BATE - PSV: live-uitzending, blessures en vermoedelijke opstellingen
Dinsdag, 21 augustus 2018 om 17:47

PSV moet voor het eerst als kampioen van de Eredivisie de groepsfase van de Champions League zien te bereiken via de play-offs. Nederland is door tegenvallende prestaties in Europa gezakt op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA en daardoor wacht een dubbele confrontatie met BATE Borisov op weg naar de hoofdfase van het miljardenbal. Dinsdagavond staat de heenwedstrijd in Borisov op het programma en trainer Mark van Bommel verwacht dat zijn ploeg een zware kluif gaat krijgen aan de Wit Russische topclub, die de afgelopen twaalf seizoenen op rij landskampioen werd.

Het seizoen in Wit-Rusland is al geruime tijd op weg en na zeventien wedstrijden gaat BATE Borisov aan kop met een voorsprong van zeven punten op achtervolger Vitebsk. Van Bommel beseft dan ook dat het moeilijk gaat worden en waarschuwt voor onderschatting. "Ik vind dat er vrij denigrerend naar BATE Borisov wordt gekeken. Als je wat dieper op de club inzoomt, zie je dat zij de afgelopen tien jaar vaker in de Champions League hebben gespeeld dan wij. Volgens mij zegt dat genoeg over het niveau van BATE Borisov", zei de trainer maandag op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd.

De dubbele ontmoeting met BATE is van groot belang voor de clubkas van PSV. Wanneer de Eindhovenaren zich niet weten te plaatsen voor de groepsfase, lopen zij vele miljoenen mis. "Als wij ons plaatsen voor de Europa League krijgen we vijftien miljoen", zei algemeen directeur Toon Gerbrands onlangs tegen Omroep Brabant. "Dat is wel bruto, dus daar moeten nog allemaal dingen vanaf, maar dat is een indicatie. Als we naar de Champions League gaan, dan is het 35 miljoen. Dit zijn redelijk dure wedstrijden, want het verschil is twintig miljoen."

Van Bommel beseft dat er financieel veel op het spel staat. "Maar met de financiën houd ik me eerlijk gezegd niet zo bezig", aldus de coach maandag. "Wij kunnen bij winst minimaal zes wedstrijden op topniveau spelen. Dat is waar wij voor voetballen. Niet voor de miljoenen, al zijn die natuurlijk ontzettend belangrijk en waardevol voor de club." De inkomsten vanuit de Champions League zullen lager uitvallen als ook Ajax zich weet te plaatsen voor de groepsfase. Desondanks hoopt Van Bommel dat ook de ploeg van Erik ten Hag de hoofdfase bereikt. "Financieel is het misschien gunstig voor ons als wij het wel halen en Ajax niet, maar je moet ook naar de langere termijn kijken. Als we ons nu allebei kwalificeren, kunnen we misschien weer naar een situatie dat de landskampioen zich rechtstreeks voor de groepsfase plaatst."

Blessures PSV en BATE

PSV beschikt over een compleet fitte selectie voor het duel met BATE. Aanwinsten Ryan Thomas en Trent Sainsbury zijn echter nog niet inzetbaar. De club maakte reeds bekend dat het tweetal niet mee is afgereisd naar Wit-Rusland. Ook Derrick Luckassen is niet mee naar Borisov. Hij is achtergebleven om een transfer naar Hertha BSC af te ronden. Michal Sadilek en Jordan Teze zijn daarentegen wel opgenomen in de selectie door Van Bommel.

De volledige selectie van PSV: Zoet, Room, Van Osch, Isimat-Mirin, Viergever, Schwaab, Angeliño, Pereiro, Mauro Júnior, Lozano, Hendrix, De Jong, Malen, Rigo, Obispo, Bergwijn, Rosario, Dumfries, Ramselaar, Sadilek, Teze

BATE-trainer Alyaksey Baha heeft ook voldoende keuzes in zijn selectie. Hervaine Moukam en Luwagga Kisito werden onlangs aangetrokken en kunnen debuteren tegen PSV. Ook Dzyanis Palyakow is weer inzetbaar nadat hij terugkeerde van een uitleenperiode aan APOEL Nicosia.

Vermoedelijke opstellingen

PSV won afgelopen zaterdag ternauwernood met 1-2 van Fortuna Sittard en Van Bommel houdt het vertrouwen in de elf spelers die in Limburg aan de aftrap verschenen.

Vermoedelijke opstelling BATE Borisov: Scherbitskiy, Rios, Filipenko, Filipovic, Volodjko, Ivanic, Bága, Yablonskiy, Dragun, Stasevitsj, Signevitsj

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Pereiro, Hendrix, Lozano, De Jong, Bergwijn

BATE - PSV live

De wesdtrijd tussen BATE Borisov en PSV wordt dinsdagavond uitgezonden door Veronica. Hélène Hendriks presenteert de uitzending en Johan Derksen en Ronald de Boer schuiven aan als analisten. Commentator bij de wedstrijd is Leo Oldenburger. Het duel in de Borisov Arena gaat om 21.00 uur van start.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
3
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
45
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Kilum
 
15
21 augustus 2018 om 11:28
Ik hoop dat PSV het haalt over 2 wedstrijden. Maar vanavond winnen zie ik ze niet snel doen. Ik verwacht 1-1.
 
RoyFollon
 
3
21 augustus 2018 om 19:22
Nette reactie uit de hoofdstad
 
Constant kante
 
24
21 augustus 2018 om 11:30
Nou, het is dan eindelijk zover! Het PSV van Mark van Bommel mag vandaag op voor de eerste echte testcase van dit seizoen. En meteen eentje van enorm gewicht. Als PSV er niet in slaagt om Borisov uit te schakelen zou dat niet alleen een heleboel geld kosten maar ook een stuk prestige dat net zo zorgvuldig was opgebouwd door Cocu in de afgelopen seizoenen. Er staat dus heel veel op het spel! Overigens vind ik dat PSV geen excuses heeft. De selectie is fit en compleet. En anders dan clubs als Feyenoord, Vitesse en Ajax, die al weken geleden aan de bak moesten, heeft PSV gewoon een normale voorbereiding kunnen afwerken én zelfs al twee competitieduels gespeeld. Dus daar zijn geen smoesjes te verzinnen. Als PSV zich blameert, want dat zou het zijn als PSV de CL groepsfase niet haalt, dan is dat gewoon eigen schuld. Mij gaat het allemaal wel benieuwen. Ik vind dat PSV eigenlijk dit seizoen nog maar nauwelijks echte indruk gemaakt heeft. PSV lijkt aan stootkracht ingeleverd te hebben, ontbeert een echte regisseur/spelmaker (pereiro is dat nu eenmaal niet, die is er voor wat ingevingen en wat briljante actietjes, maar niet om echt het tempo aan te geven en het spel te bepalen, PSV heeft zo'n speler niet in de selectie) en is achterin kwetsbaar. Zeker zolang Viergever in de basis blijft staan. Die is echt niet beter dan Isimat, in mijn ogen. En als ik naar vanavond kijk, dan voorspel ik dus ook dat we vandaag de eerste keer zal zijn dat we Viergever zullen gaan zien schutteren en struikelen. Die tegengoal van zaterdag tegen Fortuna was ook al aan Viergever te wijten (verdedigde als een oud wijf) en ik denk dat we vandaag de echte Viergever gaan zien. Ik hoop maar dat de schade voor PSV desalniettemin beperkt blijft. Al heeft een flater van Viergever, hopelijk, wel een ander effect: dan wordt het voor Van Bommel wel heel veel makkelijker om Viergever ernaast te zetten en Sainsbury basisspeler te maken. Enfin, we gaan het wel zien vanavond. Zoals jullie merken, ik ben er niet gerust op.
 
Vak104
 
12
21 augustus 2018 om 11:54
Constant! Dit is een serieuze testcase, I agree! Op papier is het sowieso een blamage als je als PSV een Bate niet uitschakelt maar mind you, die jongens spelen met beton in hun noppen, ik verwacht een defensieve kaalslag waarbij je als PSV letterlijk tegen een muur aanloopt. Ik hoop van harte dat PSV het tempo hoog houdt, zich niet laat ontmoedigen met 11 tegenstanders in de Eigen 16 en er een gelijkspel danwel kleine winst uitsleept. Viergever zal weinig getest worden Constant, Bate valt amper aan.
 
Constant kante
 
23
21 augustus 2018 om 12:23
Jij en ik, als mensen die geen 22 meer zijn, zeg maar, hebben natuurlijk al best veel van dit soort potjes gezien en meegemaakt. Iedere keer weer denk je, 'dit keer zal het toch eindelijk een keer goed gaan, en dat we daar leuk spelen, lekker makkelijk winnen en trionfend die CL inrollen'??? En iedere keer weer wordt het een zaadpot, alles gaat mis, ballen over vijf meter die niet aankomen, misverstanden, scheidsrechters die overal voor fluiten en niet voor waar ze voor moeten fluiten, kansen voor open doel die gemist worden, voetbal lijkt nergens op en meer van die zwaar frustrerende ellende. Dus ik zie deze bui echt al hangen. Het wordt gewoon een verschrikkelijke wedstrijd om naar te kijken, ik adviseer eigenlijk iedereen die geen PSV fan is, en dus wel moet kijken, om voor je plezier en je vermaak vooral vanavond om 21:00 uur af te stemmen op een leuk programma of er een DVD in te knallen, want dit wordt gewoon 85 minuten lang ergeren, pijn aan de ogen en met kromme tenen vanavond lekker vroeg naar bed! Laat het 0-0 blijven of zo. Prima, terug naar huis en volgende week thuis het karwei afmaken. Ik zie er nu al naar uit!
 
Vak104
 
1
21 augustus 2018 om 12:37
Kijk, dit zijn de voorbeschouwingen! Eerlijk gezegd hebben wij dat Europees niet echt ervaring mee, we zijn toch een tijdlang vaandeldrager geweest, ik moet al gauw meer dan 10 jaar terug voor dat soort europese ervaringen. Daarentegen gaat komende vrijdagavond wel ontnuchterend werken weer na afgelopen vrijdag. Ik sta vanavond zelf in de wei, ik kijk dus alleen de laatste 15-30 minuten waarin ze denk ik 0-0 staan.
 
Constant kante
 
3
21 augustus 2018 om 12:52
Ach, als de groepsfase wordt bereikt, dan gaan de mooie affiches komen! PSV in pot 3 dus dat worden tenminste twee geweldige thuiswedstrijden, sowieso! Real en Chelsea thuis, of zoiets. iets met vingers aflikken. ... Maar daarvoor moeten we hier even doorheen. Ach ja, Twente heeft natuurlijk ook een mooie Europese historie. Als je 22 of jonger bent dan weet je daar denk ik niet zo veel vanaf maar de Uefa Cup finale in de jaren zeventig, halve finale EC 2, en tussen 2006 en 2013, meen ik, ook een paar mooie campagnes. Anyway, na de wervelende zege van vrijdag, haha, waarom zou dan vrijdagavond ontnuchterend werken eigenlijk? Maarreh, als je het over zelf de wei in hebt, dan heb je het toch over die sporthal met die hangende bordjes met die ring en dat netje eraan??? Hoe dan ook, enjoy! Mannen van onze leeftijd die nog veel sporten moeten worden geprezen, hahahaha!
 
Vak104
 
3
21 augustus 2018 om 13:00
ja de affiches zijn aansprekend hierna, alleen daarom al is doorgaan gewoon een must! Ja onze historie in Europa is eigenlijk juist de Jaren 70. Natuurlijk iets recenter ook wel maar de echte 'successen' liggen verder weg. Nou ja, thuis openen tegen Sparta met 28000 op de buhne die er allemaal zin in hebben of naar de Braak waar ze met tuinstellen op de omliggende daken meekijken voor een man of 1500..... Enige voordeel van die slechte thuisbezetting is dat ons uitvak de sfeer zal mogen maken maar het contrast kon haast niet groter (jawel, Jong Utrecht) en ik ben benieuwd hoe onze nieuwe jongens dit gaan ervaren. Nee, mid mid bij Enschedese Football Club Prinses Wilhemina anno 1885, toch weer terug op oude nest.
 
JimmyPSV
 
2
21 augustus 2018 om 17:39
Die goal van Theo Jansen tegen Inter, dat is toch wel iets wat bijgebleven is bij de meeste jongere supporters. On: vanavond inderdaad vrijwel zeker een partij gapen en janken. ''als je em maar niet verliest'' Kan altijd nog even kijken of Rtl7 Rocky of James Bond aan heeft staan natuurlijk :P
 
zestien
 
2
21 augustus 2018 om 14:21
Ben ook bang mbt Viergever. Bate heeft een lange spits die alle kopduels gaat winnen. Doe mij maar Isi!
 
Merton
 
4
21 augustus 2018 om 16:48
Isimit was onverslaanbaar vorig jaar, hahahaha Komop zeg. Honderd penalties tegen gekregen door hem en andere flaters.
 
Rickstersss
 
11
21 augustus 2018 om 17:37
Heeft Viergever je vrouw geneukt ofzo? Natuurlijk is het geen topper maar jij doet alsof hij alles voor PSV gaat verpesten en de slechtste verdediger van de Eredivisie is. Vorig jaar hield hij zich met Ajax in de Europa League ook gewoon prima staande.
 
metaalverf
 
1
21 augustus 2018 om 18:39
Er is een reden dat we niet meer direct geplaatst zijn voor de CL. Dus om maar te stellen dat het een blamage is als je je niet plaats vind ik weer heerlijk Hollands. De ploegrn waar je tegen staat staan er ook nirt voor niets. Als we zoveel beter waren dan hadden we ook niet in een voorronde tegen ze hoeven spelen.
 
Kevin1989
 
0
21 augustus 2018 om 20:48
@contstant kante mooie analyse. Ik ben er ook bang voor (een saaie wedstrijd). Met gelijkspel ben ik tevreden. Echter vind ik het raar dat je zegt ‘psv heeft nog weinig indruk gemaakt dit seizoen’ op zich logisch toch? Slechts twee wedstrijden onderweg. Waarbij een wedstrijd waarbij PSV echt wel indruk heeft gemaakt (vooral voor een eerste wedstrijd, nieuwe backs nieuwe verdediger etc). De andere wedstrijd tegen een verdedigend Fortuna inderdaad weinig indruk gemaakt. Al met al ben ik best positief. Succes vanavond mede supporters.
 
DIRTY01
 
8
21 augustus 2018 om 11:31
Dit gaat gewoon een verschrikkelijke wedstrijd worden, met die houthakkers achterin bij Bate. Doet me denken aan die wedstrijd die PSV en Ajax tegen FK Rostov speelden..
 
memphisdepay
 
3
21 augustus 2018 om 13:41
Rostov was veel beter dan dit team. PSV gaat dit met gemak winnen daar ben ik van overtuigd. Het wordt waarschijnlijk 0-3 voor PSV.
 
7900GT
 
30
21 augustus 2018 om 12:01
Als Ajacied en liefhebber van het Nederlands voetbal: Hup PSV!!!
 
donerking81
 
4
21 augustus 2018 om 12:47
PSV gaat dit winnen met 2-1.
 
invuurenvlam
 
2
21 augustus 2018 om 13:01
Ik hoop dat de Jong ook zijn vizier iets heeft opgepoetst en iets meer in zn spel kan leggen dan de laatste tijd...anders op de bank laten beginnen.
 
zestien
 
1
21 augustus 2018 om 14:19
Yup de kansen moeten er op dit podium in, geen excuses.
 
Gaudi
 
9
21 augustus 2018 om 16:46
Commentaar door: Johan Derksen en Ronald de Boer.Veronica. Even serieus hé. Is het nu echt zoveel moeite om op een wedstrijd van PSV ook PSV-figuren te zetten? Zoals eerder bij Ajax-Luik wel werd gedaan? Ik snap hier geen reet van. Voorbeschouwing kunnen we dus wel skippen.Verwacht een gelijkspel of nipte zege Bate. Stugge ploeg, wordt sowieso geen leuke pot denk ik.
 
Rudeboy65
 
3
21 augustus 2018 om 18:15
Is altijd zo. Ik heb bijna elke wedstrijd kunnen kijken van het afgelopen WK, maar de kaartenbak voor gasten/analytici komt zeker niet tot de P van Psv. Ik wil Perez niet meetellen, die is toch echt meer een Ajax speler. Laatste leuke voorbeeld: op vrijdag zegt Maduro dat ie stopt met voetballen, zaterdag staat ie namens FOX op het veld. Tja.
 
Dr. Duck
 
0
21 augustus 2018 om 19:59
vraag me sowieso wel vaak af wie de scouting doet bij de voetbalprogramma's, want de meeste analysten zijn de moeite niet waard om naar te luisteren. Maduro heeft idd nog nooit iets spannends over voetbal gezegd, zou niet weten waarom dat nu wel zou gaan gebeuren. Zelfde met de andere 'aanwinsten' Heitinga en De Ridder! Ben wel benieuwd naar welke analyst met PSV verleden je dan zou moeten vragen, want van Bruggink en Waterreus gaat het niveau ook niet echt omhoog. Ik hou wel van mensen die een sterke mening hebben en deze ook durven te geven. Uiteraard is een beetje verstand van voetbal ook altijd meegenomen. Onder andere Perez, Verbeek, Boskamp ...daar kan ik prima naar luisteren ...maar meningen verschillen natuurlijk haha. On topic: Hup PSV
 
Rudeboy65
 
9
21 augustus 2018 om 16:52
Weet je, ik snap al die sombere voorspellingen wel, maar soms, heel soms, komt de voetbalromanticus in mij boven en hoop ik dat PSV iedereen verrast en met prima en slim spel met 0-2 weer terug gaat naar Eindhoven.
 
Gaudi
 
4
21 augustus 2018 om 18:09
Het spel zal mij een ruk zijn. Zolang ze maar winnen!
 
PSVeruit030
 
6
21 augustus 2018 om 18:13
Ik zet 10 euro in op Bate.. Niet dat ik er geen vertrouwen in heb, maar stel dat Bate wint ben ik teleurgesteld maar heb ik wel 35euro in plaats van 10. Stel dat PSV gelijkspeelt of wint dan kan die 10 euro mij niet meer interesseren
 
Giesburts
 
3
21 augustus 2018 om 18:41
Geloof me, als Ajax supporter zijnde kan mij 35 euro (En zelfs meer) gestolen worden als het om Ajax ging. Ik wil gewoon dat Ajax doorgaat en zal enorm balen als ze verliezen. Dan boeit mij dat geld echt 0,0. Hoop voor jou dat het gewoon PSV is dat het de pot wint, en natuurlijk voor het NL voetbal
 
PSVeruit030
 
0
21 augustus 2018 om 19:01
Ik heb ook liever dat PSV doorgaat. Alleen op deze manier geef je jezelf toch nog iets. Je kent het gezegde beter iets dan niets
 
TechnoBastard
 
0
21 augustus 2018 om 19:19
Echt? De goden verzoeken ofzo? Zou nooit gokken op een ploeg die tegen PSV speelt.. COME ON PSV!
 
PSVeruit030
 
0
22 augustus 2018 om 01:35
Dat 10tje interesseert me dus totaal niet. Het is gewoon een manier om een zuur moment toch nog een klein lichtpuntje te geven.
 
KusH
 
4
21 augustus 2018 om 19:11
Heren van en voor PSV, Heel veel succes! Spannende avond!
 
TechnoBastard
 
1
21 augustus 2018 om 19:14
Thanks!
 
Kevin1989
 
0
21 augustus 2018 om 20:02
‘Psv heeft een volledig fitte selectie’ weet iemand waarom het zo lang duurt met ‘onze nieuwe’ spits? Ik snap dat hij rustig moet worden gebracht maar hij zit niet eens op de bank? Ben gewoon zeer benieuwd.