Basiskracht maakt vertrek bij Sparta Rotterdam zelf bekend via Instagram
Maandag, 27 april 2020 om 18:15

Het huwelijk tussen Ariel Harush en Sparta Rotterdam blijft beperkt tot slechts één seizoen. De Israëlische doelman maakt maandag via Instagram namelijk zelf bekend dat zijn aflopende contract met de Eredivisionist niet verlengd wordt. Sparta wilde naar verluidt graag langer door met Harush, maar die ziet geen heil in een langer verblijf op Het Kasteel.

Volgens Voetbal International had Harush een nieuwe aanbieding van Sparta op zak. De 31-jarige keeper laat vandaag echter weten volgend seizoen niet meer onder de lat te staan bij de club van trainer Henk Fraser. "Helaas moet ik Sparta Rotterdam verlaten door de lastige situatie. Ik wil de technische staf, de spelers en natuurlijk de geweldige fans die mij altijd hebben gesteund bedanken. Ik heb dit jaar veel geleerd en dingen ervaren die ik nooit eerder ervaren had", zo schrijft Harush onder meer op Instagram.

Harush werd vorige zomer door Sparta opgepikt bij Hapoel Beer Sheva en speelde in alle competities uiteindelijk zeventien wedstrijden voor de club. Hij begon het seizoen aanvankelijk als stand-in van Tim Coremans, maar die werd rond oktober uiteindelijk uit de basis verdrongen door de Israëliër.

Volgens Voetbal International heeft Sparta Nick Olij van NAC Breda gesignaleerd als mogelijke opvolger van Harush. Het weekblad stipt aan dat de 24-jarige sluitpost een interessante optie is voor Sparta, nu zijn contract met NAC na dit seizoen nog maar één jaar doorloopt.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
11
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Master D
 
8
27 april 2020 om 18:28
Jammer voor Sparta. Prima keeper, die terecht de concurrentieslag van Coremans heeft gewonnen. Ben benieuw of we hem nog eens in de Eredivisie gaan terug zien.
 
jantjeh23
 
0
28 april 2020 om 13:05
Klopt helemaal, mocht Wellenreuther vertrekken zie ik hem graag naar Willem II komen. Zijn leeftijd speelt wel wat mee, maar normaal gesproken kunnen keepers nog makkelijk mee tot hun 35e.
 
jouses
 
3
27 april 2020 om 18:43
Jammer voor Sparta was een leuke keeper. Maar meer dan begrijpelijk zijn vrouw en pas geboren dochtertje konden niet naar Nederland komen en wonen. Hij had ernstige heimwee dus tjah, meer dan begrijpelijk. Het was een leuke keeper tijd voor Coremans om zijn plek weer te bemachtigen.
 
vastreke
 
1
27 april 2020 om 18:50
Begrijpelijke keuze van deze doelman Maar jammer voor sparta Maar als ze de keeper van nac weten te halen hebben ze een goede vervanger heeft prima seizoen gekeept op feyenoord uit in de beker na
 
binny
 
0
27 april 2020 om 21:17
Jammer zeg, Haursh is echt een prima keeper, beter dan wat veel andere clubs op doel hebben. Begrijp dat je in zo'n situatie inderdaad liever thuis in Israel zit.