen daarvoor te geven.
 
PSVparasiempre
 
1
30 november 2021 om 16:50
Prima zaak dat deze ijdeltuit niet meer Europees fluit. Heel zwakke scheids die zijn eigen regels hanteert. Verder hoort een scheidsrechter niet iedere keer de publiciteit op te zoeken. En zeker niet in dat roddelprogramma.