Basacikoglu overweegt speciale optie te gebruiken om Trabzonspor te verlaten
Maandag, 28 december 2020 om 10:26

Bilal Basacikoglu staat in januari mogelijk voor een vertrek bij Trabzonspor. Het tot medio 2022 lopende contract van de 25-jarige vleugelaanvaller bij de huidige nummer negen van de Turkse Süper Lig bevat een optie waardoor hij in de komende transferwindow transfervrij kan vertrekken. Zaakwaarnemer Yalcin Zöhre bevestigt in gesprek met Voetbalzone dat er veel belangstelling is voor Basacikoglu, vanuit onder meer Duitsland en Turkije.

Basacikoglu staat sinds januari van dit jaar onder contract bij Trabonspor, voor wie hij voorlopig negentien officiële wedstrijden speelde. Vorig seizoen streed Trabzonspor nog nadrukkelijk mee om de landstitel in Turkije. De Storm van de Zwarte Zee eindigde als tweede in de Süper Lig, met een achterstand van vier punten op kampioen Istanbul Basaksehir. Dit seizoen verloopt echter aanzienlijk moeizamer voor Trabzonspor, dat voorlopig de negende plek bezet met een achterstand van negen punten op koploper Galatasaray.

Trabzonspor versleet dit seizoen met Eddie Newton, Ihsan Derelioglu, Hüseyin Cimsir en tegenwoordig Abdullah Avci inmiddels vier trainers. Met Alexander Sorloth (tegenwoordig spelend voor RB Leipzig), José Sosa (tegenwoordig spelend voor Fenerbahçe), Daniel Sturridge (nu clubloos) en John Obi Mikel (tegenwoordig spelend voor Stoke City) zag Trabzonspor in het afgelopen kalenderjaar de nodige grote spelers vertrekken. Basacikoglu is nu ook gaan twijfelen over zijn toekomst en overweegt gebruik te maken van de optie in zijn contract die hem de mogelijkheid biedt om in januari transfervrij van club te wisselen.

Er is vanuit Duitsland concrete belangstelling voor Basacikoglu, maar hij kan ook voor een transfer binnen de Süper Lig kiezen. Göztepe, Genclerbirligi en Denizlispor willen de aanvaller graag overnemen van Trabzonspor. Basacikoglu speelt sinds de zomer van 2018 in Turkije. Kayserispor haalde hem tweeënhalf jaar geleden weg bij Feyenoord, waar hij op dat moment vier jaar had gespeeld. Basacikoglu beleefde bij sc Heerenveen zijn doorbraak in het betaald voetbal, alvorens hij de overstap naar Rotterdam maakte.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Batigolaco
 
12
28 december 2020 om 10:33
Bij een afgegleden trabzonspor als deze, snap ik dat hij weg wilt. Dit jaar wordt het niks met trabzonspor. Ze hebben Sosa de titel opa gegeven. Maar als Sosa was gebleven en zijn vorm door had getrokken. Was deze trabzonspor 5 klasses beter.
 
Mobesiktas
 
24
28 december 2020 om 10:48
Niet Sosa maar Sorloth was de reden dat Trabzon mee deed om kampioen te worden maarja hij is nu weg en ze hebben ipv Sorlorth Afobe gehaald dan weet je al dat het niks wordt.
 
Batigolaco
 
11
28 december 2020 om 11:03
Goals maken doe je niet alleen. Sosa was vorig jaar ook de man bij trabzonspor. Hij zette alle lijnen uit vanuit het middenveld.
 
Emz01
 
15
28 december 2020 om 12:27
Sosa speelde na de corona-onderbreking best zwak eigenlijk. Die lijn trekt hij nu ook door bij Fenerbahce. Wij hebben Sosa overigens niet de titel opa gegeven, alleen wilde Trabzonspor een 35-jarige speler geen 2-jarig contract geven voor bijna 3 miljoen euro per jaar. Dus wat dat betreft, is het prima dat hij weg is.
 
Batigolaco
 
0
28 december 2020 om 13:05
Ja goed, feit blijft wel dat het bij trabzonspor heel hard bergafwaarts is gegaan. Vooral sinds Sorloth, Sosa en Novak zijn vertrokken. Daarbij is het niet zo dat spelers een hele seizoen het verschil gaan maken. Een mindere periode hoort bij.
 
Emz01
 
1
28 december 2020 om 15:34
Dat is ook zo, maar ik denk dus niet dat het per se door Sosa komt. Het vertrek van die drietal heeft in z'n geheel natuurlijk wel impact gehad. Maar het grootste probleem bij ons is dat de vervangers vooral niet goed genoeg presteren. Marlon wordt met de week beter, maar spelers als Baker, Plaza, Afobe en Djaniny zijn (en worden) het gewoon niet. Daarnaast speelt Parmak de afgelopen 2-3 weken best slecht, dus dat helpt ook niet. Trabzonspor heeft minimaal 2 goede middenvelders en een spits nodig als basisspelers
 
Master D
 
24
28 december 2020 om 10:36
Daar hoef je als Trabzonspor niet heel rouwig om te zijn. Het is niet dat hij afgelopen jaar ook maar iets heeft toegevoegd. Sowieso bijzonder dat er interesse is in een vleugelspeler die er in 2,5 jaar in de Turkse competitie 0 weet te maken en 4 assists weet te geven. Ik vind dat toch wel dramatische cijfers. Een heel leuk talent bij Heerenveen, maar wat hij sinds zijn overstap naar Feyenoord heeft laten zien. Het is echt helemaal niks meer.
 
masterapie
 
32
28 december 2020 om 10:40
Conclusie mag dus inmiddels wel zijn dat Basacikoglu een erg matige speler is. Ik verwonder me er ook over dat er dus nog clubs zijn die daar wat in zien. Dan ben je als makelaar blijkbaar heel goed in het vermarkten van je spelers.
 
 
13
28 december 2020 om 11:50
Zelfs bij Heerenveen heeft hij nauwelijks iets laten zien. Enkele partijen waarin hij niet uitblonk, behalve dan met dat hij goede vrienden was met Sinkgraven (die wel uitblonk). Ik heb de transfer naar Feyenoord toentertijd al niet begrepen.
 
MGMV
 
17
28 december 2020 om 11:59
Bij Feyenoord was het een van de meest frustrerende spelers om naar te kijken. Is ongelooflijk snel, maar het enige wat hij kwam doen was de ballen ophalen en denken dat hij het spel kon maken. Heb het los van zijn snelheid overigens ook nooit begrepen waarom hij werd aangetrokken.
 
oldtrafford
 
47
28 december 2020 om 10:41
Misschien had hij beter rechtsback kunnen worden ik zit zo naar zijn statistieken te kjjken, maar het is echt onwerkelijk slecht voor een aanvaller.
 
MGMV
 
13
28 december 2020 om 12:00
Haha ja, dat heb ik binnen m'n Feyenoord-kring ook wel eens geopperd. Hij is natuurlijk snel, fel, kan echt hoog springen en aardig/goed koppen en had gek genoeg ook wel een aardige tackle altijd. Zou in zo'n 5 mans verdediging echt een prima back kunnen zijn. Maar als aanvaller houdt het totaal niet over.
 
juweel
 
5
28 december 2020 om 11:41
wat een rare constructie in zijn contract, kan hij dus zomaar transfervrij vertrekken? is niet te hopen dat ze dit bij alle spelers hebben, dan kan het dus zo zijn dat je hele 1ste elftal ineens gratis midden in het seizoen de deur uit loopt
 
Emz01
 
13
28 december 2020 om 12:23
Basacikoglu moet weg, dus ik denk dat ze hem gewoon transfervrij laten gaan. Zijn zaakwaarnemer doet het overkomen alsof zij weg willen en gebruik gaan maken van een constructie (is beter voor z'n carriere natuurlijk)
 
juweel
 
7
28 december 2020 om 12:25
ah kijk dat is al weer een heel ander verhaal, ik vond het al zo gek, bedankt!
 
Emz01
 
13
28 december 2020 om 12:29
Geen dank. Hij is overigens een paar weken geleden uit de selectie gezet
 
Emz01
 
14
28 december 2020 om 12:21
Dit artikel doet vermoeden alsof hij twijfelt aan zijn verblijf bij Trabzonspor en misschien weg wil, maar de waarheid is dat hij weg moet. Hij staat ook al sinds een aantal weken buiten de selectie. Het is dus geen kwestie van "we twijfelen". Daarnaast heeft Trabzonspor dit seizoen geen vier trainers versleten. Huseyin Cimsir was er vorig seizoen mee gestopt. Trabzonspor begon het seizoen met Newton en hij werd na een tijdje ontslagen, waarna jeugdtrainer Derelioglu het een weekje oid overnam. Vervolgens werd Avci aangesteld. Dus 1 trainer versleten (want Avci zit er nog).
 
Sam45
 
0
29 december 2020 om 03:43
Bellangstelling...die man raakt geen pepernoot, bij feyenoord had ik echt medelijden met hem dacht tie veel beter was dan wattie laat zien maar neehoor. Bar en bar slecht. Misschien positie verandering naar een rechtsback ofz